Scudo Sports

Yardımcı Olabilecek Olan Var Mı? ( Garip Bir Maşa Sorunu )

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
1.016
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamün Aleyküm arkadaşlar, bugün sipariş ettiğim maşa geldi ama havası oldukça azdı.

Galiba iki tane hava basma yeri var, anlamadım.

Alttaki tarafın içinde hava var mı diye iğneye bastım ama içindeki azıcık olan hava da hemen çıktı. Üst tarafı açamadım, bu maşaya nasıl hava basabilirim ben? Kitapçık vesaire tonla yere baktım ama doğru düzgün herhangi bir bilgi bulamadım. Maşanın resimlerini aşağı bırakıyorum.

IMG_20220810_200949.jpgIMG_20220810_201001.jpg

Scudo
Başka bir başlıkta bunun olabileceğini yazmıştım. Amortisöre hava basma olayı bilinçli şekilde yapılmalı. Her maşanın farklı basıncı olabilir. İşini bilen bir bisikletçiye gösterin bence. Her markanın kendine göre bir basınç çizelgesi vardır. Ona göre ayarını yapsınlar. Gerekirse de bakım setini alıp bakımını yaptırırsınız.

Bu arada merak ettim de maşanın ağırlığı kaç gr ?

Belki araştırmış görmüşünüzdür bu videoyu ama görmediyseniz belki sorununuza yardımcı olabilir.

Başka bir başlıkta bunun olabileceğini yazmıştım. Amortisöre hava basma olayı bilinçli şekilde yapılmalı. Her maşanın farklı basıncı olabilir. İşini bilen bir bisikletçiye gösterin bence. Her markanın kendine göre bir basınç çizelgesi vardır. Ona göre ayarını yapsınlar. Gerekirse de bakım setini alıp bakımını yaptırırsınız.

Maşa için gerekli kilo / basınç tablosuna ulaştım, galiba bir tane amortisör pompasına ihtiyacım var. Bu arada üstteki kapağı açamadım, bu maşada iki tane mi hava tüpü var acaba?

Evet, başka bir başlıkta benzer konuyu konuşmuştuk. İnternette o kadar pdf servis kitapçığı falan da baktım ama bu saçma maşayı bulamadım.
Belki araştırmış görmüşünüzdür bu videoyu ama görmediyseniz belki sorununuza yardımcı olabilir.

Teşekkür ederim, hava basması oldukça basitmiş. Bu arada maşada iki tane hava tüpü olup olmadığını anlamaya çalışıyorum, negatif ve pozitif olayı gibi durum varsa yanlış müdahalede yaparak maşayı çöp etme ihtimalim var.

2140 gram galiba, eski maşam 2660 gram idi.
Yanıma elektronik basınç ölçme aleti alıp normal bisiklet pompasıyla 78 psi hava bastım ve herhangi bir sorun yok gibi görünüyor.

Son düzenleme:
Geri