Scudo Sports

Yarış gündemi

Uzun süredir yarışmıyor demek daha doğru olur, geçenlerde TdF’nin zamana karşı etaplarından birinde yardırıyordu.

Bu arada 2. zamana karşı etabı kimsenin dikkatini çekti mi bilmiyorum ama göründüğü kadarıyla 11 kilometrelik 670 metre toplam irtifa kazanımı olan bi etap. İlk 3 kilometresi inişli çıkışlı ama son 8 km ful tırmanış, yaklaşık 7,5% gibi bi eğim ortalaması var. Son zamanlarda görmeye pek alışık olmadığımız cinsten.
Beyin sarsıntısı geçirmişti en son. Bir süre baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetlerinden bisiklete binmemiş. Normalde de zaten sadece kazanması olası yarışlara giriyordu. Programında Criterium, TdF ve Vuelta var. Dünya şampiyonası rotası da bayağı uygun, 5 bin metre tırmanış var değişmez ise. Bunlara girer ve sezonu kapatır.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
Uzun süredir sürmüyor, ama ne yapacağı belli olmaz tabi
bi ara fotoğrafı vardı adam zayıflamış, bacakları şişmişti baya. dedim bu adam baya iyi hazırlanıyo. tek fotodan eyyorlamam budur 😅 😅

Beyin sarsıntısı geçirmişti en son. Bir süre baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetlerinden bisiklete binmemiş. Normalde de zaten sadece kazanması olası yarışlara giriyordu. Programında Criterium, TdF ve Vuelta var. Dünya şampiyonası rotası da bayağı uygun, 5 bin metre tırmanış var değişmez ise. Bunlara girer ve sezonu kapatır.
Yeni gördüm daha, Van Aert’ın aldığı etaptan sonra bi röportaj gibi bişey yapmışlar orda diyodu antrenmanlara da başladı tekrar diye.

Toplanın gençler, sezonu açtık. Kürsü olsa da pek istediğim gibi bir gün olmadı. Ama bu sezon yaptığım değişiklikler işe yaramış. Öncelikle biraz kilo aldım. Güç de arttı, w/kg değişmedi. Epey farketti, ham gücün fazla olması her zaman avantaj. Kilo aldım dediysem 2kg, belki 3. Ama hissedilir bir fark oldu yine de.
Bir de FTP civarında daha uzun sürebilmek için çalıştım. Bu zayıf bir noktam zira pek ihtiyaç duymuyorum. Benim yarışlar ya kısa sert ya da 4-6 saatlik maratonlar. Eforlar ya tam gaz 30-40dk ya da 3-4 tane 30-50dk oluyordu. Tam gaz 50-60dk hiç yapmıyordum o yüzden de bu yarışta son 20dk kala gümlüyordum. Şimdi öyle olmadı ama dandik bir gün geçirdiğimden hiç zorlayamadım.
Önümüzdeki maçlara bakacağız. Bu sezon Gravel dahil epey yeni yarışa gireceğim. Gravel dediysek 2002 mtb işte. Tek fark frenler tutuyor.

Rüyanda Vingegaard'ı gördün sanırım.
Ben attığımda 11 saat önce paylaşılmış bi fotoğraftı aslında, ilk etapta görmüş olsaydım yatmadan evvel rüyamda görürdüm belki ama uyanınca yaptığım rutin ihtiyaç ziyaretim esnasında gördüm paylaşayım dedim.

Manâyla Dauphine’yle ilgili tahminlerimi paylaşmak isterim. Pogacar zaten hiç indirmediği için yine dikine (kafasının) yardır yardır gidip kazanacaktır. Remco Pogacar’a yetişmeye çalışıp 2. sırada kalcak ancak TdF için çok kıymetli enerjisinin bi kısmını harcayacaktır. Vingegaard zaten kimsenin kendisinden bi beklentisi olmamasının avantajını fıtı fıtı sürüp yarış formu tutmaya çalışarak kullanacak ve 3. sorada hatta belki daha aşağıda bitirecektir. Sonrasında TdF’te de taktik maktik yok bam bam bam modunda herkesin içinden geçip kazanacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Ben attığımda 11 saat önce paylaşılmış bi fotoğraftı aslında, ilk etapta görmüş olsaydım yatmadan evvel rüyamda görürdüm belki ama uyanınca yaptığım rutin ihtiyaç ziyaretim esnasında gördüm paylaşayım dedim.

Manâyla Dauphine’yle ilgili tahminlerimi paylaşmak isterim. Pogacar zaten hiç indirmediği için yine dikine (kafasının) yardır yardır gidip kazanacaktır. Remco Pogacar’a yetişmeye çalışıp 2. sırada kalcak ancak TdF için çok kıymetli enerjisinin bi kısmını harcayacaktır. Vingegaard zaten kimsenin kendisinden bi beklentisi olmamasının avantajını fıtı fıtı sürüp yarış formu tutmaya çalışarak kullanacak ve 3. sorada hatta belki daha aşağıda bitirecektir. Sonrasında TdF’te de taktik maktik yok bam bam bam modunda herkesin içinden geçip kazanacaktır.
Zaten rotaların profiline bakarsak Jonas'ın bir farklılık yaratabileceği rota yok. Jonas uzun tırmanışlarda başarılı, Pogacar'ı ekarte edebileceği bir tırmanış yok. 3 favoride aynı yerde irtifa kampındaydı, bakalım hangisi daha iyi çalışmış dersine :)

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Hadi gene bayram hatırına ekran başına:
(link)
Açılış etabı 196k. Son 60k. 5 tepe tırmanışı..
Pogi, Jonas ve Remco sahne alıyor. Sprinterler arasında final çekişmesi bekleniyor..
c0a63.jpeg
Canı yayın 14.05-16.00 civarı Eurosport 2 de..

Son 10 kilometre çok acaipti, sürekli birleri ataktaydı. Böyle standart bi etaba göre baya baya keyifli bi son oldu. Vingegaard oldukça hareketli ve istekliydi, kazandığı TdF’de bile bu kadar oynak gördüğümü hatırlamıyorum galiba. Sprint finişse bi başka olay oldu, MVDP’nin böyle bi ekibe kaybetmesi çok garip. Sadece Pogacar’a kaybetse hadi yine anlarım ama Vingegaard’a da kaybetmiş olması garip, üstelik finişten sonra da bi hayli yorgun görünüyordu. Vingegaard’la Pogacar’ın finişten sonra pek bi samimi görünmesi de enteresan geldi bana, baya bi sohbet ettiler. Vingegaard o kadar kazadan beladan sonra neyleyim dünya malını bize can gerek canan gerek havasına girdi galiba :p

Son 10 kilometre çok acaipti, sürekli birleri ataktaydı. Böyle standart bi etaba göre baya baya keyifli bi son oldu. Vingegaard oldukça hareketli ve istekliydi, kazandığı TdF’de bile bu kadar oynak gördüğümü hatırlamıyorum galiba. Sprint finişse bi başka olay oldu, MVDP’nin böyle bi ekibe kaybetmesi çok garip. Sadece Pogacar’a kaybetse hadi yine anlarım ama Vingegaard’a da kaybetmiş olması garip, üstelik finişten sonra da bi hayli yorgun görünüyordu. Vingegaard’la Pogacar’ın finişten sonra pek bi samimi görünmesi de enteresan geldi bana, baya bi sohbet ettiler. Vingegaard o kadar kazadan beladan sonra neyleyim dünya malını bize can gerek canan gerek havasına girdi galiba :p
Sanırım 2-3 hafta önceydi. MVDP MTB yarışında kaza yaparak bileğindeki bir kemiği kırdı. Sprint atarken belki sıkıntı çıkarıyordur, zira henüz tamamen geçtiğini sanmıyorum.

Sanırım 2-3 hafta önceydi. MVDP MTB yarışında kaza yaparak bileğindeki bir kemiği kırdı. Sprint atarken belki sıkıntı çıkarıyordur, zira henüz tamamen geçtiğini sanmıyorum.
Bi çalkalandıydı ortalık sakatlandı mtb yarışında diye ama sonradan çok önemli bi sakatlık olmadığı çıktı ortaya diye biliyorum. Tabi yine ne kadar ufak da olsa sakatlık sakatlıktır bu gibi adamlarda, en ufak rahatsızlık hemen performansına eksi yazıyor :)

Son düzenleme:
Pro cycling Manager'da Pogacarı en kötü takım olarak görünen Velo Bursa takımına almışlar.. Adam tek başına virtüel dünyada Bursa Velo'yu Pro takım statüsüne taşımış :koptum: :koptum:

Bugün yapılan yarışın ortalama hızı 41.6 km/h.

• İnanılmaz
Tepkiler: Helvetica
3 başlı Sloven ejderhası uyandı: Tadej Pogácar

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Bilidim böle olcaani

ya bu pogi nasıl yokuş çıkıyo ya? nabzı, kadansı nasıl bu kadar farklı olabiliyo adamın diğer sporculardan? vingego bile küt diye duvara çarptı yokuşta. pogi seleden bile kalkmadı, kadans yükseltti sadece.

Redbull Tom Pidcock'la ropörtaj yapmış Giro sonrası.

Geri