Scudo Sports

Uludağ'a Kartopu Oynamaya Gidiyoruz 5 Şubat 2011 Cumartesi

ok.Tophaneden çıkışı bilmiyorum eğer yolu uzatıp zaman kaybettirecekse direkt Çekirgeden gidelim ama Tophane daha avantajlı ise oradan gidelim fakat gurup tophaneye kadar ağırmı ilerleyecek yoksa belli bir tempoda mı? gemiden iner inmez kopan olursa durun gurubumu bekleyin diyeceksiniz şimdi malum tur herkese açık eğer çok zayıf sürücüler gelirse topaneye kadar bile vakit kaybedilebilinir Mudanya - Tophane arası kaç km ? ama bu bilgiler daha önce verildi galiba ben biraz geri dönüp bakayım...

Scudo
@Hasip Çehre

Tophaneye heykelden gidiliyor. Çekirgeye sapmayıp düz devam ediyorsunuz, stadın yanından sağa sapıyorsunuz. Bu yol çekirge yoluna göre biraz daha uzun ama eğim daha az olduğundan gurubun ilerlemesi daha rahat oluyor ve sonunda Çekirgeden gelenle yolun kesiştiği noktada aşağı yukarı aynı anda oluyorsunuz.
Güzelyalıdan buraya kadar mesafe 30 km.
Ben en yavaş katılımcıyıda koruyup kollamak zorunda olduğumdan gurubu toparlayarak gitmek durumundayım. Gurup Mudanyadan çıkıştaki 2 rampada dağılır, bu rampa sonlarında durup bekleyeceğim. Bundan sonra Bursaya Nefis bir iniş var. Burada hız duygunuzu tatmin edebilirsiniz. Sonrasında Bursaya kadar hemen hemen düz bir yolla ilerleniyor. Tophaneden sonra rampa tatlı bir şekilde başlıyor. Çekirgeden gelen yolla birleştiği noktadan sonrasını ise biliyorsunuz.
Gurupta eğer katılmaktan vazgeçmezlerse performansı iyi arkadaşlar var. Onlar yolu biliyorlarsa tempolarını arttırıp devam edebilirler. Bursadan katılacak arkadaşlarımızın ve Yalovadan katılacak Birolunda performansı yüksektir.

@Hasip Çehre

Uludağ yolunda Jandarma noktası denilen ve Çekirge ve Tophane'den gelen 2 yolun birleşip artık tek bir yol olarak milli parka devam ettiği yer çekirgeye tabiki daha yakındır... şimdi yaklaşık hesaplama ile Çekirge yerine Tophane den dolaşmanın yaklaşık 15 km'lik bir fazlalığı olacaktır... Ancak bu 15 km'nin 10-11 km'si düz yol (şehiriçi) olacak kalanı yine şehir içinde yokuş olacaktır... Tophane'den ayrılıp dağa ilk tırmanmaya başlayacağımız yoldan jandarmaya kadar olan mesafe bu 15 KM'nin haricinde olup (aynı şekilde çekirge den de jandarmaya çıkılan yol yaklaşık olarak eşit diyebiliriz) Çekirgeden gelen yola göre daha az diktir... Yani avantajlı sayılabilir... :Skull-175

Yokuş performansı iyi olmayanların Çekirge yerine Tophaneden gitmesi elbette iyidir. Ama ben iki yol arasında 15 km fark olduğunu sanmıyorum. Buna birde Tophaneden gelen yol ile Çekirgeden gelen yolun birleşme noktasına yaklaşık 4 km daha eklersen aradaki fark 20 km ye çıkar. Bunu en iyi Bursada yaşan arkadaşlar bilirler. Dinçer yanılmıyorsam 5 km fark var demişti.

@Orhan Kılıç

Ben de göz kararı hesapladım. ama 10 km civarında olacağını söyleyebilirim... Şehir içi ara sokak dolaşmaları ile birlikte tabiki...

Ben rampayı tercih ederim düz yoldan 5 -10 km fazla gitmekten iyidir derim
Belimle gelen 2 arkadaşım daha olacak onlarında fikirlerini aldıktan sonra nihai kararı veririz.

Katılımcı listesi yapılabilir mi acaba kim nereden katılacak...??

@Hasip Çehre

aytek sende gidersen 5 kişi gözükmekte..
avrupa yakasından senle beraber 4 kişi yalovadan bir....
aytek başarılar sana ......

:in: :in: :in:

@Hasip Çehre

Başka konu başlıklarında spekülasyonlara neden olduğunu gördüğümden konu başlığı yayınlamıyorum. Arzu eden arkadaşlar katılacakları yerle birlikte bildirebilirler.
Bundan önceki turlarda feribottan indikten sonra İstanbul dışından katılan arkadaşlarla telefonla irtibat kurmuştuk. Bu arada çıkışımız için Tophane şart değil. Feribotta arkadaşlarla görüşüp çıkışı Çekirge üzerinden de yapabiliriz. O zaman Çekirgeye saptığımız noktadan itibaren herkes kendi temposuna göre çıkış yapabilir.

@Kudret Kurtcebe

eyvallah Çavuş aslında gidip gitmeyeceğim belli değil sabah karar vereceğim akşamdan hazırlanacağım sabah uyanıp gitmek istersem gideceğim gemide yer bulursam binerim bulamazsam dönerim bir B planım yok eğer sürüş sırasında iyi hissetmediğim an anında stop ederim bi yerlerde takılıp arkadaşları beklerim, eğer bi arıza çıkmaz ve turu tamamlarsam süpriz olur benim için zaten kendime güvenemediğim için gurupla gidiyorum yoksa hep yek takılırım biliyosun dönüşte biraz sucuk alacağım bi ara mangala gideriz yada bende arıza olmazsa bisim mangalcılarla Pazar günü takılırız falan filan....

Arkadaşlar gemini Kaptanı Zekeriya Kaptan olursa yaşadık kokpitte gideriz...

@Hasip Çehre

acı hissedersen devam etme aytek...
sağlık önemli...
zorlama başka riskleri getirir...
çıkışta ayakta çıkarak çıkıyordun bir çok kez şahit oldum ve ben oturarak sana yetişemiyordum biliyorsun ...suadiye rampaları 21 km de...
animallah basar çıkarsın ayakta .......

:in: :in: :in:

herkese merhaba.. daha önce de bir aksilik çıkmazsa katılmayı istediğimi yazmıştım.. ben bostancıdan sabah 6.15 ile yenikapıya geliyorum. bursa biletimi de aldım.. yenikapıda görüşmek üzere arkadaşlar..

hazırlıklarımı yapayım.. acaba yolda kar olur mu.. şu anda bisikletimde 1.5'' lastiklerim var. hafif tırtıklı (schwalbe mataraton). asfalttan hiç çıkmayacağız tahminim ama yolda kar olması aklıma takılıyor. ince tekerlerin akıcılığı çok güzel.. ne dersiniz.. dişli lastiklerimle değiştireyim mi ?

@engin özen

benim teker 1.5 yalnız havasını indirdiğim zaman kayma yapmıyor marka zenith maxxis 112 ytl toplamı...
ama yokuş aşağı karlı yolda denemedim bu teker riskli bence ....gizli buzlanma olabilir ve kayma olabilir ne kadar arka tekerin lastiğinin havası indirilsede ...
yolların durumu önemli cumartesi hava güneşli olacağı için bence siz genede kalın dişli teker takın riske girmeyin... aşırı hava basılırsa yerler ıslak olduğu için dişlide kayma yapabilir...
en uygun tekeri alabilirsiniz su yollu teker .....tabisizde varsa bilemem...

@engin özen

Merhaba Engin,
Bende Trek fx bisikletimle gideceğim. Lastikleri 700*35 yol tamamen asfalt ve gideceğimiz yere kadar kar yok. Gerçi kar olsada aynı bisikletle gidecektim. Accuweather e göre yarın Bursada hissedilen hava sıcaklığı 14 derece olacak. rüzgar güney doğudan 3 km/h hızda esecek. Her ne kadar başlık kar topu oynamaya gidiyoruz olsa da öyle görünüyorki uzun süren tembellikten sonra iyi bir tırmanma antrenmanı yapacağız.

@Orhan Kılıç

Ben Kaytazdereden saat 6:30 gibi çıkacağım
Oturduğum yerde dağ eteği sayılır hergün ayazlı yollardayım zaten Yalovaya gidene kadar ayaklarım üşümezse dahada üşümem :)
Yalovaya 22 km uzaktayım muhtemelen 30 - 45 dk sonra Yalovadan katılacak olan Hakan ve Said ile yolda karşılaşmayı yada birlikte Yalovadan hareket etmeyi düşünüyorum
Arkadaşlara ayak uyduracağımdan muhtemelen saat 10 gibi Tophanede sizi bekliyor olacağız.

Topçulardan gelecek olan arkadaşlar var ise onlarlada birlikte hareket etmek güzel olurdu...
Saat 6:45 gibi Topçularda olurum.

Orhancım selamlar..
Nihayet yola çıkıyorsunuz.Kazasız belasız mutlu ve mesut bir tur yaparsınız.Dikkatinizi ve güvenliğinizi ön planda tutmanızı temenni ederim.Bizde sizin çekeceğiniz fotoları ve yazacağınız hatıratları sabırsızlıkla bekliyeceğiz.Tekrar hayırlı yolculuklar dilerim.

@birolcakir

Bu sefer Çağlar yok. Korkarım tek çıkacaksın Topçulardan. :)

@Orhan Kılıç

Orhan abi sana Çekirge de de tahinli pide bulurum...Hiç merak etme...

Geri