12.etap geride kaldı..Yarışı kazanan Geniez,finish çizgisinden geçtikten hemen sonra,yolda yürüyen birinin suratına çok fena çarptı ve sonra başka kişilerin üzerine düştü..Sonraki görüntülerde,bir sakatlık geçirmediği anlaşıldı..Yalnız ikinci sırada yarışı bitiren Van Baarle'de aynı yerde düştü ama kalkamamış..
Böyle bir rezalet,böyle bir saçmalık olabilir mi?
Böyle bir büyük turda,finish çizgisinin birkaç metre ilerisinde bir sürü fotoğrafçının yolu kapatması ve açık olan yerde de bir adamın yürümesi,ne demek?!
Kaçış grubunda olan İspanyol Herrada kırmızı mayoyu aldı..Kendisi ve takımı adına büyük başarı..Yarın ve sonraki günlerde,ciddi tırmanış etapları var..Haliyle yarın kırmızı mayo el değiştirecektir..
Yalnız Yates ve takımı çok akıllı yarışıyor..Giro'daki hatalarından ders almışlar..Hiç panik yapmadılar..Dün Pinout kaçtığında da,bugün Herrada kaçtığında da,sakinliklerini korudular..Michelton Scoott gümbür gümbür geliyor..Bence bu sakinliklerinden Movistar takımı korkmalı..Bundan sonraki etaplar çok önemli..Bakalım Yates ve takımı neler yapacaklar?
Güncel..
13.etabı Oscar rodriguez isminde bir sporcu kazanmış..Kendisini hiç görmemiştim..Takımını da bilmiyorum..Euskadi murias diye bir takımmış..Kazanan kişi;
(link)
Etabın özeti;
Genel klasmanda kırmızı mayo el değiştirmemiş..Herrada kırmızı mayoyu korumuş..Etabın son saniyelerine denk geldim..Yates ve Quintana arka arkaya finish çizgisini geçtiler..Quintana ve Valverde arasında sanırım soğuk rüzgarlar esiyor..Quintana'nın atak yapıp 2.sıraya geçmesi normal değil..Movistarda bir liderlik savaşı yaşanıyor..Yates,finish çizgisinde kötü gözüktü bana..Bakalım,yarın ne yapacak?