Scudo Sports

Tunç Soyer'in işe bisikletle gitmesi

PR'sa da en azından bisiklet üzerinden PR yapmış, mermi üzerinden, savaş üzerinden, kan üzerinden değil! Alkışlar kendisine ???

Scudo
İsterse PR olsun veya olmasın fark etmez. Yeter ki, bisiklet görelim insanlar görsün etkileşim olur da yayılır yani bir de böyle bakmak lazım.

@ATALAY16
Bisikletçi insan,bisiklete binen insanın yanında yer almalı..Yanında yer almasa da,bari karşısında yer almamalı..!

A partisi,b kişisi diye bir şey yok..O reklam için,bu bilmem ne için biniyor demeye de gerek yok..Biniyorsa biniyor,bitti..

Bu ülkede bisiklete binen insan,her türlü aşağılanıyor..Biz bisikletçiler,azınlığız,bunu hiç aklımızdan çıkarmamalıyız..
Dışlanıyorsun,ötekileştiriliyorsun..Az daha zorlasalar,bisiklete binenleri terörist ilan edecekler..''Abartıyor bu'' diyenler için iki haber önünüze koyacağım..
1-"Filyos’ta kadınların bisiklete binmesini istemiyoruz. Bisiklete binerek herkesi tahrik ediyorsunuz." diyen şahıs, kendisine itiraz eden bir kadının da boğazını sıkıp kocasını tehdit etti.
(link)
Çok kötü bir haber değil mi?Bir de alttakine bakar mısınız?
2-"O bisiklete binmeye devam etsin"
(link)

Afyon35
hocam ilk kez sürmediğine dair birebir tanık olduğum bir bilgiyi paylaşayım sizlerle,geçen yıl bir grup sürüşünde seferihisarda pazar günü denk gelmiştik kendisine oradada bisikletiyle dolaşıyordu,hatta yollardan şikayetçi olmuştuk,gerekli kaynak sağlanınca halledicez demişti;)

bu konuda bile bölünüp taraf alıyorsak bizden bir şey olmaz,böyle gideriz işte.Pes doğrusu bisiklete bindi diye PR çalışması diye hemen karşı taraf rolü üsleniyorsak,bizim biraraya gelmemiz çok zor.Sonra ülke niye gelişmiyor diye uzakta aramamak lazım

bir yerde bindiği bisikletin elektrikli olduğunu okumuştum elektrikli bisikletin BİSİKLETten sayılmayacağını düşündüğüm için ...

@metin küçük
Neden öyle bir düşünceniz var ki?
Elektrikli bisikletin de kendine göre bir yeri var.
Elektrikli bisiklette de yine pedal çevriliyor. Sadece daha az yoruyor. Şehir içinde işe giderken bi yönden iyi bişey.
İşe giderken kimse fazla terlemek istemez. Ki belediye gibi sürekli insanlarla görüşmenin gerektiği bir ortamda ne kadar az ter o kadar iyi.

Sığacık-Seferihisar arası dar yoldaki bisiklet için bariyerle ayrılmış yolu güvenle kullandım,
Randevu alındığında ilk etapta Üçkuyular iskele-kent ormanı arası ile sahilevleri bağlantısını grup liderlerimiz gündeme getirecektir eminim.
Sadece endişem, zamanla bisiklete malesef hala sıcak bakmayan belediye bürokratlarının başkanla aramıza mesafe koymasıdır.

@Triban siz benim yorumumu yanlış anlamışsınız tabi ki yanındayız başkanın sadece teyzenın dediği aklıma geldi ülkenin bisiklete bakış açılarına dikkat çekmek için ha bisiklet kulalnıyorum diye milletin ne dediği umrumda mı tabi ki hayır hayatımda aldığım 2.en iyi karar son olarak kafalarına göre :)

Ak dersin öbürü kara der,
Bisiklet biniyor dersin, öbürü arabaya binsin itibar der,
İyi bir şeyler yapmaya çalışırsın, diğeri çıkar olmamış der,
Ağzına geleni ..... şeklinde söylersin terbiyesiz olursun(seni delirtme noktasına getirenlerin çok terbiyeli olduğu gibi),

Anlayacağınız bu ülkenin gelişmemesinin asıl nedeni bu. Çekemiyorlar insanlar birbirlerini. Hep açız hep daha fazlası bizim olsun. Hep kıskandığımız şeyleri aksi durumda yıkıcı eleştirilere maruz bırakıyoruz. Bir çok kez de tekrarladığım üzere bizden hiç bir halt olmaz. İnsan olmayı, yapıcı olmayı, ithamlara maruz bırakmadan eleştirmeyi, eğitilmeyi, dinlemeyi, düşünmeyi, sevmeyi sevilmeyi saygıyı öğrenmediğimiz sürece bisiklet yollar insan hak hukuk hepsi yalan.

Adam belediye başkanı ülkenin tarihinde kaç kere görülmüş yaptığı hareket bilinmez. Sonuçta dikkat çekiyor mu evet! Bu kadar magandanın içinde çekiyor. Ha şu yollara el atarsa da efsane iş yapmış olur o ayrı. Yapmasa da başlangıç yapmış o bile yeter....

Edit : Sosyal medyada klavye şövalyelerinin insanları ... etmeye çalışmaları da ayrı bir durum. Mesela dediklerime katılmayan karşıt görüş hemen her şeyi çürütebilir....

@sargonnas
Hocam tahminim uzun müddet sürerse işe gidip gelmede yollara illaki el atar kendisi de sıkıntı çekecek çünkü o yollarda. Mesela dün bizim belediye başkanı da bisiklet sürdü bisiklet master planından bahsetti daha güvenli hale getireceğiz filan dedi. Bence güzel şeyler oluyor tebrik etmek lazım eleştiriler yapıcı olmalı.

ben siyasi önyargılarını yenemeyen dostlarıma hep şunu derim " şu an saçma ve komik şekilde eleştirdiğin bu konuyu senin desteklediğin kişi yapsa ne derdin?" "bana cevap verme vicdanına ver cevabı" derim. siyasetin canı cehenneme. yaptığı davranış süper ötesi bir davranış. yok gösterişmiş yok daha önce biniyormuymuş. bu ülkede neler oldu neleeeeeeerrrr.... saysam siyaset olur. nedense böylesi bir şeyi dibine kadar sorgulayan değerli arkadaşlar , çok önemli ve hayati meseleleri es geçiyor. ve komik duruma düşüyor. saygılar , sevgiler.

Arkadaşlar yazdıklarımın siyasi alana evrilmesinden rahatsızım. İzmir de belediye başkanları ilk defa binmiyor bisiklete Aziz Kocaoğlu, Hüseyin Mutlu Akpınar ve Tunç Soyer ile birlikte bisiklete bindim, sonuç 60 cm bisiklet yolu üstelik gidiş dönüş çok değil 1 yıl önce yaşandı bu olay. Seçim öncesi yapılan turda başkan Oil Velo gibi bir şeyler söyledi bisiklet kamp alanı yapılacakmış. (Tek eksiğimiz kamp alanı zaten!!) Görüntülere tekrar bakın bisiklet yolunda süremiyor insanlar var. Endişem şudur ki yine yeni yeniden İzmir de bisiklete binen belediye başkanı goygoyu yapılacak, bilmeyenler gıpta edecek, sahilde bisiklet gezmelerine çıkılacak, Güzelbahçe yolunda kazalar devam edecek, Karagöl yolundaki çukurlar artacak, Sasalı yolunda kaldırım boyandığı için bisikletçiler trafik suçu işlemeye devam edecek.

Abdullah bey,

Endişelerinizi anlıyorum. Ama bir yerden başlamak lazım. Ülkenin her yerinde ilçeler bisiklet yollarıyla birbiriyle bağlı da, bi İzmir'de bu eksik değil.

Ayrıca bu ülkede bisikletle ilgili yeteri yatırımın yapılmamasının, insanların bisiklete oyuncak muamelesi yapmasının yegane sebebi bisikletli sayısının az olması. Siz insanları bisiklete imrendirmeden, bisikleti insanlara sevdirmeden, her yeri bisiklet otobanıyla donatın; faydası olmaz, hatta "bu muydu derdimiz, burdan da mı yürüyemeyeceğiz, nereye park edecek bu araba" diye antipati yaratır.

Önce bisikleti normalleştirmeliyiz. Sayısını arttırmalıyız. Daha iyi ulaşım yolları, daha iyi düzenlemeler bir sonraki adım.

@Duru Kırtasiye

Merhaba, PR ("Public Relations: Halkla ilişkiler bir işletmenin, kurumun ya da örgütün bağlantı kurduğu ya da kurabileceği kimselerin anlayış, sempati ve desteğini elde etmek ve bunu devam ettirmek için yaptığı sürekli ve örgütlenmiş bir yönetim fonksiyonudur. Temelinde ikna, retorik, algı kavramları yatmaktadır." Kaynak:Vikipedi ) güçlü bir propaganda aracı, dolayısıyla siyasette güçlü bir argüman. Yani sizin tespitiniz/eleştiriniz dolaylı da olsa zaten siyasi bir söylem içeriyor, bu yüzden rahatsız olmayın lütfen, gelen tespitler/eleştirilerde aynı düzlemde seviyeli bir şekilde devam ediyor, iyi forumlar.

Konu bu çizgide devam ederse forum açısından sağlıklı olur arkadaşlar, ana tema bisiklet, parti ve bireyler üzerinden karşılıklı tartışmaya girmeyelim lütfen!

İzmir European Cycling Challenge 2017 birincisi Bir de böyle bakın.

bir belediye başkanımız değil, bir büyükşehir belediye başkanımız. Hem de Türkiye'nin üçüncü en büyük şehrinin!

Bisiklet yoluna da çok takılmamak lazım..Adam bisiklet yolu yapmış ama yolda bisiklete binen yok..!
Bir sefer bisikletten düşüp,dirseğimi çatlattım,o da bisiklet yolunda:booo:
Giriyorum bisiklet yoluna,cam kırıklarından,yayaların yolda sallanmasından rahatsız olup,tekrar çıkıyorum yoldan..
Yol yapmak önemli değil,insan yapmak/eğitmek önemli..

öncelikle bence sorun bisiklet yolundan ziyade çoğu insanın bisiklete yabancı olması. istanbulda muhtelif yerlerde bisiklet yolu var , forumda bu yollarda bisiklet kullananların sayısı %20den azdır. bu yollar bisiklet kullanmaya pek elverişli değil malesef. hatta kaza riski en yüksek yollardan biri. bir yol düşünün ki acemilerde ustalar da aynı yolda , insanların çoğu bisiklet yolundan yürümeye bayılıyor zaten , bunun dışında parkta oynayan bir çocugun da birden yola çıkması çok olası. ( yaşanmış olaylardır)

burada esas olay bisikletin var oldugunu ve var olacağını insanların kafasına dikte etmek. adam hala yol kendinin sanıyor ve sağ tarafta gittiğim halde içimden geçip beni geçmeye çalışıyor. sonra da yol benim yolum git başka yerde sür diye bağırabiliyor. şuan için ilkokul , ortaokulda dersi veriliyor mu bilmiyorum ama insanlara bisikletin trafikteki durumu ile ilgili eğitim vermek gerek. Yurtdışında cocuklar ufaklıktan bunları öğrenirken bizler yaşayarak ve tecrübe ederek görüyoruz.

Son düzenleme:
Geri