Scudo Sports

Üniversiteler Arası Türkiye Bisiklet Şampiyonası

@heng

kimse burada laklak yapmıyor, ilgisiz yazı da göndermiyor görüşlerini, düşüncelerini, sorunlarını paylaşıyorlar senin gibi!, yazılar medikoya değil SAĞLIK, SPOR KÜLTÜR DAİRESİ BAŞKANLIĞI 'na gidiyor, eğer yazı gelmediyse de ilanın iletişim bölümündeki sorumlu kişilerle görüşrsen iyi olur.

Scudo
Resmi yazı olayının bu kadar sorun olacağını hiç tahmin etmemiştim. Size Ege Ünievrsitesi'ne gelen yazının seyrini anlatırsam sanırım birçok sorun çözülecek.
  • Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na posta yolu ile gelen yazı, evrak kayıttan geçtikten sonra Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne yönlendirildi. Ege Üniversitesi Spor Kulübünün Bisiklet Takımı veya Sporcusu olmadığından (yada uygun olmadığı/ulaşılamadığı veya fazladan) Spor Hizm. Şb. Md. tarafından Ege Üniversitesi Bisiklet Topluluğu bulunduğu için Kültür Hizm. Şb. Md.'ne aktarıldı. Şu anda resmi yazının nüshası EBİT'te bulunmaktadır ve değerlendirmesi sürmektedir.
Tahminim, tüm üniversitelerdeki süreç bu şekilde ilerliyor ama yukarıdaki saydığım bir noktada durmakta veya atlama yapmıştır. Kesinlikle Fakülte veya Yüksekokullara bu konuda bilgi gideceğini düşünmüyorum.

Üniversitenizden yazının bir nüshasını temin ederseniz ve katılacak kişilerin lisans fotokopilerini de ekleyerek (şart değildir ama çok etkili olur) bu yarışmaya üniversitenizi temsil etmek üzere katılmak istediğinizi gerekli izinlerin verilmesi, bu günlerde görevli-izinli sayılmanızı, yol ve harcırahın üniversite bütçesinden karşılanmasını isteyeceğiniz bir dilekçe ile başvurursanız sonuç alacağınıza inanıyorum. Yol ve harcıraha kesin olumsuz yanıt alırsanız en azından temsil izni ve görevli-izinli yazısını ikinci bir hamlede daha kolay alırsınız.
Üniversitenizde BESYO varsa onlardan veya spor kulübünden de teknik ve idari yardım için konuşmanızda fayda var, belki bilmediğiniz bir takım veya sporcu vardır gidecek olan (Spor Hizm. Şb. Md.'de bilir bu konuları)

Ege Üniversitesi'nden de katılmayı düşünenler varsa bilmediğimiz, EBİT odasına gelsin veya Derya ile görüşsün.

arkadaslar nasıl olacak bu yarıs işi bende mtb var sadece son yarısa mı katılacam? parkur nasıl? kac kişi katılacak bi bilginiz varmı?
Teşekkürler

@terribleturk

En sağlam bilgiyi duyurudaki iletişim bilgileriyle birinci ağızdan alabilirsin ;) çünkü gördüğüm kadarıyla ayrıntıları çok iyi bilen birisi yok.

• Beğen
Tepkiler: yasin_dd
@terribleturk

evet istersen sadece son yarışa katılabilirsin, parkur konusunda kocaelindeki arkadaşlar bizi buradan bilgilendrrlerse sevnrnz :) katılımcı sayısı şu an belli değildir, zaten yeterli katılım olmazsa musabaka iptal edilecek, bu ayın 29 una kadar kayıtlarımızı yaptrmamız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: yasin_dd
Resmi bir duyuru yapılmadıkça kimsenin kayıt yaptırması doğru değil yarışa. Üniversitenin bir organizasyonu ise üniversitenin web sitesinden duyrulması gerekir mesela. Veya federasyonla alakalı ise federasyondan vs vs...

Sevgili arkadaşlar bugün olaya el attım. Kendim Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığıyla iletişim kurdum. Hatta başkan beyle görüştüm. Durumu anlattım. Resmi yazıların gönderilmiş olduğunu fakat benim fakülteme yazının ulaşmadığını bildirdi ve kendileri bizim bisiklet takımımız yok. Ayrıca bize böyle bi resmiyazı ulaşmadı dediler. Ben kendim katılamazmıyım dedim. Ferdi olarak dedim. Üniversite adınamı dedi. Evet dedim. Katıl ama dedi yarışa katılamazsınki dedi seni almazlar oraya dedi. Ses tonunda küçümseyici bi eda vardı. Benim gerekli yerlerle iletişim ve bağlantım var dedim. Katılmak istiyorum dedim. Katılabilirsen katıl o zaman dedi. Bizim elimize yazı felan ulaşmadı ded. Yazı ulaşsaydı gerekeni yapardık dedi. Bende teşekkür ettim ve telefonu kapattım. Sonra Mhmet BOZDEMİR beyle telefon görüşmesi yaptım durumu anlattım. Henüz fakültemizin gerekli bölümüne yazının ulaşmadığını ve bu konu ile ilgili bilgi almak istediğimi söyledim. Oda dediki mustafa biz yazıları pazartesi günü gerekli yerlere mektupla yolladık. Davetiyeler pazartesi günü yola çıktı. Ne zaman ulaşır bilemem. Ama tüm davetiyeler pazartesi günü yollandı ! Fakat kimi fakülteler bu konuyu pek ciddiye almıyor veya önemsemiyo gereken önemi vermiyor. O yüzdende kimi öğrencilerin pek bilgisi haberi olmuyor. Bizim o davetiyelerle amacımız olaya biraz resmi bir boyut kazandırmak üniveritelerin kendi sporcu veya bu konuda istekli öğrencilerine sahip çıkması için biz o resmi yazıyı gönderdik. Bu yarışa öğrenci kimliğin olduğu sürece rahatlıkla katılabilirsin dedi. Üniversitelerimize gelen resmi yazının tek rolü olaya resmiyet kazandırmak ve okulun desteğini alabilmek. Aslında yine bu durumda yarışı düzenleyenler bizim iyiliğimizi düşünmüşler. Ben de kendi imkanlarımla gelip yarışa katılacağım. Ben bu yarış ile ilgili düşüncelerim şöyle. Bu yarış bir çeşit her yıl geleneksel olarak düzenlenen kaçkar bisiklet antreman yarışları gibi. İlk düzenlendiği tarihleri bilmiyorum ama kaçkar bisiklet yarışlarıda böyle böyle yeni yeni düzenlenerek katılım sağlatarak insanlar tarafındanda kabul görülmesi sağlanıp bunu her yıl geleneksel olarak düzenliyor. Benim düşüncem şu. Bu bisiklet şampiyonasına sporcu olsun olmasın imkanı olan arkadaşların katılımını sağlamalıyız. Ne kadar çok katılım olursa o kadar çok ilgi çeker ve bu durum dolayısıyla bisiklet federasyonunun ilgisin çeker. Olaya el koyar ve bu organizasyonlara sahip çıkalım destekleyelim der. İnşallah bu yarışlar her yıl düzenlenir. Geleneksel hale gelir. Bence biraz öz veri istek ve fedakarlıkla bunu tüm üniversite gençleri olarak başarmalıyız. Amaç derece yapmak değil güzel tablolar ortaya koymak ve katılımı sağlamak. Güzel şeyler ortaya koyabilmek. Dostluk kardeşlik arakdaşlık sporcu ruhu ve centilmenliğinide ön plana çıkararak bu yarışların güzel bir şekilde değerlendirilmesine yardımcı olmalıyız. Benim görüşüm bu. Bence bu fırsatı çok güzel değerlendirmeliyiz. Mehmet BOZDEMİR bey bu konuda kendi imkanları çerçevesinde bu konuda önülük yapmış bu kadar uğraşmış tek tek her üniversiteye böyle böyle yarış dzenliyoruz öğrencilerinizi yollayın diye ricalarda bulunmuşlar. Bence bulunmaz bir velinimet. Ve Türkiye' deki bisiklet sporunun ve bu tür organizasyon ve faaliyetlerin önemimi vurgulamak için önemli konular bunlar arkadaşlar. Hep beraber elele verelim. Koyabildiğimizin en iyisini en güzelini ortaya koymaya çalışalım. Benim tek merak ettiğim konu şu.Yarışa başvuru için faks numarası verilmiş olan iletişim yerine öğrenci kimliğimizin fotokopisi ile bir dilekçe fakslamak yeterli olacakmıdır. Asy arkadaşım bu konuda bilgilendirebilirsençok sevinirim.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Öndr ATİK

Fakülteden destek alınacağını zannetmiyorum. Resmi yazı gelmemiş olsa bile resmi yazıyı bir şekilde edinerek yine de dilekçenizi verin ekinde de resmi yazıyı koyun. Önceki mesajımda neleri talep edebileceğinizi yazmıştım, hiçbir kaybınız olmaz ve üniversite de tanımış olur.
Başvunuzu direk Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Yazı İşlerine vererek (telefon numaranızı da ekleyin) 4-5 gün sonra da gidip sorun durumun ne olduğunu.
Ya da aynı şekilde fakültene başvurursun onlar bir üst yazı ile yine SKS'den isterler yada rektörlükten isterler. Katılacak herkes bu şekilde üniversitesinin ilgili harcama kaleminden yardım almaya çalışsın, kaybınız olmaz olumsuz olsa bile neyin nasıl olduğunu öğrenirsiniz.

QUOTE=MaNiaC_oF_BiKe;310862]Yarışa başvuru için faks numarası verilmiş olan iletişim yerine öğrenci kimliğimizin fotokopisi ile bir dilekçe fakslamak yeterli olacakmıdır. Asy arkadaşım bu konuda bilgilendirebilirsençok sevinirim.

başvuru formunu doldurup herhangi bir yerden fakslaman yeterli olacaktır, imza, dilekçe ve öğrenci kimliği fotokopisi göndermeye gerek yoktr :)

@MaNiaC_oF_BiKe

başvuru formunu doldurup herhangi bir yerden fakslaman yeterli olacaktır, imza, dilekçe ve öğrenci kimliği fotokopisi göndermeye gerek yoktr :)

• Beğen
Tepkiler: Melisa_
@asy

Şimdi ben kocaelibisiklet.blogspot.com adresinden başvuru formunu indirip orayı kendim için doldurup numaraya fakslasam olurmu yani? Çünkü fakültem gaale almıyor. Henüz resmi yazıda ulaşmamış.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Merhaba arkadaşlar bugün Mehmet Hocanın yanına gittim. Yarış hakkında bir kaç şey sordum ve biraz sohbet ettik.
Öncelikle bu yarışın olup olmayacağını, katılıma bağlı olduğunu belirtmek istiyorum. Mehmet Hoca tam 99 üniversiteye geçen pazartesi bu yarış için mektup yollamış, yani üniversitelere bilgi ulaşmaması imkansız gibi bişey ve hocamızın dediğine göre en az 6-7 üniversite temsil edilebilirse bu yarışı seneye federasyon düzenlemek zorunda kalacakmış.(beni en çok sevindiren nokta bu oldu:)) Kalacak yer konusunda da katılım istenilen düzeyde olursa sevindirici haberler gelebilir.
Bu arada parkur çok zevkli. Bugün gitme fırsatım oldu.Parkurda sporcuları zorlayabilecek bir teknik iniş bulunmakta.Uzunluğu yaklaşık 150 metre çok dik, dar ve inmesi çok keyifli. Malesef resim çekme fırsatım olmadı onun yerine 1-2 video çekebildim. İlerleyen günlerde bir daha gidebilirsem parkurun resimlerini de paylaşacağım:)

Merhaba bir sorum olacak.Ben samsun 19 mayıs üni.(OMÜ-SAS)kulübünün sporcusuyum ama okumuyorum yani sivilim acaba bu yarışa katılabilirmiyim?
Sevgiler...

Teşekkür ederim o tarihlerde hafta sonuna Aksaray yol yarışı denk geldiği için gerek kalmadı....

Sayfa durgunlaştı ne kadar ilginç MaNiaC_oF_BiKe dışında ilgilenen yoktu. O da banlandıktan sonra Türkiye Üniversiteler arası Bisiklet Şampiyonası sayfası durgunlaştı. Ayrıc bugün Mehmet BOZDEMİR beyle görüştük. Yarışa katılımın çok az olduğunu belirtti. Bizim gençliğimiz bisiklet sporunun gelişmesini istiyorlar fakat hiç bir icraat göstermiyorlar. Artık herşey para olmuş herşey menfaat olmuş. Böyle davranırsak nereye kadar yol alırız bilmiyorum. Yazık ...

• Beğen
Tepkiler: tikituba
@terribleturk

Sana rezaletin boyutunu göstereyim. Mustafa Önder ATİK'e Mehmet BOZDEMİR beyden bizzat gelmiş olan mail

merhaba
senin şimdilik yapacagın birşey evraklarını aldım
01 mayıs günü kocaelibisiklet.blogspot.com da
kesin olarak yarışmanın yapılıp yapılmayacagını tekrar ilan edeceğiz
şu ana kadar gerekli kayıt hiç olmadı senden başka olmadı
hoşçakal

--------------------------------------------------------------------------------
From: m_onder_atik@hotmail.com
To: mbozdemir41@hotmail.com
Subject: RE: yarışma
Date: Fri, 18 Apr 2008 17:47:48 +0300

Merhaba

Yarışma için kayıt olmak için ne yapmak lazım. Gerekli evrakları yollamıştım. Yani kayıt için gerekli işlemlerin yapılacağını düşünmüştüm. Ne yapmak gerekir kayıt için. Tekrar ilginiz için teşekkür ederim. Hayırlı günler

Daha 10 gün var ve hemen herkes bu aralar yeni yeni sınavlardan kurtuluyor bence normal. Üniversitesinden olur çıkmasını bekleyenler de vardır (harcırah için).
Bunun dışında; hafta içi olmasının, dereceye girmeye aday olanlara cazip kılacak ödülün bulunmaması, dağ bisikleti'nin "hadi bu da olsun bari" havasında kalmasının (çok basit bir kupa bile verilmemesi) etkili olduğunu düşünüyorum..

Ama herşeye rağmen imkanı olan her üniversiteli bisikletlinin, katılması gerektiğini düşünüyorum. Katılmayı da düşündüm ama kendimden kaynaklı gelişen olaylardan dolayı şimdilik çok zor görünüyor...

Geri