Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Yayına kaldığımız yerden devam etmek için çıktım. Şöyle bir Mudanya yapıp geleyim dedim..
Meğer kader ağlarını örmüş ya bize sporu çok görmüş ya da göze mi geldik nedir !?..:(
Her zaman kullandığım hafif inişli bir köşeden dönerken birden lastik altımdan kaydı ve sağ yanıma düştüm...
Sağ kaburga bölgem, sağ diz ve dirsekte çok derin olmayan sıyrıklarla paçayı kurtardım diyelim...
Böylece virüs günlerinde sürüp kaza da yapmış biri oldum....
3-5 güne toparlanmayı ve yeniden pedallamayı umuyorum..
#Evde kal ve düzenli spor yap ;)
Öncelikle geçmiş olsun ama yalnız değilsiniz efendim. Geçen gün bende park yolundan, merdivenlerden falan zıplayıp düze çıkınca dönemeyip çalıya gitmiştim 😅.

Scudo
Geçmiş olsun @cazci ve @Cemal Ç.

Bugün ben de düştüm :) Hem de hayatımdaki en 'pis' düşüştü. Ormanın içinde MTB ile iniş yaparken, dönüş olan bir bölümde bir su öbeğinin ortasından geçiyordum.

Başı ve sonu bataklık gibi ve ortası da bir araba boyu ve genişliğinde su. Hızlıca geçerken birden sanırım suyun dibinde bulunan bir taştan dolayı bir anda suyun tam ortasına sağıma doğru düştüm. Boydan boya sağ bacak, sağ kol, taytın sağı, formanın sağı ve arkası olduğu gibi simsiyah çamur ve su oldu. Can havliyle kalkarken cebimdeki telefon geldi aklıma. Heryeri çamurdu fakat çalışıyordu. Sağ dizim de kanıyordu; bu yüzden çamuru orada olduğu gibi bırakıp kanamayı durdurmasını istedim ve neyse ki işe yaradı.

Olaydan yaklaşık 1 saat sonra telefon kapandı ve kendini sürekli yeniden kurulum ekranına alıp alıp duruyor; yani bozuldu. Ne yaptıysam çözemedim; servise göndereceğim :( (bu arada telefondan anlayan arkadaşlar mesaj yoluyla yardımcı olmak isterler belki). Bugün MTB'ye doyup, keyifli ve yeni yerlerden geçip, güzel fotoğraflar çekmiştim; onlar da gitti...

Bu da sürüş: (link)
1587406475908.png

Tam dört yolun birleştiği bir köşede ki evde oturuyorum İzmir'de. Bir gün o kavşakta 45 dakika dönmüştüm. Sonra sayın @srdrmrs'ye çattığım gibi sağıma dönmekte zorlanmıştım 😁. Onüç, onbeş yaşlarında falandım 😅.

(link)
Benim km saati 117.97 km ve 24.71 km ort ile 1030 m kazanç gösterdi...

Tam olarak yolu göstermesede mesafeyi kısmen doğru hesaplamış. Bugün alışverişe yolu uzatarak gittim ve döndüm 😁.

Screenshot_20200420-221214_Maps.jpg

Ben de dün kız arkadaşıma topladığım bisikletle ulaşım amaçlı çıkmak zorunda kaldım. Zorunda kaldım diyorum çünkü ben xxl kadro kullanan biriyim, bu bisiklet ise s kadro :komik: Uzun zamandır bisikletsiz olduğum için her ne kadar bisiklet ufak olsa da keyif aldım.
222965 dosyayı görüntüle
Kendime toplayacağım bisikleti nasılsa sokağa çıkma yasağı gelir diyerek bekletiyordum. O yönde hiçbir aksiyon görmeyince en sonunda dayanamayıp parçaları tedarik etmeye başladım. Neredeyse tüm parçalar tamamlanmıştı ki dün 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı geldi. Eğer parçaları tedarik eder de toplamaya çalışırsam tamamen sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir. O yüzden kimse sabrımı sınamasın. :snzdglsn:
Dediğim oldu :D Bisikleti toplamak için son kargomu bekliyordum. Çarşamba ya da Perşembe toplayacaktım :bsmagryr:

@historiyst zaten Müberek Ay Ramazanda geldi, ister istemez fren yapacaktık. Hayırlısı be hocam.

@necmeddin Hocam ben zaten oruçken gündüz değil akşam üzeri iftar öncesi turluyorum çoğu zaman.Mesele o değil.Benim kızdığım hafta içi millet çalışsın hafta sonu yasak,bugün haberlere baktım millet iki günün acısını fazlasıyla çıkarmış paso sokaklarda parklarda marketlerde sosyal mesafe filan hakgetire; şimdi dört gün yasak olunca tüm virüsler ölür kesin ... ;)

@necmeddin Hocam ben zaten oruçken gündüz değil akşam üzeri iftar öncesi turluyorum çoğu zaman.Mesele o değil.Benim kızdığım hafta içi millet çalışsın hafta sonu yasak,bugün haberlere baktım millet iki günün acısını fazlasıyla çıkarmış paso sokaklarda parklarda marketlerde sosyal mesafe filan hakgetire; şimdi dört gün yasak olunca tüm virüsler ölür kesin ... ;)
Hocam 12 Maymun filimi vardır çok çok beyin yakan bir filmdir. 15 defa izledim hala beynim yanıyor. 1995 yılında çekildi başrolde Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt oynuyorlar. Konu dünyaya yayılan bir virüsün gelecekten zaman yolculuğu ile engellenmeye çalışılması. Yönetmen koltuğunda Terry Gilliam oturuyor.

Gelecekten olaya müdehale etmek isteyen ekip tüm şüphelerini 12 Maymun adlı aktivist grup üzerine kurmuş , fakat filmin sonunda bu aktivist grubun sadece farkındalık adına hayvanat bahçesini boşaltan çılgın bireyler olduğunu anlıyoruz. Virüsü dünyaya yayan bir bilim adamı. Tüm gerçeği sonunda görüyoruz. Zaman içinde zaman mekan içinde mekan kavramları , tımarhane senaryoları, bol cinayet . Masum bir dünya güzeli bayan psikiyatr, deli ve yakışıklı bir aktivist , dünyayı kurtaran yada kurtarmaya çalışan tam bir psikopat ve bir katil. Full aksiyon , full çılgınlık ve full canilik.

Konu salgın yada salgınla mücadele olunca kurguda işlenen tüm günahlar mübahmış gibi beynin altına işleniyor.
Bugün dünya liderlerine bakıyoruz sürekli kararlar alıyorlar. Bir çoğuda aynı kararlar. Galiba bu tür olması muhtemel şeylerin sonuçları bu şekilde ve yahut önceden sanki planlanmış gibi.

Şimdi çoğu arkadaş diyecek komplo teorisiyle bu olayın ne alakası var. Bu gayet İnsanlığın böyle ciddi belâlara karşı vermiş olduğu ortak tepkidir diye.

İnsanlıktan sonra diye ya National Ceographig veya Discovery 'nın çekmiş olduğu harika bir belgesel var. Yukarıda yazdığım 12 Maymun filimi ve İnsanlıktan sonra adlı belgeselde bir çok ayrıntı çok zaman önce işlendi.

Esas demek istediğim zaten zor zamanlarda yapılacak olanlar beynimize bir şekilde yerleştirildi. İşin en acayip tarafı bütün dünya liderleri ağız birliği yapmış gibi aynı şekilde mücadele ediyor. Sanki daha önce bu işin planlamasını yapmışlar. Bir ingiliz Johnson çıktı farklı oda indira gandi oldu aynı hizaya geldi. Bizdeki fark ise hem çalışıyoruz hemde virüsle mücadele ediyoruz.

Karar adına daha farklı kararların alınacağını düşünüyorum. Bir akıl hastanesinde alttan yada üstten bir çalışan yada doktor agresif hareketler ve yapılması gereken kararlar aldıktan sonra sadece eleştiriye hedef olurlar. Çok sorgulanmazlar. Çünkü burada işler böyle yürür.

Dünyanın aklı şaştı , birileride bu çılgınlığı idare etmek zorunda. E bunu yaparken hem günahı hem sevabı olacak.

@mariokaldato sizin iş Görükle taraflarında galiba :)
@cazci @Cemal Ç. @sccetin arkadaşlar hepinize geçmiş olsun, tetanoz aşılarınızı unutmayınız lütfen...
Aynen abi o tarafta :)
@mariokaldato çekmiş altına karbon gios u giymiş üstüne xs taytı sorarlarsa işe gidiyorum. biz de yedik :ckskc:

Ehehe reno clio olsa alkislardiniz :D
Geçmiş olsun @cazci ve @Cemal Ç.

Bugün ben de düştüm :) Hem de hayatımdaki en 'pis' düşüştü. Ormanın içinde MTB ile iniş yaparken, dönüş olan bir bölümde bir su öbeğinin ortasından geçiyordum.

Başı ve sonu bataklık gibi ve ortası da bir araba boyu ve genişliğinde su. Hızlıca geçerken birden sanırım suyun dibinde bulunan bir taştan dolayı bir anda suyun tam ortasına sağıma doğru düştüm. Boydan boya sağ bacak, sağ kol, taytın sağı, formanın sağı ve arkası olduğu gibi simsiyah çamur ve su oldu. Can havliyle kalkarken cebimdeki telefon geldi aklıma. Heryeri çamurdu fakat çalışıyordu. Sağ dizim de kanıyordu; bu yüzden çamuru orada olduğu gibi bırakıp kanamayı durdurmasını istedim ve neyse ki işe yaradı.

Olaydan yaklaşık 1 saat sonra telefon kapandı ve kendini sürekli yeniden kurulum ekranına alıp alıp duruyor; yani bozuldu. Ne yaptıysam çözemedim; servise göndereceğim :( (bu arada telefondan anlayan arkadaşlar mesaj yoluyla yardımcı olmak isterler belki). Bugün MTB'ye doyup, keyifli ve yeni yerlerden geçip, güzel fotoğraflar çekmiştim; onlar da gitti...

Bu da sürüş: (link)
224122 dosyayı görüntüle
Cok geçmiş olsun dostum

Dön be baba dönelim 7
Screenshot_20200421-161841_Strava.jpg

Turuncu ile işaretlediğim kısımda yürümüştüm. Durdurdum ama niyeyse kaydetmiş. Çocuklar yürüyüşe çıkmışta, biraz oynayıverdik onlarla 😊.

Kısa bir 15 km attım bugün. Allah bereket versin. Hava da bozacak gibi duruyor .İnşallah bol bol yağmur yağar dualarınızı eksik etmeyin.

Nisandan beri çiftçiler ekin ve arpalarını suluyorlar. Diğer ekilen tohumlar randımanlı bir şekilde yağış olmadığı için bitmedi. Barajlarda su seviyeleri düştü. Hububat ve tarım ürünleri kıtlığı olursa birde bununla mücadele etmek var.

Alış-veriş için.

Screenshot_20200421-180226_Strava.jpg

Vallahi markete gittim. Lasagne alıcaktım yokmuş. Başka markete gittim, orada da yokmuş. Sıpa gitti yicez gari 😅.
Buda çıkmadan izin kağıdım.
20200421_165738.jpg

Bir saat iznim var ama yemek pişirecekmiş hanım 🤣.

Geri