Scudo Sports

Virüse rağmen bisiklete binmeye devam edenler

Bisiklet Sürerken Maske Takıyor Musunuz? Takmıyorsanız bu herhangi bir yasal sıkıntı çıkardı mı?

• Toplam katılım
    584
İçip içip direksiyona geçmesi bir tarafa kar ve ince teker ilişkisi bence doğru. İnce tekerler aracın yere uyguladığı basıncı arttıracağından lastik karın altındaki zemine tutunabilecek. Asfalt yarışlarında da motorun maksimum torkunun alınabildiği ölçüde geniş lastik.
254373 dosyayı görüntüle
Ben 2015te yaptığım bir kaza sonrası motorlulara ilgimi kaybettim. Araba hanımın bisiklet benim diyorum her ortamda.
Dayı haklıymış yani. Tahmin ettim zaten, ben ağırlığım yeterli olmadığı için o kadar zorlandım diye tahmin etmiştim. Fizik dersinde üç soruyu yapabilirdim. Onlarda elektrik devresi sorularıydı.😁

Scudo
923A8284-7B96-41DA-BDD3-BF79720F6F67.jpeg

Sür delioğlan sür Maşallahın var. 😍 🧿 Bana gelince 3 santim karı görünce kedi gibi sobanın dibine tünedim. :koptum:
Kedi deyince @hamlet2006 nerelerdesin, ve nasılsın?
Ben evde yaz, kış fark etmeksizin short, t-shirt takılıyorum. Soba falan da yakmam. doğalgaz faturam hep 0 geliyor. Bu güne kadar da bir kere kalçadan iğne olmadım, öyle ağır hasta olmadım. Tavsiye ediyorum. Soğuk öldürmez...

haftanın son gününe geldik. wahoo -5 klimatt ise -8e kadar gösterdi. üşümeyle ilgili sorun yaşamadım eller hariç. benim eldiven 0 dereceye kadar iyi şekilde koruyor ama eksilere geçince iş değişiyor. bu gibi durumlar için iç eldiven almıştım onda da rahat girsin diye parmak kısımlarını kesince parmak uçlarım baya dondu:) bu attıgım sürüşte ilk yarım saat yağış yokken sonrasında birden bastırdı. mümkün oldugu kadar yol kenarından gitmemeye çalıştım. belediye sağolsun tuzlama yapmış ama gece karanlıkta tuzlarda buz gibi gözüküyor :)
Ekran Alıntısı strava.JPG
zf-Gb2wpZzegP3_5cE9Nz1PinTWkzhX_gPdaTNTFCVY-1024x2048.jpg

IMG_20210118_081046.jpg

Bu hafta pazartesi günü kar yağışlı olsa da diğer günler açık hava ve dondurucu soğuk etkiliydi. - 13 ile en sert soğuk salı günü oldu diğer günler - 8,-9 düzeylerindeydi. Mesafe kısa olmasının avantajı ile üşümeden haftayı tamamladım. Ancak eldiven sorun bir de daha iyi bir kar maskesi ihtiyacım var.

Bende dıyorum bu konusa ne konuşuluyor bu kadar. Foto atılıyormus :D ası kapanmalar felan sanıyordum

• Beğen
Tepkiler: Taha_
Virüse rağmen bisiklete binerken dikkat edin 8 ay sonra ceza gelmesin :)

1611337571718.png

Nisan sonunda hatırlarsanız sahil şeritleri kullanıma kapanmıştı. 28 Nisan'da eşimle eve 1 km kala baktık sahil ana baba günü ve anayoldaki trafik kalabalıklaşıyor; kendimizi bisiklet yoluna attık.

Polisler durdurdu. Yanımızda kimlikler yoktu fakat TC'leri istediler ve verdik. Arabadan aldığı müsvette bir kağıda not etti. "Biz yazmayız ama kaymakamlık ne yapar bilemeyiz" dediler.
Tutanak tutulmadı.

Olaydan 4 ay sonra Ağustos'ta karar alınmış.
Olaydan 8 ay sonra tebliğ edildi. Hem bana hem eşime 392'şer TL ceza :)

Delil yerine "tutanak" yazılmış fakat tutanak tutulmadı.
Saate 13:30 yazılmış fakat Strava'dan baktım polislerin yanına 13:37'de geliyoruz ve 13:30'da mobeselerin de olduğu anayoldayız.
Tebliğ eden kolluk görevlileri bilgileri bomboş.
Olayın yaşandığı sırada yanımızdan onlarca bisikletli ve yaya geçti; hiçbirine bir şey demediler.

Bu sebeplerden dolayı Sulh Ceza Mahkemesi'ne durumu açıklayan itiraz dilekçesi verdik. Delil olarak da Strava etkinlik, Strava flyby ve Garmin linklerini ekledik; bakalım ne sonuç alacağız...

Bu arada, cezaları %25 indirimli ödedik ve iade talep ettik.

Bugün rüzgar neredeyse yok, genelde güneşli, serin bir hava vardı ama ben süremedim işte.😕
Hanım çocukları bana bırakıp kardeşini hastahaneye, incelemeye (muayeneye, kontrole) götürdü.😒 Sonuçta su gibi havada sürmemenin siniriyle oturdum çocukların zıpzıpını parçaladım (söktüm yani 😅). Yağışta binemiyorlar zaten.

İnsanın enerjisi soğukla doğru orantılı bir yere kadar sanırım.
Bu varsayımdan yola çıkarsak bende insanım. 😁
Screenshot_20210124-130255_Strava.jpg

Klimat uygulaması yalancı. İlk çıkıştan sonra güneşi uğurladık. 😒

1611505585216.png

en solda kudret bey ,ve ekibi, kendisi ile özelden görüşmekteyim ,forumdaki dostlarına selamı var ,beni bi nevi memur etti ,bende kudret beyin ricasını kıramadım ,,kovid 19 genelgesini hatırlattı ,spor bakanlığının iç işleri bakanlığına verdiği genelgeden bahsetti ,fakat iç işlerinden yeni bi kararın çıktığını milli bisikletçilere izin olduğunu,bu durumun lisansı olan amatörlere haksızlık olduğunu yineledi ,arkadaşlarının daveti üzerine bu ct 100 km yaparak gran fondolara hazırlık yaptıklarını söyledi ....

Geri