Scudo Sports

Uzun ve yüksek tempolu sürüşlerde doğru beslenme

Bende tüm günlük sürüşlerde şu ürünleri kullanıyorum.
Boşa mide doldurmadan vücudu çelik gibi yapıyor.

Dosyalar

• 4591_Sunrise30pk-420.jpg
    4591_Sunrise30pk-420.jpg
    9,7 KB · Okunma: 184
Scudo
30-40 km sürüş, hafif rampaları pıtır pıtır sorunsuz çıkarken, 5 dakika sonra anlam veremediğim şekilde bacaklarımın birdenbire neden isyan ettiğini anlamaya başladım. Sindirim süreleri, kalori hesabı, kadans, mineral kaybı, nabız vs. derken akılsız başın cezasını bacaklar çekiyormuş. Faydalı bilgiler için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Ufak sırt çantamda 1 lt'lik suyum var en az 3-4 saat soğuk tutuyor(yaz için..) kadroda ayrıca 2 adet 750'şer gramlık mataralarım var onların birinde limon+su karışımı var diğer matarada aynı şekilde sürüş bitip dinlenmeye geçince yanımda çikolata olur bitter onu yerim pek yemek yemem.

bisiklet sporu için kas gelişimi, dayanıklılık ve beslenme rehberini tamamladım, dün gece foruma yolladım, onay bekliyor. üzerinde neredeyse 3 yıldır çaliştığım bir konu, rehber umarım sizlerinde işinize yarar.

pazar günü siteye yüklediğim "bisiklet sporu için kas gelişimi, dayanıklılık ve beslenme rehberi" maalesef halen onaylanmadı. Ya site yönetimi çok meşgul, ya da bu tür emek harcanmış rehberleri umursamıyorlar.

en azından boşa gitmesin, okumak isteyenler için ekşi sözlüğe ekledim;

(link)

nabza dayalı antrenman ve güç metre ile antrenman için de kapsamlı bir rehber hazırlığı içindeyim ama bu tavrı gördükten sonra buraya başka bir şey ekleyeceğimi kesinlikle sanmıyorum.

@kayrawlf

@kayrawlf, önem vermediklerini veya umursamadıklarını düşünmüyorum. Mutlaka gözden kaçmıştır.

@Serkan Mıstınoğlu , @Sadettin Z. , @Atilla G.

Bu arada, forumda bu konularda epey paylaşımım oldu. Forumda yazdıklarıma topluca ulaşılması için yazdıklarımı bir blog altında topladım.

(link)

Yazdıklarınıza biraz göz attım. Bir blog hazırlayıp oradan da paylaşırsanız çok faydalı olur.

@Serkan Mıstınoğlu

''İlk darbe, oldukça hızlı gelir. Karbonhidrat depolarınız tamamen boşaldıktan sonra temponuzu en fazla 2-3 dakika daha sürdürebilirsiniz. Ve o andan itibaren birden bire pedala basacak mecaliniz kalmaz, eliniz ayağınız bir anda gider.''

Geçenlerde bunu tecrübe ettim.

Normalde sürüş öncesinde, sürüş sırasında ve sonrasında beslenmeye çok dikkat ederim ama geçenlerde bir sürüşümde yemek için verdiğimiz molada aptallığım tuttu ve hiçbir şey yemedim. Sürüş öncesinde de 2-3 tane muzlu muffinden başka bir şey yememiştim. Sürüş esnasında da sadece su içtim, bir şey yemedim. Neyse yemekten sonraki yolun bir kısmı da tırmanıştı. Orta bir tırmanışta tam düzlüğe 50-100 metre kalmışken pedal çeviremez oldum. Resmen pedal dönmüyordu. Mecburen inip o 50-100 metreyi yürümek zorunda kaldım. Şeker enerji verir diye köy kahvesinde bir gazoz içtim ki yıllardır kola vb. gazlı içecek tüketmem. O biraz enerji verdi. Bu da bana beslenme konusunda iyi bir ders oldu.

Beslenmede önemlide,esas önemli olan düzenli sürüşlere çıkmak. Haftada bir çıkılan sürüşte istersen on numara beslen, haftada 5 defa çıkılan sürüşte onun yarısı kadar beslen. İkinci seçenekte daha az yorulduğu,halen gene zinde olduğunu hisseteceksin. :)

Beslenme kısmında sadece mideyi değil bağırsakları da hesaba katın arkadaşlar. Tom Doumolin i hatırlayın. Sanli Tom . Ben de de tam tersi oldu. Bugünkü gezide karnımdaki şişkinlik beni mahfetti. Yokuşlarda düzlüklerde hatta otururken bile canım yandı. Hala da devam ediyor. Belli bir uyku ve yemek düzeniniz varsa değiştirmeyin yada uc noktalarda değişiklik yapmayın.

birseyler ogrenmek cok guzel.
son uc haftadir limon-tuz ve az seker karisimini deniyorum. Bilen bunlari zaten biliyor ama benim icin cok fark yaratti. Bulundugum cografyada uzun soluklu surusler icin maalesef dinlenme ve birseyler tedarik etme imkani cok az. Bu karisim ile enerjimi tuketmeden eve ulastigimi gormek cok iyi.
Emegi gecenlere tsk.

@yusufgs36 710ml lik sulukta :

bir tutam kaya- veya himalaya tuzu (ogutulmus olabilir)
yarim limon
bir tatli kasigi seker

bu arada muzu da unutmamak lazim. surusum kisaysa ve ac degilsem sonrasinda 1 adet; aclik hissi varsa antrenman oncesi 1 adet ve sonrasi yine 1 adet. Surusum uzunsa yolda yanima da aliyorum.

Hangi performansta kullandigimizi da aciklamak gerekirse:
Benim son bir iki aydir ortalama haftalik mesafem 150 - 200km Bunu her gune yaymaya calisiyorum. dolayisiyla haftada 5-6 gun cikiyorum ve 30-40 km civari yapiyorum. Yasim 41 Asil amacim uzun surusler icin kendimi hazirlayabilmek. son bir aydir bel agrisindan cok cektim. ayakta duramadigim halde bisiklete binince rahatliyordum. Su ara biraz daha iyi olsam da kendimi zorlamadan belimle ilgili sorunun tamamen gectiginden emin olup uzun surusler yapmak niyetindeyim.

Peki şu nasıl olur.

1 adet muz püre halinde
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Bi miktar bal kişisel tatlılık damak tadına göre
Fındık
Ceviz
Kaju
Badem
Kuru kayısı
Kuru incir
Tarçın
Toz zencefil
Miktara göre limon suyu

Rondoda püre olacak.

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Taxonera hepsi birebir baktıgında çok faydalı ürünler. ama ben olsam bu kadarını karıştırmazdım. bu listedeki malzemelerden en az 5 farklı karışım çıkar.

Geri