Köylerden geçerken bazı jandarma karakollarında bu dediğiniz mümkün olabilir, ancak onda da karakol komutanının inisiyatifi söz konusu. 15 Temmuz olayından sonra pek de olası değil. Bu alternatifi unutun. Gidin bir benzin istasyonuna kafanıza göre takılın. İki muhabbet edecek adam da olur hem yanınızda, hem de her türlü ihtiyacınızı giderebileceğiniz bir lokasyonda olursunuz.
Şimdilik kondisyonum yok diyorsunuz. Kondisyon yüklemek sorun olmaz, sizin yaşlarınızda özellikle. İki hafta sistemli idman yapın. Yüklü bisikletle biraz düz yolda (sahilde) binin sonra muhakkak sağlam rampa çalışın. Bu işi yapan adamların görüntüsü sizi aldatmasın. Hani bazı arkadaşlar, uzun tur yapan birine bakıp "o yapıyorsa bu vücutla ben hayli hayli yaparım" diyor da ilk rampada yolda kalıyorlar ya, o duruma düşmeyin. Genel olarak @anzolot ayrıntılı bilgi vermiş zaten.
Merhaba. Bende bi tur düşünüyorum fakat rota tam tersi. Isparta dan Antalya ya inip kıyı şeridinden İstanbul. 15 ya da 16 Ağustos ta başlayacağım kısmetse. Eğer tur tarihlerimiz çakışırsa en azından bir gün bile olsa sizleri tanımak muhabbet etmek anılarınızı dinlemek isterim.
istanbul-çanakkale / edirne-izmir turları yaptım kamplı ikisinde de bisikletimi doğru düzgün kilitlemedim sahilde de yattım kamp alanın da da benzinlikte de kolluk kuvvetleri bahçeleri veya yakınlarını hiç düşünmedim uzun turda yanınız da bir arkadaş olması keyifli tek başına yol şeritleri çekilmez ne kadar tırmanırsanız bi o kadarda iniş karşılar sizi sadece yolda olmak isteyin kamp yapacağınız alan için yola çıkmadan önce yer tayin edin akşam üzeri en geç 5-6 gibi çadırınızı kurmaya başlayın günün yorgunluğunun üzerine geç saate kalıp kendinize vakit ayırmadığınız da ertesi gün yolda rahat edemeyebilirsiniz
Arkadaşlar öncelikle Ege ve Akdeniz düşünüyorsanız ne benzinci ne de karakol aramayın. Yola çıkın sahillerde konaklayarak para vermeden Antalya'ya kadar gidersiniz. Üstelik duş wc gibi ihtiyaçlarınızı da buralarda kolayca giderebilirsiniz. Sıkıntı yapmayın keyfini çıkarın.
Arzu edene ücretsiz çadır kurabilecekleri yerleri belirtebilirim.
Ben eylül ayı gibi düşünüyorum İstanbul - Akçay - Çanakkale - İstanbul şeklinde.Aslında sizinle de gelmek isterim tarih falan uyarsa.Gerçi şu an hiçbir şey netleştirmemişsiniz