Scudo Sports

Tuzla

Bu akşam Sahile çıkıcak olan varmı ? ? ?

Scudo
Herkese iyi forumlar.Ben Tuzlada ikamet ediyorum.Her hafta sonu Tuzla civarı turluyorum.Yol arkadaşı olsa dahada ileri gidebiliriz.Ve bu arada Tuzlada oturup sahile haftasonu turlamaya gelen kimse yokmu yahu.Tuzla bisiklet konusunda çok cansız bunu birazda olsa arttırmak istiorum.Burdan iletişime geçerseniz sevinirim.

merhaba,

tuzlada oturuyorum, yeni yeni bisikleti hobi olarak dusunmeye basladim.

tuzla da hem gezip hem bisiklet muhabbeti yapabilecigimiz kimse var mi?

Tuzla Şifa'dayım, arada akşamları, genelde h.sonları sabah erken saatte çıkıyorum...

@M.Yalınkılıç

abi ben cevizliye taşındım. çıkacağın zamanlar beni cepten ararsan bende katılırım sana. pendiğe kadar sana eşlik edip sonra eve dönerim.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@nihat yildir

Kardeşim hayırlı olsun yeni evin, tamamdır ilk fırsatta görüşeceğiz inşallah.

• Beğen
Tepkiler: nihat yildir
@ozanylmz18

şimdilik E5 e vs bağlanıp pendiğe geçmeye cesaret edemem :)

@Ertuğrul Mengi

başvuru yaptım beklemedeyim :)

Arkadaşlar Tekirdağ'a gitmek için bu e-5 cidden güvenli mi? Ben İncirli-Ömür (Bakırköy) civarından yola dahil olacağım. Yüklenip Çanakkale'ye doğru yola çıkasım var, ilk durağım Tekirdağ olacak tabii ki. Gerçi sanırım zaten başka alternatif de yok yol açısından. Emniyet şeridinden rahatça gidilir demişsiniz ama insanın gözü korkuyor. Şöyle sabahın 5'inde yola çıkıp bassam herhalde hem yol daha tenha olur, hem aydınlık olur, hem de "erken kalkan yol alır" malum :)

İstanbul-Tekirdağ/Çanakkale tecrübesi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

(Çanakkale'ye Bandırma üzerinden gidecektim ama Tekirdağ rotası daha cazip gelmeye başladı.)

@M.Yalınkılıç

teşekkürler abi. görüşmek üzere.

@Birhan K.

Merhaba,

Tekirdağ'a kadar yol düz ama eğlencesiz. Ben erken kalkıp Bostancı-Yenikapı (denizotobüsü) yapıp sahilden E-5'e çıkıp Kumbağ'a kadar gitmiştim. Devamında Uçmakdere-Şarköy-Gelibolu gidecektim ama şiddetli bir yağmura yakalanınca Erdek'e geçtim. Daha sonra aynı yolu araba ile kat edip turuma Tekirdağ'dan başladım.
İlk tur
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=57212
İkinci tur
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=92355

Kazasız ve keyifli turlar

five

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@five

Hocam valla turlarınızı keyifle okuyup inceledim. Keyifli görünüyor. Tekirdağ'a kadar tatsız tuzsuz demişsiniz ama benim yine de heyecanımı arttırdı. Toprak yollar gözümü korkuttu, çünkü yol bisikletim var. Patlaklarla çok fazla uğraşmak istemiyorum. Bir de bunun lastiğini şişirmek bir dert, ben en fazla 70-80 PSI civarı hava basabiliyorum pompayla. Oysa en rahat ettiğim basınç 100 PSI civarı. Her neyse :)

Planım, Haziran başında sabah erkenden gün ağarırken yola çıkıp (05:00 gibi mesela) yolların tenhalığından faydalanarak en azından İstanbul'un dışına kadar rahat rahat sürmek. Sonrasında sizin de dediğiniz gibi trafik yavaş yavaş tenhalaşacağı için daha rahat sürerim diye düşündüm. Benim de ilk hedefim Gelibolu olacak. Tekirdağ civarında uygun bir yere geceleyin çadır kurmayı planlıyorum. Herhalde tenha bir yerler bulurum. Hiç olmadı kamp alanı falan vardır. Yola çıkmadan evvel bunu araştıracağım zaten. Bir gece konakladıktan sonra Gelibolu'ya doğru devam edeceğim. Hayırlısı olsun.

Beni en çok tedirgin eden şey, İstanbul'dan çıkana kadar olan kısım. Bakırköy (İncirli)'den başlayacağım tura. Beylikdüzü'ne kadar olan kısım gözümü korkutuyor.

• Beğen
Tepkiler: five
beylikdüzünden silivriye kadarda çok sağlam rampalar var bilginiz olsun :)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Merhaba arkadaşlar. İsmim Gökhan. İstanbul - Tuzla'da yaşıyorum. Foruma dün üye oldum. Aranızda yeniyim. :rolleyes:
Bisiklet, küçüklüğümden beri tutkudur bende. Ancak üniversite yıllarımdayken bisikletim çalınmıştı ve o zamandan bu yana pek kullanamıyorum. Nedendir bilmem yenisini de almadım. İki yıldır bisiklet alma fikri aklımda. Fakat çeşitli sebeplerle erteledim. Ta ki bu haftaya kadar. Artık kesin kararlıyım ve Allah'tan bir mani olmazsa bu hafta alıyorum inşallah. :in:
Dağ bisikleti ve şehir bisikleti arasında kararsızım. Genelde sahilde kullanırım diye düşünüyorum. Ancak dağa, araziye de çıkma ihtimalim de var. Kron xc250 / Salcano Astro / Sedona 700V / Sedona 300S modelleri arasında gidip geliyorum. :eek:
Bisiklette yeni değilim ve kullanımı konusunda kendime güveniyorum. Ancak dediğim gibi bir süre uzak kaldım. Siz ne önerirsiniz? Alırken en çok dikkat etmem gereken hangi özelliklerdir? Limitim 800 TL'ye kadar.
Biraz alışma ve ısınma sürecinden sonra turlara da katılmayı düşünüyorum.
Herkese iyi çalışmalar diliyorum. :)

öncelik olarak, nerede kullanacağına karar vermelisin. eğer toprak yola, engebeli yollarda da kullanacaksan mtb al. ama yok sadece asfalt yolda kullanıcam dersen şehir bisikleti al. salcano city modellerine bak derim.

Tuzla Grubu diyeyim ;

Yakın arkadaşlar olduğumuz için çıkarken genelde telefon ile haberleşiyoruz ama, grupta da yazabiliriz.

(link)

Görüşmek üzere.

Geri