Scudo Sports

Triban 100 2019

@Enes1181
İlk defa yol bisikleti alırken ister istemez bende buna baktım ama sonra yetersiz geleceğini düşündüm. Aynı paraya 2. El triban 500 aldım şuan gayet memnunum sizede tavsiye ederim.

Scudo
8 aylık Triban 100 kullanıcısıyım. Yol bisikletine başlangıç niyetiyle almıştım. Yani ben roadbike niyetiyle kullanıyorum.
Evet 23-35 arasında lastik desteği var. Ayrıca bagaj delikleri de olduğu için tur bisikleti yapılabilir. Çelik maşa ve alüminyum kadrosu ile tur bisikleti için gerekli esneklik mevcut. Vites değiştirme kolunu performans sürüşlerinde bile dert etmedim, ki turcu bunu hiç dert etmez.

Eksilerinden bahsedeyim.
48 ayna ve 34 ruble dişli oranı ile yüklüyken uzun yokuşlarda çok yorabilir. Ben Eğimin %10 ortalama olduğu yerlerde zorlanıyorum. Kadans çok düşüyor. Yeterli kondisyonunuz varsa bilemem.
Stock lastikler ile tura kesinlikle çıkılmaz. Çok kolay patlıyor. Bir çift zırhlı lastik için de bütçe ayırmalısınız.
Yukarıda yazılmış. Jant bandı çok kötü. Mutlaka değişmeli.
Seleyi belki değiştirmek isteyebilirsiniz.

@asibol 1700 lira bisiklet 200 lira bi çift lastik ve jant bandı ee oldu 1900 lira fren ler leş vitesten bahsetmiyorum bile ben ne anladım bu işten. adam 1000 km yapmamış triban 520 satıyor üzerinde schwable tur lastiği var 1700 lira. 2 ay kullanıcan senin triban 100 ünde o hale gelecek.

• Beğen
Tepkiler: galen
amacım yol bisikleti olsa zaten triban 500 almayı bende bilirdim heralde :D ama amacım parke yolda sürülebilcek bir bisiklet tekeri ince olsun ama yol tekeri kadar olmasın istiyorum bu yüzden triban 100ü seçtim zaten parçaları kötü demişsiniz evet kötü bir sisteme sahip ama özelde bir arkadaşla konuştum kardeşim kullanmış hiçibir sıkıntı çekmemiş birde eğer triban 100 tarzı bildiğiniz bir bisiklet varsa max 1700 tl olsun atarsanız sevinirim tekeri 32mm olsun drop bar olursa daha iyi olur dediğim gibi ama flat bar olan varsa onuda atarsanız sevinirim

@asibol jant bandının ne olduğunu tam olarak bilmiyorum fotoğrafını atabilir msiniz ?

@asibol şehir içi kullanımda lastiği çok patlar mı

@Enes1181 bakın size şunu söyleyim bianchi marka bir dağ bisikletim var 7 yıllık hatta bu ağustos 8 yaşına gircek ve ben onu nerdeyse hergün kullandım ve kullanmaya devam ediyorum çift amortisorlu olmasına rağmen şehir içinde kullanıyorum ve zevk alıyorum onu bile kullanırken triban 100 ise 2 yıllık bir hayalim ve bunu gerçekleştirmek istiyorum ama almadan bir forumada soruyum kullananlar memnun mu diye bir arkadaş saolsun çok yardımcı oldu hiçbir sıkıntısı olmadığını söyledi sadece dişli oranı bi zaman sonra yetersiz gelebilecğini söyledi buda fazla sıkıntı değil çünkü o kadar performans aramıyorum şehir içinde bazende asfallta gidicek bir bisiklet istiyorum bunun içinde bana göre en iyi seçenek triban 100 bırakın triban 100ü bana 100tllik bir bisiklet verin yine zevkle sürerim 2 ay içinde hiçbir bisikletten vazgeçilmez geçende bana göre bisikleti seven birisi değildir bisikletimiz ne olursa olsun o bize zevk veren ulaşımızı sağlayan bir araçtır. Dediğim gibi 7-8yıl çift amortisor bir dağ bisikletini her gün kullanıp bıkmadıysam ve halande kullanmaya devam ediyorsam triban 100 donanımsal olarak size ve başkalarına göre kötü olsa da triban 100un en az 5 yıl güzellikle götürceğini düşünüyorum zaten 5 yıl sonrada birikim fazlaysa daha iyi bir bisiklete geçmeyi düşünüyorum ama garanti veriyorum ki siz de bu bisikleti alsanız en az 5 yıl sürersiniz şuan sanarım mtb kullanıyorusnuz hiç bir arakdaşınız yol bisikleti yada tur bisikletini denediyseniz zaten bunun sizi uzun zaman idare etceğini anlarsınız.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: notforheaven
Triban 100:
Ön: 48T tek yaprak aynakol
Arka: 7 yapraklı 14-34T ruble
En küçük vites oranı: 48/34=1.411
En büyük vites oranı: 48/11=4.363

Adamakıllı bir yol bisikleti:
Ön: 34-52T iki yaprak aynakol
Arka: 8,9 veya 10 yapraklı 11-28T ruble
En küçük vites oranı: 34/28=1.214
En büyük vites oranı: 52/11=4.727

Bu bisiklet hem olması gerektiği kadar iyi tırmanamıyor hem de düz yolda olması gerektiği kadar hızlı değil. 200 lira daha koyup en azından iki yaprak aynakolu olan Salcano xrs066 almak daha mantıklı bir seçenek olur bence. 2. el seçenekleri de değerlendirilebilir.

acaba ben mi anlatamıyorum 23mm bir yol bisikleti istemiyorum tur bisikleti tekeri olan bir yol bisikleti istiyorum :D çok zor bişey mi istiyorum acaba

@Ecmel55
biz de parana yazık olur alma diyoruz ama anlatamıyoruz :)) al bi ikinci el triban 500-520 tak bir kalın lastik çok mu zor
neyse koskoca forum ailesi sana anlatıyor ama sen hala anlamamakta ısrarlısın,en kısa zamanda al biz de kurtulalım

• Beğen
Tepkiler: OgulcanGuven
Arkadaşlar lütfen beni yanlış anlamayın ama arkadaşımıza bu konuda cevap vermeyi, tavsiye vermeyi bırakmak lazım. Kendisi zaten söylenenleri şiddetle reddediyor zira kararını vermiş. Madem istediği Triban 100 gidip almalı sonra kullanınca kötü mü yaptı iyi mi yaptı zaten görecektir. Nasıl olsa biz burada ne söylersek söyleyelim dinlemeyecek. 15 gün ve 5 sayfa yazı geçti ve hala aynı şeyler konuşuluyor. Bırakalım Triban 100 alsın ve tecrübe etsin herkes mutlu mesut hayatına devam etsin.

@CeRKeZ yazının en başında bahsettim kullanan kişilerin yorumlarını istedim fakat kullanmıyan kişilerden o kadar fazla olumsuz cevap geldi ki biliyiroum hep aynı şeyleri yazdım fakat benim amacım kullanların fikrini almaktı ve kulanan arkdaşlar bana özelden bunu bildirip yardımcı oldular zaten istiyen kişiler cevap vermeyebilir herkes kendi iradesiyle cevap veriyor başlığı 333 kişi okumuş ve istiyenler cevap verdi ben amacıma ulaştım kullanan kişiler bana güzelce izah etti ben en az 5 kere başka bir model öneriyorsanız linkini atın dedim sadce 1-2 arkadaş attı onlarada teşekkür ettim

bu arada çoğu kişide faydada buluncak cevaplar verdi siz istemiyorsanız cevap vermek zorunda değilsiniz fakat diğerlerin fikrine karışmassanız sevinirim kötü birşey demediğnizinde farkındayım ama yinede insanlar düşüncelerini söyleyebilirler 5 sayfa yazı boyunca sadece 2 kişi çıktı kulanan onlarda birisi özelden (yeniden teşekkür ederim o kişiye) yardımcı oldu diğeri de burdan yardımcı eğer triban 100 kulanan birileri varsa fikirlerini belirtirse benim için daha iyi olcak kullamıyan kişilerden de eğer triban 100 gibi bir bisiklet öneriyorlarsa linkini atmalarını tekrar istiyorum

@Desert Fox bu kadar kişi nie merak ediyor anlamıyorum 333 kişi okumuş ama 15 kişi falan yazı yazdı diğerleri inceliyor galiba bu arada foruma sormadan da alabilirdim bisikleti fakat kulanlardan bir düşüncelerini söylemesini istedim saolsunlar yardımcı oldularda sizlerde bazı konularda yardımcı oldunuz fakat çok olumsuz da yorum aldım bunları değerlendirdim ama hala başka bir seçenek göremiyorum triban 500 alıp kalın teker takın demişsiniz ama triban 500 3bintllik bir bisiklet 2.el hadi 2bine satılsa (2.ele karşıyım :D ) lastik tak şunu ypa bunu yap yine 2500tl oldu ne anladım :) bu fiyat bandında bu tür özellikte başka bisiklet yok fazla en iyiside benim fikrimce! triban 100 dediğim gibi istersen iz cevap yazmayabilirsiniz ben kimseye cevaplayın demedim sadece kulanan kişilerden yorumlarını istedim ama forumda bana triban 100den vazgeçmem için seferber olundu :D (!) sizde eğer başka bir öneriniz varsa linkini atarsanız sevinirim

Bu arada bu bisikleti çoğunlukla şehirde gezme için kullancağımı ve biraz daha hobi amaçlı olcağını arasıra arkadaşlar arasında yarış yaptığımızı ve artık mtbden bıkan beri olarak söylüyorum.Amacım yarış değil amacım işte 90-100 basayım değil sonra asflattan çıkmayıp sürmek değil. Amacım parkede şehir içinde hobi amaçlı günlük 1-2 saat gezme amaçlı arkadaşlarla eğlenme amaçlı ve bunun yaninda dolaylı olarak spor amaçlı kullanmak sanarım bu bisikletle performans aradığımı sanıyorsunuz fakat hiçbir zaman performans aradığımı söylemedim.Siz galiba beni biraz yanlış anladınız fakat performans içinde kullandığımda bana yetceğini düşündüğümü söyledim ve youtubede 3-4 kanal var türk olarak triban 100 kulanan ve izlediğim her videoda çoğunlukla olumlu bir yorum yaptıklarını gördüm hatta birisi 3ayda 3bin km yapmış ve hiçbir sıkıntı çekmediğini söyledi izlediğim videoda amacımı söylemediysem şuan söyleyim :) buna göre yorumlarınız ve fikirleriniz belirtirseniz sevinirim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: notforheaven
meraz ettim cidden bu bisikleti aldiniz mi,ne yaptınız?

bu hafta içi alacağım biraz sıkıntılar oldu zaman bulamadım aldıktan sonra incelemesini söylücem merak etmeyin bu arada kullandığınız bisikleti bir arakadaşım kullanıyor triban 100 ile birlikte onla performans denemesi yapacağız :) sizde bisikletinizin iyi veya kötü olduğunu anlayabilirsiniz :D bu arada bir iddia yok sizin bisikletinizi de çok sevdim kullandım 1 saat falan boyunca alet fişek gibi uçuyor :D bu arada şuanda 1750 tl olmuş sıfırı onuda almak istiyorum bi yandan :D sizce sizin bisikletinizi almalı mıyım + ve - lerini sayarsanız sevinirim.Ama büyük ihtimal triban 100 kararım dğeişmicek yinede siz bisikletinizi tarif ederseniz sevinirim

düzeltme yapım pardon sizin bisikletiniz değil galiba ama carraro sportive serisinden arkadaşın bisikleti

sanırım 221 di

Evet arkdaşlar bisikleti dün aldım ve gece 1 saat sabah ise saat 8 den itaberen 5 saat sürdüm.Şunu diyebilirim ki kesinlikle olumsuz yorumlara bakmayın olumsuz yorum yapılan bir konu dişli oranıydı en az 15-20 tane yokuş çıktım hiç birindede duyrup bisikleti elime almadım.Vitesler ise gayet yeterli evet 1 tane daha vites istiyorsunuz fakat merak etmeyin yeterli olcaktır ben bütün olumsuz yorumlara karşı aldım ve çokta iyi gidiyor.Size tavsiyem içiniz sınıyorsa alın.

arkadaşlar saat 7 gibi geldim ara vermiştim öğle arası ilk günden 63 km yaptım gerçekten çok zevkli bir sürüşe sahip biraz yol bisikletinden daha çok konforlu geldi bana vitesi yeterli gayet yokuşlarda da şuanda zorlanmadım henüz çok dik yokuşlar çıkmayı da denedim elime almadan bisikletle çıktım alacaklar varsa almalarını tavsiye ederim şimdilik gayet güzel bir bisiklet hız denemesinde de 75km+ gördüm sonrasında frene basmak zorunda kaldım baya hızlı gidiyor yani zorlamadan 60+ ya çıkabilirsiniz sonradan 100+ya kadar gider diye düşünüyorum çünkü 75 km çıkmışken o kadarda efor sarf etmedim.Alacak arkadaşlara öneririm dişli oranı bana göre yeterli zaten mtbden geçiş yapacaksanız konfordan kayıp etmeyeceğinizi söyleyebilirim.

Hayırlı olsun demek düşer bizede. İçinize sindiyse ne mutlu.

Son düzenleme:
teşekkür ederim merak edenler olduğu için düşüncelerimi yazıyorum almak isteyenlerin fazla yorumları okuyabilcekleri başlıklar yok yani triban 100 alan kişi kullanan kişilerin yorumlarına bakmak istiyor şahsen ben öyle düşünüyorum almak isteyen bazı kişilerde öyle düşündüğü için yazdım.Tekrardan teşekkür edeirm.

hızı nasıl ölçüyorsunuz? strava kaydı var mı?

Apple watch saatimden ölçüm ordan hızı gösteriyor birde arkadaşta km saati var onunla yan yana giderken baktım

@Ecmel55 dostum bisikletinin fotoğraflarını çekip atar mısın?

Bir yanlislik olmasin hocam atmosferik motor 1.0 lik arabalar bile 100e cikarken baya zorlanir :)

• Hahaha
Tepkiler: Cyanide ve CeRKeZ
@slckats tabii ki bi ara atarım şuan müsait değilim kusura bakma

@fbyram zorlanma kişiden kişiye değişir mtbden geçince zorlanma olsada mtbnin yanında az bir zorlanma hisediyorsun onu demeye çalıştım yani durduğumda nefes nefese yada bacağım ağrımıyordu gayet normal bi şekilde pedalı çevirerek sprint kalkmadan çıkılabilceğini diyorum

@CmlCLK neden üzgün tepkisi verdiğinizi anlayamdım ?

@CeRKeZ neden üzgün ifadesi attığnızı bir türlü anlayamadım ?

Son düzenleme:
Geri