Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Scudo
@Cemal Ç.
''Karagözüm'' ben sana hangi konuda takılacağım şimdi.İmza Hacı Cav Cav diyesim geldi bir anda:D
Katilamayacak olsam da bu yarisin baslayip bitmesini isterdim sayin @hamlet2006. Ozellikle kisa yolda sizi derecede gormek isterdim. Nasipden otesi yok ne yazik ki. Saglik olsun, bir daha ki sefere daha iyi takim halinde calisilir umarim ve sonuclanir.

Mümtaz Abi’nin amacı zaten bizi biraraya getirmek ultra mesafe yarışçı olma olgusu ve bisiklet farkındalığı yaratmaktı. Kendi adıma onun amacı için yapabileceğim aynı tarihte istanbuldan yola çıkıp yol üzerinde @MakRo ve @Abdülkadir Ergin ’i toplayıp İzmir’de @hamlet2006 ile buluşup Antalya’daki arkadaşlarımıza doğru beraber pedallamak. Böylece tanışmış oluruz ve bundan sonraki organizasyonları zaten bu tür bisikletçiliğe gönül vermiş bir avuç insan olarak yüz yüze planlayabiliriz

Değerli dostum Gökay,
Çok önemli yerlere vurgu yapmışsın.Aynen şunun şurasında bir avuç bisikletseverin içindeki bir avuçtan da az maceraperest bisikletçiyiz.Bundan dolayı hepimiz birlik olmalıyız,atalarımızın dediği gibi birlikten her zaman kuvvet doğar.Mümtaz Ağabey, her zaman kâr amacı gütmeden amatör bir ruhla deneyimlerini paylaştı ve paylaşmaya devam edecektir.Aynı zaman da Mümtaz Ağabey şu cümleyi kurarak birlik olma hususunda yapıcı olduğunu hem de centilmenliğini yine göstermiş oldu:
Tavsiyem diğer organizasyona katılmanız yönündedir.

Tüm bunların ışığında gönlümden geçenleri tüm samimiyetimle yazmak istiyorum.Biliyorum ki hem @Basar Giderim Birol Ağabey, hem de @Süper Dede Mümtaz Ağabey benim iyi niyetli olarak bunları kalem aldığımın farkındadırlar.İki değerli ağabeyimden ricam geçmişte yaşananları bir kenara bırakmaları ve birlik olmaları.İlla da şunu demiyorum ,organizasyonda ortak olsunlar filan demiyorum.Zaten organizayon işi çok yorucu olduğundan Mümtaz Ağabeyin işin mutfağında değil ,ortaya çıkacak olan güzel yemekten keyif alacak macereperestler tarafında olmasını diliyorum.Yani gönlümden geçen Mümtaz Ağabeyimizin de Birol Ağabeyimizin düzenlediği organizasyonda değerli bir katılımcı olarak yarışması.Bunu şundan istiyorum,Mümtaz Ağabeyin damarlarında ''ultra bisikletçilik'' ateşi her daim yanmakta ve bu ateş TCR'ye katılana kadar da hiç dinmemeli.Biliyorum ki hepimizin gözünde Mümtaz Ağabeyimizin yeri yarışlar üstü.O yarışınca mutlu olacak, o mutlu olunca da biz de mutlu olacağız:harika:Ayrıca engin bilgi birikiminden yararlanmaya devam etmiş olacağız.
İki değerli ağabeyimden de beklentim bu yazdıklarımı kestirip atmamalarıdır.Şunu da bilin ki bu yazdıklarıma bunu okuyan tüm forumdaşlar katılacaktır.

Sevgili arkadaşlar : Hepiniz benim için çok kıymetlisiniz. Ancak, olayın gidişatına bakıldığında yapmayı planladığım organizasyonun başarıya ulaşacağı imkansız göründü. Geçen yarış yüzden fazla ön kayıt yapılmış ve 35 kesin kayıta düşmüştü. Bu yarışa bakıldığında bir aylık bir duyuru sürecinden sonra bile gerekli ilgiyi görmediğini, yalnızca 5-10 kişiyi bulan ön kayıt yapıldığını görürsünüz. Neden böyle olduğuyla ilgilenmiyorum. Mutlaka bir sebebi vardır. O ya da bu şekilde insanlar bu organizasyona ilgi göstermedi. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Geçen yarış için açtığım ankette 158 kişi katılırım dedi ve 293 kişi kondüsyonum olsa katılırdım seçeneğini işaretledi. Ama görülüyor ki, Türkiye'de bu tür bir organizasyon için daha erken. Birol Çakır'ın yapmış olduğu organizasyon da var. Ancak 3000 km nin üstü herkesin altından kalkabileceği bir mesafe değil. Bir heves insanlar maceraya atlayabilirler, tamamen destekliyorum. Ama çok dikkat edin, o sıcakta ve Diyarbakır gibi bir yerden alınacak startın çok dikkatli hesaplanması gerekir. Geçtiğimiz yaz o bölgeye gittiğimde ortalama sıcaklık 39 dereceydi. Aman diyorum ve işin terör yanını hiç katmıyorum. Asla amacım kötülemek değil. Katılacak olanlara sonsuz başarılar dilerim. Ama ben kendi organizasyonumda gerekli desteği görmediğim için iptal yönüne gittim. Bu tür bir organizasyonda sponsor olmazsa olmaz. Kime gittiysem olumsuz cevap aldım. Sadece katılımcıların verdiği yarış ücretine güvenip te insanları peşimden sürüklemek, onları birleştirmek yerine felaketlerine sebep olmak anlamını taşıyacak. Rota boyunca her katılımcı arkadaşımın yanında olabilmek adına yarışmamayı bile düşündüğüm bu yarışta yarışmacıların güvenliğini yeteri kadar sağlayamıyacağım inancında olduğum için en doğrusunun işin başında bu organizasyonu iptal etmek olduğu kanısına vardım. Umarım beni anlayışla karşılarsınız. Sağlıkla kalın, sağlıkla pedallayın. Görüşmek ümidiyle...???

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Mümtaz Abi’nin amacı zaten bizi biraraya getirmek ultra mesafe yarışçı olma olgusu ve bisiklet farkındalığı yaratmaktı. Kendi adıma onun amacı için yapabileceğim aynı tarihte istanbuldan yola çıkıp yol üzerinde @MakRo ve @Abdülkadir Ergin ’i toplayıp İzmir’de @hamlet2006 ile buluşup Antalya’daki arkadaşlarımıza doğru beraber pedallamak. Böylece tanışmış oluruz ve bundan sonraki organizasyonları zaten bu tür bisikletçiliğe gönül vermiş bir avuç insan olarak yüz yüze planlayabiliriz
Antalya’ya giderken Denizli’ye uğrarsanız misafirim olursunuz.
Organizasyonun yapılmayacak olmasına inanın üzüldüm. Bu tip ultra mesafe maceralarının kalıcı olmasını dilerdim . Bunu bir bayrak yarışı gibi düşünmek gerekir belki de ileriki süreçte bu işi sırtlayıp götürecek yeni oluşumlar kendi içimizden çıkacacaktır yeter ki dostluk baki kalsın. Bu süreçte yapılması gereken en doğru hareket diğer maceraya omuz vermek olmalıdır diye düşünüyorum. Mümtaz abi belki biraz yalnız kaldı belki yoruldu ama bu işin yapılabilirliği adına bizlere bir yol haritası çizdi . Emeklerinden dolayı kocaman alkışı ziyadesiyle haketti.

Antalya’ya giderken Denizli’ye uğrarsanız misafirim olursunuz.
Organizasyonun yapılmayacak olmasına inanın üzüldüm. Bu tip ultra mesafe maceralarının kalıcı olmasını dilerdim . Bunu bir bayrak yarışı gibi düşünmek gerekir belki de ileriki süreçte bu işi sırtlayıp götürecek yeni oluşumlar kendi içimizden çıkacacaktır yeter ki dostluk baki kalsın. Bu süreçte yapılması gereken en doğru hareket diğer maceraya omuz vermek olmalıdır diye düşünüyorum. Mümtaz abi belki biraz yalnız kaldı belki yoruldu ama bu işin yapılabilirliği adına bizlere bir yol haritası çizdi . Emeklerinden dolayı kocaman alkışı ziyadesiyle haketti.
Diğer maceraya katılacak fiziksel yeterliliği kendimde görmüyorum, ama sırf sizinle tanışmak için kendime Denizli'yi zorunlu kontrol noktası olarak ekledim ...
@Cemal Ç. ve @hamlet2006 hocam sizin bu seneki geleneksel Dinar turunuda aynı tarihe denk getirelim, ne zamandır çirkin fotoğrafım yok onu da aradan çıkarırız :/

Diğer maceraya katılacak fiziksel yeterliliği kendimde görmüyorum, ama sırf sizinle tanışmak için kendime Denizli'yi zorunlu kontrol noktası olarak ekledim ...
@Cemal Ç. ve @hamlet2006 hocam sizin bu seneki geleneksel Dinar turunuda aynı tarihe denk getirelim, ne zamandır çirkin fotoğrafım yok onu da aradan çıkarırız :/
Canım başım üstüne hoş gelirsiniz sefa gelirsiniz . Sizin gibi güzel insanlarla tanışmak asıl biz faniler için lütuf olur .

@Burak byrm

Yarış gibi görmeyin bence de. Bunu bir grup gönüllünün birlikte düzenlediği amatör bir tur olarak görün. Profesyonel destek veya yardım olmayacak.
O tip desteklerin olduğu fondo organizasyonları da mevcut. Masaj bile yapıyorlar. Beklentilerinize göre, onları tercih edebilirsiniz.

Yarış gibi görmeyin bence de. Bunu bir grup gönüllünün birlikte düzenlediği amatör bir tur ve birlikte dostane pedallayacağımız;
samimi bir dosluğun olduğu bir ortam da burası bir bisiklet ailesi platformudur...
Saygıya davet ediyorum....

@Burak byrm
Sen kimsin ya...niye üstüne alındin ki...olsun ama alınmış alınmıştır bir gün lazım olur.... :harika:

Siz, bu camiada yenisin sanırım? Siz,hiç yağmurlu bir hava da susuz kaldınız mı ?

saygılarımla

Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar : Bazı zorunlu şartlar yüzünden, yapmayı planladığım Türkiye Coğrafyası Bisikletli Macera Yarışı organizasyonunu iptal ettiğimi bildiririm. Bu konuyla ilgili özelden ya da forum üzerinden soru sorulmaması rica olunur. Tavsiyem diğer organizasyona katılmanız yönündedir. Herkese hayırlı olsun...
Nasıl yaaa ? Diyorum bu başlıktan kaç gündür mesaj görmüyorum. Bildirim de gelmiyor :( Tüh yaaa kötü oldu. Bu yarışın çekici bir cazibesi var di. En azından yarış dünyasına yeni adım atacaklar için çok elverişliydi.
Ttubr bana ağır gelir mesela. Bu organizasyon sırf isimden bile çekiyordu insanı - mesela ben- çok üzüldüm şimdi.

Nasıl yaaa ? Diyorum bu başlıktan kaç gündür mesaj görmüyorum. Bildirim de gelmiyor :( Tüh yaaa kötü oldu. Bu yarışın çekici bir cazibesi var di. En azından yarış dünyasına yeni adım atacaklar için çok elverişliydi.
Ttubr bana ağır gelir mesela. Bu organizasyon sırf isimden bile çekiyordu insanı - mesela ben- çok üzüldüm şimdi.
Sağlık olsun kardeşim. Başka bir zamana inşallah...

Ne diyelim artık evet sağlık olsun. Antalya'ya yolu düşenlerle pedallar vakit geçiririz beraber. :)

Sevgili arkadaşlar : Bazı zorunlu şartlar yüzünden, yapmayı planladığım Türkiye Coğrafyası Bisikletli Macera Yarışı organizasyonunu iptal ettiğimi bildiririm. Bu konuyla ilgili özelden ya da forum üzerinden soru sorulmaması rica olunur. Tavsiyem diğer organizasyona katılmanız yönündedir. Herkese hayırlı olsun...

Hayırlı olsun. Sağlık olsun da 30 40 50 60 70. . 'li yaşlarda da olur. Yalniz dayanamayacağım soyleyecegim. Bu ne enflasyonmus. Maraton enflasyonu. Memleketin bisikletçileri maratondan maratona koşmaktan ya hanımla papaz olacaklar, ya işyerinde limoni durumlar olacak yada yollarda telef olacaklar. Şahsen benim gibi klavyeci biri için bile dışarıdan bakınca basdondurucuydu. Organize eden , katılan ama öyle ama böyle gerçekleşmeyen bu mücadeledeki herkes icini ferah tutsun . Maya tutmus gibi ,hersene ıllaki bir yada iki tane olacak sanırım. Bu satırları bir elimle yazarken diğer elimle de ileride katılacağım organizasyonlar için yağ ve glikojen depoluyorum, bu da bir hazırlıktır sanırım.???
O zaman klavyem ile diğer konuyu takibe başlıyorum .
Saygılar.

24 saat dünya rekoru. İzleyin şok olun...
ultra bike packing te neler lazım...izleyin..

24 saat dünya rekoru. İzleyin şok olun...
ultra bike packing te neler lazım...izleyin..
Abi bunun velodrom da değil de outdoor olacak şekilde rota ve rekoru kaç acaba merak ettim? Aralarında bence büyük bir fark vardır gibi geliyor

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Abi bunun velodrom da değil de outdoor olacak şekilde rota ve rekoru kaç acaba merak ettim? Aralarında bence büyük bir fark vardır gibi geliyor
Mutlaka farka vardır ama dikkat çekici olan adam hiç yere inmeden çevirdi...Amerika'da Yarışma'nın dört kez kazananı, 14 Ekim Cumartesi günü saat 1: 00'den itibaren İsviçre'nin Grenchen kentindeki 250 metrelik pistin 3.767 turunu tamamladı. Ortalama hızı saatte 39.42 kilometre idi.
Strasser ayrıca (link) açık (link) elinde tutuyor .

24 saatte en fazla dikey tırmanma...
Everesting (24 saat içinde Everest'in tepesine tırmanma), özellikle Strava kullanımının artması nedeniyle son yıllarda popüler olmuştur. Ancak 48 saat içinde tırmanılan en dikey metre, (link) 29.623.3 m (97.189 fit 9.24 inç) fazla bükülüyor . Bu olağanüstü dayanıklılık deneyimini yöneten cesur bisikletçi 7-9 Ağustos 2015 tarihleri arasında ABD'nin Berkeley kentinde bulunan Craig Cannon (ABD) idi.

Yılda çevrilen en uzun mesafe
Bu, 1930'larda geri dönmek için oldukça zordu. Tommy Godwin'in 1939'daki rekoru 75.065 mil, ABD binicisi Kurt Searvogel'in 122.432.7 km (76.076 mil) sürdüğü Ocak 2016'ya kadar sürdü. Günde ortalama 208 mil düşünmekle yetinmiyor, ancak 23 yaşındaki Amanda Coker, Mayıs 2016'da Searvogel'in rekorunu kırmaya başladığında günde 237.19 mil şaşırttı. 40 gün süre ile Searvogel'in işaretini geçmeye devam etti. (link) , ancak bir ay veya on ay boyunca iyi kazanılmış bir dinlenme almak yerine, en yüksek 100.000 mil için rekor kırarak, mesafeyi 423 günde tamamladı.

48 saatte 29.600 metre tırmanış dehşet. Günde 380 km ve tüm yıl boyunca sürüş.. İnanılmaz muhteşem performanslar.. Aklımın almadıklarını adamlar bilfiil gerçekleştiriyor. Tekrar okuyorum yine aklım almıyor ?

• Beğen
Tepkiler: karanbatu ve MakRo
Evet açılmış başlığımız bile var, buyrun buradan devam edelim...
Üzerinde çalıştığım tarih ve saat için zamanı gelince kesin açıklama yapacağım. Ancak bu konuda katılımın artmasına yönelik olması bakımından sizlerin fikirlerini almak istiyorum. Çoğunluğun katılabilmesi hedefimiz olduğundan tarih çok önemli. Buradan hareketle bir anket açıp tarihi aşağı yukarı oluşturabiliriz. Burada önemle belirtmek istediğim, kesinlikle katılmayacak olan arkadaşlarımın ankete katılmaması yönündedir. Rota konusunda çok fazla kasmayacağım, ama görmediğimiz yerler üzerinden hareketle ve kontrol noktalarının maceraya katkısı olmasını arzu ettiğim yerlerden seçme özgürlüğümü de kullanmak istiyorum..Öyle ya , bizi oralarda görenler yarışımızın farkına varsınlar istiyorum.
Evet bisiklet tutkunları tarih konusunda yavaş yavaş herkes hangi tarihin genele uygun olacağı konusunda fikrini söylemeye başlayabilir. Yarış konusunda olmazsa olmazlarımız olacak :
1- Mutlaka, yarışanların uydudan ve internet üzerinden yakınlarının da izleyebileceği bir sistem kurulacak.
2- Rota üzerindeki belirlenmiş kontrol noktalarında görev yapacak sabit gönüllüler bulunacak.
3-Rota üzerinde görev yapacak en az iki takip aracı bulundurulacak.
4-Kurallar, her yarışmacının uyabileceği şekilde ve esnetilemez şekilde ayarlanacak.

Geri