Scudo Sports

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

• Geç kaldın

• Olabilir

• Hemen çalışmaya başla

• Toplam katılım
    288
Scudo
Arkadaşlar hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim. Çoğu yoruma baktığımda sanırım ben kendimi tam anlatamadım. Sanırım başlıktaki "yola" olmadı. Oldukça aktif şekilde bisiklet kullanıyorum. Bisikletimi gören ileri düzey bilgisi olmayan çoğu kişi yol bisikleti sanıyor, bir gravel (çakıl) bisikleti. Ben ise yarışlarda kullanılan bir yol bisikleti kullanmayı planlıyorum. Böyle bir bisiklet alıp şehir içinde sürmek veya hafta sonu iki şehir arasında sürmek için değil, bu işin profesyonel değerleri neyse o seviyede sürmek istiyorum. Çoğu ülkede insanlar 10 12 yaşlarında yol bisiklet sürmeye başlıyor. Tıpkı futbol gibi. 10 yaşında bu spora başlamış biri gibi olamam ama görüş almak istediğim konu kaslarımın çoktan şekillendiği ve yaş itibariyle yavaş yavaş gelişmesinin yavaşladığı bir dönemde iddialı bir yol bisikleti sporcusu olunabilinir mi? Elbette inanmak, disiplin çok çok önemli, olmazsa olmaz. Ama bu işin fiziki ve biyolojik yanı da var. Ben 3 yıldır bisikletle ilgiliyim bunun son 1 yılında yol yarışları hakkında bir şeyler öğrenmeye takipçisi olmaya başladım. Aramızda yıllardır bu sporu yapan, takip eden arkadaşlar var. Kendilerinde, çevrelerinde, takip ettiklerinde var mıdır böyle başarı öyküleri?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ziya On Road
Profesyonel değerler derken tam olarak neyi ima ediyorsunuz ? World Tour takımlarında yarışan kişilerin değerleri gibi değerlerden mi ?

@Bigpatron

Türkiye Bisiklet Federasyonunun düzenlediği, sanırım yaşıma göre Master A oluyor. Katılma imkanım olan yarışlarda mücadele edebilecek değerler diyeyim.

@muhiddin

tablet bozuldu ıyımı.ınternetsız kaldım.evde ıntrenetım var ne bılgısayar var ne leptop ne de tablet bakacagız caresıne,
sımdı atolyeden yazıyorum...

@Ilter Elmas

sram atolyedeyım yunusun yanındayım ,bu gun kapalı 25.4

@Ziya On Road

zıya bey ,
2017 gran fondo marmara etapta 53 km' yı 1 saat 35 dakıkada durmadan gıttım.5 km egımde durmadım .genel klasmanda 144 'uncu oldum (375 kısıde ) kendi katagorımde bırıncı oldum .ortalama 33.4 ıdı.bu ortalamanın yuksek olması kuzeyden guneye surus oldu.poyraz arkada ıdı.ve ruzgar yoktu.
peloton calısması yaptım.ıstanbulda sıkı basan peloton ıstanbul ıle ıdman yaptım .takımın en yaslısı benım .47 km hıza cıktık.ıkılı sıstemden tavız verılmedı
yarıslar ıcın ferdıden cok kesın olarak peloton calısması lazım .eskısehırde performans yapan ekıp var ıse onlar ıle calısmanız lazım.
ayrıca beslenme duzenı sarttır.sigara ve ıckı alıskanlıgı olmaması gerekır.
peloton dısıplın anlayısı sarttır.amatorde olsa haftada 3 gun sıstemlı calısma lazım .60 km 'de durma olmayacak .molasız basılacak .zor budur .duz etapta calışılacak
60 km 'de egımlı etapta .sonra km 80'e cıkartılacak....
sıze anca yarın cevap verebılırım ..cunkı evımde ınternet var fakat ınternete baglanacak cıhazım yok .....

@muhiddin

yenı bır lep top alana kadar boyle dısardan yazacam artık ...

Valla bende 41 gırıcem 1 ay once şehir bisikleti aldım aksam saat 8 de sonra surmek ıcın musayıt oluyorum
sabah 6 da kalkmam gereksede gece 12 kadar bısıklet suruyorum ertesı gunlerve devamından eskıye
nazaran kendımı cok dınc ve ıyı hıssedıyorum o yuzden bısıklet surmek ıcın yasın cok onemı yok
cok kasmassın zorlamassın keyfıne bakarsın oda herkes ıcın yeterlı olur.Nacızane dusuncem bu sekılde.
saygılarımla

Yaşla yol bisikletinin ne alakası var

@air28-3
Bisikletin elbette alakası yok ama konuyu açan arkadaşın mesajını biraz dikkatli okursan arkadaş bisikleti değilde performans kısmını merak edip soruyor.

@air28-3
Değilimde, sana insanca cevap yazdık cevabın neresi zoruna gittide , agresifleştin ? Yazılanları okumazsınız , bilgi sahibi olmdan fikir sahibi olursunuz birisi birşey dedimide hemen saldırıya geçersiniz!

@Ziya On Road bisiklette gelişmeniz yaşa değil, azim, kararlılık, tutkunuz (yada istediğiniz), vücudunuz sağlık durumu (genetik rahatsızlıklar vs) ve en önemlisi ayırdığınız zamana bakar. Gerisi hikaye.

@Ziya On Road

@Kudret Kurtcebe

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Kesin olarak bildiğim bir şey varsa sanatta ve sporda bir şeylere ulaşmak için disiplinli ve yoğun çalışmak şart. Dediğiniz gibi işte bu hafta bisikletle şuraya gideyim şu kadar mesafe gideyimden çok planlı programlı gerektiğinde evde trainerla bir çalışma gerektiriyor. Eskişehir'de grup olarak performans yapana pek rastlamadım, bireysel veya 3-4 kişilik gruplar gördüm en fazla tabi işin henüz içinde olmadığımdan bilmiyor olabilir. Bu konudan sonra çok daha yakınım yol bisikletine.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Siz istedikten sonra performansınız olmasa bile denemekten ne zarar gelir ? 30 31 yaş da hayatta hiçbir sey için geç değil. Bunu yarı maraton koşarken finişi benden önce bitiren +60 yaş insanları görünce anladım ;)

@muratokan
Harbi ya, 18 kg falandı bianchi çelik bisikletim vardı orijinal italyan. 1990da almıştım. Yol bisikletiydi üstelik.
Belki de hala o sayede gençlerle birlikte bisiklet kullanabiliyoruz dediğiniz gibi..

@Ziya On Road strava linkini verir misiniz? Takip etmek isterim...
Düzeltme: zaten takip ediyormuşum:)
Düzeltme2: Şimdi tur resimlerinize baktım stravadan. Video da kaydediyorsunuz galiba, youtube da kanal var mı?
Düzeltme3: Relive kullanıyor musunuz?:harika:

Geri