Scudo Sports

Vuelta a Espana

Genel Klasmanı kim alır?

• Nairo Quintana

• Alejandro Valverde

• Vincenzo Nibali

• Fabio Aru

• Richie Porte

• Simon Yates

• Adam Yates

• Daniel Martin

• Wilco Kelderman

• Rigoberto Uran Uran

• Miguel Angel Lopez

• Diğer

• Toplam katılım
    80
  • Anket kapanışı .
Scudo
12.etap geride kaldı..Yarışı kazanan Geniez,finish çizgisinden geçtikten hemen sonra,yolda yürüyen birinin suratına çok fena çarptı ve sonra başka kişilerin üzerine düştü..Sonraki görüntülerde,bir sakatlık geçirmediği anlaşıldı..Yalnız ikinci sırada yarışı bitiren Van Baarle'de aynı yerde düştü ama kalkamamış..
Böyle bir rezalet,böyle bir saçmalık olabilir mi?
Böyle bir büyük turda,finish çizgisinin birkaç metre ilerisinde bir sürü fotoğrafçının yolu kapatması ve açık olan yerde de bir adamın yürümesi,ne demek?!
Kaçış grubunda olan İspanyol Herrada kırmızı mayoyu aldı..Kendisi ve takımı adına büyük başarı..Yarın ve sonraki günlerde,ciddi tırmanış etapları var..Haliyle yarın kırmızı mayo el değiştirecektir..
Yalnız Yates ve takımı çok akıllı yarışıyor..Giro'daki hatalarından ders almışlar..Hiç panik yapmadılar..Dün Pinout kaçtığında da,bugün Herrada kaçtığında da,sakinliklerini korudular..Michelton Scoott gümbür gümbür geliyor..Bence bu sakinliklerinden Movistar takımı korkmalı..Bundan sonraki etaplar çok önemli..Bakalım Yates ve takımı neler yapacaklar?

Güncel..
13.etabı Oscar rodriguez isminde bir sporcu kazanmış..Kendisini hiç görmemiştim..Takımını da bilmiyorum..Euskadi murias diye bir takımmış..Kazanan kişi;
(link)
Etabın özeti;
Genel klasmanda kırmızı mayo el değiştirmemiş..Herrada kırmızı mayoyu korumuş..Etabın son saniyelerine denk geldim..Yates ve Quintana arka arkaya finish çizgisini geçtiler..Quintana ve Valverde arasında sanırım soğuk rüzgarlar esiyor..Quintana'nın atak yapıp 2.sıraya geçmesi normal değil..Movistarda bir liderlik savaşı yaşanıyor..Yates,finish çizgisinde kötü gözüktü bana..Bakalım,yarın ne yapacak?

@ahlaksız. Vueltaya gelmeden önce zaten Quintananın takım lideri olduğu, Valverdenin yardımcı olduğu ve ona uyan etaplarda, etap birinciliği için saldıracağını açıklamışlardı. Yani herşey ıstedikleri gibi gidiyor.. :)

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
bugun ve yarinki etapler icin benim dusuncem Movistar'in cok baskin olacagi yonunde. Bugun Quintana yarin da Valverde etabi onde gbitirebilir . ayni zamanda bu hafta sonu bittikten sonra genel klasmani da iyice sekillendirir diye dusunuyorum.

Dun itibariyle son durum ;

Total distance covered : 2173.9 km
RANKRIDERRIDER NO.TEAMTIMESGAPBP
1 (link)203(link)54H 50' 19''---
2 (link)71(link)54H 52' 01''+ 00H 01' 42''--
3 (link)81(link)54H 52' 09''+ 00H 01' 50''--
4 (link)88(link)54H 52' 13''+ 00H 01' 54''B : 26''-
5 (link)21(link)54H 52' 42''+ 00H 02' 23''--
6 (link)111(link)54H 52' 52''+ 00H 02' 33''--
7 (link)4(link)54H 52' 54''+ 00H 02' 35''--
8 (link)14(link)54H 52' 59''+ 00H 02' 40''B : 10''-
9 (link)131(link)54H 53' 03''+ 00H 02' 44''--
10 (link)42(link)54H 53' 06''+ 00H 02' 47''--
su an son 2 kilometre ve cok guzel bir etap degil mi? :)

cok guzel bitti , yarin her sey belli olur :) Valverde psikolojik olarak Movistar'da bir adim onde.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Bigpatron
Yine de aralarında bir şey var..İletişim bile kurmuyorlar..Az önce biten etapta da bu çok barizdi..Valverde,Quintana için kılını kıpırdatmadı..Quintana'da kendi başına atak yaptı..İkisi de sanki başka takımdalarmış gibi yarışıyorlar..

14.etabı Yates kazandı..Yates çok akıllı yarıştı yine..İki yerde atak yaptı..Birinde öndeki ikiliyi yakaladı,ikinci atağında yarışı kazandı..
Quintana kendi başına atak yaptı ama Yates'le baş edemedi..
Miguel Angel Lopez,çok diri gözüktü..Kolombiyalı etabı 2.bitirdi..
Valverde'de,Yates gibi güçlü ve akıllı yarıştı..Etabı 3.bitirdi..
Sonrasında gelen Pinot,Quintana,Kruijswijk,Mas iyi gözüktüler..

Etap çok sıkıcıydı,ta ki son 6 km'ye kadar..Son 6 km,şov vardı resmen..Müthiş bir mücadele,müthiş ataklar,müthiş bir seyirci,müthiş bir eğim..Of ki of:eek:

Yarın genel klasman daha da netleşir..

Yarin ki , 09/09/2018 pazar gunku etap profilini bilgilerinize sunarim.

Bence , tabir dogru ise , "dananin kuyrugunun kopacagi" etap budur. bu etaptan sonra yine 1 gun dinlenme var ve herkes dinlenme oncesi varini yofgunu bu etaba verecektir.
Sahsi favorim degismeyecektir , ancak muhakkak cok yipratici bir etap oldugu icin her an her sey olabilir diye dusunuyorum. 19ncu ve ozellikle 20nci etap disinda yogun yokus cikilacak bir etap olmadigi icin , genel klasman anlaminda cok entresan sonuclara da acik olmaliyiz. Turun il basindan beri benim ciddi favorim , takdir ederseniz ki , Valverde ve halen ayni fikrimi surduruyorum. :) Kirmizi Valverde'ye gidecek . sayet F1'de gordugumuz takim ici bazi emirler olursa , durum farklilasir.

a619d

bu arada , sunu da belirmeden gecemeyecegim ; bisiklet sporu bambaska bir sey , bu etap sonrasi , bir tek ben miyim bileimyorum tabii ama , yarin , cok daha iyi antreman yapmam gerekiyor yada surus yapmam gerekiyor diye dusunen . :) bisikleti sevmek ile alakali olarak yazdim . :)

• Beğen
@ahlaksız

Özeti actim baktim ekranda Quintana var. Herhalde dedim atak yapip etabi almis olmali. Meger S.Yates kazanmis... Son kisim cok güzel olmus ama..

• Beğen
15.etabı Pinot kazandı..Pinot'un güçlü bir bisikletçi olduğunu söylemiştim ama biraz dengesiz birisi..Nerede atak yapacağını filan kestiremeyen birisi..Bugün o ataklarından birini yine yaptı ve bu sefer kazandı..:harika:
Sarper'de ''kedi oldu olalı ilk defa bir ciğer kazandı'' tarzında bir laf etti zaten..Pinot'un kazanması,kırmızı mayo ve devamındaki genel klasmancıları etkilemedi..Mayo değişmedi,ufak farklar oluştu sadece..Şu anda genel klasmanda Pinot 7.sırada..Pinot ve üzerindeki 6 isim,gerçekten iyi durumdalar..Bu 7 kişi arasında 2 gündür enfes bir mücadele oldu..Bugün bir de SİS vardı..Yarışçılar gözükmüyordu bile..O kadar kötü yani..Siste ayrı bir zevk kattı etaba..Fotoğrafçılar,şahane anlar yakalamışlardır..
Bugün de dünkü gibi son kmlerde yarış başladı..Son 7,5 km'de Lopez'in atağı ile start verildi..Dünkü gibi çok dik yokuşlar,bu 7 isim haricindeki herkesi zorladı..
Yalnız bu Quintana çok acayip birisi..Sinsi sinsi yarışıyor..Her zaman böyle yapıyor..Bugün de bu huyunu gösterdi ve Yates'i çok kızdırdı..Yates el hareketi çekti Quintana'ya:DAslında kırmızı mayo böyle şeyler yapmamalı ama çileden çıkarıyorlar işte..
Etabın özeti;

İkinci haftada peletondan görüntüler

• Beğen
Pazartesi dinlenme günüydü,dün zamana karşı yapıldı..Etabı Rohan Dennis kazanmış..Genel klasman lideri değişmemiş..Yates mayoyu korumuş..
Bugün 17.etap yapıldı..Etabı kaçış grubundan Michael Woods kazandı..Genel klasmanla alakası yok..Bugün kaçış grubundaki mücadele çok çarpıcıydı..Yine etap sonunda sis vardı,göz gözü görmüyordu..Genel klasmancılar arasında da bir mücadele oldu ama 14 ve 15.etaplardaki gibi değildi..
Genel klasmancıları kamera son anlarda pek çekemedi..Burada bir aksaklık oldu..Mas ve Valverde beraber geçtiler çizgiyi..Arkadan gelen Yates'e 8 saniye fark attılar..Quick stepten Mas,yine göz doldurdu..Valverde formunu koruyor..Quintana geride kaldı..Normal..Kruijswijk geride kaldı..Normal..
Genel klasmanda ilk 3 şöyle oldu;Yates birinci,Valverde ikinci,Mas üçüncü..
Bu arada Pinout iyice geriye düştü..Pinout böyle işte..Dengesiz..
Aru kaza yaptı..Aru'ya yazık oldu..Bisikletine binebildi ama mayosu filan çok kötüydü,her yeri kanıyordu..Kaza sonrası çokta sinirlendi..

Bugünkü etabin özetini izledim. Finish harika olmus. Keske canli izleme imkanim olsaydi dedim icimden...

Valverde`ye saygim bir kat daha artti. Kalan etaplari izlemek icin kendime mutlaka firsat olusturacagim...

O ne finişti be ! ( 13.09.2018 )

Bugün sprinterlerin günüydü ama sprinterler ve takımları resmen çuvalladılar..Rezalet bir taktik sonucu,etabı kaçış yapan Lotto Soudal'dan Jelle Wallays'a hediye ettiler..Wallays resmen türkü çağıra çağıra etabı kazandı..Aynı saniye içinde finish çizgisini geçen Sagan'ın çok geriden başlatmak zorunda olduğu sprint trajikomikti..Sagan'a üzüldüm açıkçası..Sagan'ı bu kadar çaresizliğe iten takımı sonuçta..
Sagan ve Viviani çekişmesi izleyemedik..Peloton resmen rezil oldu..:kötü:
Bu arada,yarışlara uzak olan kişilerin sık sık ''neden önde bazı bisikletçiler kaçıyorlar?'' sorusuna da,güzel bir cevap oldu..

Bu arada genel klasman değişmedi..Yates kırmızı mayoyla liderliğini koruyor..

@ahlaksız
Aynen sprint takımları berbattı, son 1 km kala sprint takımları yerine en önde genel klasmancılar vardı. ilk defa Quick stepsin bu kadar organize olmakta çuvalladığına şahit oldum. Sagan geç uyandı malesef uzun sprint atmak zorunda kaldı ve oda yeterli olmadı.

• Beğen
@Bigpatron
Sarper'de,Bora ve Quick stepe kızdı..Özellikle Quick step'in Viviani'yi getirmesi lazımdı ama uyudular resmen..

Bu sene başında,San Remo'da Nibali'nin kazandığı yarışa da benzedi aslında..Peloton bunu ara ara yapıyor..Kaçışı önemsemiyor ve olan oluyor..Bu da yarışın doğasında var ve aslında iyi bir şey..Hep peloton kazanacak,hep toplum kazanacak diye bir şey yok..Bazen bireyler,toplumların önüne geçer..Mustafa Kemal'in zamanında yaptığı gibi..(nereden nereye bağladım bende:kahve:)

Bisiklette kaçıp kazanmak,gerçekten büyük saygı duyulacak bir şey.Bu bakımdan bugünün kazananı Jelle Wallays'ı tebrik etmek lazım..

Nibali'nin finish çizgisini gövde gösterisi yaparak geçtiği San Remo yarışı;
Bu da bugünün 18.etabı;

etaplar azaldikca , takimlarin gucu de ve motivasyonu da saniyorum dusuyor, bugun bunun da etkisi vardir diye dusunuyorum. Valverde ile Yates arasi 25 sn. bakalim kapanabilecek mi? :)

• Beğen
@ahlaksız Milan Sanremo'daki Nibali'nin kaçışı bugünkü kaçıştan biraz farklı.(Bugünkü etabı izleyemediğim için sadece etap profilinden bu yorumu yapıyorum)Milan Sanremo'da Poggio gibi bir capo(tepecik) nun olması kaçışa çok değerli fırsatlar sunar.Bu etabın sonu dümdüzmüş ,dediğin gibi sprint takımlarının boşluğuna gelmiş.

@hamlet2006
Son anlar anlamında benzer demek istemiştim..Dediğiniz gibi finish öncesi farklı..
Sanırım Nibali 9 km filan kaçtı..Bugün kazanan Wallays,etabın başından beri kaçtı galiba..En azından son 40 km öndeydi..
İki finishte de peloton son anlarda deli gibi arkadan geldi ama yetişemedi..

@a.valverde
Son 3 gün artık..Herşey olabilir..Valverde mutlaka zorlayacaktır..Aynı şekilde Quickt Step'ten Mas'da öyle..Geriden gelenler de birşeyler yapabilir..Sporcuların birbirine denk olması,yarışı çok keyifli hale getirdi..Froome gibi biri alıp götürmüyor yani..

Dünkü etabın kaçışa gitmesinin en büyük sebebi arkadan esen rüzgardı bence. Yarışın çok yüksek tempoda geçmesiyle Sprint takımları önde organize olamadı. Takımlar toplanamayınca fark kapanamadı. He ne kadar keskin dönüş yok denilse de özellikle 2 km civarı dönülen 270 derecelik viraj ve son 1 km de 2 defa sağa dönüşler de kaçışın işini kolaylaştırdı...

Sagan için üzülmüş olsam da kaçışın kazanmasına her zaman sevinirim zira emeklerinin karşılığını aliyorlar. Çok ciddi efor sarf ediyorlar önde...

• Beğen
Geri