Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

@Abdülkadir Ergin Aslına bakılırsa tüm yarışanlar yakınları tarafından da takip edilmek istiyor. Whatsapp ta bu özellik var, geçen yıl yaptığım turda iki kişi beni sürekli izlediler. Sadece 8 saatte bir konum yenileme yapmanız gerekiyor. Bunu tüm yarışçılar (en fazla 30 kişi düşünüyorum) ve gruba ekli yakınları (en fazla bir kişi) izleyebilecek. O zaman yarışı da yapabileceğiz anlamı çıkıyor ortaya.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
@Özcan kardeşim çok teşekkür ediyorum ilgin için. Normalde whatsapp tan rehberimdeki kişiye konum paylaştığım zaman 8 saat boyunca beni canlı izleyebiliyor. Aslına bakarsan benim en çok merak ettiğim, grupta otuz kişi olduğunda da takip te yavaşlama vb...şeyler olur mu..? Eğer aynı şekilde canlı takip oluyorsa ultra mesafede kullanılabilir. Tracker kullanımının tam karşılığı olmasa da bedava çözüm olması bizim için cazip olur. Tracker satan şirketler kiralama yapmıyor ve satış fiyatı kişi başı 150 usd artı kdv şeklinde.
@Cemal Ç. kardeşim power bank zaten uzun yarışlarda olmazsa olmazımız. Her şeye lazım...yedek güç, tracker kullanırken de lazım nasılsa...
Abi paylaşımı yapan kişi kimseyle doğrudan bağlantıya geçmiyor. Sadece gogle sunucusuna gönderiyor konum bilgisini. Diğer tüm kullanıcılar sunucudan alıyor alacağını.
Teorik olarak tüm dünya aynı anda izleyebilir. :ssrtcbya:

Abi paylaşımı yapan kişi kimseyle doğrudan bağlantıya geçmiyor. Sadece gogle sunucusuna gönderiyor konum bilgisini. Diğer tüm kullanıcılar sunucudan alıyor alacağını.
Teorik olarak tüm dünya aynı anda izleyebilir. :ssrtcbya:
Güzel de bunu kullanmak için haritalardan navigasyon açmak gerekiyor. Bu da telefonun sürekli şarj yiyeceği anlamına gelecektir. Katılımcılar da bilir insan her durduğu noktada priz aramaktan yoruluyor. Şarj tüketimini minimize edecek bir çözüm olmalı. 🤔

Şu takip konusunda ne tarafa dönsek dötúmüz arkada kalıyor.. :koptum: yani ultra mesafe yarısını bir şekilde geleneksel hale getirelim istiyorum.
@necmeddin valla bir şekilde bu işi çözmemiz lazım. Artık teleskopla mi gozetleriz yoksa Hubble a kirası neyse verip bir on günlüğüne alır miyiz bakicaz...:koptum:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Internette GEO Tracks Live tracking diye bir firma buldum. Maalesef link paylasamiyorum. Google aratip bulabilirsiniz. Fiyatlar makul gorunuyor. Baska bir firmaya da mail attim, cevap gelirse editlerim.
Kolay gelsin

Internette GEO Tracks Live tracking diye bir firma buldum. Maalesef link paylasamiyorum. Google aratip bulabilirsiniz. Fiyatlar makul gorunuyor. Baska bir firmaya da mail attim, cevap gelirse editlerim.
Kolay gelsin
Sanırım bu linkini de en alta ekleyeceğim.

(link)
(link)
Arama(link)
Etkinlikler için Takipçi Kiralama
MALİYETİN GPS İZLEYİCİ KULLANAN ETKİNLİKLER İÇİN BÜYÜK BİR SORUN OLDUĞUNU BİLİYORUZ.
İKİ BASİT SEÇENEĞİMİZ VAR:
1. SEÇENEK: KATMANLI FİYATLANDIRMA

Organizatör tarafından tutulan izleyiciler için. İlk 100 izleyiciden sonra kiralama fiyatı düşer.
2. SEÇENEK: ETKİNLİK ORTAĞI
Etkinlik katılımcıları izleyicileri doğrudan Geo Tracks'ten kiralar ve etkinlik organizatörü gelirden pay alır. Kiralama fiyatları genellikle £ 8'den başlar.

KADEMELİ FİYATLANDIRMA KİRALAMA MALİYETLERİ:
TürMiktarMaliyet
70 saatlik pil ömrü izleyici1 - 100Her biri £ 8
70 saatlik pil ömrü izleyici101 - 200Her biri £ 7
70 saatlik pil ömrü izleyici201 - 300Her biri £ 6
70 saatlik pil ömrü izleyici301 - 400Her biri 5,5 £
70 saatlik pil ömrü izleyici401 - 500+Her biri £ 5
10 saatlik pil ömrü izleyici1 - 100Her biri £ 5
10 saatlik pil ömrü izleyici101 - 200Her biri £ 4
10 saatlik pil ömrü izleyici201 - 300Her biri 3,5 £
10 saatlik pil ömrü izleyici301 - 400+Her biri £ 3
Koşullar: % 20 iade edilmeyen rezervasyon ücreti. Bakiye, etkinlik tarihinden 2 hafta önce tamamen ödenmiştir. Taşıma ücreti 40 £. Taşıma masrafları dışında herhangi bir ücret alınmamaktadır. Kurye ücretleri kiralama fiyatına dahil değildir ve teslimat ve teslim alma için toplam 40 £ tutarında standart hale getirilmiştir.

KİRALAMA FİYATLARI ŞUNLARI İÇERİR:
  • İzleme yazılımı kurulumu. Kurs, başlangıç, bitiş, kontrol noktası konum danışmanlığı ve yazılım kurulumu. Kurs rotanızın ve zamanlama noktalarınızın konumlarının bir GPX dosyasına ihtiyacımız olacak. Bunun nasıl yapılacağı konusunda yardım ve tavsiye sağlıyoruz
  • Giriş listenizin yüklenmesi . Doldurmak için size bir excel sayfası e-postayla göndereceğiz, ardından bunu yükleyeceğiz ve kayıt sırasında sizin için telefon veya e-posta yoluyla düzeltmeler yapacağız.
  • Günde telefon desteği. Bir Geo Tracks operatörü, giriş verilerini güncellemek ve gerekli değişiklikleri yapmak için hazır olacak
  • Su geçirmez Aquapac. İzleyiciyi karada veya suda herhangi bir hava koşulunda kullanın
  • Neopren bilek kayışı. (Yalnızca 10 saatlik izleyici) İzleyiciyi atlete sabitlemek için
  • Canlı görünüm izleme haritası bağlantısı . İzleyiciler açıldığında başlangıçta görünecek
  • Gömülü izleme haritası bağlantısı. Etkinlik web sitenize trafik çekin
  • Basit kullanım kılavuzu. Hızlı referans rehberi
  • Personel takibi. Personeli, canlı görüntü izleme ekranında farklı simgeler olarak göstermeleri için atayın
  • Canlı lider tablosu ve gerçek zamanlı olay oynatma. Etkinlik sırasında, canlı görüntü ekranında bir lider panosunun çıkarılması sağlanacaktır. Etkinliğin tamamlanmasının ardından, canlı görüntü bağlantısı, izleme ve diğerlerine karşı performansı izleme bağlantılarının bulunduğu bir sonuç panosuna dönecektir.
  • Katılımcı GPX indirme dosyası. Her sonlandırıcı, GPX'i Strava'ya vb. Yüklemek için uygun bir formatta indirebilir. GPS saati pil ömrü zayıf olanlar için harika
  • Geo Tracks navigasyon uygulaması . Uygulama, bir kişinin izleyicisine odaklanan ve hareket eden bir uydu haritası kullanır ve navigasyon için etkili bir yardım sağlar. İPhone ve Android'de mevcuttur

EKSTRA HİZMETLER:
İzleyicileri dağıtmak için yerde yardıma ihtiyacınız olursa bizimle konuşun. Çadırlarımız, masamız ve personelimiz var.
geo_website_RUN_viz_1024x1024.png

• (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)
  • (link)

(link)

Sayfa uzantısı İngiltereyi gösteriyor. Aracı teknik bir şirket bulmadan şartları kabul eder mi veya ortak organizasyon için ne şartlar isterler bilemiyorum. Türkiyede temsilcilikleri var mı araştırmak lazım.

(link)

Çok güzel paylaşımlar, sağolun varolun. Ayrıca fiyatlar çok uygun ve web yayını da olduğu söylenmiş. Bu firmanın Türkiye temsilciliği var mı...? yüz yüze konuşmakta çok yarar var. Yani 1 ila 100 arası katılımcı için 70 saat pil süresi ve 8 pound inanılmaz ama tam netleştirmek lazım. Bu konuda ne yapabiliriz sorusuna cevap arayalım. Bir de kapsama alanları listesinde Türkiye'yi göremedim, bu sıkıntı yaratacak mı acaba...vb gibi sorular var, yüz yüze konuşmamız lazım...

Bu firmanin trackerlari GSM kartiyla calisiyor anladigim kadariyla. Avrupa birligi icinde internet icin roaming ucreti olmadigi icin Avrupa Birligi ile sinirlamis olabilirler. Turiyeden bir simkart takilarak sorun cozulebilir diye dusunuyorum. Dediginiz gibi gorusmek lazim. Ben irtibata gecmeye calisacagim firma ile.

Zamanında bisikletlere takıp çalınırsa takip edelim diye gsm gps tracker araştırıyorduk. Linkte gönderdiğim cihazlar çok küçük ve fiyat olarak uygun fakat data hattı kiralamak gerekir tabi. Ama gene de aklınızda bulunsun diye linki paylaşayım. Kolay gelsin.

Edit : Powerbank olduğunu varsayıyoruz bu gönderdiğim linkteki harici güç alıyor. Pillileri de mevcuttu ama.

(link)

Böyle bir şey de var. Ne güzelmiş bisiklete monte edilebilir ve pilli :)

(link)

WHAT AREAS ARE COVERED BY THE TRACKER?

Anywhere. Our trackers work across the UK and Europe and in North America and China. Please check the list of countries below to ensure your covered: Albania Austria Belarus Belgium Bosnia and Herzegovina Bulgaria Croatia Cyprus Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Greece Hungary Ireland Italy Kosovo Latvia Lithuania Luxembourg Malta Montenegro Netherlands North Macedonia Poland Portugal Romania Russia Serbia Slovakia Slovenia Spain Sweden Ukraine United Kingdom Switzerland Norway

Listede Türkiye yok, kısacası işinize yaramaz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve MakRo
WHAT AREAS ARE COVERED BY THE TRACKER?

Anywhere. Our trackers work across the UK and Europe and in North America and China. Please check the list of countries below to ensure your covered: Albania Austria Belarus Belgium Bosnia and Herzegovina Bulgaria Croatia Cyprus Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Greece Hungary Ireland Italy Kosovo Latvia Lithuania Luxembourg Malta Montenegro Netherlands North Macedonia Poland Portugal Romania Russia Serbia Slovakia Slovenia Spain Sweden Ukraine United Kingdom Switzerland Norway

Listede Türkiye yok, kısacası işinize yaramaz.
Hangisi için bu? Göremedim evcil hayvanlar için olanı mı?
İlk gönderdiğimde
Temel parametreler: frekans bandı GSM850 / 900/1800 / 1900MHZ
Destek ülkeler: çin İngiltere fransa almanya hollanda İtalya İspanya portekiz brezilya danimarka rusya polonya türkiye macaristan tayland yunanistan endonezya malezya Vietnam Myanmar Pakistan irak suudi arabistan amerika birleşik devletleri kazakistan dış moğolistan Dubai vb
Diyor :kötü:

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Hangisi için bu? Göremedim evcil hayvanlar için olanı mı?
İlk gönderdiğimde
Temel parametreler: frekans bandı GSM850 / 900/1800 / 1900MHZ
Destek ülkeler: çin İngiltere fransa almanya hollanda İtalya İspanya portekiz brezilya danimarka rusya polonya türkiye macaristan tayland yunanistan endonezya malezya Vietnam Myanmar Pakistan irak suudi arabistan amerika birleşik devletleri kazakistan dış moğolistan Dubai vb
Diyor :kötü:
Alıntı yapmayı unutmuşum. @necmeddin abinin paylaştığı Geo Tracks için yazdım ben.

Tekrar merhaba,

Geotracksdan cevap geldi, Turkiyede calisir sorun yok diyorlar. Hatta test amacli urun gondermek istiyorlar.

Fiyat teklifi istemistim, kargo bedelini arastirip bir teklif gonderecekler. Yalniz tarih araligi istiyorlar @Super Dede (baglanti paylasamiyorum forumda yeniyim) tahmini bir aralik verirse sevinirim. Ben ilk mailimde 2 haftalik bir organizasyon olcak ama, kargo ve test amaciyla 3-4 haftalik bir sure icin sormustum. Ama tarih araligi vermeyi unutmusum. Yukardaki ankete dayanarak Haziran sonu Temmuz basi olarak bildirecegim. Tahmini katilimci sayisi icinde 25 olarak belirtmistim.

Bu arada web sitelerini guncelleyecekler. Turkiye'de eklenecek listeye.

Cevap gelince tekrar paylasirim.

Son düzenleme:
Sevgili @hakancaner kardeşim harikasın, sonunda bu konuyla ilgili bir sonuç alıyoruz galiba. Tarih aralığımız Temmuz'un onunda start alıp maksimum ayın on sekizinde finiş yerinde bitirme partisini yapıcaz inşaallah. Katılımcı sayısı maksimum 30 kişiyle sınırlı olacak.
Bizim için için önemli olan yarışmacıların herkes tarafından izlenebilmesi ve anahtar teslim fiyatı olacak. Ona göre katılım ücretlerini ve diğer harcamaları belirliyeceğiz.
Ülkemizdeki pandemi şartları dolayısıyla en az bütçeyle yapabilmenin peşindeyiz kısacası...:(

Ilk mail attigim firmalardan biri cevap atti. Turkiyeye gonderimde gumrukte sorun cikabilecegini soyledi. Yurtdisindan glen biri de resmi olarak 15ten fazla yaninda getiremez dedi lityum bataryalardan dolayi ucakta izin verilmiyormus. Son oneri olarak cep telefonu uygulamasini soyledi. Tabi dezavantaji batarya kullanimi. Ama bana kalirsa maddi acidan en makul cozum bu olabilir. Canli takip vs hepsi mumkun olabilecek. Bu uygulama ile ilgili fiyat soracagim. Bu arada firmanin adi followmychallange.com.

Sevgili @hakancaner kardeşim harikasın, sonunda bu konuyla ilgili bir sonuç alıyoruz galiba. Tarih aralığımız Temmuz'un onunda start alıp maksimum ayın on sekizinde finiş yerinde bitirme partisini yapıcaz inşaallah. Katılımcı sayısı maksimum 30 kişiyle sınırlı olacak.
Bizim için için önemli olan yarışmacıların herkes tarafından izlenebilmesi ve anahtar teslim fiyatı olacak. Ona göre katılım ücretlerini ve diğer harcamaları belirliyeceğiz.
Ülkemizdeki pandemi şartları dolayısıyla en az bütçeyle yapabilmenin peşindeyiz kısacası...:(
Abi işine karışmayım yanlız bu yıl kurban bayramı 19 Temmuzda.

@hakancaner çok emeğin geçiyor sağolasın.

Geri