Scudo Sports

Triban 100 2019

@Desert Fox bu bisikletin carraro olanı arkadaşımda var yani buna benziyor ben dropbar istiyorum ama bunların drop barlısı var mı ?

Scudo
@Ecmel55
illa drop bar mı diyorsun sırf drop bar için triban 100 almak akıl karı değil herkes bunu anlatmak istiyor

@Desert Fox yok sırf onun için değil triban100 nedense bana çok iyi bir bisiklet gibime geliyor ve b'twin marka bisiklet kullanan arkadaşlarımın hiçbir sorunu olmuyor olduğunda dechatlona gidiyorlar hemencecik düzeltiyorlar yada biraz bekliyorlar oluyor müşteri destekleri çok iyi dropbar kısmına gelince evet biraz dropbarı istiyorum çünkü flat bar gidonlarda rüzgarı adeta yüzümde hissediyorum ve bu beni yavaşlatıyor ve yol yarışa da triban100den sonra geçmek istediğimden dropbara alışmak istiyorum çoğunuza göre triban100 kötü bi bisiklet ama kullan kişilerin hepsi memnun kalmış demek istediğim şu insanlar hep kendine uyup uymadığına bakıyor önemli olan benim istediğim özellikler ve ben bunlarıda belirttim asfalta az giriyorum genellikle parke yollarda kullanıyorum ve bu yollarda hız yapmak birazda yol yarış bisikletlerine alışmak için istediğimi söyledim zaten sırf dropbar için almıyorum tabii ama onunda bir etkisi yok değil tabii

@Ecmel55
sen zaten seçimini yapmışsın kimse önermiyor ama sen hala bu kadar istekli olduguna göre sen en iyisi al
bkz:(link)

Ecmel kardesim, sen zaten kendin kararini vermissin, triban 100 almak istiyorsun, ve bizlerden bu istegini hakli cikartabilecek gerekceler istiyorsun.

Biz ne diyelim sana ne istiyorsun? :)

@Desert Fox aslında kararımı verdim evet fakat kullanlardan bilgi almak istediğim zaten ilk cevap yazan kişini kardeşi kullanmuş ve diğer yol bisikletlerine yetiştiğini ve yanlış hatırlamıyorsam 140km gittiklerini yazmış yani bence kötü bi değil sadece kafamı şu karıştırdı lastiği biraz pahalı değil mi 25tl teki ?

@Mert E. ben kararımı verdim sadece dediğim gibi sürenlerden bilgi almak istededim ilk yazan kişide kötü bir bisiklet olmadığını söyledi sadece kafamı lastiği karıştırdı 25tl bir tanesi ben mtbmin lastiğini 10tlye alıyorum tekini bunun ise 25tl olması çok geldi bana daha ucuza bulabilceğim bir site var mı acaba güvenilir ? linkini atarsanız eğer biliyorsanız sevinirim

@Ecmel55
şimdi teki 300 tl olan lastikler de var,bana göre 25 tl lastik için çerez parası
140 km istenilirse market bisikleti ile gidilir hatta dünya turu bile yapılır ama nasıl gidilir,eziyet çekerek mi gidersin rahat mı gidersin onu yaşarak anlarsın

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Desert Fox 25tl çerez parası mı ? eğer bir sakincasi yoksa birşey soracağım forumda çoğu kişi zengin falan mı 25tlye rahat 2 gün karınızı doyurabilirsiniz benim kast ettiğim iç lastik anlaşmışsınızdır da yinede belirtiyim bence 25tl o kadarda uygun bir fiyat değil sonuçta yine patlıcak birşey olcak ve ne zaman patlıcağı belli değil dechotlan bu lastikleri 2018de 10-15 tl gibi b işeye satıyordu şimdi ise bu kadar pahalıya satılması garip geldi bana bisikleti alınca yayına 2 tane iç lastik alcaktım ama 25tl biraz fazla geldi yinede yapcak bişey yok bu arada bi sorum daha var :D levye olmadan bu bisikletin lastiğini değiştirebilir miyim

İç lastiğin iki tanesi decathlonda 30₺ gibi bir fiyata satılıyor. Son derece süper über müthişli matematiğimi kullanarak hesap yaparsam tanesi 15₺ye gelmiş oluyor :D

@Ecmel55
ben dış lastikten bahsettiğinizi düşündüm.
1. iç lastik en dandiğini kullansanız bile olur önemli olan dış lastik laskin triban 100 ile gelen dış lastiğin iyi bir patlak koruması oldugnu zannetmiyorum,bir süre sonra patlaklardan sıkılıp dış lastikleri değiştireceksin
2.ne yazıkki zamlanmayan bir şey var mı güzel ülkemde
3.levyesiz lastik sökmek ben hayal edemedim :)

• Beğen
@CeRKeZ ama hepsi için geçerli değil malesef :( benim 700x32c lastik almam gerkekiyor ve onun tanesi 25tl yani ucuz değil bence iki tanesi 25 tl olsa zaten tadından yenmezde 25tl teki tuzlu b iraz

@Desert Fox
Benim arka lastik cst correre clxx eps diye çok uzun bir isme sahip olan slick bir lastik. Kendisi levye kullanılmadan sökülüp takılabilme özelliğine sahip. :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: Desert Fox
@Desert Fox ben lastiğimi genellikle bisikletçiye yaptırıyorum ama öyle gelişmiş bir bisikletçi değil yani eskilerden mahallerde olur ya sade bir bisikletçi o bu lastiği takabilir mi acaba yani nasıl açtığını bilmiyorum mtbnin lastiğini de levyeyledir büyük ihtimal o kadarda gelişmemiş değildir yinede bir sorayım :D anahtarla felan açanlar var youtubede ama öyle olur mu ki ? :D

@CeRKeZ hepsi bütçe işi kardeşim :D benim arkadaşta gidip michelin lastiğni aldı 300-400 liraya :D

@Desert Fox valla bende mtbde orjinal dış lastik var kendanın ve nerdeyse silik lastik olcak arka taraf :D patlamaya gelince çok sık patladığını söyleyemem 500-700 km arasında değişken patlıyor 1 yıldır patlamadı daha bu arda 25 tlye dış lastiği kızıl ay bile vermez bence :D

@Ecmel55
Yok arkadaş, bugün kimseye laf anlatamıyorum ben. Bisikleti kötülediğim falan yok. Olanı söylüyorum. Bisikletin tasarımcısıymışçasına ısrarla karşı çıkıyorsunuz. Sonraki mesajımda neden alınmaması gerektiğini belirttim. Zamanında 1100 lira iken yine parasına değmeyen bir bisikletti bu. Ben elbette caydırıcı "şeylerde bulunurum" Ne dememi istiyorsunuz? 48×34 yokuş aşağı çok güzel gider, tek yaprak aynakol çok manyak yokuş çıkar mı diyeyim?
@Ecmel55
Beni yanlış anlama ama belli ki bisiklet sporunda yenisin. Iç lastiği pahalı buluyorsan ileride başına gelecek masraflara şaşar kalırsın. Ülkemizde hiçbir bisiklet parçası uretilmediği için hepsi pahalı geliyor. Levye olmadan sağlıklı bir şekilde lastik değiştiremezsin.

@Mustafa Zeybek ben bisiklette yeni değilim 2009dan beri kullanıyorum size göre yeni sayılabilir ama bana göre değil 2.si bütçe herkeste farklılık gösterir ben mtbme 10tlllik lastik takabiliyorum ama bunun 25tl olması biraz pahalı geldi bana sizden öyle övgü beklentim yok ama yinede hiçbir bisiklete çöp denmez bence hepsinin bir amacı vardır siz fikrinizi nazik bir dille belirtebilirdiniz ve şunu demeliyim ki parasına değmemesi konusuna gelince evet 1700tlye biraz pahalı bir bisiklet bu 1100 tlyken iyiydi yine biraz pahalıydı ama yinede şuana nazaran iyiydi yinede ben bütçemi biriktirebildim bunun için ve kullanların yorumlarını istedim veya bisikleti iyi bilenlerin yorumunu nazik bir dille bir dakine belirtirseniz daha iyi olur teşekkürler yinede bilgilendirmeniz için bu arada sizi anlamayan yok sadece biraz kaba bir yazım sergiliyorsunuz

@Mustafa Zeybek benden iyi bir bisikletçi olabilr daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz yinede bir iç lastiğin neden bu kadar zamlandığına şaşırdığımı söyledim zamanında 7tl olduğunu söyleyenler var bende 10tlyken hatırlıyorum bunun 25tlye kadar çıkması (tek bir tane iç lastik) beni şaşırtı bu arada eğer 2 tane iç lastik alcaksanız 50tl yapcak yani buda demek oluyor ki 50 tl az bir mevla değil 50tlye neler yapıylıyor bisiklet lüks bir sporda değil o kadar he profesyoneliğe gelince evet mevla yükseliyor ama yinede başlangıç (yol tipi bisikletine yani bisiklete yeni başlangıç değil) için 25tl bana çok geldi eminim çoğu kişiyede çok gelcektir acaba siz ne kadarlık bir iç lastik kullanıyorsunuz ? 100 tl falan mı (yanlış anlamayın yani herkesin kullandığı iç lastik en dandiklerindendir büyük ihtimal kimse iç lastiğe yatırım yapcağını sanmıyorum)

Bir sorum daha olcakti M beden kaç cm'e kadar destekliyor galiba 190di ama yinede bilen biri söyleyebilir mi S M L ni boy uzunluklarını

48-34 ile nasıl yokuşları çıkacaksın merak ediyorum cidden,aldıgın zaman bi vur bakalım yokuşlara,buraya da yazarsın.48-34 oranı normal hobi kullanıcısını yoracak bir oran yol bisikletçisi olsan neyse derim de bu oran zorlayacak seni

dümdüz,dağ olmayan eğim olmayan bir yerde yaşasan al derim ama tr şartlarına uygun değil bu vites oranları ile yokuş çıkmak zorlar,düz yolda sıkıntı olmaz,bu bisiklet bu daha çok sanki avrupa pazarına yönelik bir bisiklet olmuş zaten kendisi euro bazında gayet ucuz bir bisiklet sadece tr de pahalı

• Beğen
@Ecmel55 Bulunduğunuz il yazdığı şekilde Samsun sanırım. Ankara'ya gelecek olursanız haber verin bisikleti alın kullanın bir süre ciddiyim bu konuda :) Bu arada lastik hakkında çok yazılmış, güzel ülkemde bir çok şeyde olduğu gibi bisikletde de artık fiyatlar yüksek. Bir iç lastik Decathlonda 25TL. Triban 100 modelinde kullanılan o tuhaf lastiklerde bir süre sonra patlayıp duracak kolay aşınan ve dayanıklı olmayan bir lastik, bunu bir kenara yazın derim.

@Desert Fox sıkıntı değil bacak kaslarım bana yeterli gelir merak etme :) söylerim alınca size nasıl çıktığımı hatta yapabilirsem video atılıyorsa atarımda sizelere 48-34 çıkılır başka oranlada çıkılır önemli olan psikolojin ve senin performansın mtb bisikletle birçok yol yarış bisikleti geçtim (övünmek için demiyorum bu arda sadce örnek olarak diyorum) yani senin performansında önemli şahsen ben zorlancağımı sanmıyorum neyse hepinizi teşekkür ederim bide şu soruyu cevaplarsanız sevinirim S M L bedenlerin boyutların ölçülerini bulamdım ama kaç cm destekler m falan gibi söylerseniz bilginiz varsa sevinirim

@Ecmel55
Türkiye şartlarında bisiklet maalesef lüks. Misal 2 levyeyi 10 liraya ancak alırsın. İş görecek lastik (en azından mtb için) 150 liradan başlar. 25 lira bana da çok geliyor. Ön tekerde decathlondan aldığım 2li iç lastikten kullanıyorum, arkada da 25'e aldığım rubena var :) Siz Türkiye' ye bakmayın. Yurtdışında 1.5-2 $ iç lastik. En babası 5$ civarında hatırladığım kadarıyla. Sitede beden konusu yazıyor olmalı.

@Ecmel55
Bir çıkarsınız, iki çıkarsınız, üçüncüde dizleri elinize alırsınız. Benden söylemesi.

@Mustafa Zeybek ben bulamadım tam buldumda anlayamadım aslında bana anlatabilirsiniz güzel olur şimdiden teşekürler bu arada siz insanlara lafınızı anlatamıyor değilsiniz sadce üslubnunuz biraz farklı :)

Geri