Ben yeşilaycı değilim, sigara içenlerden nefret de etmiyorum (sigara içilmemesi gereken yerlerde tüttürenler hariç) hatta sigara içmenin çok keyifli bir şey olduğunu düşünüyorum (insan gibi içerseniz, günde 1-2-3 paket sigara içmek inanın keyif vermez, az sayıda becerebilirseniz güzeldir kimi zaman). 22 sene sigara içtim bırakmayı hiç istemedim, aklımdan da geçirmedim.
Bugün sigarayı bırakışımın 3. ayı. Neden mi bıraktım tabi ki 2 yaşındaki oğlum her odama girdiğinde havalanmış olsa bile odaya sinmiş sigara kokusunu ciğerlerine çekmesin diye, beni sigara içerken görüp göz ve beyin aşinalığı oluşmasın diye, tabi ki oğluma iyi bir baba olmanın dışında olabildiğince uzun yaşamak gibi bir sorumluluğum olduğu için. Bu saydıklarım aklımı kurcalarken de birgün büyükada'ya gittiğim arkadaşımla bisikletle yokuş çıkarken ciğerlerimin düşük performansı nedeniyle neredeyse gözlerim karardı, sigara yüzünden ciğerlerim yırtılıyor sandım ve o gün karar verdim bırakmaya. O günden sonra da yaklaşık 2-3 hafta sonra bıraktım sigarayı.
Faydalarını anlatmakla bitiremem (biter de abartmak için öyle yazdım) Öncelikle bisikletteki performansım müthiş arttı, yokuşlar düz yol gibi oldu, bacaklar yorulmak bilmedi, ortalama km performansımı yaklaşık 25 km daha arttırdım(yaklaşık 2 hafta içinde). Bunun dışında yediğim yemeğin tadı, içtiğim içkinin kahvenin lezzetini keşfettim.
Buradan içen arkadaşlara bırakmalarını tabi ki tavsiye ederim ama bence herkes her şeyi bilinçli ve bilerek yapıyor zaten. O yüzden şahsi olarak bırakın, genel olarak da kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşayın derim.