Sevgili arkadaşlar , yarış süresince her yarışmacının gps yardımıyla takip edilmesinin önemini hepimiz biliyoruz. Buradan hareketle geniş kapsamlı bir araştırma yapıp en basit , verimli ve ucuz yollu bir çözüm bulmaya çalıştım. ttubr'de kullandığımız arvento firmasının bize sunduğu cihazlar maalesef pek bir işe yaramadı. En basitinden şarzı ile ilgili bir sürü sıkıntı yaşadık. Sonlara doğru bir gün bile gitmemeye başladı. Yarışmacılar, bir taraftan aydınlatmalarını diğer taraftan cep telefonlarını şarz etmenin derdine düşmüşken bir de tracker cihazlarının şarz problemleriyle uğraşmaya başladılar. Bu arada amacım kimseyi kötülemek değil. Ancak firma bize şarzlarının 3-4 gün gittiğini ve hatta yazılımla bunun bir haftaya çıkabileceğini söylemişti. Neyse sonuçta verim alamadık. Şimdilerde life 360 uygulamasının pro'sunu inceliyorum. Çok iyi bir uygulama, sadece internetinizin olması gerekiyor ve yalnızca telefonunuzun şarzıyla ilgileniyorsunuz. Eğer TCBMY'nı yeterli katılımla hayata geçirebilirsek bu uygulamayı kullanarak istediğimiz verimi alabileceğiz.
Şu ana kadar izlediğim kadarıyla yarış pek ilgi görmüyor bir havada devam ediyor. Acaba erken olduğundan mı, yoksa takip sisteminin oturmadığını düşünmeler yüzünden mi...? Arkadaşlar bu macera yarışını eğer yapacaksak, hep beraber yapıcaz. Yoksa ben tek başıma sponsor sıkıntıları yüzünden bu yarışı mümkünü yok yapamam. Hiç bir çıkarımın olmadığı bir organizasyonu da nereye kadar hayatta tutarım, orası da soru işareti. Ön kayıt açmama rağmen henüz iki kişi kayıt yaptırdı. Kaldı ki ön kayıt sadece katılım hakkında bilgi almak amaçlı bir araştırma niteliğinde. Yılbaşına kadar bir süre var, oldu oldu, olmadı ise yapacak pek bir şey de yok. Kalın sağlıcakla...