Scudo Sports

Yalvarıyorum sigarayı bırakın!

Scudo
Bıraktım bende, 2003den beri içiyordum, benim farkettiğim iki şey oldu, basketbol oynarkenki etkisi maçın sonlarında herkes yığılmışken bana bir canlanma gelmesi ve algı-dikkat-refleks hislerinin çok ciddi şekilde artması. ve birde en züğürt günlerde bile cebimde 10-15 liram kalıyor :)

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Benimde siparişini geçtiğim elektronik sigaram gümrüğe takıldı ve geri gönderilecek muhtemelen. Ama daha işlemler bile sonuçlanmamışken, 2 katı pahalı olmasına rağmen, Türkiyeden aldım yenisini. Bugün elime ulaştı ilk izlenimim sonrası şunu söyleyebilirim ben ve deneyen herkes bu cihazla sigarayı ve arkasından bunu bırakır.

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
Babam içiyor bir türlü bıraktıramıyorum lys ye hazırlanıyorum bir gün tempolu ders çalışamıyorum o gün senin yüzünden sigara içiyorum bu çalışmayla kazanamazsın diyor tempolu bir şekilde çalışıyorum ertesi gün bu seferde içiyor, ne olsa içiyor

Ben yeşilaycı değilim, sigara içenlerden nefret de etmiyorum (sigara içilmemesi gereken yerlerde tüttürenler hariç) hatta sigara içmenin çok keyifli bir şey olduğunu düşünüyorum (insan gibi içerseniz, günde 1-2-3 paket sigara içmek inanın keyif vermez, az sayıda becerebilirseniz güzeldir kimi zaman). 22 sene sigara içtim bırakmayı hiç istemedim, aklımdan da geçirmedim.

Bugün sigarayı bırakışımın 3. ayı. Neden mi bıraktım tabi ki 2 yaşındaki oğlum her odama girdiğinde havalanmış olsa bile odaya sinmiş sigara kokusunu ciğerlerine çekmesin diye, beni sigara içerken görüp göz ve beyin aşinalığı oluşmasın diye, tabi ki oğluma iyi bir baba olmanın dışında olabildiğince uzun yaşamak gibi bir sorumluluğum olduğu için. Bu saydıklarım aklımı kurcalarken de birgün büyükada'ya gittiğim arkadaşımla bisikletle yokuş çıkarken ciğerlerimin düşük performansı nedeniyle neredeyse gözlerim karardı, sigara yüzünden ciğerlerim yırtılıyor sandım ve o gün karar verdim bırakmaya. O günden sonra da yaklaşık 2-3 hafta sonra bıraktım sigarayı.

Faydalarını anlatmakla bitiremem (biter de abartmak için öyle yazdım) Öncelikle bisikletteki performansım müthiş arttı, yokuşlar düz yol gibi oldu, bacaklar yorulmak bilmedi, ortalama km performansımı yaklaşık 25 km daha arttırdım(yaklaşık 2 hafta içinde). Bunun dışında yediğim yemeğin tadı, içtiğim içkinin kahvenin lezzetini keşfettim.

Buradan içen arkadaşlara bırakmalarını tabi ki tavsiye ederim ama bence herkes her şeyi bilinçli ve bilerek yapıyor zaten. O yüzden şahsi olarak bırakın, genel olarak da kendinizi nasıl mutlu hissediyorsanız öyle yaşayın derim.

@volkan Öz
Harbi lan. Gel birlikte bi seferberlik baslatalim.

• Beğen
Tepkiler: volkan Öz
14 gün oldu bırakalı. En büyük derdim alkol esnasında yoksunluğu nasıl halledeceğimdi. Yurt dışından elektronik sigara aldım. Ama kullanmama gerek kalmadı kendimi tuttum sakız gibi basit nikotinlerle idare ettim. Şimdi sakızda çok nadir çiğniyorum. Elektronik sigara da hanıma kaldı artık o bırakacak. Ama ben sevmediğim bu naneyi neden yıllardır içtiğimi bilmiyorum. O derece lanet ve pis bir şey. Bırakın gitsin. Gereksiz.

• Beğen
Tepkiler: domino.tr
@fatihbugra
Müsrüflük... :hihi::D

elektronik sigara, ilaç vs. olmadan bırakmak isteyenler için bir doz (link) kitabı öneririm. eğer ingilizceniz varsa orijinal dilinden okuyun. türkçe adı "sigarayı bırakmanın kolay yolu".

Eveeeet :) 72 saati geçkin süredir ağzıma sürmedim normal sigarayı. Esigara ile devam ediyorum. 18 yıl olmuş ben sigaraya başlayalı ve artık nefesim yavaş yavaş kesilmeye başlamıştı. Bırakamam diyordum ama işin aslı öyle değilmiş. Benim gibi bırakmak isteyipte bırakamayanlara sesleniyorum. Ne yapın edin esigara alın ve normal sigarayı unutun.

Sigarayı azaltmak saçmalıktan başka bir şey değil.
İradesi zayıf kişilerin meziyetidir bu ve tıpkı emziğe bağlı bir bebek gibi bırakmak istemezler.
Sigarayı bırakmak tıpkı bir bıçakla keser gibi kesin ve net olmalıdır.Tabi iradeniz varsa..

Çok duygulandım yaktım bi dal...

Şaka bir yana,tebrikler :))

@ilkeromurtag O rota tamamlanmaz patron,tütünçiftlik nedir ya :) direk teşvik ediyor haha :D

daha önce de bahsetmiştim. videosu filmi falan var ama onları direkt pas geçin, allen carr'ın kitabını okuyun. bu alandaki en başarılı yöntemlerden biri. bana çok büyük faydası dokunmuştur. herhangi bir ilaç önermez, iradenizin sağlam olup olmadığına bakmaz, kitap boyunca sigara içmenizi ister. zaten kitabın sonuna doğru sigara içerken artık sigaraya bambaşka bir gözle bakmaya başlıyorsunuz.

E sigara = Emzik :)

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
2012 Yılı itibari ile sigaraya elveda dedim. Günde 2.5 paket içerken bir günde karar verdim ve nikotin sakızı ile bıraktım. İnsan gerçekten isterse kesinlikle bırakabilir tüm sigara içenlerin birgün bırakması dileğiyle...

SM-A710F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Caner Kaya tebrik ederim umarım çoğu kişi örnek almayı başarır

@Candan Biberci Amaç nedir, gaza getirmek mi? Yoksa aşağılamak mı? :)

@mehmet.ali
Acı ama gerçek.
Kim nasıl anlamak isterse :)

@Candan Biberci

Hayır bu yazdığınız ne anlama gelirse gelsin umrumda değilde merak ettim sadece. Ben bu illetten kurtulduğuma bakarım :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Geri