@Süper Dede
Mümtaz ağabey yüksek müsadenle arkadaşlara yarış hakkında bir soru sormak istiyorum.
Benim gördüğüm kadarıyla bu tarz bir yarışa ilgi oldukça fazla.Okunma sayısından da bunu görebiliyoruz.

Yalnız yarışa katılımla ilgili şöyle bir sıkıntı olduğuna inanıyorum.Yarışa katılmak isteyen pekçok arkadaşımızın çekincesi kondisyon sorunu değil anladığım kadarıyla.En büyük sorun birçoğumuzun özel sektörde çalışıyor olması nedeniyle izin almadaki sorunlarımız.Gerçekten de yeterli izin süresi olduğunda katılım çok daha fazla olacak, yarışımız çok daha renkli bir hale gelecekti.Madem uzun süreli izin alamıyoruz o zaman bence biz de yarışı kısaltalım.

Şimdi diyeceksiniz Trans Continental Race 'de yarış 15-16 gün sürüyor diye.Ama orası Avrupa.Çalışanın temel hak ve hürriyetlerinin sosyal haklarının en iyi korunduğu ülke.Dolayısıyla Oradaki katılımcıların yıllık izinleri bir hayli fazla.Bence biz de kendi ultra mesafe yarışımızı kendimiz oluşturulabiliriz:Bir çeşit bize has Türk usülü Ultra Mesafe Yarışı.Belki de istek ,ihtiyaç ve beklentilerimiz bize daha iyi bir alternatif oluşturmamıza yardımcı olacaktır

Yarışın süresinin kısalması ile maceramızda kesinlikle azalma olmayacaktır.Mümtaz Ağabeyimiz isterse müthiş eğlenceli bir rota seçerek 7 günlük 1500 km lik bir eğlence kokteyli hazırlayabilir:Hem de hap şifa niyetine

Yarışın kısalması ile
-İşyerinden İzin almalar kolaylaşır.
-Katılımcılar izinlerinin geri kalanında ailelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmesi kolaylaşacağından eş ve annelerin katılımcıya verdiği izinleri kolaylaşır
-Yarıştaki konaklama, yeme-içme vb maliyetleri düşer
-Yarışa hazırlık aşaması kolaylaşır.Taktir edersiniz ki 12 günlük yarışa hazırlık ile 7 günlük yarışa hazırlık aşamasında ciddi zaman tasarrufu sağlanır.Kondisyon kolay kazanılır.
-Yarışı bitirebilme motivasyonu artar.Katılımcı bilir ki son atım kurşunu ile bile olsa 7 günde bu yarışı öyle ya da böyle bitirebileceğini düşüneceğinden yarışa daha sıkı asılır ve keyif katsayısı artar.
-Katılımcı sayısının artması tatlı rekabetimizi ve kaynaşmamızı da olumlu etkiler.
Böyle bir sürü avantaj daha sayılabilir.
Şimdi bu satırları okuyan herkesten yorum bekliyorum.Hatta şöyle bir temayül yoklaması da yapalım.
Sizce yarış 7 güne inse bu şölene katılmayı düşünür müsünüz?
Lütfen yorumunuzun yanına maceramız 7 günlük olursa katılırım, katılmam ya da katılmayı düşünebilirim
diye belirtiniz.