Scudo Sports

Tuzla

Bende recumbent bisiklet tavsiyesi edeyim , kafanız iyice karışsın.

z0o8q4.jpg

Sele yerine koltuk olduğu için , bel ağrısı yok. Beliniz tamamen sabit olduğu için bacaklarınızdaki bütün kaslarla itiş yapabildiğiniz için , çıkamayacağı yokuş yok. Zaten denge problemi hiç yok. Arkasına ister heybe , çanta bağlayın isterseniz motosiklet için üretilen topcase çanta. Yanınızda isterseniz 12 kişilik çatal bıçak takımı felanda alabilirsiniz , yer bol. Üst brandasını alırsanız kafanıza güneşte geçmiyor.

Işıklandırma için nerdeyse oldukça fazla yer mevcut , İsterseniz abajür takın. Cep telefonu , navigasyon her zaman göz önünde olurken , dengeyle uğraşmadığınız için , bu hareket halinde cep telefonuyla rahatlı konuşabilir , hatta 37 ekran Tv koyarsanız veya lap top , tablet ,yolda film felanda seyredebilirsiniz. ( Tamam 37 ekran Tv hakikaten abartı oldu ama tablet olur ) Frenleme yaptığınızda veya tamamen durduğunuzda ayaklarınızı yere indirme zorunluluğu olmadığı için SPD pedalın tüm nimetlerinden limitlerin sonuna kadarda faydalanabilirsiniz.

Scudo
Abi o degilde videodaki muzik on numara imis ve sanirim sarkici arkadasin gencligi Murat Kekilli, Haluk Levent ve rahmetlik Murat Gogebakan gbi Adana menşeili rak yildizlarini dinleyerek gecmis :D

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Şeffaf
@burakncn Abim hoş geldin ben ve kardeşim 'de yeni başladık. Pendik'ten Kartal'a Bisikilet ile gelip gidecez gitme kolay Maltepe gidip oradan sahil'den kaptırarak gidiyorz yağ gibi gittikçe yolu yükseltecez' lakin pendik'ten gelemiyoruz hem güzergah bulamadık. Sahil'den gelmeye çalışacaz o da zor olur. Calıştıgımız yer soganlık ta yokuş felan var cok zor olucak biraz daha kondisyon artırmayak bakıyoruz suan metro ile gelip . Bisiklet ile gidiyoruz. Süper Birsey başlayalı 1 hafta oldu 2 tane Süper Abi ile ayrı ayrı tanıştım . Allah Razı olsun kendilerinden

Ne güzel insanlarsınız :) hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Sabah mesaisine başlıyorum ben şimdiden. İncelemelere başlıyorum. Kısmet olursa bugün veya yarın bir kaç deneme de yapabilirim belki. Ama şu üzerine branda geçirilen Karaca'dan yemek takımı olanlardan değil :)))

Bu da benim günlüğüm gibi olsun :

-Kron 08:30'da mesaiye başlıyormuş, arayacağım birazdan belki giderim fabrikasına. Öyle her selamun aleyküm dayı golay gelsin diyeni içeri alıyorlar mı orasını bilemem artık, bakıciiz.
-Sedona da güzelmiş gerçekten, yorumlar müthiş
-Carraro Sportvie modeli de hoşuma gitti.

Ama sanırım önce decathlon'a veya benzeri bir yere(Kron Fab.) gidip boyumun ölçüsünü almam lazım. Galiba bu en başta yapılması gereken şey. Ölçüyü bilirsek ikinci el de olsa, sıfır da olsa, marketen veya mağazadan bana uygun bir ürün seçebilmem daha kolay olur gibime geliyor.

Dün Raşit abinin de yönlendirmeleriyle ikinci el ürünlere baktım. Tuzla'da btwin, Kocaelinde eski kasa Bianchi gibi ortalama temizlikte italyan üretimi 400-500 TL aralığında güzel ürünler var. E tabii o kadar emek sarf etmeden önce gene ölçüyü bilmek lazım. Hoop döndük gene en başa.

Ben bu sabah bunu gördüm fotoğrafı
ad02bd47024b9cfe6f03f0e5f65087f5.jpg

Ben de evde besliyorum benimkini :D

Birazdan gene yola çıkacağım. Ama bu bisiklet bana küçük geliyor bildiğiniz üzere. Ben de mıdifiye edeyim dedim. Bisiklet bakmaya, arabanın durumunu görmeye sanayiye gitmek için işimi görsün bir kaç gün yeter. Zaten sonra tekrar eski haline çevireceğim.

Bizim bisikletin boyu kısa. Buna ne yapabilirim diye düşünürken aklıma seleyi yükseltmek geldi.
Selenin boyu şu :

Mıdifiye etmek istediğim şey bunun borusu. Böylece sele daha yukarıda olacak. karbon çelik aluminyum karışımı olmayan sıradan boyacı sopasını kestim ahanda böyle :
Sonra da bunu siyah kumaş bantla sardım. Seleye taktım. Oradan da bisiklete. İşte son hali de böyle :

Neme lazım diyerek yanıma orjinal boruyu ve 13 numara anahtarı aldım, çıktım yola....

174f9de6ea466937ed18159a114eb6af.jpg

012823de674aa1efff4ee89766cf102b.jpg

Böylece selenin yüksekliği orjinalinin iki katına çıkmış oldu. Fakat şu var, ahşap boru demir boru kadar sağlam değil. Biraz dikkatli kullanmam gerekecek. Sıkıntı yok bir şey olursa hastaneden de fotoğraf çekerim boru kıçıma kaçtı diye

87552ace159f453b607441126c5aa06c.jpg

Cömert,
Ben ikna oldum böyle anlatınca. Takas düşünen olursa irtibata geçelim :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Vallahi tahta. her türlü tahta doğrama ahşap işleriniz itina ile yapılır. Burakncn tahta küpeşte halı kilim mobilya bel fıtığı çekilir kuyu açılır.

1 km kadar yol geldim ama hızlanmaya korkuyorum. Hee an kırılacakmış gibi geliyor birazdan söker eski haline getiririm. Bu arada Kron fabrikasını aradım ben geliyorum diye. Hoooop dediler öyle her aklına esen gelemez. Bayilere bi bak bakayım canım dedi telefondaki ses. Velhasıl kelam bayiye gidiyorum. Rota hesaplanıyor....

Bayi açmamış. İstikamet decathlon. Anca giderim zaten yarım saatte :)

Yanlış bilmiyorsam Kadıköy de Delta Bisiklet var, esnaflığı vb de iyi diyorlar.

Kron bisikletin eminönü sirkeci taraflarında Efor Bisiklet ana bayisi yanlış okumadıysam. Ancak herkes bin pişman. Yine bu forumda baya şikayet eden olmuş. Kron seçerken ona göre seçin derim.

Kayıp kıta Atlantis'ten gelen bisikletli adam, Pendik sahilinden çıktı.

27245673f36bdbfe20dc6183ceba2d30.jpg

Şimdi olmadı işte. Sporcu adama yakışıyor mu çay sigara hamur işi? Ne sporcusu benim daha bisikletim bile yok, oğlanın bisikletini arakladım :)

Ediş :Burayı da instagram'açevirdik ya la

40a5efee106c2517a552b7fad2bc5005.jpg

151700 dosyayı görüntüle

@burakncn üstadım, bizim oralarda işe bisikletle gidilir, caddelerde bisikletle görüntü verilir, mümkün olduğunca hızlı alışarak trafik içinde sürülür. Böylece biz treni kaçırmış olsak bile bizden sonraki nesil için bisikletin ULAŞIM ARACI muamelesi görebilmesinin zemini hazırlanır.

Kask, ışıklandırma, fosforlu yelek, tayt, sokakta cool görünmenin değil, emniyetin ifadesi araçlardır. Emniyetin en temel unsurlarından biri de sağlam bisiklet almak.

Aksaray'da çalışırken Kayışdağı-Kadıköy-Vapur-Eminönü-Aksaray güzergahında gidiş geliş günde 35 km yapıyordum. Haşim İşcan şimdi nasıldır bilmiyorum ama o zamanlar kaliteli bisiklet için gidilecek bir yer değildi. Yukarıda arkadaşların değindiği gibi Aluminyum kadrolu ve Shimano-Sram donanımlı bir alet mütevazı fiyatlara da bulunabilir. Araştıracaksınız. Ben de bu forum yüzünden 30'larımda bu işin içine girdim ve resimdeki arkadaşla 10 yılımızı doldurduk. Ben ona iyi baktım, o da bana.

Başlamamın tek sebebi bu ve benzer birkaç forum ve burada şehirler arası seyahatlerini, kamplarını yazıya, resime döken kır saçlı seyyahlardır. Bazıları hala burada, bazıları bu dünyadaki maceralarını tamamladı.

Bir an önce yola düşün ki kır saçlarımızla sıra artık bizdedir.

hoşgeldiniz ,
Benim ufak naçizane bir tavsiyem şehir hibrit bisikleti almanızdan yana olur. Hem maddiyat , hem de kondisyon olarak yormaz. 1000TLden başlar...
Bisikletin en güzel yanı stresi alıp kafayı dağıtmasıdır bence...

Bugün Tuzla sahildeki bayiye gittim. Korn Tx100 ve Bianchi 313 vardı. Başka modeller de vardı ama bunlar aklımda kalmış. Şimdi İnternetten bakıyorum bayii fiyatı Ürün başına 100 TL daha pahalı. İnternette daha ucuz. Yani neymiş? Gidip modeli bayiden deneyip beğenmek, sıkı bir pazarlık yapıp internet fiyatına almak lazımmış. Pazarlık payı yoksa da artık yapacak bir şey yok direk İnternetten almak lazım. Kron Tx100 985 TL Bianchi 313 1054 TL bayi fiyatı.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Tuzladaymışsınız ne güzel.Sahilde sürebilirsiniz.Tek sürmekten sıkılıyorsanız eşlik de edebilirim.Kimseden utanmanıza gerek yok.Bırakın onlar utansın.:)

Geri