Scudo Sports

Triban 100 2019

@Ecmel55

Bence yeter. İki tekerin birden patlama olasılığı fazla değil.

Scudo
Arkadaşlar forumlarda çok aradım sayfalarca yorum okudum ama bir türlü aklımdaki sorunun cevabına rastlayamadım hazır olun geliyor:)
Simdi ana amacım tur lastiği takılabilen bir yol bisikleti almak. mtb kullanıcısıyım ve uzun yol için (30-100 km arası) birde tur bisikleti almak istiyorum. elimde merida crossway 20 v sehir tur bisikleti geçti ama onu mtb ye bütçe olusturmak için sattım. suanda bütçem var ve artık drop barlı 32 mm lastik takılabilen bir bisikletin zamanı geldi. 32 mm lastikdeki diretmem yasadıgım yerde yolların bozuk olması ve kesinlikle da incelikte lastiklerde darbeye bağlı lastik patlaması sorunu yasamam. simdi emsalsiz soru geliyor. triban serisine 32 mm lastik takılabiliyor arastırmalarımda bunu kesvettim ve tribanlara özellikle triban 100 arastırmalarıma basladım. Amma velakin triban serisi gibi nispeten uygun fiyatlı 32 mm lastik takılabilen baska bisiklet modelleri varmıdır????? Salcanonun bazı yol bisikletlerine takılabiliyor diye efsanelere denk geldim ama bu sorunun cevabı cok önemli. bütçem 1000-1500 lira arası ve bisikleti 2. el alacağım kesin. cycle cross olarak mosso monza ve küçük bir ihtimal carraro cr-cx giro bulma ihtimalim var monza bulabilsem benim için daha iyi. ama 32 mm lastik takabileceğim yol bisikletide cıkarsa oda işimi görür. 2. el piyasasında pusudayım bi yardımcı olun bilgiye boğun beni :D

@Enes1181 triban 100 35mm ye kadar destekliyor alıp rahatlıkta kullanabilirsiniz dropbarlı istiyorsanız sıfırı 1699tl ama 2.el diyorsanız 1000-1300 arasında satanlar var 2.elde alabilirsin tabii ama bence bir 200tl daha ekleyip sıfırını al derim bende triban100ü seven birisiyim hatta büyük ihtimal 29 mart tarihinde alcam eğer beklerseniz aldıktan sonraki düşüncelerimi bildiricem önemli olan istediğiniz bisiklet sevdiğiniz içine hoş gelen bisiklet ama triban 100 bence istedğinize göre güzel bir bisiklet

@Ecmel55
Valla hocam şu soruma cevap bulsam tribandan başka arternatiflerimde olacak çok güzel olacak ama bilmiyorum arastırmaya devam. bu arada fren kolu değişikliği yapılarak vites fren rahatlıkla birleştirilebilir mi acaba?

@Ecmel55 hocamla aynı düşünceleri paylaşıyoruz bize 32 mm lastik takılabilen arnavut kaldırımda filan gidilebilecek dropbarlı bir yol bisikleti lazım :D Sırf bu işler için üzertilmiç cyclocross ve gravel bisikletler var hocam ama malesef pahalılar bizim için. en azından sen biraz bütçeni zorlayabilirsen mosso monzayı sana tavsiye ederim. bende bakıyorum ama sen sıfırda diretiyorsun ben 2. elde yani benim almak için cok beklemem gerekebilir :)

Son düzenleme:
@Enes1181 tabiiki değiştirip vites ve freni birleştirebilirsin ama şu sıkıntısı var onu yaparsan 7lik frenle birleşik attırıcı olcağını sanmıyorum onun için bütün vites sistemini değiştirmen gerek ama tam bilmiyorum benim bilgime göre böyle olması lazım daha bilgili birisi cevap verir byük ihtimal benim dediğim gibi. bence sırf bisiklet almanı öneririm çünkü senden önce kullanan kişi babanın oğlu değil :D yani nasıl kullandığını bilemezsin

bu arada dediğin bisiklet 3500 tl benim alcağım 1700 tl :D yani biraz daha derken 2 katına çıkarmam lazım bütçeyi

@Ecmel55 hocam bisiklette bence 2. el almak mantıklı 3 de bir fiyatına bisikletler var ve gayet iyi durumda yani şöyle söyleyeyim 3300 liralık mtb yi ben yol parasıyla beraber 1300 liraya aldım. ben bu bisikletin tüm viteslerini lastiklerini beğenmediğim yerlerini değiştirsem bile bana maliyeti 2 bin lirayı bulmaz. kaldı ki suan vites fren sistemleri ömrünün başında daha orjinal lastikleri iyi durumda olan sadece şehirde kullanılmış bir mtb den bahsediyoruz. lastik durumu ise bize bisikletin -1000 km de kullanıldığını gösteriyorki buda cok iyi. Bence bisiklette 0 almak çok mantıksız ve para israfı. Ama tabi bisikletten biraz anlamak gerekiyor 2 el alırken. bu arada tekrarlamak isterim Yukarda kalan mesajda yazdığım gibi, 32 mm tur lastiği takılabilen yol bisikleti varmıdır arkadaslar tıpkı Btwin Triban serisinde olduğu gibi. Bilgi sahibi arkadaşların paylaşımcı olmalarını rica ediyorum.

Triban 100 ü bir arkadaşım aldı ilk bisikletiydi çok sevdi çok memnun fakat artık belli bir kondisyon ve bilgi kazandıktan sonra bisikletin kendine yetmediğini üst modelleri araştırmaya başladığını gördüm. Başlangıç seviyesine göre güzel sorunsuz hafif. . Arkadaşın dediğine göre sürekli arka lastiği patlıyor ( tabi kullanıcı hatası da olabilir sonuçta amatör bir bisikletçi) Ve vites kolu yeri çok ters buluyor. Hatta şu an satıp üst model almayı düşünüyor 2.el triban 100 alırım dersen konuşuruz.. Bu arada Mersinde bisiklet toplam 2 ay kullanıldı..

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
@Alperkilic teşekkür ederim ama 0 almayı tercih ediyorum hemde mersinde değilim teker patlaması biraz şansa bağlı birazda dediğiniz gibi kullanıcıya vites kolu evet biraz ters yerde ama kullan kişiler fazla sıkıntı olmadığnıı söyledi kişiden kişyie değişir ama

@Ecmel55

Rica ederim sıfırın yeri ayrı tabii :) hayırlı olsun şimdiden yeni bisikletiniz.

Bence çok uygun fiyata, 2. El bulunursa alınıp kullanılabilecek bir bisiklet. 1700 TL bu bisiklete ASLA verilmemeli. Neticede bir kaç ay kullandıktan sonra insan bu bisikleti ya komponent bazında güncellemeyi ya da bisikleti satmayı düşünecek. Bence 1000 TL civarı fiyata, heves edilip alınmış, pek binilmemiş bir 2. El Triban 100 alınabilir.

Triban100 yol bisikletine başlangıç için iyi bir model bence ama beklentiyi yüksek tutmamak lazım. Uzun vadede bu bisiklet yol bisikleti hevesini tatmin etmez, bunu kabul ederek almak lazım. Sonuçta ucuz bir model ve en büyük eksi yönü yokuşlar olur tahminim.
Bence yol bisikletinde ilk seferde turnayı gözünden vurayım, hem evladiyelik hem ucuz bir şey alayım biraz zor bir iş. Ne alırsanız alın nasıl olsa tecrübe kazanıp ihtiyacınızı anladıktan sonra büyük ihtimal değiştirirsiniz. Ya kadroyu, ya grupseti, ya lastikleri değiştirmek isteyeceksiniz. En baştan 0 bisiklet alıp satmaya kalktığınızda da zaten en az üçte bir zarar edersiniz.
Triban100 bu açıdan maliyeti en düşük seçeneklerden biri. Hele bir de ikinci el alırsanız satıp çok düşük maliyetle daha üst modele geçebilirsiniz. Hem bu arada yol bisikleti olayını biraz tanımış ve ne istediğinizi de anlamış olursunuz.

kullanmıyan herkes bisikletten hevesin kesilceğini söylüyor fakat kullanan kişilerin yorumlarına göre gayet başarılı ve güzellikle kullandığını söylüyorlar bütçe konusunda ise 2.el daha mantıklı düşünenenler var ama ben 2.elle fazla güvenemiyorum sonuçta gözünüzün önünde birisi sürmedi bunu iyi 2.ellerde var tabii mesela bir arkadaş forumdan bana fotoğraflarını attı bisiklet çok temiz kullanılmış ve çok iyi bakım yapılmış ama şehirlerimiz farklı oludğundan alma ihtimalım malasef yok. Güncelleme konusunda da şunu deyim bir arkadaşın dediği gibi insanoğlu ne alırsa bir üstünü istediğinden gayet normal bir şey @Haggard1963 mesela şuan kullandığınız bisiklet yerine ne olduğunu bilmyiyorum ama giant markaymış trek marka bir bisiklet istemez misiniz veya bisikletinize sora grupset takmak istemez misiniz yani ne elimizde olursa olsun zaten her zaman bir üst modelini veya bir üst parçasını istemeye meyilliyiz ama şunu diyebilirim ki bence triban 100 bu fiyat aralığında şehirde parke yollarda sürebilcek hafiften yol bisikleti olan amortisorsuz bisiklet keyfini deneyebilceğiniz mtbden bu tur bisikletlere geçiş yapmak istiyorsanız benim fikrimce en iyi bisiklet. Allah'ın izniyle 29mart 1 nisan arasında bisikleti almayı hedefliyorum. Eğer o tarihlerde alırsam bir hafta sonra bu başlığa görüşlerimi yazarım almak istiyen arkadaşlara da bir fikir oluşturur. Görüşünüz için teşekkür ederim. Son olarakta yokuşta her bisiklet zorlar önemli olan performansınız ve psikolojinizdir.

@Alperkilic teşekkür ederim eğer alırsam o tarih aralarında size 1 hafta deneyimi anlatırım ona göre sizinde fikriniz olur az çok :) ama şahsen almadan memnun kalacağımı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Alperkilic
@Ecmel55
Elbette bu işin sonu yok. Fakat bir de makûl düzeydeki komponentler ve fiyat performans dengesi diye bir durum var.
Decathlon'dan bence şu fiyatlara bakarak bisiklet alınmaz. Kısa zamanda çok fazla zam yaptılar. Bunu 2. Bisikleti bir Btwin katlanır bisiklet olan biri olarak söylüyorum. Zamlardan önce Btwin Tilt 120'yi tavsiye ediyordum ama şu anda 1500 TL asla vermeyin, gidin Mosso, Carraro vs alın diyorum.
Triban 100'ü bir dönem acaba alıp güncelleme yapıp ekonomik fiyata gravel türü bir bisiklet elde edebilir miyim diye inceledim. Açıkçası baştan sona çok kalitesiz geldi. Kaldı ki o zaman 1000 TL civarı fiyatı vardı.
Yol bisikleti türevlerinde zaten genel olarak en alt segment çok fazla önerilmez. Triban 100 ise giriş segmentinin bile altı gibi. Bence aldıktan kısa bir zaman sonra upgrade ya da bisşkleti değiştirme ihtiyacı doğuracak ve her ili seçenekte de zarar ettirecektir, hem de 1700 TL fiyatına rağmen.
2. Elden bence korkmamak gerek. 1700 TL bütçeyle temiz bir bisiklet alınıp, senelerce kullanılabilir.
Hevesinizi kırmak istemem yanlış anlamayın.

@Ecmel55
Bisikletten anlayan adam(sportif amaçlı kullanacaksa) gidip triban 100 almaz. Alanlar ise -genelde- bisikletten anlamayan, başka bir bisiklet deneyimlememiş kişiler oluyor. Bu yüzden şöyle güzel, böyle hızlı diye konuşuyorlar. Bu aynı tofaştan başka arabaya binmeyip tofaşı övmek gibi.

Internette tourneye altusa övgüler dizen sürüyle insan var. Hepsinin ortak noktası ise acera bile deneyimlememiş olmaları.

@Mustafa Zeybek sanarım kendinizi profesyonel bir bisikletçi olarak görüyorsunuz (yanlış anlamda demiyorum profesyonelde olabilirsiniz tabii bişey demiyorum sadece bilginiz çok galiba ondan böyle bir laf dedim yanlış anlamyın :) ) o zaman eksi yanlarını sayabilir misiniz artı yanlarını da söylerseniz güzel olur

@Haggard1963 triban 100 tarzı bir mosso marka veya carraro varsa linkini atabilir msiniz ama en az 32mm olursa iç lastiği sevinirim. (flat barda olabilir ama drop bar olursa daha iyi olur)

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
@Ecmel55

Mosso ve Carraro derken katlanır bisikletten bahsetmiştim.
2. Elde 1300 tl civarı satılan Triban 500, Sedona 640, Mosso Cavalier (Claris), Carraro 012 gibi bisikletler mevcut. Bence bunların 2. Eli sıfır Triban 100'den çok daha iyidir.
Ayrıca hevesiniz varsa dropbarlı yol bisşkleti bakın.
Not: Ayrıca arazi sürüşü gibi bir niyetşniz yoksa ince lastikten korkmayın, yol olan her yerde yol bisikleti gider. :)

@Ecmel55
Bisiklet hakkında hatrı sayılır bilgim var. Saymakla bitmeyecek eksilerini sayfalar öncesinde söyledim zaten.

bisikletin + yanı gerçektende cok az bastan asagı kalitesiz. bisikletten anlamayana iyi anlayana kötü gelecek bir bisiklet. lastikleri fren kolları vitesi faul fren papuçları faul ben cantın içine sarılan bantı kötüleyen bile görmüştüm yani genel bir değişiklik serüveni görmesi gerek bisikletin.
Bisikletin en iyi yanı proje bisikleti olabilmesi ama asırı pahalı abi 1700 nedir ya. 2 elden korkma @Ecmel55 kardeşim bu ülkenin malesef ekonomi zaafı var yapacak bir şey yok yoldurmayalım kendimizi gel sana 1700 e iyi durumda triban 520 tertemiz durumda 500 alırız :D bende bütçeyi arttırdım triban 500 bakmaya basladım zaten.

bütçen varsa triban 500 yada 520 al yada 2.el al ama triban 100 tavsiye etmem.

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
Sanırım Tribanların alternatifi yok tur lastiği takabilme hususunda.
Zira malesef cevap alamadık :(

Geri