Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
Bugün ilk defa bekçilere yakalandim. Evimle ormanlık alana geçişte 150 mtlik bir kısım var orada denk gelmedikçe sonrasında sıkıntı olmazdı. Ama tam da o 150 mtlik mesafede denk geldi. Sürüş bitmiş dönüyordum. Ben onların bekçi olduğunu farketmedim. Polis arabası değildi. Beyaz connect di. Ben ekmek arabası diye düşündüm. Yanlarindan geçtim tam gecerken gördüm bekçi olduklarını. Korna çaldılar döneyim mi dönmeyeyim mi diye düşündüm kaçsam kaçardım. Neyse döndüm. Niye çıktınız falan şu 100 metrelik alanda sürüyorum dedim.( bu arada formam taytim kaskim gozlugum hepsi var ) binmeyin dedi cezai işlem uygulamak zorunda kalırız dedi. Tamam dedim. Bugun biraz geç çıktım ve sürüş uzun sürdü bence ondan denk geldiler. Yarın erkenden çıkıp bitircem. Şu sokağa çıkma yasağı saçmalığı bitse artık gerçekten bıktım. Büyük para bağladım bianchime binemiyorum. Duvara astık yatıyor.

Scudo
Şu sokağa çıkma yasağı saçmalığı bitse artık gerçekten bıktım. Büyük para bağladım bianchime binemiyorum. Duvara astık yatıyor.

''Koyun can derdinde kasap et derdinde'' atasözünün açıklaması gibi bir şey.:booo::ssrtcbya:

İzmir'in şehir merkezi luppoculardan geçilmiyor.Çalışmak zorundayım.Şirketime gelip beni ve arkadaşlarımı riske atanların ,kaşıklık kabak oyucu,patates soyucu gibi elzem olmayan saçma sapan şeyleri alan ''Luppocu'' lar olduğunu bir görseniz şaşırırsınız.

Virüs den korkanlar çıkmasın abi otursunlar evlerinde. Çıkmak isteyen çıksın istemeyen çıkmasın. Bu despotik şartları benim bunyem kaldırmıyor. Özgürlüğümün ne sebeple olursa olsun kısıtlanmasına karşıyım. Isteyen ekmek almak için isteyen tuvalet kağıdı almak için ister lolilop almak için çıkar. Bazı saçmalıklara bazıları uyuyor diye herkez uymak zorunda degil.

Yine de sokağa çıkma yasakları beni durduruyor. İki gündür evde trainer yapıyorum. Epey bir faydası oluyor. En azından sürekli pedal çevirmeyi destekliyor. İlk gün bir saat ikinci gün kesintisiz 2 saat sürdüm. 105 hr ort ile 96 rpm kadans ortalaması ve 45 km iyi geldi...Pazartesi hava uygun olursa biraz uzun gideyim diyorum, çok sıkıldım...

Virüs den korkanlar çıkmasın abi otursunlar evlerinde. Çıkmak isteyen çıksın istemeyen çıkmasın. Bu despotik şartları benim bunyem kaldırmıyor. Özgürlüğümün ne sebeple olursa olsun kısıtlanmasına karşıyım. Isteyen ekmek almak için isteyen tuvalet kağıdı almak için ister lolilop almak için çıkar. Bazı saçmalıklara bazıları uyuyor diye herkez uymak zorunda degil.
Sınırlandırılmak elbette kötü ama dediğiniz gibi, korkan dursun korkmayan çıksın derseniz hepten .oka gireriz. Adam hasta ve ya taşıyıcı olur, ben korkmuyorum der bir sürü insanın hasta olmasına neden olur.
Başından bu yana dedim insanlardan uzak durup dikkatli olsak yeter diye.
Biliyorum bu olay baş gösterdiğinden bu yana bisiklet sürüp durumdan şikayetçisiniz. Kendinizi hasta olma ihtimali yüksek insanların yerine koyun.

Sürmeyi çok isteyim süremiyorum çalışmaktan vaktim kalmıyor 200 metrelik işe de bisikletle gidip, acaba bisikletimin başına ne geldi diye düşünmek istemiyorum.
Alt tarafta yazdıklarıma illa ki cevap gelecektir, ama hiç bir cevap yazmayacağım zaten yazacağımı yazdım. Kendi zevklerimiz uğruna başkalarının canını tehlikeye atmayı bırakıp bilinçli bireyler olarak pandemi durumu ne gerektiriyorsa onu yapmakta fayda var. Sokak yasağının olmadığında 20-65 yaş arası isen istediğin kadar bin hatta evine girme.

Şu sokağa çıkma yasağı saçmalığı bitse artık gerçekten bıktım. Büyük para bağladım bianchime binemiyorum. Duvara astık yatıyor.

Bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Kimse bir evde oturmayı, ben gibi çalışan kesimde herkes evinde rahat içinde otururken deli gibi çalışmayı istemiyor emin olabilirsiniz. Covid-19 geldiğinden beri 12 saat işe oradan gel yemek ye, yat dışında bir şey yapamıyorum. 2 haftadır izin günlerinde dahi işe gider oldum. Ben memlekette çalışırken bir gün izin alır cuma iş çıkışında hafta sonunu birleştirip 2 günlük kampa giderken şuanda sabah akşam hastanedeyim. Azıcık daha sabretmez, havalar iyileşti bisikletime bineyim virüsten korkmuyor sağlığımdan endişe etmiyorum kendime güveniyorum derseniz ve sizin gibi binlerce kişi de aynı mantıkla sokakta gezip etkileşime girdikçe o ülkede vaka sayısı 101bin değil 1 milyona doğru gider. Kimse yaz geldi virüs ölçek moduna geçmemeli bence. Sanıyor musunuz yoğun bakımda yada hastanede kalanlara tedavi uygulanıyor? Sadece steril ortamda vitamin takviyesi ve çevresel izalasyon ile kişinin vücut direncine kalmış olay. Gönüllük esası ile belki bir umut vardır diye ilaç denenen bir kaç kişi vardır o kadar. 2 bisikletinizin belkide toplam fiyatı benim yıllık kazancım ile aynı. Böyle bir bisiklet için iyi seviyede bir iş, bu iş için iyi seviyede bir eğitim lazım yada "sülalem rahat hacı" Siz gibi eğitimli insanlarda bunu yapar ve kendi zevkini düşünürse milletin sokakta gezmesi çok normal. Virüs insandan insana bu kadar çabuk bulaşmasaydı, doğrudan bulunduğu kişiyi etkileseydi emin olun o kadar uyarıya sokakta gezenler umurumda olmazdı.

''Koyun can derdinde kasap et derdinde'' atasözünün açıklaması gibi bir şey.:booo::ssrtcbya:

Bu söze katılmamak elde değil.

@MakRo aslında haklısınız ama @Tutmosis89 şunu demiyor; dışarı çıkmak ve sosyalleşmek istiyorum...yani çıkma yasağına karşı. 1 ay inanın boş yere bisiklete binmekten imtina ettik, polis birşey dermi diye korktuk, bisikletleri sterilize edenler filan. oysa şimdi ne kadar anlamsız geliyor..ulaşım için, spor için bu koşullarda en mükemmel aracın bisiklet olduğu konuşulmaya başlandı..
yani sosyalleşmemek = kimse çıkmasın mı olmalı, yoksa çıkıp yakınlaşmamak mı. tutmosis i doğru anladıysam aynı fikirdeyim. takarım maskemi, cebimde kolonya uzak dururum olur biter. haa saldırıpta yüzüme tükürecek sapığada zaten hiç bir şartta yapabileceğim birşey yok.
birde bu kıbrıslı sofinin kızının yukardan emirle otobüsten indirilmesini vs hesaba katınca gerçek insanlara hastalık bulaşmasın diye mi kapatılıyoruz düşüncesi hakim oluyor...
kask takmamanın trafik suçu sayılmasına da karşıyım mesela, kask takmıyorum diye çarptığım insanlara daha çok zarar verememki.. abd de yasak yok..bizde var...devlet benim sağlığımı bu kadar düşünüyorsa sattırmadığı, bedava dağıtacağını söylediği maskeyi versin...

Haklısınız sayın @HakanAydn. Bu açıdan bakınca sayın @Tutmosis89'a bende katılırım ki üç aydır bunu söylerim. Kimseyle yakınlaşmadan, bir yerlere oturup, yiyip içmeden... kısaca SADDECE sürüp eve girmekten bir zarar gelmeyeceğini düşünüyorum.

Haklısınız sayın @HakanAydn. Bu açıdan bakınca sayın @Tutmosis89'a bende katılırım ki üç aydır bunu söylerim. Kimseyle yakınlaşmadan, bir yerlere oturup, yiyip içmeden... kısaca SADDECE sürüp eve girmekten bir zarar gelmeyeceğini düşünüyorum.

Bunu bizim değil devletin görmesi gerekiyor, sahili bisikletlilere açmalılar en azından belli saatler içerisinde.
06:00-10:00 arası açılsa sporcu olmayan zaten gelmez, gelemez.

Dışarıda ''normal olmayan'' bir durum var.Normal olmayan bir durumun düzelmesi için insanlar normal daily rutinlerini yaparsa ne olur, düzelir mi?
Her zamanki gibi alış veriş yaparsak, her zamanki gibi dışarıya çıkarsak , her zamanki gibi spor yaparsak, her zamanki gibi balık tutarsak nasıl bu anormal durumu düzeltebiliriz.Anormale karşı rutin dışı davranışlarla çözüm bulabilirsiniz.
Modern hukuk devletlerinde devletler; anayasalarından ve uluslararası anlaşmalardan aldıkları yetkiyle salgın hastalık gibi toplumsal yaşamı bozan,sekteye uğratan kamunun güvenliğinin bozulmasına neden olabilecek durumlarda temel hak ve hürriyetleri sınırlandırabilir.Burada önemli olan bu kısıtlamaların anayasalar çerçevesinde keyfi değil kural ve kaidelere göre yapılıyor olmasıdır.Modern devletlerin hepsi böyle bir durumda kısıtlamalara gidiyor, bu despotik bir uygulama olarak asla düşünülmemelidir.
Ne özgürlükçüymüşünüz arkadaş, bu salgın bitecek o zaman da görelim sizleri.Ne kadar özgürlükçü demokratsınız..Merak etmeyin güzel yurdumuzda malzeme çok.

Çok zor bir şey istenmiyor sadece ''evde kalın'' deniyor.Siz hâlâ daha bizim yaptığımız spordan bir şey olmaz diyerek tolerans isterseniz, çıkar elin adamları sahilde topluca sosyal mesafeyi sallamadan balık tutar ,uzun eşşek oynar spor yapıyoruz der.Bu ülkede görülmüyecek şey mi?Adam kadın öldürüyor, kedi öldürüyor ona bile mazeret bulmakta zorlanmıyor.Çıkar adamın biri spor ayağına her türlü saçmalığı yapar.Yani şunu diyemezsiniz biz akıllı uslu sporcularız biz bilinçliyiz sporumuz yapar, sosyal mesafeye uyar evimize döneriz diyemezsiniz.Devlet; genel kuralını koyar ,çerçeveyi çizer ve buna uymanızı bekler.Bu kadar basit.

Şunu görüyorum ki bizim millet ne sporcuymuş arkadaş,adamın geçen seneki strava kaydını aç bak koca baharda 100 km yol gitmemiş; her gün bir Paris Roubaix, her gün bir De Ronde ,hergün bir Milano SanRemo koşası bahar kalsiği tamamlayacak iştahı var.:snzdglsn::ssrtcbya:

çıkar elin adamları sahilde topluca sosyal mesafeyi sallamadan balık tutar ,uzun eşşek oynar spor yapıyoruz der.B
beni bağlamaz...ben bunu yapmadım yapmam...yapana yaptırtmamak olmalı devletin görevi onlar balık tutmasın diye ben nefes almaktan vazgeçmemeliyim...katilin hırsızın cezasını çekmeyeceğim gibi...restoranı yasakla berberi cafeyi bank ı..şehirlerden çıkmayı yasakla ok...devletin jer dediği doğruysa fetö nerde şimdi, o kadar hakim savcı avukat paşa nerde..nerde bir önceki derin devlet..

Dışarıda ''normal olmayan'' bir durum var.Normal olmayan bir durumun düzelmesi için insanlar normal daily rutinlerini yaparsa ne olur, düzelir mi?
Her zamanki gibi alış veriş yaparsak, her zamanki gibi dışarıya çıkarsak , her zamanki gibi spor yaparsak, her zamanki gibi balık tutarsak nasıl bu anormal durumu düzeltebiliriz.Anormale karşı rutin dışı davranışlarla çözüm bulabilirsiniz.
Modern hukuk devletlerinde devletler; anayasalarından ve uluslararası anlaşmalardan aldıkları yetkiyle salgın hastalık gibi toplumsal yaşamı bozan,sekteye uğratan kamunun güvenliğinin bozulmasına neden olabilecek durumlarda temel hak ve hürriyetleri sınırlandırabilir.Burada önemli olan bu kısıtlamaların anayasalar çerçevesinde keyfi değil kural ve kaidelere göre yapılıyor olmasıdır.Modern devletlerin hepsi böyle bir durumda kısıtlamalara gidiyor, bu despotik bir uygulama olarak asla düşünülmemelidir.
Ne özgürlükçüymüşünüz arkadaş, bu salgın bitecek o zaman da görelim sizleri.Ne kadar özgürlükçü demokratsınız..Merak etmeyin güzel yurdumuzda malzeme çok.

Çok zor bir şey istenmiyor sadece ''evde kalın'' deniyor.Siz hâlâ daha bizim yaptığımız spordan bir şey olmaz diyerek tolerans isterseniz, çıkar elin adamları sahilde topluca sosyal mesafeyi sallamadan balık tutar ,uzun eşşek oynar spor yapıyoruz der.Bu ülkede görülmüyecek şey mi?Adam kadın öldürüyor, kedi öldürüyor ona bile mazeret bulmakta zorlanmıyor.Çıkar adamın biri spor ayağına her türlü saçmalığı yapar.Yani şunu diyemezsiniz biz akıllı uslu sporcularız biz bilinçliyiz sporumuz yapar, sosyal mesafeye uyar evimize döneriz diyemezsiniz.Devlet; genel kuralını koyar ,çerçeveyi çizer ve buna uymanızı bekler.Bu kadar basit.

Şunu görüyorum ki bizim millet ne sporcuymuş arkadaş,adamın geçen seneki strava kaydını aç bak koca baharda 100 km yol gitmemiş; her gün bir Paris Roubaix, her gün bir De Ronde ,hergün bir Milano SanRemo koşası bahar kalsiği tamamlayacak iştahı var.:snzdglsn::ssrtcbya:

Size hak veriyorum fakat bu üslup çok yanlış! Hele ki kimin ne kadar yol yaptığına bakarak ahkam kesmek...

devletin jer dediği doğruysa fetö nerde şimdi, o kadar hakim savcı avukat paşa nerde..nerde bir önceki derin devlet..

Benim yazdığımda devlet herşeyi doğru yapıyor ifadesini hiçbir yerde bulamazsınız.Devlet başka konularda bir çok defalar yanlış yapmıştır, orası şimdiki konumuzda değildir zaten.Bir devlet birçok yanlış yaptı diye ,sokağa çıkma kısıtlamasını tamamen yanlış yaptı asla denemez.Ki bu kısıtlamaların tam doğru olup olmadığı da tartışılabilir.

Ayrıca ben yazımda bakınız ne yazmışım.Son cümleme özellikle dikkat edebilirsiniz.
Modern hukuk devletlerinde devletler; anayasalarından ve uluslararası anlaşmalardan aldıkları yetkiyle salgın hastalık gibi toplumsal yaşamı bozan,sekteye uğratan kamunun güvenliğinin bozulmasına neden olabilecek durumlarda temel hak ve hürriyetleri sınırlandırabilir.Burada önemli olan bu kısıtlamaların anayasalar çerçevesinde keyfi değil kural ve kaidelere göre yapılıyor olmasıdır.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________
Size hak veriyorum fakat bu üslup çok yanlış! Hele ki kimin ne kadar yol yaptığına bakarak ahkam kesmek...

Mübalağa ederek anlamı güçlendirmek için yazmıştım.Üslubumda bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum; yine de alınan,kırılan olduysa kusura bakmasın

Ayrıca 65 yaş üstü insanlara yapılan haksızlıklar, parasız kalıp dışarıya çıkmaya mecbur kaldıklarında uğradıkları tacizler.

Aynı şekilde biz bisikletçilere de bunu yapanlar, bisikletçiyim diyen kişiler. Ama benim en çok sinir olduğum nokta onlar üst akıl, biz şey hiç bir şey bilmeyen akılsızlar olarak sorgulamadan etmeden onlar ne diyorsa onların dediğini doğru diye kabul edeceğiz.

Ha bir de işin spor yanını bir kenara bırakırsak Bisikletin Ulaşımdaki önemi için yıllarca aktif olan Bisiklet Ulaşım Platformu bu süreç de sessizliğe gömüldü, ta ki İBB Bisiklet Şefi görevden alınana kadar ve nedense bisikleti orada hatırladılar.

beni bağlamaz...ben bunu yapmadım yapmam...yapana yaptırtmamak olmalı devletin görevi onlar balık tutmasın diye ben nefes almaktan vazgeçmemeliyim...katilin hırsızın cezasını çekmeyeceğim gibi...restoranı yasakla berberi cafeyi bank ı..şehirlerden çıkmayı yasakla ok...devletin jer dediği doğruysa fetö nerde şimdi, o kadar hakim savcı avukat paşa nerde..nerde bir önceki derin devlet..

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: notforheaven
devlet zaten yasayı koyan uygulayan yetke, ister haklı (kimine göre) ister haksız...yarın tüm banka hesaplarının yarısına el koyabileceğine dair khk çıkarsa bu onu haklı yapar mı...10 liramın yarısını alınca yine devlet istediğini yapar diye mi düşünmeliyim...modern devletler le ilgili saptamanız doğru olabilir, ben tr devletinden bahsediyorum..merkel hasta, jhonson hasta, canadalının eşi hasta...bizdeki yönetimi 10 marttan sonra dışarda gören oldu mu bilm.

Sevgili @hamlet2006 yazdıklarını okurken acaba hesabını @Triban mı ele geçirdi diye düşündüm😂
Asıl konuya dönersek bu “evdekaltürkiye” sloganı içi boş bir slogan. Bizim asıl savunmamız gereken ücretli izin olmalı.

@Ronin45 Merhaba Ağabey,

@Triban ı da özlemedim değil.Fikirlerinin çok çok büyük bir bölümüne katılmazdım ama her zaman da yanlış olduğunu hiçbir zaman düşünmedim.Bazen önemli noktalara da değinmiyor değildi.

@Ronin45 Merhaba Ağabey,

@Triban ı da özlemedim değil.Fikirlerinin çok çok büyük bir bölümüne katılmazdım ama her zaman da yanlış olduğunu hiçbir zaman düşünmedim.Bazen önemli noktalara da değinmiyor değildi.
Eğer işe gitmeye mecbur bırakılıyorsak kimse bize sokağa çıkma demesin . Saçma oluyor zira😂

Eğer işe gitmeye mecbur bırakılıyorsak kimse bize sokağa çıkma demesin . Saçma oluyor zira😂

Pas veriyorsun biliyorum ama Silivri buralara çok uzak.Yolda Covid ile tanışabilirim :krktm::D

Geri