Scudo Sports

Uzun yol için tur arkadaşı arıyorum

Herkes bayramın bitmesini bekliyormuş tur için ne güzel. :) Ben de 27 Temmuz'da Antalyada olmak kaydıyla Çanakkaleden başlayıp Ege sahilinden rota çizerek Antalyaya varmak gibi bir planım var. Ya da 30 Temmuz'da başlayarak tam tersi bir tur planlıyorum. Tur tecrübe puanım 0.5 :). Bir kişiden fazla tur yapabilirsem daha güzel olacağını düşünüyorum.

Scudo
@Mert N. Kök Net olmamakla birlikte 27-28-29 tarihlerinde izmir ve ilçelerinde olma olasılığımız yüksek, haberleşebiliriz.

@19tunahan93 kurban bayrami sonrasi arkadasim ile canakkaleye otobus ile ulasim Saglayip sahilden mersine rotamiz olacak insalah karsilasiriz bisiklete gonul veren kardeslerimiz ile.

Önümüzdeki Ramazan Bayramı tatili için 8-9 günlük İstanbul başlangıcı olan bir tur yapmak istiyorum.Herhangi bir rota belirlemedim.Bu hafta içerisinde netleştirip hazırlanmak isterim.Daha önceden bir tecrübem yok ama günlük 150 km'ye kadar pedallayabileceğimi düşünüyorum.Hava şartlarını göz önünde bulundurarak mümkünse yüzebileceğim bir rota olmasını tercih ederim.
Tur için alınabilecek her tavsiyeye açığım :)
Şu anda tek başımayım katılmayı düşünen herkes iletişime geçebilir.
Şimdiden herkese iyi tatiller.

Uzun yol tecrübem ilk defa olacak. 20 temmuzdan sonra İstanbul başlangıç olmak üzere Çanakkale Balıkesir zamana göre daha Güney'e de inebilirim.Katılmak isteyen var ise?

Yunanistan için sanırsam vize gerekiyor. Pasaport vize dışında başka bir evraka ihtiyaç var mıdır? Ne kadarlık bir bütçeye ihtiyaç olur ortalama?

Biz de üç arkadaş 24 Haz. günü Kapıdağ'a gideceğiz. Oradan ya İstanbul'a dönerim, ya dönmem, belli değil. Diğer arkadaşlar dönecekler. Tek kalacağım. Kafamdaki alternatif plan: Bandırma-Lapseki, oradan feribotla Gelibolu.. Zaten hemen iskelenin dibinde dededen miras ufak bir evimiz var, orada bir-iki gece konaklarım. Sonrasında da eğer kondüsyonum ve ruh halim elverirse belki Assos istikametine doğru ilerlemeyi planlıyorum. Onu zaman gösterecek.

Herkese iyi turlar dilerim.

Not: Yol arkadaşı aramıyorum :)

@Pabioo dostum vize gerekiyor,vizeyi de aracı şirket aracılığıyla alabiliyorsun,ama 3 ay veya 6 aylık vize de çıkabiliyor o biraz şans,vize masrafları en fazla 100 euro falan tutuyor her şey dahil,başka bişeye ihtiyaç yok.

(Konum:İstanbul)Ben de 14 temmuzdan sonra ege kıyılarında bisikletle tura çıkmak istiyorum planlarını yapıp yola çıkan arkadaşlara iyi yolculuklar şimdiden,bisikleti bu sene aldım henüz uzun yol yapmadım ama yapmayı düşünen varsa düşünmeden katılırım :) O güne kadar da antenmanlarımı yapacağım bi planlasak da gezsek şu egeyi ne güzel olur :)

ben bi konuda yardımınızı istiyorum
1) (link)
2) (link)
bu iki bisikletten gerek donanım gerek estetik açıdan tercihiniz hangisi olurdu ?

ankaradayım
bu önümüzdeki günlerde tura başlayacak arkadaşım var mı
egede

Büyük ihtimalle 31 temmuz sabahı Antalya çıkışlı, Ege sahilinden İstanbul turu düşünen var mı?

Merhaba arkadaşlar,

Istanbuldan feribotla bandırmaya geçip susurluk yolundan edremite doğru sürmeye başladık , motorcu bir abinin tavsiyesi üzerine yol üzerinden sağa manyas tarafına saptık (daha kısa ve düz olduğunu söyledi) fakat yerleşim yeri pek yoktu. Manyasa vardığımızda kamp yapmanın çok uygun olmadığını gördük, iyisi çok iyi fakat nüfusun yarısından fazlası güven vermeyen tiplerdi, bisikletle geçerken sözlü laf atmalar yaşadık, ama dediğim gibi iyisi gerçekten iyiydi. Öğretmen evinde kişi başı 30 TL ye kalıp, ertesi gün edremite doğru devam ettik. Fakat sabahın en erken saatlerinden başlayıp akşam 9 lara kadar aralıksız güneş yedik, en ufak bir gölge bulmak mümkün değildi. Yolculuğun keyiften çok eziyete dönüştüğünü farkettik. Arkadaşımla ortak karar alıp istanbula geri döndük ve bisikletsiz olarak düzce-sakarya-şile de kamp yaptık.

Alınan derslere gelirsek, yeterli kondisyon yoksa özellikle bu sıcaklarda yolculuk eziyete dönüşebiliyor. Bir anlık gazla yapılacak iş olmadığını emek vermek gerektiğini anladık.

İstanbula döndüğümde verdiğim ilk karar, tur bisikletimi satıp, şehir içinde kullanacağım yol bisikleti veya katlanır bisiklet almak oldu. Bisikletimle ilgilenen olursa özelden yazabilir.

Tura çıkmadan önce lütfen kondisyonunuzu arttırın ve güneşi hesaba katarak hedefleri küçük tutun.

İyi forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Murat19
@abdullahgurel92 bey merhaba. Yaşadığımız şu günlerdeki aşırı sıcaklıklar insanı her türlü aktiviteden bezdirdi. Misal dükkanın önünde yola karşı oturup tavla bile atamazsınız. O yüzden sizin için talihsiz lık olmuş ama kararınızda acele etmezseniz eminim ileride çok memnun kalırsınız . Şahsen kamp li bir tür yapamadım . Ama yapmak istiyorum. Burada paylaşıma bulunan arkadaşlar sayesinde de kendim gitmiş gibi hissediyorum. O yuzden hava sıcaklığının 40 'C lerde gezdiği bugünler sizi kötü etkilemesin . Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: abdullahgurel92
Temmuz-Ağustos hatta Eylül ortalarına kadar tura çıkmak çok da akıl işi değil. Hani şu zamanlarda dışarı çıktığınızda tişörtünüz pantolonunuz üzerinize erimiş naylon gibi yapışıyor ya işte bunun daha şiddetlisini düşünün! Yukarıdan sizi pişiren güneş asflta vurup tekrar yansıdığı zaman kocaman fırırın içine girmiş gibi pişiriyor adamı, Eylül de 5-6 gün sadece gidiş yolunda yüzüm 5 defa soyuldu kabuk bağladı.. Keyif almak istiyorsanız bu aylarda çıkmak delilik değil kesinlikle aptallık olur..

Tek başıma planlayıp çıktığım ilk turumda güzel tecrübeler edindim.Sıcaklardan elbette herkes gibi bende şikayetçiyim ancak doğru saatler aralığında pedallayınca o kadar zulüm olmadı.
Rotama Bandırma'ya feribotla geçip Erdek'te ilk geceyi geçirmek vardı.İndikten yaklaşık 10 km sonra lastiğim patladı bu bana baya bi zaman kaybettirdi.Problemi giderip yoluma devam ettim ve Erdek'te sahile yakın bi lokasyonda kampladım.

Orda bisikletle Mudanya'dan gelen bisikletli bi arkadaşla geçirdik geceyi.
Ertesi gün yola beraber çıktık onun tatili bittiğinden beraber Edincik sapağına kadar ilerledik ve ayrıldık.Benim rotamda Biga olduğundan Edincik yolunu tırmandım.Kimseye bu yolu tavsiye etmem.Çok dik ve bozuk bi yol belki yolu kısaltmış olabilirim ama gerçekten çok zordu.

Edincikten sonra Biga'ya kadar 65 km kadar pedalladım.Yol üzerinde uzunca bir süre mola verebileceğim bir gölgelik veya benzinlik yoktu.
Biga'ya vardığımda gerçekten rampa manyağı olmuştum ve tecrübesizliğimin cefasını gereksiz yükler ile tırmanarak çekiyordum.İlk işim kamp için uygun bi yer bulmaktı.
O esnada arkamdan iki tane bisikletli geçti.El salladım ama onlarda yola dalmışlardı.Peşlerinden gittim ve katlanır bisikletle tur yapan bu arkadaşların Bandırma'dan Biga'ya geldiğini öğrendim.

O gece beraber devlet hastanesinin dış bahçesinde kampladık ve Biga'da çok güzel bir bisiklet topluluğu olan Pegai ile tanıştık.Bize her konuda destek oldular.
Rotamız Çanakkaleydi.Yaklaşık 100km olduğundan sabah çok erken kalkıp yol almayı planladık.
05:30'da kalkıp 06:00'da yollara düştük.Tanıştığımız Bigalı arkadaşlardan biri bize 25 km kadar eşlik etti ve çok güzel bir çorbacıda kahvaltımızı yaptık.

O Bigaya geri dönerken biz tekrar yola koyulduk.Saat 12:00'ye kadar küçük molalarla pedalladık ve Lapseki'ye gelmeden gölgeliği bol bir yerde yemek ve uyku molası verdik.
Saat 15:00'te tekrar yola çıktık ve Lapseki'nin meşhur rampalarıyla tanıştık.Gerçekten yorucuydu ama grup halinde pedallamanın tek pedallamaktan daha motive edici ve eğlenceli olduğunu tecrübe ettim.
Akşam 19:30 'a doğru vardık Çanakkale'ye.Girişte lastiğim patladı ve arkadaşın yardımıyla hızlıca değiştirip merkezde güzel bir yemek yedik.Çanakkale kordonda güneşi muhteşem bir manzara eşliğinde batırdık.Gerçekten muhteşem bir şehir.

Benim rotam güneye devam etmekti ancak arkadaşlarında teklifiyle onlarla devam etmeye karar verdim.
Ertesi gün dördüncü bir arkadaş katılacaktı ve rota sırasıyla Eceabat-Kabatepe-Ece Limanı-Kömür Limanı-Güneyli-Gelibolu olacaktı.

O gece içinse kampı Kepez sahilde belediyenin yerinde atmaya karar verdik.Yaklaşık 6-7 km kadarda oraya pedalladık.Çadır başı 7.5 lira ödedik elektrik ve soğuk duş ile o geceyi bitirdik.

Sabah yine erkenden merkeze doğru yola çıktık.Polis evinde çok güzel bir kahvaltı ile depomuzu fulledik.4. arkadaşta bize katıldıktan sonra feribot ile Eceabata geçtik.
Aslında kalan kısmı dinlenip yüzerek geçirmeyi tercih ettik ama Kabatepe'ye vardığımızda kamp yerinin bu sene açılmadığını tadilatta olduğunu öğrendik.
Bu hüsrandan sonra 2. durağa doğru pedallamayı uygun gördük.Ece Limanı.

Tam hatırlamıyorum ama yol bi noktada çatal oldu.Asfalt yol ve köy yolu vardı.Yolumuzu bir kaç km kısaltacağını düşündüğümüzden köy yolundan ilerledik.
Hatayı burda yapmıştık :) Uzunca bi süre gerçekten mağdur olduk suyumuz tükendi hava çok sıcaktı ve yol kötüydü.Motorlu bi abimizin tavsiyesi üzerine Küçük Anafartalar köyüne yöneldik orda güzel bi mola ve nevale takviyesinden sonra tekrar yola çıktık.Bu tavsiye bizi daha iyi bir yola çıkarmıştı.Beşyol köyüne gelip tekrar bir mola verdikten sonra Ece Limanına yola koyulduk.
Yol yine bozuldu ancak sahile indiğimizde muhteşem bir deniz manzarası içimizi ferahlattı.Sahilde hemen kamp atabileceğimiz yeri seçtik.En büyük sıkıntı kara sineklerin sayısı ve ısırmasıydı.Bu rota için buna bir çözüm bulmadan asla çıkmamanızı öneriyorum.Güneş batmadan denizin tadını çıkarttık ve yemeğimizi yedik.Kampımızı attık ve sohbet muhabbetin ardından Kömür Limanı istikameti için dinlenmeye geçtik.

Sabahları hep erken saatlerde çıkmak çok önemli güneşin etkisi minimum düzeyde olduğundan rahatça yol alabiliyoruz.Kömür Limanı için yola koyulduk.Beşyolda enerji takviyesi ve devam yollar bozuk ve rampalıydı.Yarımadanın kuzeybatısında yollar iyice bozuldu.Ama rotada vardı bi kere gidilecekti.
Sırayla şu istikamette ilerledik.

Ece Limanı - Beşyol -Karainbeyli - Tayfurköy - Değirmendüzü - Fındıklı - Kömür Limanı

Aslında yol 30-35 km görünmekteydi.Normalde çok rahat zorlanmadan gideriz diye düşündüğümüz yol bize adeta zulüm oldu.Her köyde ufak bi mola ile en son Fındıklıya geldik.Burda sorduk soruşturduk ve kömürün çevre bakanlığı tarafından kiralandığını öğrendik.Aşağıda duş,wc,yemek,su varmış ama tabi ki özelleşmiş bi koyda fiyatların cazibesini hesaba katarak yine doldurduk bagajları.Çok az rampa var gerisi yokuş aşağı dediler tabi bizi sardı bi sevinç.

Ama hiç öyle olmadı.Yol bu sefer bozuk değildi.Çünkü yol yoktu.MTB ile zar zor gidilecek yollar vardı.Arabaların,motorların zor indiği o yolu inerken aklımdaki tek düşünce nasıl geri çıkacağımızdı.
Evet koy muhteşemdi.Manzara süperdi.Ancak o 30 km oldu bize 60-70 km bitmedi o sıcakta o yol uzadıkca uzuyordu.Lastiği patlatmamak kadroya zarar vermemek için maximum dikkatle indik.Kişi başı 20 şer liradan yaptık ödemeyi.Elektrik yok.Evet sit alanı olduğu için elektrik yoktu.Bu arada telefonun(Avea) nerdeyse Eceabattan beri yarımadada çektiği tek yer Kömürdü.Deniz güneş şahaneydi.Yüzdük ziyafetimizi çektik.Organik tarla meyveleri ve sebzeleri ile doyduk.Öğlen ve akşam gerçekten yiyecek stoğu erittik.Yukarısı için önerim bi minibüstü fakat sorduk soruşturduk ve bi traktör ayarlayabildik.Bu işi hallettiğimizde gerçekten üstümden çok büyük bir yük kalktı.Çünkü araç bulamasak o yolu bisikletler elimizde çıkaracaktık ve molalarla beraber bu süre güneşin altında en az 4 saatti.Çadırlar için uygun yer bulamadık.Çadır kurmadan yatmayı düşündük inanılmaz bir rüzgar vardı.Şezlonglarda püfür püfür uyuruz dedik.Ben çadır kurmaya karar verdim arkadaşlar 3 şezlongu tentenin altına çekip yattılar bende altına çadır kurdum.Ancak haftasonu için gece 01:00 sularında gelen kalabalık grubun gürültüsü,taşkınlığı sayesinde uyumakta zorlandık.

Plandan saptık ve rotayı doğrudan Gelibolu olarak değiştirdik.Yol bizi gerçekten tüketmişti.

Ertesi gün traktöre 3 katlanır ve 1 city yükledik.Yokuşu tam 35 dkkada cıktık.Fındıklıda mola verdik.Su depoladık ve yola koyulduk.Gelibolu'ya geldiğimizde saat 14:00 civarıydı.İstanbul için bilet işini halletikten sonra ziyafet için güzel bir restoran seçtik.Saat 19:00 otobüsüne kadar yemek yedik,çay içtik,dinlendik.

İlk turumda eksiklerimi ve fazlalarımı kendi kafamda ölçüp biçtim.Gerekli teçhizat takviyesini yapıp kurban bayramında 11 günlük bir rota için planlar yapmaya başladık.Tanıştığım bu güzel insanların üzerimde emeği çoktur.İyi ki karşılaştım ve bu güzel arkadaşlıkları edindim.
Yola çıkmaktan korkmayın.Her çıkışın bir inişi olduğunu asla unutmadan çıkın o yokuşları ve her inişin bir çıkışı.Gerçekten çok güzel bir tecrübeydi.Umarım iyi aktarabilmişimdir.
Sorunuz olursa burdayım.

Bu hafta sonu İznik gölü etrafı çadırlı tam tur düşünen varsa yol arkadaşlığı yapmaktan mutluluk duyarım.

2018 ilkbahar için İzmirden Antalya ya tur düşünen var mı ?

Geri