Takım ismi önünde devlet ismi ibaresi geçen İsrael, UAE, Bahrain, Astana gibi ister devlet sübvansiyonlu ister özel sektör destekli takımların birincil amacı devletlerinin reklamını, propogandasını yapmak, devletlerini şirin göstermektir. Kimse demesin bunların ana hedefi kendi ülkelerinden genç sporcu yetiştirmek, bunlar işin ancak ikincil üçüncül amaçlarıdır. Hal böyleyken İsrail progandası yaptığı düşünülen ya da varsayılan bir takımın protesto edilmesi bana garip gelmiyor.
Zaten yol bisikleti sporu denilen olgu menfaat para üzerine yapılan bir olaydır.
Löqip Gazetesi, gazete satmak için Tour de France'ı organize etmesi gibi gibi bunlar da ülke cilalaması yapıyor. Bisiklet yarış romantizminde öyle barışmış kardeşlikmiş, sevgiymiş, saygıymış ortak paydaymış, ortak bisiklet kültürü filan falan olmaz, geçiniz efendim. Acı, kan, ter, göz yaşı, entrika, doping, sert hiyerarşi olur.
Yani bisiklet sporcularının elbette suçu yok ama İsrail takımının protestosunu da garip karşılamamak lazım. Soykırım yapan, insanları açlığa sürükleyen, yardım alan insanların üzerine ateş açan bir ülkenin isminde İsrail olan dolayısıyla öyle ya da böyle İsrail propogandası yapılan takımı - düzlükte yani sporculara bir şey olmayacağı kesin bir yerde - protesto edilmiş. Kıyamam,takımın üç beş saniyesi gitmiş.