Scudo Sports

Tur Lastik Önerisi - Schwalbe değil Rubena

@Anonim Önceki mesajları okuduğunda verdiğim örnekleri görebilirsin. Yol tutuşunun çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Az önce de dediğim gibi kar yağışında yokuş tırmanmışlığım var.
5000km üstünde şu anda. 3000km daha götürür ancak o kadar ucuzlar ki 5000km.'de bir çift alınabilir... Zaten pluslara verilen parayla üç çift alınabiliyor... Değiştirip değiştirip kullanın :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@oguzhan0101 ben de şu anda cst nin 700x40 lastiği var
Islak zemin de hatta kışın karda bile kullandım ıslak ve soğukta iyi ama havanın çok sıcak olduğu şu zaman da lastik asfaltta kayıyor, biraz da ötüyor
bir yıldır kullanıyorum 1000 km falan ancak kullandım pek aşınmadı
Patlak koruması yok, sıcak asfaltta hamuru yumuşak kalıyor
Eski bisikletin 700x28 lik lastiğini kullanıyordum asfaltta ama onun da yanakları yarılınca tekrar cst ye döndüm 700x40 ile 700x28*arasında bariz fark oluyor asfaltta, ama soğuk asfalt ve stabilize çekilmiyor

Mayıs ayında yeni bisikletimi Kaçkar Bisiklet'teki satıcı da "Rubena al bence, Schwalbe'ye o kadar para vermeye gerek yok," demişti. Bu kısa tavsiyesi beni ikna etmeye yetmemişti ama şu an galiba ikna oldum.. Teşekkürler. Deneyelim bakalım.

150 kg olayıyla ilgili bir şey sormak istiyorum. Tüm yükü arka tekere mi vermiştiniz yoksa ön bagajınız da var mıydı?

@Birhan K.
Ön bagaj hiç kullanmadım hayatımda. Merak ediyorum açıkçası nasıl bir his olduğunu. :)

Bende rubenanın syrinx modelini almayı düşünüyodum bakalım iş görür inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Emre Sefa SEFER
@Emre Sefa SEFER hocam dediginiz model ile asagidaki model arasindaki fark nedir bilginiz var mi?

Mosso 1521 msv aldim, toplam 50kmde 8defa lastik patladi, oda normal asvaltda, bir zimba teli girer bi cam parcasi, bisikleti benzin dokup yakmadan lastikleri degistiriyim dedim. Ne onerirsiniz? Amazon uzerinden de alabilirim 150-180tl arasi butce ayirdim, ic ve dis lastige.
Yardimci olursanoz sevinirim tesekkurler.

Bahsettigim model

Rubena Hook Stop Thorn 700x35c Zırhlı.

Hook ile flash arasindaki farkdan bahsediyorum, tesekkurler

@kronik
Yapı ve malzeme olarak bir farklarının olduğunu düşünmüyorum. Benim paylaştığım Flash modeli Hook modeline nazaran performans sürüşüne daha yatkın. Lastiğin dış yapısını incelediğinizde farkı siz de göreceksiniz.

paylaşım için teşekkürler, bende düşünüyordum bu konuyu sadece fiyatı ve sizin yazdıklarınız bile denemeye değer olduğunu gösteriyor.

@Emre Sefa SEFER hocam peki onerebileceginiz bir ic lastik var mi? Bu icinde sivi olanlardan dusunmuyorum. Butun ic laatikler aynimidir yada onerebileceginiz var mi?

Son olarak bu lastigi satan tek yer var sanirim googledan aradigimda bulamadim, sizde buradan mi aldiniz.

Tekrar teselkurler

@kronik
Ben iç lastiği tanesine 20 TL vererek CST aldım, araba sibobu dediğimiz kalın olanlardan. Benzinliklerde rahatça şişirebiliyorum ve çok da memnunum.
Dış lastiği sponsorumdan almıştım internetten değil... Ancak internette bir çok yerde ilanını gördüm bu lastiğin. Güvenilir olduğunu düşündüğünüz bir yerden satın alabilirsiniz.

Bu konu bana çok yaradı. Teşekkürler

@Emre Sefa SEFER hocam kusura bakma cok soru soruyorun fakat benim gibi bilmeyenlerde olabilir, kalin sibob her janta olur mu? Inceden performans olarak bir farki varmi?
Tesekkurler

@kronik
Her janta uyumlu değildir kalın sibop. İnce sibop takılı olan jantlara genelde geniş geliyorlar, benim jantlarımda öyleydi. Ben bunu törpü ile deliği genişleterek çözdüm.
Performans olarak bir farkı yok ancak dediğim gibi benzinliklerde kolayca şişirilebiliyor.

özceylan bisikletten geçen aylarda bir çift rubena 5mm. korumalı lastik aldım ve 5 gün süren kıbrıs turumuzda gayet güzel bir biçimde(40 derece sıcakta günlük 100-120 km) test ettim.. fiyat performans açısından baktığımızda oldukça makul ve beni memnun eden bir lastik olduğunu söyleyebilirim ve 700 km boyunca bir kez bile patlamadı o anlamda da memnun kaldım.. selamlar..

• Beğen
Bugün itibariyle Rubena Flash 700x35 lastiğe geçmiş bulunmaktayım. Bianchi 29" MTB için bence en iyi f/p ürünü. Yokuşlarda özellikle yarıyarıya harcadığınız güç fark ediyor mtb lastiklere göre. Hafif arazide (taşı çakılı bol) geçtiğim halde banamısın demedi. Tavsiye ederim.
Bu arada netten baktığım yerlere bir türlü güvenemedim daha pahalıya almış oldum açıkçası ama en azından kafam rahat. İç lastik olarak kalın sübaplı takıldı zaten eskilerde öyleydi.

• Beğen
Geri