Arkadaşlar ben saati özellikle deniz ve havuzda yüzerken kullanmak üzere aldım. 2 kez bisiklette kullandım denemek için burdan başlayayım. Bisikletimdeki km saatiyle aynı anda başlattım. Ortalama, maksimum hız, mesafe, kalp atışı, gps verilerini çok küçük farklarla aynı ölçtü diyebilirim. Koşu hiç yapmadım. 4-5 kez yürüşte açtım. Onda da ölçülecek pek bir şey yok zaten. Mesafeyi ve gps verilerini düzgün ölçtü. Açık denizde de sezon kapandığından deneme şansım olmadı.
Havuzda ise 4 kez kullanma şansım oldu. Yarı olimpik havuzda yüzüyorum (25 mt). Ölçtüğü veriler şöyle; toplam mesafe, yakılan kalori (bunu tahmini veriyor çünkü suda hrm çalışmıyor ama neye göre hesaplıyor bilmiyorum. bence güvenilir değil), ortalama pace (dk/100 mt), en iyi pace (dk/100 mt), tur sayısı, toplam kulaç sayısı, ortalama 1 kulaçta katedilen mesafe, ortalama 1 dakikada atılan kulaç, maksimum 1 dakikada atılan kulaç ve SWOLF (bunun için garminden alıntı yapacağım: Swolf puanınız, bir uzunluk için geçen süre ile o uzunluk için atılan kulaç sayısının toplamıdır. Örneğin, 30 saniye artı 15 kulaç için swolf puanı 45'tir. Swolf, yüzme verimliliğinin bir ölçümüdür ve golfte olduğu gibi puan ne kadar düşükse o kadar iyidir.)
Bunlardan sadece tur ve toplam mesafenin doğruluğunu test edebildim. Onlar da sorunsuz. Kalan detay verileri başka bir saatle karşılaştırma fırsatım olmadı. Ben istediğim verileri elde ettim kısaca. Kendime hedef koyabilmem için süre, tur ve mesafeyi ihtiyacım nispetinde ölçtü.
Bunların dışında ilk birkaç hafta sürekli kullandım. Telefonla bağlantısında sorun yaşamadım. Gelen aramalarda kimin aradığını görebiliyor, sessize alabiliyorsunuz. Gelen mesajları (sms, whatsapp, gmail vb) okuyabiliyorsunuz. Şarjı karma kullanımda 4-5 gün civarı dayandı diyebilirim. Ekranı garmin, samsung gibi saatlere kıyasla farklı bir teknoloji. Işığı kapalıyken gündüz özellikle de güneş altında sorunsuz görünüyor. Işığı açıkken düşük çözünürlüklü ucuz bir görüntüye sahip.
Mobil uygulaması gayet kullanışlı ve basit ama ingilizce. Bisiklet ve yürüyüş verilerini stravaya aktardı. Havuzu aktarmadı ama diğer saatler aktarıyor mu bilmiyorum.
Benim açımdan görevini iyi yapan bir saat. Sadece havuza giderken takıyorum bu arada. Tabii ki ben de 2500 lira verip garmin, suunto, polar almak isterdim ama bütçe ancak buna yetti. Hatta bu bile zorladı esasen. Konuyu yeni inceleme şansım oldu. Bazı arkadaşların sorun yaşamış olması gerçekten üzücü. Bu saati benim gibi düşük bütçeli sporseverlerin tercih ettiğini tahmin ettiğimden edilen zarar hafife alınacak bir rakam değil gerçekten. Hiç sorun yaşamadım ama sorun yaşamış arkadaşlarla birlikte sesimizi duyurmak adına bir şeyler yapılacaksa mutlaka katılım sağlarım.