Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Durumum çok vahim 1 sürü aksaklıklarım var yetişme ihtimalim %40 o da en fazla belki de %30dur bilemeyeceğim. Sele alacak arkadaşlara bakımla başka 1 şeyle uğraşmak istemiyorsa c17 selesini öneriyorum. b serisi deri olduğundan her zaman bakım istiyor. C serisi ise keten olduğundan bakıma gerek duymuyor. b,c-15 %45lik oturuş pozisyonu b,c-17 %60lık oturuş pozisyonu b,c-19 dik oturuş açısına sahiptir. Bilmeyenler olur diye yazdım...

Scudo
Bak kardeşim sana bir ip ucu : Ekmeği çokça azalt, akşamları yeme, şekerden uzak dur. Bunları uygulayıp yaklaşık iki ayda 83 kg dan 77.5 kg ya düştüm... :harika: :)
abi şekerden çikolatadan uzak duramıyorum :krktm: sinirlerim bozuluyor asabi oluyorum. sigara da aynı şekilde. Kafam dönüyor böyle bi dünyam kararıyor asabilik hali baş gösteriyor. Evet bunlar şeker hastalığı belirtisi ama bende o da yok aşırı kilo da yok. Ay ne acayip oldu
Sevgili arkadaşlar, ben de katılmak istiyorum. Fakat katılamam -ki hep aynı bahanelerle. Bahanelerimin ne olduğu kısmen belli kısmen de kişisel abartılar.
Ve yine de bu konuda sizleri takdir ediyor, bir faydam olsun istiyorum. Bir 30 dakikanızı ayırıp, Semih Saygıner'in şu konuşmasını izleyebilir misiniz?

Bir sporcunun nasıl motive olacağını, olmayacağını kısaca açıklayan güzel bir konuşma. Biliyorum yeri burası değil gibi, alakasız bir şey gibi görünebilir. Ve hatta Mümtaz abim gibi değerli bir abimiz, benden deneyimli yaşça da büyüklerimiz oldukça onları es geçmek fikirlerini almamak gibi bir saygısızlık da yapmayacağımı bilirler diye düşünüyorum. Mazur göreceklerini belki de seveceklerini ümit ederk paylaşmak isterim. Bu videoda bahsedilen şey, temel olarak bir spor dalıdır. Sporcunun başarıya nasıl ulaşabileceğini özetlediği için paylaşmak için en doğru yerin burası olduğuna karar verdim.

Hepinize başarılar.. takipteyim.

Son düzenleme:
Sevgili Burak kardeşim, öncelikle video için çok teşekkür ederim. Üç band bilardo inanılmaz zor ve bir o kadar da konsantrasyon gerektiren bir spor. Semih Saygıner'i uzun yıllar öncesinden tanırım. Son derece mütevazi ve çok başarılı bir sporcudur. Üç band Bilardoda dünya klasmanında birinci duruma yükselmiş bir sporcudur. Ara verdikten sonra yeniden bilardoya başlamış ve eski başarılarını kısa sürede yakalamış beyefendi bir insandır. Bu videoda anlatmış olduğu nasıl başarılı olunur konusu tamamen ve noktasına kadar doğrudur. Başarılı olmanın anahtarı çalışmaktır. Sağına soluna bakmadan, doğru bir antrenman uygulayarak çalışmaktır. Tabii yöneticiler konusunda anlattıklarının benzerlerini ben de yaşadım. En yakın örneği 2013 yılında triatlon için gençlik spor il müdürlüğünden harcirah istediğimde başıma geldi. Bir yıl önce 70.3 yarı ironman de yaş grubu birincisi olmama rağmen, -ben 55 yaşında adama harcirah veremem, o yaşta spormu olurmuş diyen bir zavallı yüzünden triatlonu bırakıp bireysel olarak pedallamaya başlamıştım. Bu tür kurumlarda görevli, sorumlu memurlar iyi işler yaptıkları için değil amirlerine yalakalık yaptıkları için terfi alırlar. Ben bu şahsı bimer'e şikayet ettim, onlar gerekeni yapmak yerine adama terfi verdirdiler. Spordan zerre kadar anlamayan, sporla ilişkisi sadece spor gömlek giymek olan adamlara yetki verirsen olacağı budur. Semih Saygıner anlattığı her durumdan kendi savaşıyla çıkmış çok kaliteli bir sporcudur. Ve örnek alınması gerekir. Sana da video için ayrıca teşekkür ederim...
Uzun mesafe yarışları için antrenman yazasım geldi... :)
İlk olarak, haftada en az 4 antrenman yapılmalı.
Bir antrenman, 2 ila 4 saat arası % 70-75 dozajda tempo antrenmanı olacak.. Formül, karvonen amcama ait. 220-yaş-dinlenik nabızxant.dozajı+dinlenik nabız= hedef nabız
Bir antrenman, 15' ile başlayıp her hafta üzerine 5' koyarak 3x15' % 80-85 tempo
Bir antrenman, 3x10'+5' %80+%90 eşik çalışması. Bu antrenmanda da her hafta 5'ilave ama %90 sabit 5'...tekrarların arası 5' yumuşak pedal.
Bir antrenman, en az 100 km en fazla 250 km %60-65 kesintisiz pedal.
Her antrenmandan önce en az 20'ısınma
Her antrenmandan sonra en az 10' soğuma
Isınmanın içinde değişik varyasyonlar yapılabilir. Tek bacak çekerek, iterek, hem çekip hem iterek sağ ve sol bacak için yapılabilir.
Hiç kimse bu antrenmanlarla ilgili bir şey sormadı... :D Demek ki yapan yok...:koptum:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Uzun mesafe yarışları için antrenman yazasım geldi...

Havalar düzelsin başını ağrıtacağımızdan şüphen olmasın.:huhuu:
Sınırlarımızı zorlamak için değişik antrenman önerilerini dinleyeceğiz.Benden illalah diyeceğinden emin olabilirsin.Bu macerada hergün başka parkurlara pedallayacağımızdan yarış hiç sıkıcı ve monoton gelmeyecektir.

Ben kendimde geçen seneki yarışı bitirememiş olsam da şunu farkettim.Hiç bilmediğim yollarda uzun kilometreler yaptıkça sadece kondisyonum, motivasyonum değil zihinsel kapasitemin bile arttığını hissettim.Hatta hissetmekle kalmayıp çevremdeki dostlarım bile bendeki pozitif değişimin farkına vardı.Aslında bunlar bisiklete binmenin olumlu katkıları gibi görünse de ultra mesafe bisikletçilik bunun bir boyut fazlası gibi.
Geçen seneki kendi tecrübelerimin de katkısıyla biizniAllah bu sene daha keyifli geçeceğinden eminim:harika:

Sevgili Burak kardeşim, öncelikle video için çok teşekkür ederim. Üç band bilardo inanılmaz zor ve bir o kadar da konsantrasyon gerektiren bir spor. Semih Saygıner'i uzun yıllar öncesinden tanırım. Son derece mütevazi ve çok başarılı bir sporcudur. Üç band Bilardoda dünya klasmanında birinci duruma yükselmiş bir sporcudur. Ara verdikten sonra yeniden bilardoya başlamış ve eski başarılarını kısa sürede yakalamış beyefendi bir insandır. Bu videoda anlatmış olduğu nasıl başarılı olunur konusu tamamen ve noktasına kadar doğrudur. Başarılı olmanın anahtarı çalışmaktır. Sağına soluna bakmadan, doğru bir antrenman uygulayarak çalışmaktır. Tabii yöneticiler konusunda anlattıklarının benzerlerini ben de yaşadım. En yakın örneği 2013 yılında triatlon için gençlik spor il müdürlüğünden harcirah istediğimde başıma geldi. Bir yıl önce 70.3 yarı ironman de yaş grubu birincisi olmama rağmen, -ben 55 yaşında adama harcirah veremem, o yaşta spormu olurmuş diyen bir zavallı yüzünden triatlonu bırakıp bireysel olarak pedallamaya başlamıştım. Bu tür kurumlarda görevli, sorumlu memurlar iyi işler yaptıkları için değil amirlerine yalakalık yaptıkları için terfi alırlar. Ben bu şahsı bimer'e şikayet ettim, onlar gerekeni yapmak yerine adama terfi verdirdiler. Spordan zerre kadar anlamayan, sporla ilişkisi sadece spor gömlek giymek olan adamlara yetki verirsen olacağı budur. Semih Saygıner anlattığı her durumdan kendi savaşıyla çıkmış çok kaliteli bir sporcudur. Ve örnek alınması gerekir. Sana da video için ayrıca teşekkür ederim...

Hiç kimse bu antrenmanlarla ilgili bir şey sormadı... :D Demek ki yapan yok...:koptum:
Sayın @Süper Dede ne kadar istesemde benim bu alıştırmaları yapmam imkansız gibi bir şey. Zaten haftada dört gün diyorsunuz, ben sadece iki gün bisiklete binebiliyorum. Onuda hava izin verirse. Zaten yarışa katılamayacağım, ben en iyisi bildiğim gibi sürmeye devam edeyim. Beni mazur görün ?.

Sayın @Süper Dede ne kadar istesemde benim bu alıştırmaları yapmam imkansız gibi bir şey. Zaten haftada dört gün diyorsunuz, ben sadece iki gün bisiklete binebiliyorum. Onuda hava izin verirse. Zaten yarışa katılamayacağım, ben en iyisi bildiğim gibi sürmeye devam edeyim. Beni mazur görün ?.
Katılmayacak olanlara sorumluluk yüklemiyorum. Ama katılıp ta -yoruldum- diyenlere bu antrenmanları hatırlatıcam... :kötü: :)

Sayın @hamlet2006 sanırım size diyor ?.
Dur bi arkadaş yahu,''Cemal Çelik ve Bahaneleri'' adlı kitabı okuyorum.Kitabın konusu Paris'te çalışan bir Türkün dört gün bisiklete binemediğini ,iki gün bisiklete bindiğini antrenmandan kaçtığını felan anlatıyor.

Dur bi arkadaş yahu,''Cemal Çelik ve Bahaneleri'' adlı kitabı okuyorum.Kitabın konusu Paris'te çalışan bir Türkün dört gün bisiklete binemediğini ,iki gün bisiklete bindiğini antrenmandan kaçtığını felan anlatıyor.
Allah çarpsın doğru diyorum. Valla bak ?.

@Cemal Ç.
Senin yurtdışında olduğun için durumun farklı.Yarış zamanı yurdumuzda olmayacaksın.
Ancak antrenman yapmak isteyen şartlarını zorlayabilir.
Haftanın altı günü çalışıyorum.Çalışma saatlerim günlük 9 saat.
Şubat ayından itibaren hergün düzenli olarak 1,5 saat 40 km sürmeyi planlıyorum.Bu mesafe birçok kişinin işe gidiş yolu kadar,çok da zor değil yani.
Tatil günümde de yaklaşık 80-100 km yaptım mı Allah bereket versin.:harika:

Havalar düzelsin başını ağrıtacağımızdan şüphen olmasın.:huhuu:
Sınırlarımızı zorlamak için değişik antrenman önerilerini dinleyeceğiz.Benden illalah diyeceğinden emin olabilirsin.Bu macerada hergün başka parkurlara pedallayacağımızdan yarış hiç sıkıcı ve monoton gelmeyecektir.

Ben kendimde geçen seneki yarışı bitirememiş olsam da şunu farkettim.Hiç bilmediğim yollarda uzun kilometreler yaptıkça sadece kondisyonum, motivasyonum değil zihinsel kapasitemin bile arttığını hissettim.Hatta hissetmekle kalmayıp çevremdeki dostlarım bile bendeki pozitif değişimin farkına vardı.Aslında bunlar bisiklete binmenin olumlu katkıları gibi görünse de ultra mesafe bisikletçilik bunun bir boyut fazlası gibi.
Geçen seneki kendi tecrübelerimin de katkısıyla biizniAllah bu sene daha keyifli geçeceğinden eminim:harika:
Kanka fiona bacinin whats up u var bende vereyim . Her aklına geleni sor. Delikanlı kızdir
2019-10-01 07.46.39.png

Emre kardeşimiz sürekli kendisiyle inatlaşma halinde, korkuyorum bu sene katılırsa zorunlu rotanın dışından ve karadenizin içinden gelecek... :koptum:

İçimizde elektrik elektronik uzmanlarımız muhakkak vardır. Shimanonun dinamo ön teker göbeği hakkında bilgi verirlerse çok iyi olur. 6 volt 3watt elektrik gücü. Bununla neler yapabiliriz. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler..telefon dolar mı, power bank dolar mı, kaç km gidince ne kadar dolar...vs...vs..yani o paraya değer mi...?
Bu dinamolar ilk hali ile sadece aydınlatma amacı ile kullanılıyor diye biliyorum. Birde power bank, telefon yada gps cihazlarının usb girişi ayrı aparatlar var zaten bir dinamo parası da o var diye aklımda kaldı bir ara çok bakmıştım hala aklıma geldikçe sağa sola bakarım. Normalde elektronik ve otomasyon teknikeriyim, otomasyona yüklenince elektronik kısmını biraz unutmuşum, yine bakarım. 6 volt 3 watt ile power bank, lamba ayna gücü yetmeyebilir. usb girişine gelen akım sabit olmalı alçalması sıkıntı olmasa da yükselmesi halinde sıkıntılar çıkıyor. Bunun için çeşitli sitelerde ev yapımı devreler var. Bulduğum bir kaç siteyi bırakıyorum. Yine Denizli'de bu tip işleri yaptığımız arkadaşım ile fikir alış verişi de yapayım. Yeni bir şey bulursam buradan paylaşırım yine.
(link) bu adam olayı aşmış sanki fabrikasyon gibi
(link) birincideki kadar başarılı
(link)
yok para verip alayım kafam rahat olsun derseniz seçenekler
(link)

Abi yenge görmesin, elin gavuru ile napmaya dürtüşüyon diye kızar bak deyiverem :D
Hey hey dostum efbiayla başının belaya girmesini istemezssin . Lanet dürtmeyi ben degil fiona yapti okeyyy? . Niyork polis departmanindan Cim Kelır davaya el atsın

Hey hey dostum efbiayla başının belaya girmesini istemezssin . Lanet dürtmeyi ben degil fiona yapti okeyyy? . Niyork polis departmanindan Cim Kelır davaya el atsın

Kumoon meeen. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz derdi ulu şef. Napmaa dürtsün elin kızı durduk yere evli barklı adamı :p

Dört buçuk ayda 4150 km ve 71.228 m kazanımla gidiyorum. Arada 15-20 gün binemedim. İshal ve halsizlik yüzünden. Bunu niye yazıyorum, işte karadeniz bölgesinde kazanımlar böyle hissettirmeden yazar. Her gün ortalama 550 m çaktırmadan kazanım var. Bol pedallar ve kazanımlar dilerim... :)

Bu arada Brooks efsane... :harika: :)

Dört buçuk ayda 4150 km ve 71.228 m kazanımla gidiyorum. Arada 15-20 gün binemedim. İshal ve halsizlik yüzünden. Bunu niye yazıyorum, işte karadeniz bölgesinde kazanımlar böyle hissettirmeden yazar. Her gün ortalama 550 m çaktırmadan kazanım var. Bol pedallar ve kazanımlar dilerim... :)

Bu arada Brooks efsane... :harika: :)
Malum havalar eskisi gibi değil. Öyle önceki senelerdeki gibi bir kış olmasa da. Bu süreçte nasıl giyiniyorsun geçenlerde fırsat bulup 4-5 km çıktım, boğazları üşüttüm hala geçmek bilmedi. üst konusundan sıkıntım yok forma, shoft shell yağmurluk falan hepsi on numara, asıl kısım alt ve kafa kısmı için biraz boşluktayım. Malum bib short veya uzun alt forma giysek de malum altında bir şey olmayınca soğuktan etkilenmemek elde değil. Boğaz için buff kullanıyorum, bu sefer anlım açıkta kalınca güzelce soğu yedim. Sen bu antrenman süreçlerinde yada organizasyona hazırlanan kişiler neler yapıyor nelere dikkat ediyor.

Geri