Scudo Sports

Ümraniye

Selamlar bİr ay Önce kartaldan Ümranİye ye taŞindim kartalda sahİl yolunu bayaĞi eskİtmİŞtİm .szİden rİcam sahİl artik bİraz ters kaldiĞi İÇİn Ümranİye de bİsİklet bİnebİleceĞİm yerlerİ ÖĞrenmek İstİyorum.tavsİyelerİnİzİ beklİyorum .ramazan sonrasi kİmse benİ tutmasin...saygilar teŞekkÜrler...

Scudo
Alemdağ caddesi oldukça uzun.. Alemdağ caddesini boydan boya geçip (ya da paralelindeki mithatpaşa caddesi), tepeüstü kavşağından ya dudulluya ya da şile yoluna doğru ömerli/şile yoluna çıkabilirsin.. yollarda çok araba olabilir.. ama en düz ve geniş yollar bunlar benim bildiğim o civarda..

Ya da ümraniye merkezden, beylerbeli sahil şeridi 8-9 km civarı.. sahil şeridine yine inebilirsin bence, bisiklet için çok bir yol değil 8-9 km..

• Beğen
Tepkiler: ERKAN ÇAVUŞ
TeŞekkÜr ederİm Şİle yolunu deneyebİlİrİm bİrde hekİmbaŞi ÇavuŞbaŞi tarafi İÇİn bakmami sÖyledİler .30-40 km en az gİtmezsem kanmiyorum .bakalim hayirlisi...saygilar

selamlar. ümraniye de caddeleri kullanmak biraz sıkıntı! aşırı trafik, metro çalışması ve yayaların(ayrıca sürücülerinde) dikkatsizliği problem olabiliyor. sanırım yolda kullanabileceğin bir bisiklet var. ben çavuşbaşı tarafından acarlar tarafına yada beykoz sahile inen yolları kullanıyorum. geniş düzgün bol inişli çıkışlı yollar var tavsiye ederim :)

• Beğen
Bİsİkletİm daĞ bİsİkletİ İnİŞler ÇikiŞlar tam bana gÖre fazla hirpalanmayi sevmİyorum ama İnat etmeyİ sevİyorum.trafİk evet sikinti saygi sifir derecede.teŞekkÜr ederİm saygilar...

Bende umranıyede oturuyorum,umranıye cok yoğun kalabalık arabalar dolu heryer umranıyede bısıklet surulmez ama anteraman yapmak ıcın sılede yapıyorum temız hava bırazda yukusları var ama cıkarım dıyosanız onerırım :)

• Beğen
Çekmeköyde büyük alanlarda ormanlarımız arazilerimiz var gelmek isterseniz turlar hakkında bilgi sahibi olmak için facebooktaki gruba bir göz atın
(link)

• Beğen
Merhabalar;

10 senelik bir aradan sonra tekrar bir katlanır K-Rock alarak yeniden pedallamaya başladım, 1 ay sonra eşimin el koyması sebebiyle:) bu hafta sonu ikinci katlanır bisikletim Tern C7'yi aldım ve forumunuza katıldım.

Sevgi ve selamlarımla...

Batuhan

Kimse yokmu çengelköy tarafında pedallayacak

Bu akşam çengelköy tarafında pedallayacak kimse varmı?

Arkadaşlar merhaba ümraniyede ki arkadaşlarımız nerdeler?
ümraniye ve istanbul belediyesiyle bisiklet yolu için konuştum. malesef ümraniyede proje şu anda yokmuş. ancak görüşülmesi için çaba sarfediyorum. Mümkünse beyaz masa veya belediye ilgililerini arayıp konuyla alakalı bisiklet yolu yapılması için çaba sarfedelim. Türkiyenin en kalabalık 8. ilçesi ve istanbulun en kalabalık 2. ilçesi olan ümraniye de bisiklet yolu yoksa acaba neden diye sorasım geliyor.

ümraniye beyaz masa : 444 9 822
İBB beyaz masa : 153

Foruma hoşgeldiniz :)

Ümraniye gerçekten çok karışık. Şu dolmuşları bir an önce kaldırdıklarında güzel olacak.

Bizim grubumuz altta yer alıyor :)
(link)

Ümraniyede bisiklet yolu işlemez. Tutmaz.
Sanayi, alışveriş merkezleri, finans kurumları, çeşitli sektörlerden birçok ticari işletme, şirketler ve bunların getirdiği ağır trafik, şehir planı olmadığı için dar kalmış ve genişletilemeyen yollar, metro inşaatı (sonuna kadar destekliyorum) sebebiyle günün her saati trafik darboğazı, bunlar teknik sebepler.
Bunun yanına bir de senin benim gibi anca tek tük sayıda adamın varlığını ekle.
Yol kenarlarına parkedecek araçlar, yarım metrelik boşluk ellerinden gidecek diye adamı parçalarlar.
Cinayet işlenir.
Her akşam 7-8 gibi rush hour (en yoğun) saatlerde işinden bisikletle eve dönen düzenli en az 100 kişi bulunması lazım. Ümraniye ana caddede Esnafın, araç sürücülerinin gözünde görüntü algısı oluşması lazım. Ben böyle bir şey görmüyorum?
Şu an için bireysel çabalar işler, ben yeni taşındığım dudullu'dan Mecidiyeköy'e haftada 2 gün düzenli gidiyorum. inşallah ömrümüz olur da görürsek metro ile tanışacağız. Metro, halkın ulaşım algısında bir iyileşmeye sebep olursa, bundan bisiklet ulaşımı da etkilenir diye umuyorum.

Evet haklısınız. Ben de ayrıca mail olarak bu konulara yakın mail ile bildirim yaptım belediyelere. Ancak bence önce algıyı değiştirmek gerekiyor insanlarımızda. Babamın deyişiyle "koskoca adam oldun haala bisiklete mi biniyorsun. bırak bu çoluk çocuk işlerini!!!" . Malesef olayı bu ümraniye mizin genelde. Merkezde olmasa da merkeze yakın bir yerde olsa çok güzel olurdu. En azından farkındalık yaratabilirsek çok güzel olacaktır.

ARKADAŞLAR ÜMRANİYE BELEDİYEDEN GELEN CEVAP MALESEF ŞÖYLE Kİ RESMEN SALLAMIŞLAR BENİ :(

Cozum Merkezi <cozummerkezi@umraniye.bel.tr>

Talebiniz Plan Proje Müdürlüğümüze iletilmiştir. Müdürlüğümüzden gelen bilgilendirme aşağıda yer almaktadır.

"Ümraniye ilçe sınırları içerisinde gerek vatandaş talepleri ,gerek uygulama yapılacak alanın konumu ve metrajı vs. dikkate alınarak yeşil alanlar projelendirilmektedir.
Mahalle parklarında küçük metrajlar söz konusu olduğundan oyun alanları şeklinde projelendirilmekte olup bölge parkları ,yürüyüş, spor, bisiklet binme gibi ihtiyaca cevap verecek şekilde projelendirilmektedir. "

Saygılarımızla,

Abi yapılacak şey Ümraniye'den sabah çıkacaksın, yeşillik mi istiyorsun, Çekmeköy-Çavuşbaşı-Polonez yollarında dünkü yağmur gibi bir hava bulduğunda, aynen senin profil resminde olduğu gibi, toprak-çimen-yağmur ve bilimum çiçeklerin kokuları eşliğinde basacaksın, o yokuşlar inan düzleşiyor..... :nota:

Merhaba. Devam eden metro projesi ile birlikte olsaydı olurdu. Onun dışında çok zor.

Ümraniye'nin ana caddesinde (Alemdağ Caddesi) yolun sağına ve soluna araç park edilebiliyor. Evet, gerçekten yolun soluna bile araç park edilebiliyor. Ve hatta bazı zamanlarda sağ şeritte iki sıra araç parkı olabiliyor. Yolun hem sağına, hem soluna araç dönüşü olduğu gibi; aynı zamanda sağından ve solundan da araçlar çıkabiliyor. Bunun yanı sıra İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olduğundan, bırakın bisiklet sürmeyi haftasonları yürümek bile insanı seri katil yapabilecek negatif enerjiyle doldurabiliyor. Arkadaşlar katılır mı bilmem ama insanların tahammül sınırları burada çok ince çizgilerle sınırlı ve saygı, bu coğrafyaya biraz uzak bir olgu.

Velhasıl kelam; Ümraniye'de bisiklete binmek gerçekten sabır ister. Ve de Ümraniye'nin bisiklet yolundan ziyade düzenlenmiş bir Alemdağ caddesi trafiğine ihtiyacı var.

(Adam çok dolmuş beyler :p)

Ümraniye dolaylarında nispeten rahat bir keyif sürüşü yapmak için Küçüksu caddesini önerebilirim. Hekimbaşına kadar inişli çıkışlı ve fazla trafiği olmayan, hemen hemen düzgün bir yol.

Ümraniye belediyesi muhafazakardır dünya yıkılsa bisiklet yolu yapmazlar.

Ümraniyede mevcut arabalar hareket edemiyor ki bisikletlere yer açmak kesinlikle hayal. en güzeli hekimbaşı yeni mesire yeri taraflarında bisiklet yolu belki.

Geri