Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Çoğu yoruma baktığımda sanırım ben kendimi tam anlatamadım. Sanırım başlıktaki "yola" olmadı. Oldukça aktif şekilde bisiklet kullanıyorum. Bisikletimi gören ileri düzey bilgisi olmayan çoğu kişi yol bisikleti sanıyor, bir gravel (çakıl) bisikleti. Ben ise yarışlarda kullanılan bir yol bisikleti kullanmayı planlıyorum. Böyle bir bisiklet alıp şehir içinde sürmek veya hafta sonu iki şehir arasında sürmek için değil, bu işin profesyonel değerleri neyse o seviyede sürmek istiyorum. Çoğu ülkede insanlar 10 12 yaşlarında yol bisiklet sürmeye başlıyor. Tıpkı futbol gibi. 10 yaşında bu spora başlamış biri gibi olamam ama görüş almak istediğim konu kaslarımın çoktan şekillendiği ve yaş itibariyle yavaş yavaş gelişmesinin yavaşladığı bir dönemde iddialı bir yol bisikleti sporcusu olunabilinir mi? Elbette inanmak, disiplin çok çok önemli, olmazsa olmaz. Ama bu işin fiziki ve biyolojik yanı da var. Ben 3 yıldır bisikletle ilgiliyim bunun son 1 yılında yol yarışları hakkında bir şeyler öğrenmeye takipçisi olmaya başladım. Aramızda yıllardır bu sporu yapan, takip eden arkadaşlar var. Kendilerinde, çevrelerinde, takip ettiklerinde var mıdır böyle başarı öyküleri?