@Emre Sefa SEFER Dostum gerçekten fiyat muhteşemmiş, ben yurtdışı bir siteden Shwalbe maraton bulmuştum 150 ye bir çift almayı düşünüyordum bu fiyat oldukça iyi. Her gün gittiğim yolda ayda 2-3 kez lastik patlatıyorum ve ciddi sıkıntım var. Ağırlığı artık gözden çıkardım be maaş gelince alacaktım, şimdi bu iddalı sözlerden sonra bunu düşünmeye başladım
@akinomatata tşekkürler tam da benim sormak istediğimi sormuşsunuz cevabı merak ediyorum. 5 gün içinde alacağım çünkü
Bende bir rubena kullanıcısı olarak çok memmunum. 700x35c Flash APS modelini kullanıyorum. Zırh kalınlığı sadece 1mm fakat iş görüyor, daha sadece 1 kere patladı. Onda da 8-9mm uzunluğunda bir gül dikeni girmişti, marathon plus olsa o da patlardı büyük ihtimal. Lastiğin tanesini 32 liraya aldığımdan bahsetmiyorum bile... Tam zırhlı modelleri 50 lira civarında bir sonraki lastiğimde 700x35c Stop Thorn Ultimate olacak...
Yorumlar ve güven için teşekkür ederim. Bazı sorular geliyor, ben daha okuyamadan diğer kullanıcılar cevaplamış oluyor. E bu da güzel bir şey.
Bugün İstanbul için yağışlı bir gündü. Bende Eti Sarı Bisiklet projesinde Mobil Tamir Aracı'nda Kadıköy Kalamış Parkı'ndaki işime her zamanki gibi bisikletim ile gittim. Yağmur performansını bir kez daha test ettim ve onayladım.
Lastik basıncı ile ilgili sorular gördüm; lastiğe ne kadar(PSI cinsinden) hava basılması gerektiği dış lastiğin yanak dediğimiz kısmında kabartma şeklinde yazılıdır. Benim kullandığım 700x35c Long Way modeli maksimum 85PSI basınç kaldırıyor. Ben de kilomdan dolayı 85PSI basarak kullanıyorum. Kilosu 90'ın altında olanlar her 5 kilo için 2-3PSI basınç düşürerek hava basabilirler.
Son olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim;
Schwalbe Marathon Plus'lardan memnun kalanlar varmış. Tabi ki memnun kalırsınız. Bir çift lastiğe 240 TL para ödedikten sonra kendinizi rahatlatmak için elbette memnunum diyeceksiniz. Şunu söylemeliyim ki bir çift Marathon Plus satın almıştım geçen sene. Henüz birinci ayında arka lastiğim yanağın jantına değen kısmından yırtıldı. Bu Marathon Plus'ların kötü tarafıdır. Satın aldığım yer lastiği geri kabul etmedi tabi ki... Ben de lastikleri bir arkadaşıma hediye ederek kurtuldum geçen hafta.
Bir çift Marathon Plus'a vereceğiniz parayla üç çift Rubena Long Way alabiliyorsunuz. Valla varsa Marathon alacak paranız üç çift Rubena alın değiştirip değiştirip kullanın. Daha memnun kalırsınız. :islik::islik::islik::islik::islik:
Açıkçası ben de aşırı pahalı buldugum için üzerindeki KENDA ları gebertene kadar kullanacaktım, ancak lastik eskimesinden değil de patlaklar çılgına çevirdiğinden Shwalbe düşünür olmuştum, ancak RUBENA alacağım. haydi maaş gelsin maaş!!! geri sayım başaldı.
Şimdi önerinize uyarak maaş sonrası ilk alışverişim lastik oldu.. Heyecanla bekliyorum bu arada bu gün araba da bazı sürprizler yaptı sağolsun o da benden bayram haçlıgı istedi ve bir aküye 260 TL bayıldık. ... Lasitkler eğer dediğiniz gibiyse memnun kalacağımı umuyorum bayağı direndim almamak için ama son aylardaki patlaklar buna zorunlu kıldı beni ama memnun kalacağımı sanıyorum.
Darısı çanta takılp turda kullanabileceğim bir yol bisikletine inşallah, bir tane lapierre var beklemek durumundayım.
teşekkürler öneriniz için
Kilometre olarak bilmiyorum ancak 3 yıl gibi bir süredir rubena Walrus modelini kullanıyorum artık hamur olarak sertleşti bu kadar uzun süre geçince ancak özellikle yağmurda kullanmasını en sevdiğim lastiktir. Islak performanslı gözüm kapalı güvendiğim bir lastiktir.
@nbacıshaquılle benim lastik RUBENA OCELOT 54-622 29X2.10. 2. gün patladı.. internet sitesinde gelecek lastiğin CHAOYANG VICTORY H5129 29X2.10 olacağı yazıyordu ama rubena geldi.
bende dağ bisikletime lastik alacaktım. fiyatı da iyiymiş, 26x1.75 olanından alayım en iyisi. inceleme için teşekkürler
sedona dağ bisikletimde kullandığım cst lastikler de baya sağlamdı bu arada. o kadar camın üstünden geçtim hiç patlamadı. bisikleti 2 yıl kullandıktan sonra 1 kere patladı, onda da bıtrak(diken) batmıştı, ondan patlamış. cst bence sağlam lastik, tek eksisi telli olduğu için janttan çıkarması zor oluyor
@Angel Ben de 26x1.50 olandan alacağım Bisiklet aksesuarsız pedallı 14kg ye düşcek düz pedallarım 400gr üstünde ama hafif pedal önerisi olan varsa iyi olur.
@nbacıshaquılle rubena dan mı alacaksın? ben zaten şuanda maxxis detonator 26x1.50 kullanıyorum. aralık ayında 3sene dolmuş olacak bu lastikle. baya da eskidi. rubena nın fiyatı da ucuz. 1.50 sini bulursam ondan alırım. pedal olarak wellgo lu 935 tavsiye ederim. hem sağlam hem de ayaktan kaymıyor ama ağırlığı hakkında bi fikrim yok