Scudo Sports

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

Yaş 31 yola çok mu geç kaldım?

• Geç kaldın

• Olabilir

• Hemen çalışmaya başla

• Toplam katılım
    288

PuncherZ

Puncher
Tepki
6.220
İsim
Ziya D. Bilgitoğlu
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Cipollini
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba forumdaşlar. Son zamanlarda felaket şekilde yol bisikleti tutkusu başladı bende. Sadece görüntüsü değil o performansı yaşamak istiyorum, tabi yarışlara da katılmak. Çocukluğu saymazsak son 2,5 yıldır aktif olarak bisiklete biniyorum. Bunun 5 ayı eski bir mtb, 7 ayı fitness ve 1,5 yıldır bir gravel kullanıyorum.

Her gün işe bisikletle gidip geliyor, hava yağmurlu değilse işten sonra 50 km tura çıkıyorum. Hafta sonları 150-200 km'lik turlara çıkıyorum. Yıllık izinlerimdeyse 1000-2000 km'lik turlara. 15 güne sığdığı kadar. Uzun turlarda günlük ortalama 150 km, bazen 230 km oluyor bazen 50 km rotaya göre. Günlük turlarımda yüksüz bisikleti oldukça hızlı kullanıyorum. Rüzgar almadan düz yolda 54 km/s hıza çıkabiliyor, 35 km/s ortalama hızı 20 km koruyabiliyorum.

Çelişkim burada başlıyor. Bu rakamlar yol için yetersiz biliyorum. Daha hafif bir bisiklet, 35c değil 25c lastikler ne kadar fark yaratır? Yaş 31 eylülde 32 olacak bu yaştan sonra kas gelişim hızı yavaşlıyor.

Şöyle bir avantajım var, dayanıklıyım. Yorulmak bilmem. Mesela fitness salonunda her gün 4 saat çalışıp çıkışta yorumdum demem. 24 saatlik dilimde 20 saat pedal çevirebilirim. Hatta bu cumartesi 24 saat diliminde Eskişehir'den Çanakkale'ye gitmeyi deneyeceğim. Demem o ki yüksek tempolu çalışma ile gelişme sağlayabilir miyim?

Scudo
Yol bisikleti performansı kötü olanlara satılmıyor mu? Ben aldım yol bisikleti işe giderken kullanıyorum. Performansım da bu yazdığınız değerlerin çok altında. Ama bana sattılar :) Hem de 37 yaşındayken.

İnsanın isteyipte başaramayacağı bir şey olduğuna inanmıyorum. Daha doğrusu ben nasıl bu şekilde bir düşünceye kapıldığınızı da merak ettim. Kesinlikle ortada bir geç kalınmışlık olduğunu düşünmüyorum.

Buralarda bir abi vardı ismini unuttum Allah rahmet eylesin kızı vefat ettikten sonra 40li yaşlarda başlamıştı yol bisikletine 2 sene önce İstanbul'dan Antalya'ya 48 saat altında gitmişti. Yani motivasyon (tabi o abimizin motivasyonunu kimseye vermesin Allah diyorum ve kendisine saygılarımı iletiyorum) oldukça herşey mümkün :)

Hepsi bi tarafa 24 saatin 20 saati pedal çevirirsen ölür kalırsın söyliyim ...

@historiyst

günde 4 saat de fitness antremanı varmış.. @Ziya On Road bu rakamlar 10 yaşında profesyonel spora başlayanlar için bile fazla, bir gün yığılır kalırsınız..

• Beğen
Tepkiler: historiyst
@Ziya On Road Tabiki yapabilirsin. Ben 32 yaşında ciddi anlamda sürmeye başladım bisikleti. Her sene öncekinden 2-3 kat daha fazla mesafe ve tırmanış yapıyorum. Yani 30'u geçmen gelişme için engel değil. Ki gayet iyi hızlarda ve mesafelerde sürüyorsun sen, bu konuda çekinecek son adamlardansın emin ol :harika:
Yaşın gereği nabız işine dikkat etmen yeterli olacaktır derim. Nabız takibi yap, sürüş ve antrenmanlarını buna göre programla. Gerisi gelecektir :harika:
(30 sonrası spora başlayıp triatlet olan, maraton bitiren, iron man koşan çok kişi var emin ol)

tolstoy bisiklet sürmeyi öğrendiğinde 67 yaşındaydı.
bugün tolstoy un bisikleti diye bir kavram var.
"ve hiçbir şey için geç değildir" anlamına geliyor.

Kaldı ki siz sürmeyi biliyorsunuz ;)

Sizin durum biraz garip olmuş. Bisiklet uzmanı olmuşsunuz da farkında değilsiniz ve tevazu yapıyorsunuz gibi görünmekte. Yaptığınız km'lere uzun yıllar bisiklet kullanıpta ulaşamayanlar var. Siz zaten tabir yerinde ise aşmışsınız, bunun farkında olmanızı tavsiye ederim.

39 yaşında bisikletle tanıştım, 1 sene şehir bisikleti kullandım, geçen sene temmuz ayında da yol bisikletine geçtim. 41'e yaklaşıyorum. Gelişimim için daha zamana ihtiyacım var ama aldığım keyif ve binme isteği yetiyor.

Yani yaşınız son derece erken, binmeye devam edin ve keyif alın. Yol bisikleti de hız konusunda sizi tatmin edecektir.

Geçen sene 35 yaşında ilkl bisikletimi aldım Mosso.cavalier tourney, 3 ay sonra 735 tiagra aldım. 5000 km den fazla yol yaptım. Defalarca uldağ çıktım.birgünde 27 km ortalama ike 230 km yol yaptım vs vs. Bisikletin yaşı yok , sporcu kişiliği olan herkes istedi yaşta yol bisikletine başlayabilir.

Geri