Scudo Sports

Tuzla

Scudo
@Cömert
Abi profil fotona bakarak ben seni tur bisikletleriyle cantayi , aleti edavati, tencere tavayi yukleyip akdeniz sahil seridi turu atan bir dayi olarak hayal ettim ama yanilmisim :D

@burakncn
Dostum yol bisikletine alet edavat koyamazsin bz sana tur bisikleti yapalim :D

@mariokaldatoBen önce bi aradaki farkı öğreneyim de. Şu anki bakış açımla üç tür bisiklet var. Yarış, dağ, katlanan.:) Okuyorum forumu çok şey yazılmış valla herkese tek tek teşekkürler kimse bildiğini esirgememiş.
Ben şimdi bisiklet türlerini kurcalıyorum. Az önce polikarbondan jant kapağı yapmayı teorik olarak öğrendim. Evet arada bir alakasız şeylere de bulaşıyorum :)
Sevgiler...

@burakncn

Valla şehir/tur bisikletleri var, elektrikli bisikletler var... Bence siz ya endurance bisikletlere bakın ya da şehir/tur bisikletlerine :)

@mariokaldato

Yok Sevgili Raşit . Bende yol bisikleti var.Akdeniz sahil şeridi harici diğer dediklerini motorsikletimle yapıyorum.

3EGZo5.jpg

@atasoyMaşallah adam daş gibi zaten belli Prof olduğu. Prof. Profesyonel, profesör. Like a pro..

Ben de taş fırın lahmacun ustası gibiyim. Heheh

Okumam gereken çok şey, almam gerken çok tavsiye var. Zamanla hepsi olur kanaatindeyim. Ama kanımızda acele de var. Hayırlısı artık.
Selamlar, sevgiler...

Edit: adam dal gibi yazacaktım, sözlük daş gibi yazmış hoşuma gitti böyle bıraktım :)

Hadi bakalım sabah sabah gene düştük yollara. Oto sanayi sitesine aracın durumuna bakmaya. Bugün daha çok ağrıdı dizlerim. Daha yolun başındayım.

Fotoğraftaki direk de anten gibi çıkmış.

1ab9a27acea475cc56c3377f4c7e9a53.jpg

@burakncn ben de 40 yaşında bisiklete geri dönüş yaptım. 5 yıldır yaz kış düzenli biniyorum. doğru ekipmanla bütün sıkıntıları atlatırsınız. kondisyon da zamanla oturur. ilk başladığımda %3 bile olmayan yokuşta nefesim kesilip çimlerin üstüne atmıştım kendimi. millet arabasını durdurup bir şey var mı diye yardıma koşmuştu. :D

@burakncn senin duruşun bile katlanır bisikletçi abi :cool:

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@slckats Yihhhuuu aldık gazı gidiyoruz en en en ennnn :)

@Ahmet Ayaz benim de öyle oldu tam 42 yaşında bir merak başladı anlamadım gitti.

@bsalih garibim okuldan derslerden başını kaldıramıyor ki haberi yok bisikletin başına gelenlerden. Lastikler komple eridi frenler bitti asfaltta gezmekten :)

Sanayi sitesi hatırası. Terk edilmiş bir aracın yanında çimen buldum attım kendimi yere.
Bisikletin gidonundaki torbanın içinde araba kornası var. Araba bi çıksın kornayı değiştiricem kaç zamandır aklımdaydı. Gelmişken alayım bari dedim.

Bi de şu fotoğrafları eciş bücüş yapmasam daha güzel olacak sanırım. Lakin ki öyle değildir.

6977c4656b591a814db5cec203620926.jpg

Süpermiş valla. Ben he markete gir çık için arabayla gidiyordum. 50 metrede bir in çık in çık. Galiba bisiklet daha mantıklı. Bizim oğlanın bisikleti çift amortisörlü. Yani önde bir amortisör, sele altında ortalarda ds bir tane amortisör bu şekilde 2 amortisörlü yani. Ben 3 gündür kullanıyorum evet bana küçük geliyor ve dizlerim ağrıyor. Bu 3 gün içinde tecrübe ettiğim kadarıyla galiba bana amortisörlü ve büyük bir tane bisiklet lazım. Artık adı tur mu olur şehir mi olur crossbişey vardı ondan mı olur bilemedim. Tek bildiğim arada bir asfalta çıkıyorum arada kaldırımdan gidiyorum. bu amortisörlü bisiklet benim neticemi Acıtıyorsa, amortisörü olmayan bisiklet ne yapar düşünmek bile istemiyorum. Haklı mıyım tesbitlerimde siz ne dersiniz?

Cömert,
Masallah abi :) Bi gun beraber pedallamak isterim hehe

• Beğen
Katlanır bisikletlerde sele yüksekliği vb durumlar ayarlanabiliyor. Boyunuza uygun olanı seçebilirsiniz.

Neticenin acımasına gelirsek eğer alışma süreci. En az 1-2 ay o acı olacak. eğer geçmezse sele değişikliği ya da sele kılıfı. Veya pedli tayt :D :D

• Beğen
Araziye çıkmayacaksaniz kesinlikle amartisore gerek yok. Sele agrisi icinde decatlonda sele ustune takilan sungerlerden var. Kullaniyorum cokda memnunum. 30-35 km suruyorum yaklasik 2 saat kadar agri sızı yok

• Beğen
@burakncn merhaba . Bisiklet seçiminde buyuk magazalara giderek boyunuza uygun olan yada boyunuza göre ayarlattiginiz bisikletlere binerek deneyin. ( boyunuzun kaç cm olduğunun yanında bacak iç boyu da önemli. Forumda kadro boyu secimi başlığı altında aratırsaniz aciklama bulursunuz.)Teorik bilgilerinize ilave baskalarinin tavsiye ve tecrübelerinden faydalanıp cebinize uygun bir tane alırsıniz. Sonra da pek arkana bakmayın ; acaba şu mu? bu mu daha iyidi diye düşünmeyin. Basin pedala devam edin. Sağlıcakla pedallayin.

• Beğen
Geri