Scudo Sports

'' ucu açık tarih......hava durumuna göre tekirdağ ya olacak ya olacak....''

Evet arkadaşlar B grubuna (no performans :D) pedalşör arıyoruz.

Daha öncelerde yazmıştık, A ve B gurupları hakkında. A grubunu bilen bilir, direk ismini yazdırır zaten ancak B grubu nispeten tecrübesiz ve korkak pedalşörleri hedeflemektedir.

Biraz gerçekçi oldu evet ancak sabah 6'da metrobüsten inip gelibolu istikametine pedallarken hissettiklerim bunlardı. Tecrübesizdim ve korkuyordum. Tabii bu korku öyle durduğu yerde durur, ta ki siz onu rahatsız edip def edene kadar. Kimileri bunu tek başına yapabilir, kimileri yapamaz. Eğer tek başıma yapamıyorum diyorsanız işte size fırsat.

B Grubu olarak amacımız kesinlikle performans değil. Tecrübe edineceğiz. İçimizde uzun yol korkusu olanlar varsa yenecek. Kimseyi yolda bırakmayacağız. Yegane hedefimiz Tekirdağ'a varabilmek.

Tekirdağa vardıktan sonra dönüş duruma bağlı olmakla birlikte, çok büyük ihtimal otobüsle olacaktır. Otobüs firmaları bisiklet konusunda biraz sıkıntılı bu sebeple herkes uyanık olacak. Çoğumuz haklarımızı biliyoruz aşağı yukarı.

Hedefe varıldıktan sonra yemek faslı olabilir. Tanışıp sohbet etmek tecrübe paylaşımı vs açısından yararlı olur. Dönüş otobüsle olacağı için dezavanaj olmaz.

Eğer tur soğuk havada yapılacak ise giyim çok önemli ter teşkil etmekte. Üzerinizde feci şekilde paraşüt etkisi yapan elbiselerle dahi Tekirdağa güle oynaya varabiliriz ancak üşüyerek olmaz. Bu sebeple olabilecek en iyi kombinasyonları seçmek mecburiyetindeyiz.

B Grubu

1- tuncay üner
2- eren tublek
3- fatihaydın (belirsiz)

Scudo
tuncay artık b senin..:in:

(link)

11 ocak a kadar havalar dehşet kötü 23-30- 6 tarihlerinde hava berbat,,,,

Pazar günü hava hem rüzgarlıydı (lodos ) vardı .Ayrıca yağmurluydu ve yerler kuru değildi .Bu gibi havalar bence performans içinde anrteman içinde uygun değil.17 ortalama için üzülmeyin gayet normal.İyi havada sağlam performans için bunları değerlendirmeyip yağış olmayan günlerde 1.30 dak. 2 saat arası kadans ve mukavemet çalışmalarını değerlendirmenizi öneririm.

Hava şartlarına ve evdeki durumlara bağlı olmak üzere, ben de takılabilirim B grubuna. Hatta bahara, havanın 15-20 derece olduğu zamanlara kalırsa tur, geri dönmeyi de deneyebilirim yandaş falan da çıkarsa, otobüse binme fikrinden haz etmiyorum ama nasip kısmet bakalım.

Ortalama 17 turunda ben de vardım da... Arka fren pabuçlarını bitirdim, bir bisikletçi bulup değiştirdik, değiştirdiğimiz pabuçları da bitirdim. O derece fren sıktık yani, her taraf ıslak, çamurdu zaten. İnişte bisikleti koyuverme imkanı olmayan parkurlarda dandik çıkıyor zaten ortalamalar, takılmamak lazım.

uzun mesafeli turlara ilk başladığım yıllar geldi aklıma bu yazıları okudukça.millet önden basıp kaybolunca vay adi herifler.ulan hepsi kayboldu.şimdi ne halt yiycez ayıp be falan derdim ;) hatta bazen daha sert konuşurdum.sanırım bu turda biz a takımındakilerinde kulakları bol bol çınlayacak :D ama bu işler parayla değil sırayla arkadaşlar ;)

B grubu gece kalmayı neden düşünmüyor?
Zaten yavaş gidilecek. Sırt cebinize bi havlu, bi pijama koyabilirsiniz. Gece orada bi pansiyonda kalıp, sabah kahvaltıyı yapıp topluca yola çıkabilirsiniz.

Kışın 2 gün arka arkaya güzel hava bulmak çok zor. Yağmur sorun olmasa da rüzgar çok sorun oluyor.
Fakat yine de düşünün bunu.

A grubu için de, 100km boyunca rüzgara karşı 30 ortalama çıkartmak hiç de kolay değil. Oldukça kalabalık bir grupla, "tren" yaparak, güzel bir düzende gitmek gerekiyor. Eğer grup dağılırsa bir kere, bir daha toparlamak çok zor olur.

@Gökhan Toros
öncelikle turun cumartesi yapılması çok zor.cumartesi çalışanlar var.dolayısıyla pazar yapılacak.pazar yola çıkıp da pazar akşamı pansiyonda kalıp ertesi gün yani iş günü yollarda olacak fazla kişi olacağını sanmıyorum.güzel olurdu elbette ama bunu sadece çalışmayanlar yapabilir. grupdan kopmalar olması kaçınılmaz bir durum.yol a grubundakiler için ciddi bir sorun değil fakat b grubundakiler beklenirse hatrı sayılır çileye dönüşebilir.performansı seven adam süratli gider ve ısınan vücut sık sık durur ve soğursa durum tehlikeli bir hal alır.ısınan vucudu soğutmak hiçbirimizin işine gelmez.ben şahsen geçen sene düzenlediğim tekirdağ edirne turlarında çok sık yaşadım bu sorunu.ısınıp soğuyan bacağı tekrar ısıtmaya çalıştığında bacağa kramp girebilir bacak adeleleri kasılabilir ve liflerde kopmaya kadar gidebilir.bu durumda performansçılar belli bir tempo yakalayarak hedefe en kısa sürede vararak bir an önce rüzgardan kurtulmaya bakar.her ne kadar birçoğumuzda termal kıyafetler olsada koruma limitleri biryere kadar.en sağlamı rüzgardan bir an önce kurtulmaktır...

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
a- takım performans ,

1-enver hocam ,
2-yetkin palkın
3- korsan hasan,
4- özkan kanka
5- soner

b takımı tempo orta ....

1-tuncay üner
2-fırat büyük çoşkun
3- eren tublek
4- fatih aydın- belirsiz
5- devrim uyanık

hava durumuna bakıyoruz

@Ozkan Aydin

özkan kanki pazar koşuları başlıyor artık,
pazarları güme gidiyor sıkı soğuklar ve kar geliyor

@enver avcı

enver hocam a- b mantıklı yalnız genede zaman çok, bu kış aylarında koşu yapan kazanacak şart değil bisiklet zati mümkün değil sürat, yerler ıslak olunca,ben bana yakın olan parkta koşu bandında bu pazar ter atacağım ..

@enver avcı

Benim bahsettiğim de o tam olarak.
Grubu dağıtmadan sürmek gerekiyor, temponun ona göre belirlenmesi lazım. Eğer grup dağılırsa bir kere, beklenmezse arkadakilere, beklenirse öndekilere sorun olur.
O nedenle takım mantığıyla, düşenleri toplayarak sürmek gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Ozkan Aydin
@Gökhan Toros

gökan dostum
baştan a- b olması mantıklı a ya talip olanların performans için hazırlıklı olması mantıklı.bunun için 3.5 ay var tabi treynırı olan 2 saat çalışacak olmayan benim gibi sahada koşu bantında koşacak bir 80 tur atacağım bu pazar .....a daki dostların birbirinin rüzgarında aynı performansta sürmesi gerek yetkin enver hocam ve özkan ve hasan edirne turunda bir arada bulundular birbirleri ile pedalladılar kareye soner gelecek gruba dahil olacak.
b grubunun ise a nın gazına gelmemesi bence mantıklı olur b ye talip olanlar ortalama 17 e talip olan dostlar olacak

a- takım performans ,

1-enver hocam ,
2-yetkin palkın
3- korsan hasan,
4- özkan kanka
5- soner

b takımı tempo ortalama 17 ....

1-tuncay üner
2-fırat büyük çoşkun
3- eren tublek
4- fatih aydın- belirsiz
5- devrim uyanık

hava durumuna bakıyoruz

liste güncelleme

a- takım performans ,

1-enver hocam ,
2-yetkin palgın
3- korsan hasan,
4- özkan kanka
5- soner

1-tuncay üner
2-fırat büyük çoşkun
3- eren tublek
4- fatih aydın- belirsiz
5- devrim uyanık

hava durumuna bakıyoruz

http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/528238_3611578297642_1203974398_n.jpg

liste güncelleme

a- takım performans ,

1-enver hocam ,
2-yetkin palgın
3- korsan hasan,
4- özkan kanka
5- soner

1-tuncay üner
2-fırat büyük çoşkun
3- eren tublek
4- fatih aydın- belirsiz
5- devrim uyanık

hava durumuna bakıyoruz 2013 geliyor 3 ay sonra iş tamam...genede ocak-şubat ve marta bakarız bir iyi hava, bizim tekirdağı yapmamızı sağlar,,

http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/305984_3611581137713_219040551_n.jpg

liste güncelleme

a- takım performans ,

1-enver hocam ,
2-yetkin palgın
3- korsan hasan,
4- özkan kanka
5- soner

1-tuncay üner
2-fırat büyük çoşkun
3- eren tublek
4- fatih aydın- belirsiz
5- devrim uyanık

tarih belirsiz hava durumuna endeksli, ocak-şubat-mart geçecek ,anlaşılan nisana ayar çekeceğiz, ferhat dostum 6 nisan çanakkale dedi ,tekirdağ 6 sından sonra gündeme gelebilir

Bekliyoruz ancak bu saatten sonra kısa vadede imkansız olur gibi. Kudret abinin dediği gibi nisan uygun olacaktır. Bu zamana kadar da en azından formdan düşmemek için çalışmalar şart.

Geri