Scudo Sports

İnceleme (Xiaomi) Huami Amazfit Pace 2 (Stratos) GPS'li Akıllı Sporcu Saati

Bu saatlerde garip bir durum var, ülkemizde ürünü satan sitedeki yorumlara baktım, iki kişinin saati kutudan arızalı çıkmış iade etmişler.
Bu kadar az satılan bir üründe, birkaç arızalı ürün bile, arıza oranı olarak, çok ciddi sıkıntıyı işaret eder.
Ayrıca bana garip gelen bir durum, ülkemizde salçanın fiyatı bile 2 katına çıkmışken, diğer sporcu saatlerinin fiyatları uçmuşken, neden bu saatleri eski fiyatı ile satmaya çalışıyorlar ?
Ben internetten alırken, sitede son kalan 20 ürün, fırsatın bitmesine 16 saat kaldı vs.yazıyordu. Geriye doğru süre sayan sayaç vs. koymuşlardı. Ne ürün bitti, ne indirim bitti, Aylar geçti yine aynı saati, yine aynı fiyata satıyorlar.

Yazılım desen zaten felaket, benim pace 2 de, koşu ve bisiklet için "auto pause" menüsü bile çıkmamıştı..

Gözlemlerim bunlardır. Yorumu konuyu takip eden ve mağdur olan arkadaşlara bırakıyorum.

"Hiçbir firmanın, insanların başında berberlik öğrenmeye hakkı yoktur. !"

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Scudo
Bu tarz durumşar firma kararıdır
Xlc gözlük aldım 2. Kez 1 sene olmuştur geçen hafta gittim yine aynı fiyattı
Dedim neden zamlanmadı firmanın kararı dediler diğer ürünlere hep zam gelmiş bunlara gelmedi dediler

@mertgulkokan

Xlc kilitli pedal ve Xlc aero bar fiyatı da geçen yıl ile şu anda aynı zaten

Tek faktör fiyat olsa zaten yazmazdım. İnternetten alıyorsun, kutuyu açıyorsun arızalı çıkıyor, iade ediyorsun, bu durumu başkaları da yaşıyor. Elektronik ürünler fabrikadan çıkmadan önce çok sıkı kontrolden geçirilirler, çalışıyor olmaları yetmez, "kalibrasyon" vs. gibi pek çok testi iyi şekilde geçmeleri gerekir. Pek çok insan aynı sıkıntıyı yaşıyorsa burada özel bir sorun var demektir. Mesele para değil, kutudan arızalı çıkan ürünler, yazılımında ciddi sorun, eksik ve düzensizlikler olan ürünler, doluyken bataryası bir anda durduk yere %5 e düşen ürünler... bunlar bildiklerimiz. Bilmediklerimizi de yaşayıp öğreneceğiz.

İnsanlar spor aktivitelerini ve antrenmanlarını kayıt altında tutmak için bu ürüne iyi para veriyorlar, son yazılım güncellemesinden sonra düzgün kayıt tutabilen var mı sormak lazım...
Cihazları yeni almışken, garantisi devam ederken keyifle kullanamıyorsak, garantisi bitince neler yaşanır bir düşünün.

İyi akşamlar

Şu an saat kolumda yazdığınız hiç bir sorunu yaşamadım saatin yazılımıda son sürüm

Sizin kolunuzdaki saat için yazmıyoruz bunları rahat olun, biz şanssız ve bahtsız kulların saatlerin de malesef bazı sorunlar çıktı.
Sizin kolunuzdaki saat sağlam çıktı diye, bizler de yaşadığımız sorunları yazmayalım mı ?
Bu başlık altında 164 tane yorum yazılmış, bi zahmet geriye doğru birkaç yorum okursanız, ayrıca pace 2 başlığı dışında, pace sayfasındaki yorumları da okursanız, belki ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız,

sizin saatinizin kolunuzda olduğunu, son yazılımın yüklü olduğunu ve hiç bir sorunu olmadığını çok iyi anladım, fakat bu durum bizim arızalı satılan saatlerimizin sorununu malesef çözmüyor,

Dün akşam saatimin şarjı %50 civarındaydı, tv izliyordum, yarım saat sonra bir baktım uyarı veriyor şarj %5 e düşmüş. Sanırım forumdan bir arkadaşın başına da aynı durum gelmişti. Şu anda saat şarj kabul etmiyor, kapattım açtım, malesef yine şarj olmuyor.

Malum süreçlerle uğraşıp duracağız, aldığımız internet sitesine yada yönlendireceği servise gönder, telefon görüşmeleri, onay süreçleri, günlerce bekle vs. vs. vs. işin yoksa uğraş dur. Gerçek bir sporcuya antrenmanları için lazım olsa, ne büyük eziyet.

Arızalı satılan, "aynı internet sitesinden bu saati satın alan başka kişilerinde, daha kutuyu açtıklarında saatleri arızalı çıkmış, saatleri iade edip paralarını geri almışlar, ve siteye saatle ilgili olumsuz yorum yazmışlar, ekran görüntülerini alta ekliyorum." Meşhur internet sitesi hb, bu kadar arızalı çıkan bir elektronik ürünü neden ısrarla satmaya devam eder ? malesef üretici firmanın daha yazılımını bile doğru düzgün çalıştıramadığı ürünlerle uğraşıyoruz. "Malesef başımızda berberlik öğreniyorlar."

Yetkili sevisi "formaliteden servis anlaşması yapılan değil, gerçekten saati bilen servis" nerede bilen var mı ? Cihazın orjinal kutusundan bu konuyla ilgili hiçbir şey çıkmadı, sadece cihaz nasıl şarja bağlanır, nasıl açılır yazan basit bir fotokopi kağıdı çıktı

2018-09-16 16.18.24.jpg 2018-09-16 16.18.07.jpg Screenshot_2018-09-12-20-19-40-1.png Screenshot_2018-09-12-20-19-18-1.png

Ben cihazı iade ederim, ödediğim bedeli bana iade ederler yada etmezler, önemli olan bu değil, önemli olan arızalı ve sıkıntılı olduğunu bile bile bu ürünü insanlara satmaya devam etmeleri. Ürün genel arızalı çıkıyorsa toplatırsın bir yeni versiyonunu yada bir üst modelini verirsin. İnsanlar satın alıyor, kutusundan arızalı çıkıyor, bazı insanların yükledikleri yazılımdan sonra cihazları bozuluyor, antrenmanları düzgün kaydetmiyor, yada yükseklik ölçmüyor, bazılarında ani batarya boşalma problemi çıkıyor. sorun çıkan herkes mağdur; Paraları iade edilmiyor demiyorum, ürün işlerine yaramıyor, sinirleri bozuluyor ve belki çok değerli kayıtlarını ve değerli vakitlerini kaybediyorlar.

Saatle ilgili genel yaşanan sıkıntıları tüm sporcu arkadaşlar bilgilensin diye yazdım, önceki pace 2 sayfalarında ve pace sayfasında diğer arkadaşlar da, ayrıntılı olarak yaşadıkları sıkıntıları yazmışlar. Bu mesajın altına, dalga geçer gibi; "ben saatten memnunum, benim saatte problem yok" yazan arkadaş olursa, kalbini kırarım. sonra söylemedi demeyin.

saygılarımla

Arkadaşlar bu saatin deri kayışlı olması konusu da karışık geldi bana, bu yazının başındaki inceleme haricinde satılan saatlerin hepsi silikon kayış görünüyor. Gerçek durum nedir bilen var mı

@Alptriatlon

Herşey güzelde son paragraf ile bana söz hakkı doğmuş. Benim cümlemden dalga geçtiğimi nasıl anladıysanız artık bu sizin nasıl algılamak ile istediğiniz ie alakalı.

Dünya genelinde toplama kararı var mıdır ya da satılan kaç üründe sorun vardır onu araştırmak lazım. Türkiyede satılan kaç üründe sorun var ona bakılır ? Size bozuk ürün gelmiş olabilir ya da birkaç kişide sorun yaşabilir ama bu saati satın alınmayacak hale getirmez. Şikayetvar sitesine bakarsanız ne vw araba alırsınız ne de ford. Binlerce şikayet mevcut.

Daha önceki mesajlarınıza karşılık başka biriside yazmış bu ne şiddet bu ne celal diye ?
Aynen soruyorum hayırdır bu ne şiddet celal ? Yok kalp kırarım falanlar ?
Burası racon kesme yeri mi ? Hadi diyeceğim konuyu sen açsan şikayet konusu anlayacağımda sorarlar adama hayırdır diye ?
Tekrardan yazıyorum saati aldığımdan beri 856 km pedal bastım ve sorun yaşamadım...

@Çetin ŞAHİNÖZSaatin deri kayışlı versiyonu hiç denk gelmedi. Satınlarda silikon kayış mevcut

@Çetin ŞAHİNÖZ

Bu saatin bildiğim kadarıyla 3 modeli var;

- Pace
- Pace 2
- Pace 2s

Sizin söylediğiniz deri kayış Pace 2s modelinde mevcut.

Screenshot_20180917-224411.jpg
Şimdi arkadaşlar bugün ki 50km lik sürüşümün grafikleri anormallikleri söylüyorum ama görüyorsunuz zaten sürüşü kayseride tamamen düz parkurda yaptım. Ama yükselti anor al sonlara doğru. Ortalarda nabız aşırı düştü hızı arttırdım ama belli bi süre düşük göstermeye devam etti bu saati yollasam para iadesi almam mümkün mü aceba daha 30 gün olmadı... Konuyu araştırayım ben de

@Yoldaki SoloTürk

Sadece sizin saate özel bir durum değil, pek çok kişide benzer, farklı sorunlar çıktı ve çıkıyor. Dünde benim saatin bataryası bir anda %5 e düştü ve şu anda şarj almıyor ve cihazı kullanamıyorum. Bence firmanın yapması gereken, saatleri toplatmak ve sorunsuz çalışan versiyonları ile yada bir üst modeliyle değiştirmektir. "bu benim şahsi fikrimdir."

Birazdan sizin mesajın altına da, yukardaki arkadaş, gereği olmadığı halde, keyifle ve ısrarla "Ben saatten memnunum, 900 km kullandım bir sorun yok" yazarsa hiç şaşırmam.

Bir ürün yada hizmet kusurlu çıkınca, ve bu kusur başka kişilerde de çıkmışsa, insan haliyle sinirli oluyor. Sorun yaşamayan için hava hoş.

Geçmiş olsun

@Alptriatlon

Saati iade etmek istediğimizi yazalım aldığımız yerlere bakalım ne diycekler

Sizin saatin kutusundan, yetkili servis numarası, yada adresi çıktı mı ? Teknik destek alabileceğimiz, bilmediğimizi sorabileceğimiz, cihazlarla ilgili eğitim almış profesyonel birileri var mıdır acaba ?
Yoksa cihazı gönder, paranızı gönderelim mi yapacaklar ? Öyle yaparlarsa kur farkından çok zararımız olur, başka marka saatlerin fiyatları şu anda neredeyse iki katına çıktı.

Ben yazayım
Saati ithal eden firma xiaomi telefonları ithal eden firmadan farklı bir firma. Bu kısım oldukça ilginç...
Telefonları delta servis getirdi 30 kişilik bir ekip ve eminönündeler belki yardımcı olurlar
Saatleri ise sanal iletişim teknolojileri ithal etmiş
(link)
Şu an xiaomi hakkında en deneyimli firmalar bunlar

@mertgulkokan

Teşekkür ederim.

Yıllardır satılan bir ürün olsa, refurbıshed ürünleri mi satın aldık diycem ama, saat çıkar çıkmaz aldık.
Yapılacak belli, satın aldığımız internet sitesine geri göndereceğiz de, o kadar data girdik, o kadar kayıt yaptık, menülerine alıştık vs. yazık oldu.

Cihazın kutusundan yetkili servisinin kim olduğuyla ilgili, bir belge "garanti belgesi" çıkması gerekirdi, yoksa vatandaş hangi seri numaralı cihazı kim ithal etti, servisi kim nerden nasıl bilsin ? Satın aldığımız internet sitesi dışında elle tutulur bilgi yok.

Saati göğüs bandı ile kullanan var mı?
Pace de göğüs bandı bağlı %100 sarj ile 5 saat sürüş sonunda şarj bitiyor.
Stratosta durum nedir?

@Ahmet TOPALGöğüs bandım var dediğiniz gibi bant ile olunca şarj çabuk bitiyor

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Cihazın ufak bir el kitapçığı var
İthal eden firmada onu türkçeye çevirip aynısını koymuş
Xiaomi kitapçığında 0.5 amper ve üzeri şarj aleti kullanın demiş bizimkiler 1 ampser ve üzeri kullanın demiş
Sonuç olarak 2 kitapçıkta sorunlu. Maksimum limit vermeleri lazım. 1 amper ideal ancak amper değeri büyüdükçe batarya sorunu yaşamakta olası
Piyasada 0.5 amper şarj aleti yok 1 amper kullanıyorum
O nedenle üst limit vermeyen xiaomide hatalı 0.5 amper yazmasına rağmen onu 1 amper olarak yazan türk firmasıda hatalı

@Çetin ŞAHİNÖZŞu ana kadar görmedim ancak saatin kayış sistemi basit
Herhangi bir saatçide tedarik edebileceğiniz deri kayışı takabilirsiniz kendinizde

Geri