Scudo Sports

İnceleme (Xiaomi) Huami Amazfit Pace 2 (Stratos) GPS'li Akıllı Sporcu Saati

Benim şahsi görüşüm samsung gear sport un bir spor saati olmadığı yönünde. Ama çok iyi bir akıllı saat

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
Scudo
Arkadaşlar ben saati özellikle deniz ve havuzda yüzerken kullanmak üzere aldım. 2 kez bisiklette kullandım denemek için burdan başlayayım. Bisikletimdeki km saatiyle aynı anda başlattım. Ortalama, maksimum hız, mesafe, kalp atışı, gps verilerini çok küçük farklarla aynı ölçtü diyebilirim. Koşu hiç yapmadım. 4-5 kez yürüşte açtım. Onda da ölçülecek pek bir şey yok zaten. Mesafeyi ve gps verilerini düzgün ölçtü. Açık denizde de sezon kapandığından deneme şansım olmadı.

Havuzda ise 4 kez kullanma şansım oldu. Yarı olimpik havuzda yüzüyorum (25 mt). Ölçtüğü veriler şöyle; toplam mesafe, yakılan kalori (bunu tahmini veriyor çünkü suda hrm çalışmıyor ama neye göre hesaplıyor bilmiyorum. bence güvenilir değil), ortalama pace (dk/100 mt), en iyi pace (dk/100 mt), tur sayısı, toplam kulaç sayısı, ortalama 1 kulaçta katedilen mesafe, ortalama 1 dakikada atılan kulaç, maksimum 1 dakikada atılan kulaç ve SWOLF (bunun için garminden alıntı yapacağım: Swolf puanınız, bir uzunluk için geçen süre ile o uzunluk için atılan kulaç sayısının toplamıdır. Örneğin, 30 saniye artı 15 kulaç için swolf puanı 45'tir. Swolf, yüzme verimliliğinin bir ölçümüdür ve golfte olduğu gibi puan ne kadar düşükse o kadar iyidir.)
Bunlardan sadece tur ve toplam mesafenin doğruluğunu test edebildim. Onlar da sorunsuz. Kalan detay verileri başka bir saatle karşılaştırma fırsatım olmadı. Ben istediğim verileri elde ettim kısaca. Kendime hedef koyabilmem için süre, tur ve mesafeyi ihtiyacım nispetinde ölçtü.

WhatsApp Image 2018-09-25 at 14.54.47 (1).jpeg WhatsApp Image 2018-09-25 at 14.54.47.jpeg

Bunların dışında ilk birkaç hafta sürekli kullandım. Telefonla bağlantısında sorun yaşamadım. Gelen aramalarda kimin aradığını görebiliyor, sessize alabiliyorsunuz. Gelen mesajları (sms, whatsapp, gmail vb) okuyabiliyorsunuz. Şarjı karma kullanımda 4-5 gün civarı dayandı diyebilirim. Ekranı garmin, samsung gibi saatlere kıyasla farklı bir teknoloji. Işığı kapalıyken gündüz özellikle de güneş altında sorunsuz görünüyor. Işığı açıkken düşük çözünürlüklü ucuz bir görüntüye sahip.

Mobil uygulaması gayet kullanışlı ve basit ama ingilizce. Bisiklet ve yürüyüş verilerini stravaya aktardı. Havuzu aktarmadı ama diğer saatler aktarıyor mu bilmiyorum.

Benim açımdan görevini iyi yapan bir saat. Sadece havuza giderken takıyorum bu arada. Tabii ki ben de 2500 lira verip garmin, suunto, polar almak isterdim ama bütçe ancak buna yetti. Hatta bu bile zorladı esasen. Konuyu yeni inceleme şansım oldu. Bazı arkadaşların sorun yaşamış olması gerçekten üzücü. Bu saati benim gibi düşük bütçeli sporseverlerin tercih ettiğini tahmin ettiğimden edilen zarar hafife alınacak bir rakam değil gerçekten. Hiç sorun yaşamadım ama sorun yaşamış arkadaşlarla birlikte sesimizi duyurmak adına bir şeyler yapılacaksa mutlaka katılım sağlarım.

@notforheavenOrtalama hız mı yoksa dediğiniz anlık hız mı ?
Anlık hızı da göstermiyorsa ciddi bir sorun diyebiliriz
Arkadaşlarda garminin yol bilhisayarları var onların gösterdiği anlık hız ile stratosun gösterdiği anlık hız aynıydı

@notforheavenBahsettiginiz ayar tur ayari sanirim bende 5 km ayarli mesela 5 km de 1 kere ortalama hizimi soyluyor ama 4 veya 6 bolmeli ekranda ortalama hiz anlik hiz hepsi gozukuyor surus esnasinda hangi ekrana bakiyorsunuz?

@furkanbr ben uzun zaman önce sattım cihazı. Ve sadece üç veri aynı ekranda görülebiliyordu. Ve bunlar arasında ortalama hız yoktu. Görmek istediğiniz verileri değiştirebiliyorsunuz cihazda fakat yine de ortalama hız verisini seçenekler arasına koymamışlar.

Belki güncellemeler ile eksikleri gidermişlerdir.

Bisiklet sporu yanı sıra ara sıra oturduğum sitenin etrafında koşu yapıyorum (yaklaşık 900 m. uzunluğunda bir parkur var). Bisiklette km sayacı ile birçok veriyi alabilsem de koşu farklı ve koşabildiğin yolun mesafesi ve km. si metresine kadar ve saniyesine kadar önemli oluyor. Başlangıçta Cep telefonumla GPS kaydımı yaparak işi çözmeye çalıştım.
samsung cep telefonu.jpg
hata payı fazla idi resimde rotayı görebilirsiniz evlerin kenarından geçmek yerine üzerinden geçiyor. Daha sonra Elimde Samsung gearfit 2 vardı onunla denedim
Samsung gear fit2.jpg
sonuç yine kötü idi mesafe hatalıydı, stravya atıldığında bazı antremanları strava kabul dahi etmiyordu. Merakımdan bisiklet için kullandığım IGPSPORT10 u kullandım, tam berbattı
IGPSPORT10.jpg.
Sanırım bulunduğum lokalizasyon GPS verisi almak için de zor bir lokalizasyondu hiç gitmediğim yerlere gitmiş gibi ve 12 km koşmuş gibi gözüküyordum :). Sonuçta Amazfit Stratos hakkında tüm bu eleştirileri okumakla birlikte özellikkle GPS konusunda denemek için aldım (Garmin falan bizim gibi amatörler için gereksiz pahalı). Sonuçta elde ettiğim veriler tatminkar oldu. Benim için şimdilik bazı hataları olmasına rağmen iyi bir cihaz.
amazfit.jpg
Yalnız ekranı bir garip o konuda bu yazıda da yer yer eleştiriler var ama bazı incelemelerde saatin ekranı fotoğraflarında çok iyi çıkıyor, anlayamadım ve ayarlarından da ayarlayamadım. Kullanımı konusunda sizleri takipteyim

@SEL PER Ekran konusunda haklısınız, satış sitelerinde ve kendi sitelerinde ürünün ekran görüntüsünü türlü çekim hileleri ve photoshop benzeri yazılımlar ile müthiş güzel gösteriyorlar. Sonra alıp bakıyorsunuz, alakası yok.
Kendi adıma samsung gear aldım ve bu başlığı kirletmemek adına sadece ekran ile ilgili deneyimimi yazayım;
ekran 360 x 360 piksel ve gear s3 ün ekranından küçük alana sahip olduğu için ondan bile keskin. Bu arada GARMIN vb pahalı ürünlerde bile bu kadar yüksek çözünürlüklü ve keskin ekran yok.

Saati kullanmaya başlayalı yaklaşık 1 hafta oldu ve her gün yeni bir özelliğini öğreniyorum.
Dikkat edilmesi gereken özellikle hamam sauna gibi veya sıcak su buharının yoğun olduğu yerlerde bulundurmamak çünkü sıcak su buharına dayanıklı değil (Birçok akıllı saat için geçerlidir muhtemelen).
Kadans konusuna açıklık getirmek lazım, saatte kadans algılama özelliği mevcut ama bunu bisikletteki kadansla karıştırmamak lazım. Aktiviteye başlarken yapacağınız aktiviteyi seçiyorsunuz ve "cycling" yada "indoor cycling" seçerseniz kadans sayma özelliği zaten devreye girmiyor. Kadans özelliği koşuda "adım sayma frekansı" anlamında ve ancak koşuyu seçerseniz aktif oluyor.
Saati ilk defa salonda kullanacaksanız bazı özellikleri tam devreye girmiyor önce dışarıda koşmanız veya bisiklete binmeniz ve bazı verileri algılaması gerekiyor.
Saatte kullanacağınız bazı özellikleri telefonunuzdan ayarlamanız lazım
Aktivite bittikten sonra verileri çok hızlı bir şekilde stravaya aktarıyor.
İnterval çalışma ayarlayabiliyorsunuz
Auto pause özelliği mevcut
GPS verisi son derece tutarlı
Ekranı antreman sırasında rahatlıkla okunuyor, antreman verilerinin arka planını beyaz yaparsanız daha da netleşiyor Antreman dışında menüler arasında dolaşırken, ayarlamaları yaparken ekran karanlık, ama alışılıyor. Bunu pilde tasarruf adına bu şekilde yapmışlar diye düşünüyorum

Saat şu an için benim için mükemmel gözüküyor. İlerleyen aylarda da sıkıntı çıkarmazsa ne Garmin ne Suunto başka saate ihtiyaç yok

Merhaba arkadaşlar ben bir şey soracağım, sizde bu saatin yan düğmeleri dönüyor mu? alalı 20 gün oldu düğmeler dönmüyordu yada ben öyle sanıyordum. Şimdi düğmelerin döndüğünü fark ettim (herhangi bir işlevi yok tabi ki) bu sorun olabilir mi, su geçirmesi vb. gibi?
Henüz herhangi bir spor aktivitesi ile deneme şansım olmadı denediğimde mutlaka yazacağım, şu an tek sorun Iphone uygulamasında saat bağlanmak zor sürekli bir bağlantı hatası verme durumu mevcut, kapatıyorsun açıyorsun bluetooth açıp kapatıyorsun sonra bağlanabiliyor, sorun yazılım kaynaklı çünkü saat telefona bağlanıyor ancak yazılım saate bağlanmıyor.

Dönüyor bende de bu şekilde duş alıp denize de giriyorum bir sıkıntı olmadı

• Beğen
Tepkiler: silentsv
@silentsvBende de donuyor hocam hic dikkat etmemistim dusa girmiyorum ama havuzda bi sikinti cikartmadi

Arkadaşlar rakım ölçümü tutarlı mı?
Ben pace kullanıyorum ve gerçekten çok tutarsız.
Evinin rakımı 36m ama bazen 20m bazen 44m vs gibi değerler gösteriyor. Hatta örneğin; evden başladım 22m diyelim, sürüşü yine aynı noktada bitirdiğimde rakım 22m den farklı değerler alıyor.
Sizlerde nasıl? Güncellemelerle hiçbir şey değişmedi. Acaba bundan sonra gelecek güncellemelerle değişen birşey olur mu?

Geçtiğimiz Pazar günü saatin açık su yüzme performansını ilk kez denedim. Garmin kullananlardan alışık olduğum zikzaklı çizgilerle karşılaşmadım. Belli ki saatte GPS bağlantısı kaybolsa da çizgileri birleştiren bir algoritma kullanılıyor.

Bugüne kadar saatin bana yaşattığı tek sorun ekranın bir anda donması ve yeniden başlattığımda şarjın %5'e düşmüş olması. Bunu da yalnızca bir kere yaşadım. Her gün 50 km civarı bisiklet sürüyorum ve kayıtlarımı bu saatle tutuyorum. Şimdilik memnun olduğumu söyleyebilirim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Çetin ŞAHİNÖZ
@Ahmet TOPAL
Bu tip cihazlar rakımı barometrik olarak veya GPS bilgisine dayanarak veriyor. Daha doğru olan ölçümler barometrik olarak alınıyor diye biliyorum ve saatteki ölçüm barometrik ölçüm. Saat bu ölçümünü GPS ilede karşılaştırarak düzeltmesini yapıyor. Eğer GPS tam oturmadan aktiviteye başlarsanız cihaz aktiviteye ilk başladığınız anda bir müddet rakımı yanlış algılıyor .
Tam emin olmamakla birlikte benim deneyimlediğim başka bir şey var, eğer saatten bluetooth bağlantısı kullanıyorsanız (müzik dinliyor vs) rakımdaki ve GPS verilerindeki sapma artıyor (1-2 kere bu şekilde denk geldi, daha fazla denemem ya da tecrübelerimizi paylaşmamız lazım). Eğer rakım verilerinizdeki sapma fazla ise bluetooth kullanıyorsanız bluetooth kullanmadan bir deneyin.
Cihazın bir de 3D modu var sanırım o modu kullanarak da bir denemek lazım, bu tip rakım ve GPS hatalarını düzeltmek için bu mod konulmuş olabilir. Benim 3D modu denemek için hiç fırsatım olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
@SEL PER Bir aydan beri nabız bandı kullanıyorum. Ama daha öncesinde herşeyi denedim yinede doğru rakım ölçmüyordu.
Allahtan stravadan yükselti hatalarını düzeltebiliyoruz.
Zaten nabzı yanlış ölçtüğü için(sarsıntılı durumlarda) nabız bandı alarak o sorunuda kendim çözdüm:uyku::uyku::islik:
Diğer sorunları da ufak adamlar çözerse tadından yenmez:D

@Ahmet TOPAL Saatinin rakımı doğru ölçüp ölçmediğini anlamak için rakımını kesin olarak bildiğin bir yerde saatin pusula kısmına gidip tam ortasına 4-5 sn kadar basarsan bir takım rakamlar veriyor ve orada saatten okuduğun verileri karşılaştırabilirsin. Ben deniz kenarında yaşıyorum ve yaşadığım yerin rakımını 3-4 gibi gösteriyor doğru olduğunu düşünüyorum.

Aynı durum benim için de geçerli. Strava dan rakımı düzelttiğim zaman 81 metre rakım veriyo. Ama sahil kenarında koşuyorum. Saatin verdiği rakım ise 3-4 metre. Rakım olayında kime nasıl çıkıyo bilmiyorum ama bende gayet tutarlı.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: SEL PER
Arkadaşlar bu tarz saatlerde çok hassas ölçüm beklemeyin
O andaki hava durumu gökyüzündeki bulutlar bile etki ediyor
Gidiş dönüş aynı yolu takip ettiğim rotalarda azda olsa fark oluyor

@SEL PER @behamehal
QuickMemo+_2018-10-10-14-58-15.png
Buda stravadan düzeltilmiş rakım grafiği
QuickMemo+_2018-10-10-14-56-42.png

Hassasiyet olmadığı gibi deniz seviyesinde -12m leride gördüm 25-30m leride;)

Geri