Scudo Sports

Yalvarıyorum sigarayı bırakın!

Allah razı olsun sizlerden. Her arkadaşıma tek tek yazamıyorum. Allah sizlere ve sevdiklerinize sağlıklı uzun ve hayırlı ömürler versin.

• Beğen
Tepkiler: erhan erhan
Scudo
Başınız sağolsun.mekani cennet olsun

Bırakamayanla biorezonans sigara bırakma konusuna baksın derim.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Yaşadığım coğrafyada içki, sigara en masumu onlara gelene kadar.......

Yaşadığım coğrafyada içki, sigara en masumu onlara gelene kadar.......
Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama bu bana sadece bahane gibi geldi.
Kendi babam zaman zaman günde dört paket içtiği olurdu. Bir anda bıraktı ve yaklaşık 30 yıldır içmiyor.

44 yaşındayım , kendimi bildim bileli sigara içerdim , bu sene başında kuru bir öksürük başladı ve uzun lafın kısası, sağ akciğer ve lenflerde kanser, önce kemoterapi, sonra operasyon ile sağ akciğerin alınması , lenfin olabildiğince temizlenmesi, ( zor bir operasyon ) ve şimdi yine kemoterapi devam ediyor, ekim sonu pet çekilecek ve radyoterapi ihtiyacı var mı bakılacak. Bu dönemde ben eşim ve ailemin neler yaşadığını anlatmam cidden zor. Sigara ana nedenlerinden biri bu hastalığın. Lütfen bana olmaz demeyin ki ben hep derdim, hemen vedalaşıp riskleri azaltın. Hepinize sağlıklı günler.

44 yaşındayım , kendimi bildim bileli sigara içerdim , bu sene başında kuru bir öksürük başladı ve uzun lafın kısası, sağ akciğer ve lenflerde kanser, önce kemoterapi, sonra operasyon ile sağ akciğerin alınması , lenfin olabildiğince temizlenmesi, ( zor bir operasyon ) ve şimdi yine kemoterapi devam ediyor, ekim sonu pet çekilecek ve radyoterapi ihtiyacı var mı bakılacak. Bu dönemde ben eşim ve ailemin neler yaşadığını anlatmam cidden zor. Sigara ana nedenlerinden biri bu hastalığın. Lütfen bana olmaz demeyin ki ben hep derdim, hemen vedalaşıp riskleri azaltın. Hepinize sağlıklı günler.
Çok geçmiş olsun, tez zamanda sağlınıza kavuşursunuz inşallah.

Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm. 35 yaşındayım ve tek bir dal sigara içmedim. Öz abim gibi sevdiğim kayınçomun sigarayı bırakması için elimden geleni yapıyorum. Siz yaşlarında.

Nerede yaşadığınızı bilmiyorum ama bu bana sadece bahane gibi geldi.
Kendi babam zaman zaman günde dört paket içtiği olurdu. Bir anda bıraktı ve yaklaşık 30 yıldır içmiyor.
Siz olayı anlamadınız yada işinize nasıl geldiyse öyle anladınız aptalların bahanesi olur bu hayatta benim işim olmaz sigara içki içmesende bir kaza kurşunu ile, bisiklet yolun da yürüyen bir dangalak yüzünden, kurala uymayan bir aptal veya cehaleti ve cahilliği savunan bir dangalak yüzünden kalpten bile gider insan ama içki içip siroz olacağımı biliyorum veya sigara içersem enin de, sonun da kanser bunu kabullenirim sonuçta kendim ettim kendim buldum derim benim hayatım, benim kararım bu arada Türkiye'de yaşıyorum bir zamanlar taşı, toprağı altın ve cennetti içine edilmeden önce daha binlerce olay ve örnek veririm o yüzden diyorum içki sigara en basiti ama diğer nedenler ne, kader ne başka bir izahı yok.

Rabbim Es-Safi ismi hürmetine sifalar versin, gecmis olsun.

Ne kadar zararından bahsetsek de hatta insanı ölmekten beter durumlara düşürdüğüyle ilgili vakalar anlatsak da insan başına gelmeden anlamıyor bu rezalet şeyi maalesef. Sigaraya başlamış gençleri gördükçe çok üzülüyorum.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
Konuyu ekimin başında okudum ilk defa ve bırakmak istedim, o günden beri henüz 1 tane yakmadım, henüz herhangi bi problem de çekmedim. performans artışı değil de sürekli çıktığım yokuşlarda nefes nefese kalma olayı bi nebze azaldı gibi bakalım ileride neler olacak

Konuyu ekimin başında okudum ilk defa ve bırakmak istedim, o günden beri henüz 1 tane yakmadım, henüz herhangi bi problem de çekmedim. performans artışı değil de sürekli çıktığım yokuşlarda nefes nefese kalma olayı bi nebze azaldı gibi bakalım ileride neler olacak
Daha çok erken, başlamazsanız tekrar, bir iki ay içinde parformans etkisi de görmeye başlarsınız. Şimdiden nefes nefese kalma durumu ötelenmiş bu bile ciddi bir şey. Kilo artışı olmuyorsa tabi bu dediğim geçerli. Genelde sigara bırakınca +10kg alınır. Dikkat...

Ben ekimde maraton vardı hep hayalim bunu koşucam dedim ve eylülde sigarayı pat diye bıraktım. O zamandır da içmiyorum ve gerçekten nefes nefese kalmalarım nabız kontrolüm düzeldi. Yemek sonraları zorluyor bir tek ama o da geçer

Geri