Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

bu geçen seneki yarışın devamı değil mi yani bu? İsmi değişti, bir de "1" tanıtıyorsunuz?
Ne kaçırdım ben!?

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Scudo
Süper Dede
O kadar zaman ayırıyorsunuz, çaba sarf ediyorsunuz; kolay işler değil kesinlikle,şimdiden emeklerinize sağlık. Bu sefer start alanında olmayı hedefliyorum.
Eğer yapabileceğim bir şey var ise ( elimden geldiğince ) emir ve görüşlerinize hazırım. ?Saygılarımı sunuyorum Mümtaz Ağabey.
Sen bize lazımsın air ersin. İkinci bir emre kadar sana bisiklet binmeyi yasaklıyorum.

Süper Dede
O kadar zaman ayırıyorsunuz, çaba sarf ediyorsunuz; kolay işler değil kesinlikle,şimdiden emeklerinize sağlık. Bu sefer start alanında olmayı hedefliyorum.
Eğer yapabileceğim bir şey var ise ( elimden geldiğince ) emir ve görüşlerinize hazırım. ?Saygılarımı sunuyorum Mümtaz Ağabey.
Estağfurullah kardeşim ne demek, Sevgilerimle... :)

bu geçen seneki yarışın devamı değil mi yani bu? İsmi değişti, bir de "1" tanıtıyorsunuz?
Ne kaçırdım ben!?
Güzel kardeşim ; biz yollarımızı ayırdık. Ben bireysel olarak Türkiye Coğrafyası Bisikletli Macera Yarışı adıyla ultra mesafe yarışı organize ediyorum inşaallah. Bu da birincisi olacak inşaallah...:kötü:

(link)
Siteyle ilgili eleştiri veya takdir, tebrik gibi bir şeyler söyleyebilirsiniz...:koptum::koptum::koptum:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Yarışın start tarihi ile ilgili ankete katılım pek ilgi görmedi gibi. Her ne kadar 27 haziran olarak açıklasam da anket sonucuna göre bu tarih değişebilir. Daha çok zaman var. Ve lütfen katılmayı düşünen arkadaşlar ankete oy kullansınlar... :)

(link)

Ben katılmayı istesemde hayat şartları engelliyor. Ancak seçimde oyumu 27 haziran kullandım çünkü eşimin doğum günü ?. Bu yıl @hamlet2006 ile yaptığımız memleket gezimizde, Dinar'a girdiğim gün evlilik yıl dönümümüzdü ?. Onuncu yıla ayrı girdik ?.

Yarışın start tarihi ile ilgili ankete katılım pek ilgi görmedi gibi. Her ne kadar 27 haziran olarak açıklasam da anket sonucuna göre bu tarih değişebilir. Daha çok zaman var. Ve lütfen katılmayı düşünen arkadaşlar ankete oy kullansınlar... :)

(link)

Bence üniversiteli kardeşlerimizin final,sınav vb tarihlerini de hesaba katsak daha iyi olmaz mıydı? 27 haziran biraz erken olabilir.11 temmuz da yarışın 12 günde biteceğini düşündüğümüzde geç olabilir diye düşünüyorum.

Bence üniversiteli kardeşlerimizin final,sınav vb tarihlerini de hesaba katsak daha iyi olmaz mıydı? 27 haziran biraz erken olabilir.11 temmuz da yarışın 12 günde biteceğini düşündüğümüzde geç olabilir diye düşünüyorum.
Süleyman kardeşim onun için anket açtım zaten. Katılımcıların yönlendirmesi etkili olsun istedim. Tcr de kimseye sorulmuyor, tarih budur deniliyor ve uygulanıyor. Daha biz bize ve samimi bir ortam oluşturmak adına bir takım şirinlikler yapıyorum ama erken olduğundan mıdır nedir henüz 25 kişi ankete katılım sağlamış...:( Ben yarışmıyorum diye yapıyorsanız, yarışırım da yani...:ssrtcbya:Şaka bir yana yarşmayı düşünen arkadaşlarım işlerini son ana bırakmadan tercihlerini yaparlarsa yarışın selameti için bazı şeyler de yerine erkenden oturur...:harika::)
Bu arada takip araç sayısı şimdiden ikiye çıktı. Bir araç da %80 gibi gelecek. Finiş noktası Çeşme'de tanıdık pansiyon varmış, konaklama sorun olmayacak. Zaten start yeri Trabzon'da en az on kişiye yataklı, mutfaklı ve banyolu konaklamayı ben vericem. Bütün bunlar kayıt sırasına göre olacak. Rüyamda sponsorluk görüşmelerine başladım, düşünün artık nasıl içime işlemiş. Hayırlısı bakalım...

(link)
bu da face grubumuz..Beklerim..
(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Sevgili Arkadaşlar : Ultra mesafe macera yarışımız içinde iki kategori var zaten, ben ayrıca yarışı ikiye bölüp daha eğlenceli hale getirmek istiyorum...Nasıl mı...?Bir grup, normal startla birlikte zorunlu rotadan Sinop kontrol noktasına hareket eder. İkinci grup ( eğer katılım olursa) 24 saat dayanıklılık yarışı için start alır ve Samsun'dan dönüp Trabzon'a doğru pedal çevirir. İki aracın bir tanesi 24 saatçileri izler ve hatta aracın kendisi dört yerde su ve beslenme istasyonu oluşturur. Tabii bu şu anda kabaca bir taslak şeklinde. Dönüş Samsun olmaz da daha yakın bir dönüş noktası ayarlanır veya çok daha yakın bir dönüş noktasından dönülüp 2-3 tur atılması şeklinde 24 saat doldurulmaya çalışılır. Araçlar bu yarışçıları adım adım takip eder. Hatta 3-4 araçla çok yakın takipler yapılabilir. Diğerlerinden farklı olarak 24 saatçilere su ve beslenme desteği verilir. Onlar bitirince de ultracılar start alır, işine bakar. Bu konuda çılgın düşündüğümün farkındayım ama niye olmasın. Hadi bakalım konuyla ilgili yapıcı, akla mantığa uygun yorumlarınızı bekliyor olacağım...

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,
Motorcu camiasında motosiklet ile 24 saatte 1000 mil yaklaşık 1609 km yol yapıldığında ve bir de tescil için ''Iron Butt Associtaion-Demir Popo Birliğine'' başvurulursa; bu birlik binicilere ''Demir popo'' ünvanı veriyor.Bu ünvanı alırken bir rota belirleniyor ve o rota üzerindeki belirlenen benzinliklerden kredi kartı ile alışveriş yaptırılıyor ve tescil sağlanıyor.
Eğer bu motorcu dostlar gibi yapılırsa belirlenen rotadaki benzinliklerden alışveriş yaptırılır ,katılımcılar aldıkları kart siliplerini organizasyona ibraz eder ve önceden belirlenen miktardaki parayı organizasyon katılımcılara geri öder. Böylece yolda su,yiyecek istasyonu kurmaya gerek kalmaz,insan sayısından ve araçtan tasarruf olmuş olur.
Bu 24 saatlik versiyona Super Saddle-Süper Sele, Iron Saddle-Demir Sele gibi bir isim de verilebilir :harika:

Mantıklı ancak sn. @hamlet2006, kartı olmayanlar ne yapacak peki ?? Benim yok örneğin. Hoş yarışa giremeyeceğim ama ?.

@Cemal Ç.
İllaki kredi kartı şart değil.Fiş alırsa olur .Her vatandaş nakit ya da kredi kartı ne olursa olsun alışveriş sonrası fiş almak ile yükümlüdür;)

Süleyman Kardeşim fikir güzel. En azından yarışmacıları fazla masraf etmeden kontrol etmek mümkün. Ancak ben olayın tam merkezinde olmak istediğimden benim için uygulanabilir değil. En güzeli ve yarışçı için güvenli olanı bire bir markaj.. :harika: Bir de bu 24 saat fikri nereden hayat buldu onu açıklamak istiyorum, bu arada olur ya da olmaz ama bizim bisikletli macera yarışımızı hiç bir şekilde etkilemez. Ülkemizde 24 satte ne kadar giderim konusunda kendini denemek isteyen çok sporcu var gördüğüm kadarıyla. Ve tüm sporcular ya veledromda ya da İstanbul park formula 1 pistinde deneme durumundalar. 3-5 km lik bir pistte 24 saat dön babam dön adamı psikolojik olarak etkiler düşüncesindeyim. Hazır ultra mesafe için bir araya gelmişken talep olması durumunda ki en az 20 sporcunun bu yarışa girmesi beklenir, festival tadında 24 saat dayanıklılık ve ultra yarışı bir arada organize edebilirmiyim merakı zihnimi kurcalamaya başladı. Cevaben, yaparım ve çok ta güzel olur havasına girdim. Şart değil belki ama niye olmasın ki...zamana bırakıp talepleri izlemek ve ona göre hareket etmek tabii en iyisi...

Süper dede bir önerim olacak açtığın başlık değişebilirse bu macera kelimesi zihinde çokta iyi tınılar bırakmıyor. Bir maceraya girdik, bir macera atlattık, macera arama Türkçemize sıkıntılı işler için kullanılan deyimler. Katılımcılar yarışa daha ilk anda psikolojik olarak bir sıfır geriden başlamasınlar.

Geri