Scudo Sports

Türkiye'den bisiklet alınmaz kardeşim

Aslında konu güzel açılmış fakat büyük resime bakıldığında gereksiz.. Sebebi de şu bisiklet dediğin internetten alınmaz, gittiğiniz mağazadan, dükkandan nerden alınıyorsa ordan da görerek alınmaz. Bisiklet kesinlikle test sürüşü yapıldıktan sonra alınır. Bisikletin herhangi bir piyasası yok, serbest piyasada satılan her ürün fiyatı satıcının insafına kalmıştır. Siz siz olun bisiklete en az 1 KM binerek alın

Scudo
İyi ki internet mağazaları var diyorum ben de, dikkat ettikten ve iyi bir fiyat araştırması yaptıktan sonra avantajını görebilmek mümkün. Özellikle n11'den memnunum açıkçası.

türkiye den bisiklet alınır neden alınmasın bazı ülkelere göre burada daha ucuz.bazı arkadaşlar kaliteli bisikleti ucuz buldum diye seviniyor bakıyor bir siteye ayni marka aynı model fiyatı ucuz bayiinde pahalı ama sitedeki bisikletin ekipmanların ne olduğuna bakmıyordur.salcano srd 270 almıştım, ben bayiiden aldım arkadaş siteden ben 850 tl vemiştim arkadaş daha ucuz 700 tl bir siteden almış.farkı ne benim bisikletin seti sram x5 onunki alivo siteden alıyorsanız ekipmana bakın gerekirse bizzat iletişime geçip ekipmanı teyyit ettirin derim.gerçi benim bisiklet hollanda dan geldi gönül isterdi ülkemden almak ama giant xtc karbon full set deore xt fox havalı amortisör diğer takımlar jantlar dahil giant geçen yılın ekim ayında 1300 euro ya aldım bu ekipmandaki bisikleti ülkemde ayni fiyata bulamadım girmediğim site kalmadı bir çok bayiie sordum böyle bir bisiklet bu fiyata kaçırılmazdı.

• Beğen
Tepkiler: Serdal Apardım
@oktay_karan
Size haksızsınız demiyorum.Ben de şöyle düşünüyorum siz de bana katılacaksınız:
İş adamlarının,esnafın yani işletmelerin amacı azami kar elde etmektir.Meşru bir ticari faaliyette bu kesinlikle ayıp değildir. İstenen esnafın karlı olmaları;arsız olmamaları!Bir de bu işin etik yönü var.2000 tl lik bisiklete 3000 küsur tl istemek de en hafif tabiriyle insanları enayi yerine koymak,terbiyesizlik.Herşey bir yere kadar

@selami atay
aynen öyle bende bunu demek istedim konuda , netten bakın farklı farklı sitelerde donanımlara çoğu birbirinden farklı aynı model bisikletlerin.

• Beğen
Tepkiler: selami atay
Canımı emanet edeceğim bir aleti internetten almam. Ucuz da olsa pahalı da olsa.

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Ben değil bisiklet bir toplu iğne alacak olsam kılı kırk yararım, kırk yere fiyat sorarım.Kim bir lira ucuz verirse gider ondan alırım gerekirse iki lira yol parası veririm hiç önemli değil maksat hak eden esnaf kazansın iş paraya gelince hiç bir esnafında tatlı diline güvenmem huyum kurusun.

N11 özelinde konuşayım, eğer bir mağaza ile gerçek anlamda şikayet yaşadıysanız N11 bu konuda mağazalara oldukça sıkı. Bir işlemimde bana başka ürün gönderen ve sonrasında çamura yatan bir firmanın mağazasını kapadılar, gerekli ücret iadesini de direk N11 yaptı.

Bu arada hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir ama sırf beklenti uyuşmamasından dolayı yaşanan bir memnuniyetsizliği firma ismi vererek yazdığınız zaman marka kötülemek ve ticari itibar düşürmekten size dava açabiliyorlar. Yani elinizde hukuki anlamda delil/ispat yoksa "şu dükkan böyle yapıyor" dememeye özen gösterin diye önereceğim.

Onun haricinde bir bisikleti internetten almayı düşünen arkadaş varsa yine naçizane önerim bir şekilde önceden bisikleti görmek, özelliklerini iyi bilmek. Kafanızda soru işareti olursa satıcılarla iletişime geçip konuşmak iyi fikir olabilir. Benim düşünceme göre Türkiye'de bilinen bir çok firma bu konuda özen gösteriyor ama insanlık hali yine de sorun çıkabilir. Bunun için de iyi iletişim önemli çünkü bisiklet olunca bu işin satış sonrası da önemli. 3-5 kuruş için adı duyulmadık firmalardansa bulunduğunuz yerde, değilse büyük şehirlerde müşteri memnuniyeti konusunda barajı geçmiş firmalardan alım yaparak en az sorunlu yol seçilebilir.

• Beğen
Tepkiler: irfanyazicitunc
bir dahakine ben de yurtdısından almayı düşünüyorum bir internet mağazasından 51 cm aldıgım kadro 46 cm çıktı.bunu cahilliğimden ilk başlarda anlamadım anladıktan sonra da satıcıya söyledim hiç yardımcı olmadım ne haliniz varsa görün dedim kapattım konuyu.bisikletimle mutluyum piyasa fiyatı 1000 tl iken 700 e alınca da pek uğraşmak istemedim ancak bir dahakine kesinlikle yurtdısı düşünüyorum ama onda da kadroda sıkıntı olursa naparım diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Bisiklete ve ekipmanlara az para vermiyoruz arkadaşlar (pahalılar)
Bayiiden almak bu yüzden mantıklı. Yurt dışından alacaksanız da yine yetkili satıcıdan (crc,merlin,evans,bike24 vs.) alın. Garanti, en ummadık anda işinize yarıyor :islik:
10 lira verip garantili alacağınız ürünü 9 liraya garantisiz almayın. 1 liralık kar etmek isterken 9 liralık zarar etme ihtimaliniz hiç az değil o_O

@Serkan Mıstınoğlu hocam yurtdısından alınan bisikletlerde kadroda ya da grupsette oluşabilecek sorunlarda yardımcı oluyorlar mı bilindik sitelerden alınınca?

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Desert Fox

Oluyorlar tabi elinizde adamların faturası var o_O

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Ben N11'den aldım bir sorun çıkmadı. Tabi almadan önce firmayı araştırmıştım.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@PsyBeowulf

Benzer olayi ben yasamistim, n11 degil de ebaydan almistim, garantiye ihtiyacim oldu ve firmayla (markanin kendisiyle) irtibata gectim. Fatura istediler, kendilerine ebay ve paypal faturalarimi gonderdim, urunun alindigi tarih hatta seri numarasi bile olmasina ragmen kabul etmediler. Satici 'wildbike2010' diye biryerdi. Daha sonra tesadufen bu saticinin bir dukkaninin oldugunu farkettim, onunla irtibata gectim ve bana yardimci oldu. Olmayabilirdi de, ama sagolsun oldu. Tamamen şansim yaver gitti. Eger wildbike2010, siradan bir (bireysel) satici olsaydi ve isyeri olmasaydi bana yardimci olamazdi.
Yani elinizde fatura olusu da yetmiyor. Yetkili satici faturasi olmali.

Türkiye'nin hemen her yerini gördüm.Bir çok bisiklet esnafı ile tanıştım.Tek tek isim vermek gerekmiyor tabi .Bazılarının fiyatları bize yüksek geliyor bazıları uygun bazıları düşük dükkan kira gelirine sahip yerde olduğu için uygun fiyat sunuyor vs.Bazıları kaz gibi yoluyor.Büyük çoğunlukla bazı parçaları Türkiye de uygun fiyata bulamıyoruz veya hiç yok.Mesela schwalbe lastik dışarıdan aldığımızda nispeten daha uygun oluyordu.Uzun bir bisiklet turunda doğuda ipsiz sapsız bir yerde lastiğe ihtiyacım oldu.Sağolsunlar İstanbuldan bir bisikletçi benim yüz yüze tanışamadığım bir satıcı gayet uygun fiyata bana ürünü sattı.İyi satıcılar kendisini yorumları ile zaten belli ediyor yurt dışından arkadaş olduğum bazı satıcılarda olmuştu

Bu zamanlarda aslında hiçbir şey alınmaz ama, gelecek günlerin daha kötü olabilme riskine karşın inadına alışveriş yapılabilir. :)

Ben size Türkiye' den alınacak şeyi söyleyeyim; Türk Lirası. Bir süre gurbette çalışıp geleceksin, bir ton Türk Lirası alırsın. Bozdur bozdur harca.

Motosiklet de alınmaz.250 CC altı motosikletlere uygulanan %8 lik ÖTV oranının % 22'ye çıkarılması planlanıyormuş!

@Mustafa Zeybek
O da olmaz.Bankaya yatırırsan %15 stopaj kesiliyor.

Geri