Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Sayin @Süper Dede, bu yarista TCR'de oldugu gibi zorunlu gecisler koymayi dusunuyor musunuz? Katilamayacagim ama merakimdan sordum :).

Scudo
Sinop ile Karasu arasındaki rotada size tavsiyem başlangıç olarak erfelek yolunu kullanmanız ya da Boyabat - Kastamonu - Karabük - Çaycuma - Zonguldak bu rotayı kullanırsanız rahat olur. Sahil kısmını kullanacak arkadaşlara diyeceklerim Sinop - Ayancık yolu kesinlikle berbat uzun yorucu Erfelek yolu yine aynı şekilde şayet yol 50km kadar daha kısa ışığınız olsa bile gece sürmeye hiç elverişli değildir. İnebolu - Cide arası 100kmlik felaket diye düşündüğümüz yol hiçte zorlu değil. Herkes bilir önceki yarışta orayı kullanmış kişi olarak yolda çektiğim sıkıntılar kesinlikle yağmurla alakalıdır. Yolların tırmanılması falan vs hiçte göz korkutacak cinste değil... Cide yolunda toplamda sizi kıvrandıracak 5 bayır mevcut geri kalanlar hep ufak tefek bayırlardır. Amasra'ya 15km kala yere kadar bölünmüş yol mevcut değilir oradan sonra bölünmüş yol mevcuttur ama bu yolda rahat süreceğiniz anlamına gelmez. Nedeni ise Zonguldak merkeze kadar bütün 430kmlik yol mıcır asfalttır. Yine de amasradan sonra yollar sıcak asfaltı aratmayacak kadar güzeldir. Çaycuma yolu hariç orada yollar hep çizilmiş haldedir :D

Sinop ile Karasu arasındaki rotada size tavsiyem başlangıç olarak erfelek yolunu kullanmanız ya da Boyabat - Kastamonu - Karabük - Çaycuma - Zonguldak bu rotayı kullanırsanız rahat olur. Sahil kısmını kullanacak arkadaşlara diyeceklerim Sinop - Ayancık yolu kesinlikle berbat uzun yorucu Erfelek yolu yine aynı şekilde şayet yol 50km kadar daha kısa ışığınız olsa bile gece sürmeye hiç elverişli değildir. İnebolu - Cide arası 100kmlik felaket diye düşündüğümüz yol hiçte zorlu değil. Herkes bilir önceki yarışta orayı kullanmış kişi olarak yolda çektiğim sıkıntılar kesinlikle yağmurla alakalıdır. Yolların tırmanılması falan vs hiçte göz korkutacak cinste değil... Cide yolunda toplamda sizi kıvrandıracak 5 bayır mevcut geri kalanlar hep ufak tefek bayırlardır. Amasra'ya 15km kala yere kadar bölünmüş yol mevcut değilir oradan sonra bölünmüş yol mevcuttur ama bu yolda rahat süreceğiniz anlamına gelmez. Nedeni ise Zonguldak merkeze kadar bütün 430kmlik yol mıcır asfalttır. Yine de amasradan sonra yollar sıcak asfaltı aratmayacak kadar güzeldir. Çaycuma yolu hariç orada yollar hep çizilmiş haldedir :D
Tecrübeyle sabittir... :harika:

Sevgili arkadaşlar : Tcbmy nin başlangıç tarihini bir hafta öteliyorum. Sebebi de bazı katılımcıların yıllık izinlerinin temmuz ayı itibariyle başlayacak olması. Sevgiyle kalın.
Sitede gerekli düzeltmeyi yaptım. Başlangıç tarihimiz 04.Temmuz.2020 cumartesi gecesi saat 22:00 de start inşaallah. Hadi gari...

(link)
Özellikle ultra mesafeci bisikletçilere çok uygun...

(link)
Özellikle ultra mesafeci bisikletçilere çok uygun...
Sayın SüperDede böyle değilde, şu bikepacking çantaların arka çantasının kolay takılıp çıkanı bulunsa daha iyi olur sanırım. Apidura'nın falan var sanırım ama çok pahalı. Birde Anunnaki diye bir firma var sanırım üreten. Forumda sayın @mariokaldato'da söz etmişti diye hatırlıyorum. Fiyatları da çok uygun bence.

Sayın SüperDede böyle değilde, şu bikepacking çantaların arka çantasının kolay takılıp çıkanı bulunsa daha iyi olur sanırım. Apidura'nın falan var sanırım ama çok pahalı. Birde Anunnaki diye bir firma var sanırım üreten. Forumda sayın @mariokaldato'da söz etmişti diye hatırlıyorum. Fiyatları da çok uygun bence.
Bu paylaştığım çanta kapaklı, su geçirmez ve takıp çıkarması çok pratik...Apidura çok pahalı, Anunnaki de öyle. Bu kullanım açısından bana uygun geldi... :harika: :)

Ben altura marka almıştım geçen sene 30 euro bandında bir fiyata.. 10lt kapasitesi var kullanımı çok rahat. Günlük işe gidip gelirken bile bunu kullanıyorum. Defalarca yağmur altında da kullandım güvenle.
IMG_20191004_080306.jpg

Ben arkaya 15 litrelik fotoğraf makinesi çantası taktım, tüm bisiklet çantalarından çok daha sağlam ayrıca tek hareketle takıp çıkartılabiliyor, yanındaki gözlere iki tane matara konulabiliyor ..
644607CC-1B89-4092-A244-F417DD328407.jpegD59538FF-3600-4ECE-8C6E-3D9935E82C9D.jpeg

Sele altı çantası alacak arkadaşlara önemli tavsiyemdir.Bu tarz sele altı bikepacking çantalarının sağa sola sallanmaması bildiğiniz üzere çok önemlidir.Benim Çin Çan Çon marka çantamda fotoda gösterdiğim bölgedeki bağlantı noktasının dikey olmasından yani velev olmamasından ötürü çok salınım yaptı,burnumdan getirdi.
InkedIMG_20190711_134321_LI.jpg

Apidura markası bu sallanma sorununu çözmüş.Çünkü bu bağlantı noktası Apidurada velev konumlu.Bu kadar basit çözümü Çinliler düşünememiş bile.

InkedApidura-Backcountry-Saddle-Pack-11L-Profile-Shoot_LI.jpg

Sele altı çantası alacak arkadaşlara önemli tavsiyemdir.Bu tarz sele altı bikepacking çantalarının sağa sola sallanmaması bildiğiniz üzere çok önemlidir.Benim Çin Çan Çon marka çantamda fotoda gösterdiğim bölgedeki bağlantı noktasının dikey olmasından yani velev olmamasından ötürü çok salınım yaptı,burnumdan getirdi.
211663 dosyayı görüntüle

Apidura markası bu sallanma sorununu çözmüş.Çünkü bu bağlantı noktası Apidurada velev konumlu.Bu kadar basit çözümü Çinliler düşünememiş bile.

211664 dosyayı görüntüle
Yarışta ben de aynı çantayı kullandım. Kesinlikle katılıyorum, rahatsız edici bir durum. Aynı zamanda bu newbalance ın sele altı çantası (aliexpressteki) su geçiriyor, bikepacking yapanlara önermem

Aynı zamanda bu newbalance ın sele altı çantası (aliexpressteki) su geçiriyor, bikepacking yapanlara önermem

Benimkisi TPU lu olan versiyon olduğu için sağanak yağişta bile su geçirmiyor.Bu çantanın bir de TPU suz versiyonu vardı, sizinkisi TPU suz versiyon olabilir.

Sallanması ayrı bir dert, az az da olsa gevşemesi ayrı bir dert, ortadan bel vermesi ayrı dert. Çin işi olanlar ciddi sıkıntılı tavsiye etmem. Hafta sonu uzun turda kullanılabilir belki ama böyle ultra düşünen varsa uzak dursun. Yağmurda ilerlerken hele iyice perişan etti. Su çekip ağırlaştı, arka tekere sürtmeye başlamış, fark ettiğimde büyük bir yırtık vardı sürtünmeden. İçindeki şişme mat erimeye başlamış.

(link)
Bir de bu çanta seti var. Ama çok kullanışlı, iki ölçüde çanta sunuyor. Fiyat pahalı, ancak bike packing ve ultracılara çok uygun...Benzeri, bu seneki yarışımızda Okan Karayas arkadaşımızda vardı...

Üstad @BerkEvren bana söylemişti.Bikepacking çantalarını bilinen,kabul görmüş Avrupalı markalardan seç, biraz pahalı olur ancak sürprizlerle karşılaşmazsın demişti.

Keşke sözünü dinlemiş olaydım.

@Gökay Akçay arka sele altına takılan parça çok iyi bu (link) swift industries'in çantalarını kullananlarda bolca görüyorum.
sele altına takılan çantalar için şu tip ara parçalar ile sabitleme veya bel verip sarkmanın önüne geçilebilir. (link)
Kendim de bu aralar kadro içi çanta arayışı içindeyim. Aliexpressten alsam yetişmeyeceğine eminim zaten vergisi falan ekleyince yine 200'lere geliyor. acaba parayı kıyıp bir tane alsam mı avrupalı markalardan diyorum. Kendim karton ile kalıp çıkardım dikiş makinesi olsa kendim kör topal diker işimi gördürürüm, Manisa içinde branda, çanta yapan onaran her yere sordum kimse yanaşmıyor. Standart olarak küçük işe yanaşmayan esnaf durumları. Yerli bildiğim bir anunnaki var, kendisi ile bir kere görüştüm. Kendi kafamdaki modelin resmini attım ölçüleri ile ama standart kalıptan yapıyoruz diyince askıya aldım. Bakalım ya çantasız çıkacağım gidondaki ile idare edeceğim, yada el mahkum standart kalıp alacağım.

Dosyalar

• WOHO-Saddle-Bag-Stabilizer_sq_2.jpeg
    WOHO-Saddle-Bag-Stabilizer_sq_2.jpeg
    55 KB · Okunma: 27
  • sele altı çanta bikepacking.jpg
    sele altı çanta bikepacking.jpg
    381,8 KB · Okunma: 28
Bende bundan söz esiyordum sayın @MakRo.

@Gökay Akçay arka sele altına takılan parça çok iyi bu (link) swift industries'in çantalarını kullananlarda bolca görüyorum.
sele altına takılan çantalar için şu tip ara parçalar ile sabitleme veya bel verip sarkmanın önüne geçilebilir. (link)
Kendim de bu aralar kadro içi çanta arayışı içindeyim. Aliexpressten alsam yetişmeyeceğine eminim zaten vergisi falan ekleyince yine 200'lere geliyor. acaba parayı kıyıp bir tane alsam mı avrupalı markalardan diyorum. Kendim karton ile kalıp çıkardım dikiş makinesi olsa kendim kör topal diker işimi gördürürüm, Manisa içinde branda, çanta yapan onaran her yere sordum kimse yanaşmıyor. Standart olarak küçük işe yanaşmayan esnaf durumları. Yerli bildiğim bir anunnaki var, kendisi ile bir kere görüştüm. Kendi kafamdaki modelin resmini attım ölçüleri ile ama standart kalıptan yapıyoruz diyince askıya aldım. Bakalım ya çantasız çıkacağım gidondaki ile idare edeceğim, yada el mahkum standart kalıp alacağım.

Benim kullandığım aparatın avantajı her türlü çanta ile kullanılabiliyor olması ve çantanın tek hamleyle çıkması. Sallanma, bel verme, sürtme gibi sorunlar yaşamıyorsunuz ama rüzgar direncinden ve ağırlıktan biraz taviz vermeniz gerekiyor.
Sevgili @MakRo bu hafta içi bir yurt dışı 2 günlük gidip/gelme planım orada el yapımı çanta yapan bir atölyeye uğrama durumum var, ben de kadro içi çanta almak istiyorum aradığımız gibi bir şey bulursam sana fotoğraflarını gönderirim beğenirsen 2 tane alırım fiyatının epey uygun olduğunu duydum

Geri