Scudo Sports

İnceleme (Xiaomi) Huami Amazfit Pace 2 (Stratos) GPS'li Akıllı Sporcu Saati

@mertgulkokan Ben pace kullanıyorum nabız bandını bağlandığınızda optik sensör kapanıyor.
Yalnız yinede %100 sarj ile 4-4.5 saat gibi bir kullanım oluyor.
Merak ettiğim şey, acaba bukadar kısa kullanım yazılımsal mı yoksa donanımsal mı?
Kadans sensörüne destek verseler harika olacak ama bu sefer de tam sarjla 2 saat kullanabilecek olmak çok yetersiz olacak...

Scudo
Donanımsal bence saatin batarya kapasitesi belli
Uzun kullanım için ya nabız bandı olmadan kullanılacak ki ben bantsız 7 saat üzerini gördüm ve bitmemişti ya da garmin edge 520 gibi cihazlar almamız gerekiyor

@mertgulkokanKosu icin de kullaniyorum yuzme icin de hocam o yuzden tek seferde uygun bi butce ayirabildim , istanbul maratonunda optik sensor yeterli olur mu acaba yoksa nabiz bandi ile sarjinin yetecegini hic sanmiyorum

Valla optik sensör sallantıyı sevmiyor ancak kayışı iyice sıkabilirseniz iş yapacaktır ancak oda konforu düşürüyor

@mertgulkokanKayisi sikistirinca biraz daha dengeli ama yine de bisikletteyken pek verimli olmuyordu kosuda bi denemek lazim artik optik sensoru

Arkadaşlar saatim satılıktır :)
Bugün ani bir durum gelişti yurtdışında telefon saat kulaklık ve kablosuz şarj standı aldım. Bu nedenle saatim boşa çıktı
Saatim 6 aylık ve temiz durumda kutusu herşeyi duruyor üzerinde koruyucu film de var. İlgilinen olursa bana ulaşsın fiyatı konuşuruz

@mertgulkokan
Hayırlı olsun

Hızlı tempolu yürürken veya evdeyken nabız konusunda sıkıntım yok ama koşarken terliyorum ve saat nabızı %100 doğru ölçmüyor düşük gösteriyor eminim... Benim sorum şu nabız bandı alıp eşleşme sorunu yaşayan var mı ? İyi konforlu rahat ve %100 doğru ölçen nabız bandı önerilerinizi alabilir miyim???

@Semihh16 Hocam ben amazfit pace kullanıyorum. Decatlon dan 2 ay önce 150 tl lik nabız bandı aldım ve aradaki farkı net gördüm. Gayet iyi çalışıyor. Anlık kalp atımını doğru bir şekilde görebiliyorsunuz. Tek sorun 1 saatlik aktivitede %20-25 şarj kullanıyor. Uzun sürüşler de yeterli olmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Semihh16
@Ahmet TOPAL hocam zaten şuan maalesef bisikletim yok ama ileriyi düşünerek öyle aldım zaten koşuyorum spor aktivitesi olarak ürünün tam olarak linki ve adını öğrenebilir miyim? Rahat mı konfor açısından bide

@Semihh16
(link)
Ben çok memnunum 2 aydır saatlerce kullandım, herhangibir kopma vs gibi bir problem yaşamadım. Tavsiye ederim...

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
IMG_20181128_081946.jpg
Bugünü de çıkarırsa haftayı tamamlıycak :)
Tabi telefona bağlı ama sadece saat olarak kullandım spor yapamadığım için.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
@Mhmm@Ben hic deneyemedim [emoji3] hergun sabah dusa girerken halihazirda cikartmisken sarja takiyorum o yuzden hergun 60tan 80e kadar sarj oluyor gunluk %20 desek kullanimima gore anca 5 gun gidiyor demekki

• Beğen
@furkanbr

Şarjın ne kadar gittiğini ben de denememiştim. Normalde şarjı %50'nin altına düşürmezdim, lazım olur diye.

45 günlük doktor istirahatli olduğumdan evde bulunduğum için çoğu zaman koluma takmadım. Şarjı bitmiş halde bir yerlerde unuttuğum oldu. 3 hafta hiç kullanmadım desem yeridir. Bu hafta kullanayım istedim. Sonuç bir haftalık şarj süresi.

IMG_20181128_114639.jpg
6 gün 9 saatte %5 şarj kaldı telefona bağlantısı koptu batarya koruması devreye girdi butonlar çalışmıyor mecburen şarja takıyorum. 1 hafta hedefi tutmadı ama sınırlarını görmüş oldum (olduk).

Az once tamamladigim bisiklet antrenmaninda resmen saate sinir oldum butun antrenmani silmis oldu ki suana kadarki en iyi derecelerimi yapmis olmam da isin cabasi , yaklasik 1 hafta once basladi ilk olarak kosu sirasinda saat bir anda kendini yeniden baslatti ama pek onemsememistim, bugun antrenmana baslarken zaten cekmedigim kalmadi ilk once nabiz bandina baglandigi halde nabzi okuyamadi daha sonra dakikalarca gps konumu bulamadi ,tam hersey oldu derken yola ciktiktan az sonra saat kendini yeniden baslatti , henuz isinma asamasinda oldugum icin onemsemedim devam ettim ama antrenmanin yaklasik %60inda iken bi anda gps verisi gitti ve saat aktivite kaydi olarak ekranda alinan mesafe 0km hiz 0.18 km zaman 56 saat kusur oldu ve ne yaptiysam duzelmedi ve oraya kadar olan antrenman tamamen gitmis oldu , yeni kayit baslatmaya calistim yaklasik 20 dakika sonra anca gps buldu ki zaten antrenmani tamamlamis sogumaya baslamistim , gelince kontrol ettim herhangi bir guncelleme de yok buna benzer bir durumla karsilasan var midir aramizda? Yada cozumu hakkinda tahmini olan?

Dün trekking yaptık arkadaşlar ile. İnternetten indirdiğim gpx uzantılı haritayı saate atıp onun üzerinden yürüdük.Rotadan çıktığımızda uyardı döndüğümüzde yine bilgi verdi
4.5 saat 14.6 kmlik yürüyiş sonunda şarjım %44 kalmıştı
4c2572cad8598cf982e1d0c7a72b96a2.jpg

Amazfit uygulamasından herhangi bir spor türüne girip nabız ölçümünü kapattığınızda o spor türünde kayıt yaparken bilekten nabız ölçüm için yeşil ledleri yakmadığını gördüm :)

Bugun soyle bir sorun ile karsilastim , daha once de birkac kez yasadigim bir sikinti idi artik iyice sinir olmaya basladim , saat durdukyere sanki aktiviteyi kapatiyor ,kosu devam ederken bi anda mesafe sure ortalama verileri sifirlaniyor kosuya devam ettigim halde herhangi bir mesafe veya hiz olcumu yapmiyor ne yaptiysam duzelmedi sadece duraklatip yeniden devam ettirdigimde sanki yeni aktivite baslatmisim gibi tekrar kaydetmeye basliyor ama bir dakika gecmeden o da gidiyor , en son sokaga girince duraklatip devam ettirdim ve 50 m kostuktan sonra hemen kaydettim bakalim ne kaydedicek diye ve sonuc su sekilde; saatin ilk aktiviteyi sildigi yerden sonrasi yok , kosu yaklasik 10km idi sadece asagidaki kisim kaydolmus , nabiz grafiginde max hr 191 gibi degerler var grafik cizili avg hr 0 yaziyor ortalama hiz 0 kadans 0 hicbir veri yoktu aradan 1 saat sonra falan strava kendisi duzeltti , amazfit uygulamasinda bu butun kayit en son sokaga girdigim kadariyla duruyor 70 metre kadar , bu durumu yasayan duyan var midir nasil cozebilirim? Bisiklette de ayni durum soz konusu kosuya ozgu degil malesef

Dosyalar

• Screenshot_2019-01-15-12-35-10.png
    Screenshot_2019-01-15-12-35-10.png
    434,5 KB · Okunma: 12
189596

Yuzmede saati kullananlar arasinda yuzme stili icin yanlis bilgi alan var midir aramizda? Basindan sonuna kadar serbest yuzdugum halde kurbagalama olarak gosteriyor

• Beğen
trail run modunda trekking yaptığımızda telefon uygulamasını kullanarak nabız ölçmeyi kapatmıştım ve saat trail run modunda bilekten ölçüm yapmıyordu

Aynı yöntemi bisiklet modunda da yaptım ama ilginç bir şekilde bilekten ölçüm yapmaya devam ediyor

Saati gidona takıp kullanacağım ancak bilekten nabız ölçümü yapmaya çalışırken ekstra batarya harcıyor

Saat biraz değişik son güncellemelerini de yaptım umarım bir çözümünü bulurum

Ayarlarına baktım şu an trail de sanırım kalp ölçümü açılıp kapatılabiliyor ama bisiklette aynı seçenek yok illa ölçecek gibi. ve koşuya da baktım orada da kapatılamıyor . trail running bazen uzun süren bir koşu olabiliyor ve adı sanı çıkmış saatlerin bile şarjı yetmiyor bu yüzden şarj tasarrufu için bu kısma kapatma seçeneği konmuş olabilir .
Bayağıdır saate bakmıyordum kolumda adım ölçer ve saat gibi duruyordu güncelleme ile location gelmiş herhalde daha önce yoktu gibi değil mi?

Geri