Scudo Sports

Triban 100 2019

@Ecmel55

Takip etmiyorum ama bildigim kadariyla Apple Watch dediginiz alet pahali bir alet. Onu alabilmenize ragmen daha iyi bir bisiklet almamaniza uzuldum.

Scudo
peki birşey soracağım kullandığınız telefon ve bisikletinizin karşılaşmasını yapar msınız ? ihtiyaçlar farklıdır apple watchu sırf bisiklet için almadım birçok spor için işe yaradığını biliyorsunuzdur. Bu bir suya 1 tl verip 100tllik şişeye koymaya benziyor dediğiniz bisiklet konusunda ise ben 2 gündür kullanıyorum hatta 2 gün 1 gecedir 100km yaptım ve gayette memnunum carraro bisiklet kulanan arkadaşım var onunda çok hoşuna gitti yani bisikletin iyi olup olmadığı kişiden kişiye değişir.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Ecmel55

Haklisiniz. RR 540 ve Triban 540 sahibiyim ama telefonum Samsung Galaxy A3. Hatta o bile fazla geliyor. Sordugunuz icin ayrinti vedim ama BEN elektronige cok para harcamayi sevmiyorum. Biraz geri kafaliyim sanirim :).

@CmlCLK

Herkesin ihtiyaçları farklı. Arkadaşın gravel tarzı bir bisiklet istediği belliydi, anlattıklarından bunu çıkardım. Bana kalırsa ikinci el alması daha mantıklıydı, sizin hakim olduğunuz ayrıntılara hakim de değildi ama "madem paran var neden daha pahalı bir bisiklet almadın" demek anlamsız. Saat belki onun hayatında daha yararlı, bunu bilemeyiz. İlginç bir meta fetişizmi var bu bisiklet camiasında.

• Beğen
@CmlCLK hayır o anlamda demedim sadece kişiden kişiye değiştiğini söyledim size göre bisiklet öndedir bana göre teknoloji en çok kullandığım 2 şey birincisi bilgisayar ikincisi ise bisiklet bilgisayarım hep en üst seviyede tutmaya çalışırım sürekli parça update yapabiliyorsam yaparım eğer teknolojik yeni bir aletler varsa ve hoşuma gidiyorsa genellikle alma taraftarıyım :D o yüzden kişiden kişiye değişir dediğimi yanlış anlamışsınız.

• Beğen
Gule gule kullan hocam bisikletini. Ust modeli önerilmiş sürekli, ihtiyacini bu model gideriyorsa tabiki dogru bir karar vermis olduguna katiliyorum. Ust modellerini onerenler sanirim bir sure sonra bu bisikletin yetersiz gelecegini dusunduklerinden onermisler olsa gerek. Zamanla ihtiyaclar degisebiliyor bu acidan ustadlarin önerileri her zaman degerlidir, bir sure sonra kullanıcı deneyimlerinizi paylasarak almak isteyenlere yardımcı olursaniz çok iyi olur.

• Beğen
@alicangul29 gravel tarzı bir bisiklet istediğmi söylemiştim bir yanlışlık olmuş o zaman aklımada nedense cyclocross diye söylemişim. Bulunduğum bölge genelikle parkeden asfalta asflatan parkeye parkeden toprağa geçen bir yer ve ondan dolayı gravel tarzı bisiklet almak daha uygun geldi elimdeki imkanlar dahilinde ve hoşuma giden bisiklet olan triban 100 geldi şuanda dediğim gibi gayet memnunum 23mm yol bisikleti kullanan arkadaşım var yanımda gelirken ben topraktan geçiyorum falan o eline almak zorunda kalıyor çoğu zaman yani ihtiyaç meselesi herşey.

@fbyram evet uzun bir süre kullandıktan sonra uzun kullanım testimi yazacağım almak istiyenlerin hepsine yardımcı olcağımı söylüyorum almak istiyen sorabilir cevaplarım.Herkes yol bisikleti önerdi fakat sürdüğüm yolları ve yol şartlarını düşünmeden söylediler ama belirtmiştim de oysaki neyse ben aldım gayet memnunum performans açısındanda gayet yeterli şuanlık benim için bu arada hız meselesini anlattım yararlı olmuştur umarım :D

Burada üst model öneren arkadaşlara çok hak veriyorum. Ama Nasreddin Hoca gibi @Ecmel55 arkadaşa da hak veriyorum. Sonuçta bütçe işi.Ve arkadaş ikinci el de almak istemiyor. Şu an ben de bir buçuk aydır bisikletsizim. Kron CCR 1000 almaya karar vermiştim sırf bütçem ona yettiği için. Sonra bazı terslikler onu almamı engelledi. Şimdi son kararım onun bir üst modeli Claris setli CCR 2000. (Aslında ben ikinci ele karşı da değilim. Hatta bir abimin çok güzel bir bisikleti var onu almak çok istedim. Çok da iyi bir fiyat verdi. Ama nakitimi başka yere kullandığım için ve o kadar nakit para bir seferde ayıramayacağım için olamayacak).

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Desert Fox kardeşim burdan da atayım 195675195676

@Desert Fox sana yalan borcum yok kardeşim nie almadıysam aldım diyim

• Beğen
Tepkiler: slckats
Ilk defa bir bisiklete 1700 sayip ic lastik maliyetine takilan bir arkadas görüyorum. Yordunuz bizi okurken.
Tskler

@mariokaldato 48li yama takımı aldım iç lastik sorunum kalmadı :D hatta yolda bir arkadaşı kurtardım gelirken lastiği patlamış yama almak daha mantıklı eğer çok uğraşmayım dersem yanımda iç lastikte var onu takıcam. İyi Sürüşler Dilerim

Bu arada alacak arkadaş varsa yada almayı düşünen bana istediği soruyu sorabilir.Uzun zaman kullanım görüşümü de yazacağım şuan daha 6 gün oldu ama yinede baya kullandım.

Kardeş konuyu geç gördüm ama 1,5 yıldır triban 100 kullanıyorum, ön dişli çok büyük olduğu için aşırı zorlamadan dolayı dizimi sakatladım, sana tavsiyem öne bir 3 lü aynakol taktır sağlığından olma.

Bende tur için uygun olacağını düşündüğümden bunu aldım. Ön dişli yerine 34T n-w aldım. Orjinal dişlisi de zorlamıyordu fakat turdayken bir süre sonra yorucu oluyor. Bütün arkadaşların da dediği gibi düşük seviye bir bisiklet, fiyatının yüksek olması decathlonun değil ekonominin suçu. Fakat bu komponenleri takana kadar bir üstünü takıp 100 - 200 lira fazla isteselerdi daha iyi olurdu. Kadro ve maşa tur ve gravel için uygun, evladiyelik denilebilir. Grupset ise eninde sonunda değişmeli.

Bu bisikletin detaylarını bilmeden alanlar zaten önemsemiyordur, problem yok. Bilerek alanların ise bir bildikleri vardır, yine problem yok.

* 25 liralık lastik olayına ben de takıldım. Hibrit bisikletin lastiğini 9,99'a alıyordum. Sonra işin detaylarını öğrendim ki; yol bisikleti ile alakalı herşey kazık fiyata. En kötü sti kol 400 lira?!

Bende tur için uygun olacağını düşündüğümden bunu aldım. Ön dişli yerine 34T n-w aldım. Orjinal dişlisi de zorlamıyordu fakat turdayken bir süre sonra yorucu oluyor. Bütün arkadaşların da dediği gibi düşük seviye bir bisiklet, fiyatının yüksek olması decathlonun değil ekonominin suçu. Fakat bu komponenleri takana kadar bir üstünü takıp 100 - 200 lira fazla isteselerdi daha iyi olurdu. Kadro ve maşa tur ve gravel için uygun, evladiyelik denilebilir. Grupset ise eninde sonunda değişmeli.

Bu bisikletin detaylarını bilmeden alanlar zaten önemsemiyordur, problem yok. Bilerek alanların ise bir bildikleri vardır, yine problem yok.

* 25 liralık lastik olayına ben de takıldım. Hibrit bisikletin lastiğini 9,99'a alıyordum. Sonra işin detaylarını öğrendim ki; yol bisikleti ile alakalı herşey kazık fiyata. En kötü sti kol 400 lira?!
Ön yaprağı ben de düşük dişliye çevirmeyi düşünüyorum yokuşlarda daha az zorlasın diye de tavsiye eder misin bir de kaçlık bir dişli takmam lazım?

Su gidon ustu vitesleri olmasa problem yok ta... valla 4 senedir 14kglik bir hurda yol bisikletiyle 100kmlik turlarda yaptim 60kmlik turlarda yaptim, -20C de de kullandim 30C de de. Bisiklet bisiklettir, onemli olan bacak ve irade. Bence hedefledigi kitle icin uygun bir bisiklet.

Geri