Scudo Sports

Tuzla

@Şeffaf

dağ bisikletinin kadroları nispeten daha dayanıklı yapılır, lastikleri daha geniştir. ağırlık diyorsun ama çocuk bu performanstan ne anlar. çıkacak, sürüp gezip eğlenip gelecek :) yorulma bilmezler, 2dk oturur yine sürerler.

bence çocuğuna seçenekleri göster, hangisini istiyorsa onu al.

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
Scudo
@efeozataBu konuda yaptığım araştırmalar sonucu, kendi çocuğum için en uygun olan bisikleti buldum. Carraro marka 24 inç jantlı bir yol bisikleti. Zaten başka markanın da 24 jant yol bisikleti yok. Sti kol, 700x23 süper bir bisikletti hem görünüm olarak hem işlevsel olarak. 1800 lira dediler. Fakat aklımdaki soruların yanıtı bu bisiklet değil aslında, direkman çocuk.

Ekipman olarak düşününce en uygun ekipmanı buldum. Fakat en nihayetinde bu bir çocuk. Sağa sola vuracak, site içinde kullanacak, yarışa katılmayacak. Yere düşecek, vitesleri hee ne kadar öğretsem de yalan yanlış çapraz kullanacak. Düşecek, kalkacak, kıracak...

Bir çocuk için her ne kadar tasvip etmesem, uygun bulmasam da, site içinde asfaltta kullanılacak en iyi bisikletin kendi ölçülerine uygun, olabildiğince ince lastikli ve hafif bir dağ bisikleti olduğuna karar verdim. Dayanıklılık ön planda olmalı.

Bundan mütevellit gittik 26 inç jantlı, tamamen turuncu renkli bir carraro force 310 aldık. 1000 liraya anlaştık.

Öyle böyle derken 4 tane bisikletimiz oldu. Evin her yeri bisiklet doldu. 2 tane de arada sattığım bisiklet var keşke satmasaymışım :) Yarınki inadım geri teperse 5 olacaklar.

Bir foto
985b2486f0f102b58eb8ca389702eeda.jpg

@Özcan. Bursa Canda'da bakmıştım buna, alınabilir bir şehir bisikleti, muadillerine göre ağırlığı da fena değil, düz maşalı olması tercih sebebi, Carraro nedense ön amortisörlü şehir bisikletlerine yöneldi artık, bu arada 10 kilo yazmışsınız ama bir yanlışlık olmalı, Canda'da M kadrosu vardı, 12-13 kg civarıydı.

Yarınki rublenin zincirin, vites kolunun ve arka vitesin durumlarına göre ya komple bu parçaları değiştirecek, ya da bisikleti değiştireceğim bakalım ne yapabiliyorum.
Burayı da not defteri olarak kullanayım, kendime notlar alayım.. 3-4 tane beğendiğim bisiklet var:

Carraro 804 Elite Man 1500 tl
CARRARO-ELITE-804-28-19667-1.jpg

Carraro Aydan Çelik Manifesto 9 V 1900 tl
accell-carraro-MANIFESTO-0574-1.jpg

Giant Momentum Ineed 1800 tl
giant-momentum-ineed-street-klasik-tarz-bisiklet1-15937-48-B.jpg

Kron Cx50 1000 tl
kron-cx-50-lady-sehir-bisikleti-gri-mavi.jpg

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Şeffaf
Hocam Sizin için Carraro Manifesto Hem daha hızlı hem daha çevik hem daha konforlu ve son olarak diğerlerine göre çok daha güvenli olacaktır(Disk Fren Olduğu Içın). Bu kadar avantajı varken diğerleri sönük kaldı bana.

@mariokaldato Ben de diyorum Cumhur Ağabey nerelerde? İyi gezgin oldun , maşallah.:harika:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Daha aerodinamik olsun diye
Hiphizli olam diye kamyon arkası yapıyorum...
Gelsin komlar, euro gibi, dolar gibi tavan yapsın segmentler

Bendeki ruble sorunlu. Günlerdir bisikleti fixie gibi tek vites kullanıyorum. İmanım gevredi lan. Zinciri Taktım arkadaki en üst dişliye, Hız yapamıyorum. Rampalar da aynakol tekli olduğu için biraz yoruyor.

Bu haliyle son 4-5 gündür kullanıyorum. Bugün gittim güvendiğim bir bisiklet tamircisine. Jant yamuk, değişmesi lazım dedi. Geçen bir çukurda zıplamıştım. Arka aktarıcı yamuk, değişmesi lazım dedi, geçen demir bir dubaya dalmıştım. Rubleye mega range ile değiştirelim dedik, haliyle zincir de değişecek. Tüm bunlar 200 - 250 gibi bir rakama yapılacak şeyler.

Bisikleti zaten o paraya aldım ben. Yaptırmadım. Belki yarın öbür gün kendim yaparım bilmiyorum. Belki Raşit'ten aldığım ayna kolu tekrar takarım onu da bilmiyorum. Belki yeni bisiklet alırım yola geçerim onu da bilmiyorum. Ama bu bisiklet kalacak, markete pazara gidince malzemeleri taşımak için.

• Beğen
  • Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@mariokaldatoŞöyle bir ustanın elinden çıkmış, yeşil renkli, cusrom bir Kona olsa tadından yenmez dermişim :)

• Beğen
Bugün böyle bi nane yemişiz... Fixie vitesli bisikletle 27 km. Bol rampalı
68ec91938dfe04de7ae3ba83cb387141.jpg

@Şeffaf
Asfaltı ağlatırsın beeee,
Urfa bize küser, ne bileyim Harran'da şirinler downhill yaparlar
@uslsy :D

@Şeffaf bisiklet soğuk ama binince alisiyorsun kanka
Screenshot_2018-08-01-18-08-33.png

Değişmesi lazım yamuk bu denilen arka aktarıcıyı tamir ettim, artık vitesler çalışıyor.

Aynakolu değiştirmeyeceğim böyle orijinal haliyle kalsın.

Jant yamuk, bunu nasıl düzeltebilirim? Yani jant tellerini sıksam ayarlasam filan kurtarır mı?

Bugün şöyle bir Fidyekızık turu yaptım :) İlgiyi çekiyor be velet :D Çocuklar hemen fotoğraf çekinmek istediIMG_20180801_175944.jpg

Dosyalar

• IMG_20180801_180842.jpg
    IMG_20180801_180842.jpg
    180,7 KB · Okunma: 21
@slckats

Dikkat çekiyor evet maşallah :)

bu arada Fidyekızık ne yana düşer?

Senin bisiklet kaç vites, dişli oranları nedir?

• Beğen
Tepkiler: slckats
@mariokaldato

Urfa bie hayran ben sie hayran...

• Beğen
Urfa ne yana düşer?
Urfalı Zeyno
Urfalıyam ezelden

Aklıma bunlar geldi :)

Geri