Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Etkinlik öncesi tanıtım çok önemli. Bu işin vitrini Web sitesi. Mükemmel olmak zorunda. Sitedeki en ufak hata veya eksiklik, organizasyonun özensizliğini beyan eder. Önce siteden başlanmalı.
Sonra tcr'deki gibi sosyal medya sürekli beslenmeli. Her tür gelişme yazılı ve videolu sunulmalı. Yarışmacıların kendilerini anlattığı videolar olmalı. Organizatörlerin de.
Vakit yok veya para yok diye düşündüğünüz anda bakınız Mehmet Sunu ☝️

Scudo
Yarışa daha 10 ay var. Bir iki ay bir süre verin uzun uzun uzadıya bir kafa yoralım. Biraz sabır arkadaşlar,daha başlamadık. Siz de kendinizi katılma konusunda ortada hissediyor iseniz, bizim tarafta bulunmak için mücadele verin.

Son düzenleme:
Konuşulanlardan anlaşılıyor ki : Bu yarışa katılmak isteyip te organizasyonun amatörlüğü yüzünden hevesi kursaklarında kalan çok forum bağımlısı var. Ben, mükemmelliği arayan arkadaşlarıma, mükemmel derecede yapılan organizasyonları tavsiye ediyorum. Mesela Transcontinental Race veya Race across Amerika ya da İndian Pacific gibi olağanüstü organizasyonlarda yarışıp bizlere de örnek olabilirler.
Arkadaşlar, bizler bir iki bisiklet sever bir araya gelip bir tarafımızı yırtarak ortaya bir şeyler çıkartmaya çalışıyoruz. Olabildiğince şartları zorlayarak çalışıp bir şeyler başarmaya heves ediyoruz. Bizler de bir organizasyonun nasıl olması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar araştırmış ve onları örnek almaya da çok istekli amatörleriz ama klavye başında sallamaya benzemiyor bu işler. Dikkat ediyorum da, ne bir uzun mesafe yarışına katılmış ne de böyle bir organizasyon yapıp sporcuları bir araya toplayamamış ne kadar adam varsa uluorta yağdırıyor. Sağolun varolun, sizlerin gayesi bu yarışın yapılmasına katkı sağlamak mı, yoksa bizleri yerden yere vurup, bakın ben de bir şeyler biliyorum demeye çalışmak mı.
Uzun lafın kısası, Ben bu işi zerre kadar para için yapmıyorum, olursa olur suyu olmazsa hamur suyu. Çok zorlamayın, hiç te umurumda değilsiniz...

Konuşulanlardan anlaşılıyor ki : Bu yarışa katılmak isteyip te organizasyonun amatörlüğü yüzünden hevesi kursaklarında kalan çok forum bağımlısı var. Ben, mükemmelliği arayan arkadaşlarıma, mükemmel derecede yapılan organizasyonları tavsiye ediyorum. Mesela Transcontinental Race veya Race across Amerika ya da İndian Pacific gibi olağanüstü organizasyonlarda yarışıp bizlere de örnek olabilirler.
Arkadaşlar, bizler bir iki bisiklet sever bir araya gelip bir tarafımızı yırtarak ortaya bir şeyler çıkartmaya çalışıyoruz. Olabildiğince şartları zorlayarak çalışıp bir şeyler başarmaya heves ediyoruz. Bizler de bir organizasyonun nasıl olması gerektiğini en ince ayrıntısına kadar araştırmış ve onları örnek almaya da çok istekli amatörleriz ama klavye başında sallamaya benzemiyor bu işler. Dikkat ediyorum da, ne bir uzun mesafe yarışına katılmış ne de böyle bir organizasyon yapıp sporcuları bir araya toplayamamış ne kadar adam varsa uluorta yağdırıyor. Sağolun varolun, sizlerin gayesi bu yarışın yapılmasına katkı sağlamak mı, yoksa bizleri yerden yere vurup, bakın ben de bir şeyler biliyorum demeye çalışmak mı.
Uzun lafın kısası, Ben bu işi zerre kadar para için yapmıyorum, olursa olur suyu olmazsa hamur suyu. Çok zorlamayın, hiç te umurumda değilsiniz...
"Don't feed trolls" deniyor ya İngilizce'de bence çok güzel diyorlar. Kimi zaman kişiler trollük bile yaptıklarının farkında değiller. Abi aynen dediğin gibi bildiği göstermek, ses vermek, ben de buradayım,... demek için yazıyorlar. Forumlar her ne kadar demokratik ortamlar da olsalar ben doğal trolleri dahi engelliyorum. :) İlla benimle iletişime geçip beni de zıvanadan çıkarmalarına gerek olmuyor. Alakasız konu altında komikli alakasız yazı bile görsem engelliyorum. Tamam kitlelere ulaşma hedefi olan bir organizasyona baş koydunuz, herkese en azından ulaşmanız gerekiyor ve benim sahip olduğum lükse sahip değilsiniz ama benim tavsiyem okuyun, değerli bir öneri varsa notlayın ama trolleri beslemeyin :)
Katılmayı çok istediğim bu ve benzeri etkinliklere hep bir iş/aile terslikleri sebebi ile katılamıyorum ama var olduğunu bilmek birilerini pedalladığını okumak içime ferahlık veriyor. Yani bunlar olmadı ama önümüzdeki yıllarda diye umut oluyor ki bu bile az şey değil. Umarım pes etmeden / ettirilmeden yolunuza devam edersiniz.

@Süper Dede öncelikle size ve bu yarışma konusunda destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum . Genel olarak yazılanlardan anladığıma göre yorumlarsam bence mesafe ve gün sayısı gerçekten tam tadında olmuş. Rota ise çok keyifli bir ring gibi görünmekte . Ben de katılmayı çok istiyorum , 1 hafta yıllık izin ile mis gibi bir yarışmada olup , arkadaşlarla tanışmak ve anı biriktirebilmek şimdiden heyecan verdi.

Bu arada f/p uyku tulumu tavsiyelerine açığız :ssrtcbya: . Yanlız nasip olur da katılırsam aksiyon kamerasız sahaya çıkmam baştan söyliyeyim , sonrasında da tabii ki Youtube kanalımda paylaşmak isterim bu heyecanı :harika:

@TatanQa_tr aksiyon kamerası on numara olur, tabii ki yarış esnasındaki sürüşlerinizi ve maceralarınızı paylaşmak en doğal hakkınız. Biz de seyrederiz bol bol... :) :harika:
Uyku tulumu konusunda ultra light tarzda olanlar çok iyi, taşırken de fazla yormuyor, 600 gram sonuçta. Aliexpress'ten bakabilirsiniz. Benimki oradan alınma ve çok memnunum...

Eleştiri ve tavsiye almaya bile bu kadar kapanıp organizasyon yapmaya çalışmanız üzücü. Bu yanıtınızdan öncekilerden farklı bir yarış/tur beklentisine girmemek gerektiği anlaşılıyor.

Yahu "Doğmamış çocuğa don biçmeyin"..
Daha uzunca bir süre var ve elbirliği ile, önceki deneyimlerden çıkarılan derslerle kaliteli bir iş çıkabileceğine inanıyorum...
Elbette profesyonel bir organizasyon çatısı olması herkesin yükünü hafifletecektir. Ama bunun için amatör ruh ile yapılan ve bitirilen bir organizasyonun sınıfı geçmesi " rüştünü ispatlaması" lazım. Sonra zaten itibar kazanılır, markalaşılır, kalıcı hale gelinir...
Ben önümüzdeki yılın bu anlamda çok önemli ve bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyorum...
Eleştirilere açık olmanın, bazen de " dost acı söyler" açısından bakmanın da zararı olmaz...

Aslında düşünülürse TTUBR1 in Hopa'dan Samsuna kadar olan bölümünde tüm katılımcıların keyfi gerçekten yerindeydi.Çok güzel ve keyifli bir yarış öncesi kaynaşma ve tanışma partisi vardı. Kazasız belasız güzel bir start alınmış, 600 kmlik hatta 26 kişi pedallıyordu. Tracker cihazımız da takip aracımız da vardı. İnstagram yayını ve foto çekimimiz de vardı. O hatta herkes kesinlikle mutluydu. Forumda herkes büyük bir heyecanla takip ediyordu.
Şimdi yapmamız gereken o 600 kmyi 1350 kmye çıkarmak tüm yarışa yaymak.
Gerçekten siz 2019 deki yarıştan keyif almamış mıydınız? O bölümü aynı keyif katsayısı ile artırıp üzerine güzel dokunuşlarla sunumu yapamaz mıyız?
Ben yapılabileceğine inanıyorum

Sayın @hamlet2006 çok güzel yazdınız da o 600 km'lik kısımda insanları harcayan iniş çıkışlar pek yoktu sanırım.
Önceden felaket çığırtkanlığı yapmak istemem, sayın @Süper Dede nasıl bir yol çizdi onuda bilmiyorum ama egede dağlar denize dik, akdeniz ve karadenizde paralel uzanır.😁

Sayın @hamlet2006 çok güzel yazdınız da o 600 km'lik kısımda insanları harcayan iniş çıkışlar pek yoktu sanırım.
Önceden felaket çığırtkanlığı yapmak istemem, sayın @Süper Dede nasıl bir yol çizdi onuda bilmiyorum ama egede dağlar denize dik, akdeniz ve karadenizde paralel uzanır.😁
Ben o 600 kmnin yol durumundan bahsetmedim, sayın @Cemal Ç.. Organizasyonel sıkıntı yoktu ve rekabet ortamı için gerekli bisikletçi sayısı vardı.

@Cemal Ç. Sevgili kardeşim her coğrafyada kendine özgü zorluklar var. Karadeniz sahil boyunca dümdüz ama bir yağmura yakalandık, anlatılır gibi değil. Yarışmacılar ve ben de dahil olmak üzere denize düşsek daha az ıslanırdık durumuna geldik
Ege deki yarışta ise sıcak var ama dayanılmaz değil, yükselti var ama kırıcı değil. 21.000 kazanım var yarışta. Tcr de 55.000 kazanım var Raam de 47.000 kazanım var. Sonuçta bu Ultra mesafe yarışı, o kadar olur...Ayrıca Ege bölgesi vatan toprağı güzellikleri barındırıyor....

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Cemal Ç. Sevgili kardeşim her coğrafyada kendine özgü zorluklar var. Karadeniz sahil boyunca dümdüz ama bir yağmura yakalandık, anlatılır gibi değil. Yarışmacılar ve ben de dahil olmak üzere denize düşsel daha az ıslanırdık durumuna geldik
Ege deki yarışta ise sıcak var ama dayanılmaz değil, yükselti var ama kırıcı değil. 21.000 kazanım var yarışta. Tcr de 55.000 kazanım var Raam de 47.000 kazanım var. Sonuçta bu Ultra mesafe yarışı, o kadar olur...
Yani mesafe neredeyse yarısı derken yükseklik kazanımı da neredeyse yarısı olmuş.
Bu hazırladığınız yarış bir bakıma küçük TCR diyebilir miyiz?

Geri