Scudo Sports

Tuzla

@burakncn Merhaba, hoşgeldiniz.:) Neredeyse bütün mesajlarınızdaki benzetmeleriniz çok komik, hepsine ayrı güldüm. Konuya katılımlar da aynı şekilde olmuş.:komik: Şimdiden hayırlı olsun diyorum.

Sağlıklı günler dilerim,
Keyifli pedallamalar.

Scudo
Hani ben Decathlon'a gitmek için dün yola çıkmıştım ya. Heh, bugün geldim :) Açılmasını bekliyorum.

Bir fotoğraf çektim. Çalışma saatleri 7 gün 24 saat ama: sabah 10 ile akşam 22 arası 24 saat. Yani bir gün 24 saat Decathlon'da 12 saat. Birinin Bunu söylemesi lazım yazık ya. Eğer 7x24 çalışıyorlarsa 10:00-22:00 arası olmaz ki. Eğer 7x12 çalışıyorlarsa zaten bunu bu şekilde yazmak gereksiz. Ha eğer illa ki yazacaklarsa o zaman 365x7x12 yazmaları lazım. Ama arada resmi tatiller, yılbaşı, bayram tatilleri var 9 gün gibi. Bu sene 23 Nisan, 1 Mayıs Zafer Bayramı vesaire derken toplamda 26.5 gün resmi tatil var. O zaman şöyle mi yazmaları gerekir?

Merhaba. Decathlon'a hoşgeldiniz. Çalışma saatlerimiz 365-26.5x7x12
Edit; internet mağazası 7x24'müş ya la

d55a6f04599f58cca22674caeaf60871.jpg

Valla ne yalan söyliyim burada sırf btwin marka var. yol/tur bisikletleri çok hızlı ve rahat fakat katlanır bisikletler de çok çok kullanılışlı.

Yine başka yerlere bakacağım. Ama iyi bir deneyim oldu üç tane bisiklet sürme şansına eriştim. Test ettim. Henüz bana uyan bir şey bulamadım. Aslında 1799 liraya bir tane var da o 1799 bende yok :) mesel orda yani

@burakncn örnegin mossolar fiyat performans ürünleridir
LEGARDA 1821 1000TL fiyatı pazarlık ile 900bile alınır. Kuzenim
legarda-1821-mdm-v-siyah-kirmizi_7pi7r-1-1600x958.jpg

Bu mosso legardalarda biz garibanlarin yara bandi ve tamponu gbi harbiden ehehe :D cok guzel tur bisikletine de dönüşuyorlar ayrica

E ama baktim goggle dan bu 1821 serisine amortisorlu gorunuyor,hangisi düz maşali bunlarin ? @Anıl Erdoğan

Yol bisikleti iyiyidir. Siz iyimi yol bakının. Kaç farklı tarz denerseniz deneiyn , zaten dönüp dolaşacağınız en son yer yoldur.

Haydi git yoluna. ( Bu atar yapar gibi oldu )

Yolcu yolunda gerek. ( Konu ile ne alakası varsa artık )

Bir gün herkez yollu olacak. ( Oyyy .Bu kavgada bile söylenmez )

@Cömert
Abi Turk dil kurumu bu "Yollu" kelimesini cagristirdigi seyler itibari ile literaturunden kaldirdi benden demesi :D

Nasil bi kurum ise artik, mecazda gümledi diye kelime yok etmeye basladi ehehe :D

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve Şeffaf
@Cömert Tur bisikleti iyidir iyi.Bu saatten sonra bel ağrısı çekmeyelim.Yavaş yavaş etrafı izleye izleye iyidir.

@mariokaldato abi 2018lerin hepis amartisörsüz yanlış hatırlamıyorsam 2017lerde amartisör yoktu. Dediğin gibi tura uygun güzel bisikletler
(link)

@Cömert Forever MTB:islik:

Merhaba tekrar. Gün boyu deli dumrul gibi gezdim dolaştım daha yeni eve geliyorum. Arada şarjım bitti. Bitmeseydi bir kaç şey yazacaktım kısmet olmadı. Şarj etmek için Turk Telekom'a gittim yarım saati 3 liraya şarj ederiz abi dediler. Taktık kabloyu bekle babam bekle, bekle babam bekle %1 bile artmadı. Babacım dedim bunun amperi düşük herhalde yarım saate 3 lira vericez tamam da %3-%5 dolsa öp de başına koy. Abi bizdekiler böyle dedi. Çıktım ordan gittim Turkcell'e. para istemediler ama bu da düşük güçlü çıktı. Telefonun %3 şarjı varken kabloyu taktım taktım, bir konuşma yaptım bir de harita açtım adres baktım. Cihaz şarja takılıyken %2'ye düştü. Baktım böyle olmayacak dedim bir Powerbank alayım. Onlar da yarı şarj edili vaziyette geliyormuş. E hadi günü kurtarırız derken kutu içinden çıkan da kablo benim telefonuma uymadı. E hadi üstüne bir de kablo alıcaz yani yok artık bırak dedim ya biterse bitsin akşam evdeyiz nasıl olsa.

Ha niye yazdım bu kadar şeyi? Bisikletle yola çıkarken (bisiklet alınca) powerbank alıp bisikletin çantasına koymak şart oldu. Şehir içinde bile olsan mahrumiyete düştün mü işin zor. Kimseye muhtaç olmayacaksın aga. Ya d,inamodan şarj edicen kendi telefonunu ya bir powerbank taşıycan ne bileyim kaskına güneş paneli takıcan birşey yapıcan yani başkasına düşmeyecen.

Velhasıl kelam, Sabah Decathlon'daki genç arkadaş gerçekten bu konuda bilgiliydi. Bir kaç tüyo verdi, bir kaç bisiklet denedik. Boylarına baktık üç beş lafladık. Bir ara kadro ve öçlü konusunda dedi ki ; abi bazıları yanlış bir bilgi veriyor, bisikleti bacağının arasına aldığında bisikletin üst kısmı bacak arana değiyorsa bu bisiklet sana göredir derler. Ama bu bilgi çok da doğru değil, ona dikkat et dedi. Bana da hiç mantıklı gelmedi zaten. Direkman eğik biçimli bisikletleri düşündüm. Kadronun üst demirinin bacak arama değmesi için benim bisiklet üstünde çömelmem lazım. Veya başka şekilde hafif eğimli yapılan diğer bir bisiklet için de bu mümkün değil, sırıkla atlama yapmıycaz yani. Benim ölçülerime baktı, abi de bi ahtapotlar var kafadan bacak, bi de sen varsın götten bacak. demedi ama deseydi güzel olurdu. Bu senin bedenine uygun dedi. Bisikletin selesini bayağı bir yukarı kaldırdı. Ayağımın topuğu pedala değdiği anda dümdüz duruyor. Bu haliyle bisiklete binilmiyor aslında çıkılıyor. Fazla yüksek oldu ama doğru ayar budur dedi. Ben bu ayarı beğendim ve sporcuların duruş pozisyonları aklıma geldi. Sanırım doğru söylüyor dedim. Btwin 100 Modelinin S boy'u bana uydu. Fakat Btwin 500 modelinin de M bedeni bana uydu. Beğendim, başka marka modeller de bakmak üzere çıktım...

Kron bayisini takmıştım kafaya iki gündür. Buldum bayiyi. Ama onu bulana kadar ne badireler atlattım. Atmışlar herifin dükkanı arkaya bir köşeye. Cadde adı ile adres soruyorum bilen yok, haritaya bakamıyorum şarjım bitti. Zabıtaya soruyorum minibüs şöförüne sor dedi. minibüs şöförüne sordum adam cadde adından bilemedi ama mahalle adından işi kaptı. tabii ben henüz bu mekanı çok iyi bilemediğim için 3.4 km Pendik tarafına gidip başka bir işim vardı onu halledip tekrar 2.1 km geri geldim. Bisiklet işini hallettim. Tekrar aynı yoldan Pendiğe döndüm. Harbi deli dumrul olduk bugün yani. Öyle böyle derken bulduk dükkanı.

Dükkanda bir adet Carraro 321 model bisiklet vardı. Gri renkli. Hoşuma gitti aslında. 21 Vites, aluminyum kadro. Heh kadro konusunu açtım, bunun aslında benim ölçüm için ideal olup olmadığını, internette yaptığım araştırmalar sonucu benim ölçümün 45 cm veya 15" olduğunu söyledim. Abi gel dedi bisikleti al bacak arana. aldım. Değiyor mu? ne değiyor mu dedim. Kadronun üstü bacak arana değiyor mu dedi. Değiyor dedim. Kafayı hafif sağa ve aşağı indirirerek eh işte bu sana uydu budur senin aradığın bisiklet anlamını veriverdi taa yüreğimin derinliklerine. Normalde mahsun duruş için küçük Emrah'ı model alırız. Bakın onun fotoğraflarına hep sola ve hafif aşağı eğiktir. Bizim hiç bisikletimiz olmadı anne şeklinde. Hani bisiklet ister ama alamaz, kafa sola aşağı eğiktir. Satıcı ise sağa aşağı indirince al bak bu uydu sana manası nakşeyledi. Dikiş nakıştan sonra 1000 lira dedi. Nakite ne olur derken 910 yaparım dedi. Ben biraz daha bakıcam araştırıcam forumdakilere sorucam deyince satılabilir kalmayabilir kapora bırak dedi. Kafayı düzeltmişti. Sabahki bacak arası muhabbeti şak diye karşıma çıktı inanamadım. Sözün özü Nasip kısmet dedim çıktım. 500 metre kadar gidip geri geldim bizim oğlanın bisikletinin erittiğim fren pabuçlarını aldım.

Ha bu arada sabah Decathlon çıkışı Carrefour'a da uğradım. 1000 Liradan aşağı bisiklet görmedim. Markaları da hiç bilmediğim hiç duymadığım bir marka. Zaten bir o marka vardı bir de Bianchi. Başka bisikletleri yoktu. Ama toplasan belki 100 -150 tane bisiklet vardı. Bu paraya bilinmedik marka alacağıma forum tavsiyelerine uymayı tercih ederim dedim.

Şu gönderdiğiniz yazıları bir okuyayım bir kafamı toparlayayım...
Ha bir de iki farklı satıcı iki farklı gidon şekli önerdi. Decathlon'da ki çocuk abi yarış bisikleti gibi bu eğimli olanlar ideal 3 farklı tutuş alternatifin var dedi. Carraro satan adam ne gerek var düz olanı iyidir dedi.

İyice kafamı allak bullak ettiler. Bu bilgilerin hangisi doğru? Düz gidonundaki mu, koç boynuzu şeklinde olan gidon mu? Bisiklete oturduğum zaman, pedal basmadığımda ayaklarım yere değecek mi, yoksa parmak uçlarım mı yere değecek?

@burakncn
Cogu soylenen sehir efsanesinden ibaret :)

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@burakncn

Düz gidon mu drop bar mı olacağı konusu sizin şehir/tur mu yoksa yol bisikleti isteyip istemediğinize bağlı. Drop bar kullandığınızda şu videodaki gibi bir pozisyon alacaksınız ister istemez, buna alışmak da gerekiyor hesaba katmanız lazım.

Sele uzunluğunu da seleye oturunca topuğunuzu pedala koyduğunuz zaman bacağınızın neredeyse düz olması ve pedalı çevirmeye çalışınca sallanmamanız gerekiyor. Şu videoda görüldüğü gibi.

Ama eninde sonunda sizin bisiklet üzerinde en rahat ettiğiniz pozisyon (uzun mesafelerde sizi yormayan, oranızı buranızı ağrıtmayan, canınızı sıkmayan ve keyif veren pozisyon) en doğru pozisyondur.

@slckats
Hangi öbürü dostum?

@engin kızılcanSüpersin üstat teşekkürler. Gerçekten açıklayıcı bir video.
Ama bu videodan da eğlencelik malzeme çıkarmazsam olmaz yani :)
fec83de60d541af576b8c3776538c6a0.jpg

@mariokaldatoMerida'yı diyor

Geri