Scudo Sports

triathlon antrenmanlari

@Oksal Özdöl

benim amacim surekli triathlon degil. zaten asil bransim kosu.iyi dereceler alip kendimi tatmin etmek diyebilirim.tek vazecmiyecegim spor kosu.:)

Scudo
@runner

sen hergün 70 km koşmayı düşünüyorsun :) Bu spor değil. bu hiç bişiy değil...

O adamların bizlerden farkı işlerinin spor olması. Hayatlarını spordan kazanmaları,çok çok sistemli antreman yapmaları,iyi beslenmeleri,onlara destek verenlerin fazla olması.

burdan konuşmak çok kolay bizden ne farkları var diye.

Kısacası bizden çooooooooookkkkkkkk farkları var.

2. olarak çiftçi arkadaşım senden hiçbişiy olmaz demişsinde , adam triathlonda özellikle yüzme ve bisiklet etaplarında milletin anasını ağlatıyordu.

Sen daha triathlon sporunun t sini bilmezken adam şampiyonalara katılıyordu.

Milli bir sporcuyla bu şekilde konuşman hiç hoş olmuyor.

3. olarak avarasya maratonu ile 60 km nin ne alakası var???

Başlığı 3 Temmuzda açmışsın.Bu kadar sürede mi geldin 18-19 dakikalara?
Arkadaşım sana inanmamızı nasıl bekliyorsun?Yukarıda diyorsun ki antrenman tempomda 18-19 dakikada 1500m.yüzüyorum.Bi alttaki yazındada yarışta o dereceyi yapabilirim diyorsun.Bu ne yaman bir çelişkidir?
Kendini çok güveniyorsan buyur gel 30 Ağustosta boğaz yarışınada görelim boyunun ölçüsünü.Adres ver bana ben sana buradan katılım formu göndereyim.Madem bu kadar güveniyorsun kendine.Buyur hodri meydan!!!
Oksal arkadaşım iltifatların için çok teşekkür ediyorum...
Çok güzelde açıklamalar yapmışsın...
İnsanlar karşısındakinin geçmişini bilmeden konuşuyorlar işte.

• Beğen
Tepkiler: jankat
ciftci abi den ozur diledim:)ii de baslangicta zaten ii dereceler yapiyordum 2 yildir az cok yuzme yapıyordum.biraz da istek olunca oluyor.
onlarin hayati sporsa benim hayatim da spor.hayatimi spora gore yonlendiriyorum.tek amacim en iyisi olabilmek.bunu da allah izin verirse basaricam.
tek fazlaliklari maddiyat diye dusunuyorum.
avrasya maratonuyla 60 km ilişşkisi iddiami ortaya loyar.ekim ayinda izleyin.turklerde dereceye girmeyi dusunuyorum.daha oncede soylediim gibi bu benim baslangicim daha snr grsrz.ben bi fark olduunu dusunmuyorum.yaptıgım sporda enka tesislerinde etiyoplali atletlerle antrenman yapmısligim var.ben bi fark grmedim.yarista 18 19 arasi dememin sebebi tecrubesizlikten kaynaklanir die dusunmustum.bir de boyum kısa olduu(170) icin

artık benden bukadar ben anlatamadım bazı şeyleri benden daha tecrübeli insanlar var onlar anlatıyorlar belki beni takmadın orda yazan yaş:16 yüzünden ama bu insanları tak çünkü gerçekten işi biliyorlar ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat Çiftci
onlar bana yapamazsin diyorlar ama ben onlara yaptigimi anlatamiyorum.

neyse beyler bu boyle olmayacak ben size yaris sonuclarini soylerim.siz işinize bakin.

Bu arada sana bir teklif sunmuştum ama cevap alamadım.Sen ver bana adresini ben sana Boğaz Yarışı için katılım formu göndereyim.Gel katıl yüz bakalım.Dereceni görürüz o zaman.

@runner

Arkadaşım gerçekten çok mükemmel bir sporcu olabilirsin hatta dunyanın en iyisi olabilirsin ama hepimizin insan oldugunu unutmaman lazım.

Bir sporcu için özellike futbol ve basketbol gibi olmayan ve insan huzuru insanı mutlu kılan bu tür sporlarda nasıl olurda hiç dusunmeden yazı yazdıgını anlayamıyorum.

Buradaki herkez bir şekilde sporla ilgilenmeye çalışıyor, kimisi amatör, kimiside profesyonel.

Ama bu tabirin yanlış yani. Sana nasıl davranılmasını istiyorsan insanlara o şekilde davranmalısın.

Ayrıca yazının basındada belirtmiştim bu konuyu. Ben profesyonel bir sporcu olmamama rağmen beslenme konusunda oldukça bilgiliyimdir.

Beslenme sisteminin cok zayıf olduguna inanıyorum.

Özellikle insallah basına gelmez sağlam bir fizyoterapistin yoksa bu tarz koşularda oluşabilecek sakatlıklar tedavisi zor gerçekleşir ve inanılmaz derecede pahalıdır.

Hayatında bir daha egzersiz yapamaz hale bile gelebilirsin.

Arkadaşlarımızın dusuncelerini kesinlikle kücük görme, akıl akıldan her zaman üstündür dostum.

Tecrübeli insanlardanda son derece yardım al.

Sana söylediğim gibi bu yeteneğinin harcanıp gitmesine izin verme. Bu arada sporcu yaşantısındaki en önemli şeyin spor disiplini ve ahlakı oldugunuda unutmamalısın.

Bak eğer simdiye kadarda yanlış bir kelime kullandıysam gene özür dilerim.

Bu arada murat çiftçi rumuzlu dostumuz dan da özür diliyorum gerçekten bu baslığı okumalıydım.

Herkeze saygılar.

• Beğen
Hahahhahhhh...Runner bu kadar komik olmamalısın.Kendi kendini küçük düşürüyorsun ve yazdıkça dibe batıyorsun.Sen şimdi hayatında 2km.den fazla yüzmedin.Ama 1.5km.yi 18-19 dk.da yüzüyorsun öyle mi?Git Allah aşkına...
Ben günde 4km.kadar yüzüyordum ve en iyi olduğum branş yüzmeydi ama 19dk.benim için bile sadece hayaldi.(Triathlonda geçen yılın yüzme derecelerimi inceleyebilirsin)
Bu arada boğaz 5.5km.kadar.

Forumda runner üye isimli bu şahsı tanıyan birisi varsa, özel mesaj yoluyla bana bilgi ulaştırsın.

beyler bu kişinin cok uzerine gittiniz.isteyen istedigini soyleyebilir.saygi duymak gerekir.

@lord

Kimse arkadaşın uzerine gitmedi. Mantık ve hayal dışı sebeplerden dolayı arkadaşımıza gelen tepkiler olağandır.

Yani arkadaşımıza kimsenin hiçbişey söylediği yoktur dostum. Sadece arkadaşımız karakter yapısı itibarı ile bu kadar basit eleştirilerle baş edemeyip, hakarete varan kelimeleri kullanması sporcu ahlakı ile ters orantılıdır.

Eleştiriler her durumda bütün spor dallarında vardır. Bir iddia bir tez ortaya atıyorsanız bunun karşıt düşüncedeki olanı her zaman çıkacaktır ve eleştirisini yapacaktır.

Yani söylenenleri sonuna kadar inceledim,ve başından beri amatör bir sporcu olmama rağmen zayıf beslenme sistemi ve vücudun diğer ihtiyacları (mineral ve vitamin)yetersizlik konusundaki her şey bir tuaf geldi gözüme.

Ancak buradaki kendine spora adamış arkadaşlarımızın ortaya koyduğu dereceler ve tezlerde son derece doğrudur.

Eğer hayatında hiç yüzmemiş bir şahıs 2 hafta içinde çok mükemmel bir derece yakalayacağını iddia edebiliyor ise söyleyecek baska bir söz gelmiyor aklıma.

Beynimizin önüne sınır koymayalım fakat bu sınırları kaldırmış olmak için birşeyi denemek gerekiyor ondan sonra karar vermek gerekiyor.

Normalde bir insan saatlerce yorulmadan yüzebilir,koşabilir, bisiklete binebilir fakat burada müsabaka durumları mevcut.

Bakın gene çok üzüldüm hiç birşekilde böyle olmasını istemezdim cunku burada tartışıp bir yere varılmıyyor.

Her ne olursa olsun birlik ve beraberlik içinde, eleştirilere açık sporcu ahlak yapısını kazanmış bir biçimde eleştiriyi kendimiz için bir olumluluğa çevirmemiz gerekir.

Arkadaşımızı tekrar geri kazanabiliriz tabi bunu benden ve bu şekilde dusunen arkadaşlardan çok kendisi istemeli.

Saygılar.

• Beğen
@lord

Sayın Lord arkadaşım sen runner'ın ta kendisi olabilir misin?Bakıyorum runner banlanmış ve siz daha dün üye olmuşsunuz ve ilk mesajınız.Açıkcası şüphelenmedim değil. :) Beni bağışlayın.
Açıklamanız bence pek doğru değil.Ne yani,biz onun bariz bir şekilde doğru olmadığı derecelerini kabullenip kendimizi mi kandıralım?Yalan dolan bir şeye nasıl saygı duymamızı beklersin?Böyle bir şeyi kabullenmek arkadaşımızı dahada havaya sokup bizi tamamen kandırma yoluna gidibilirdi.
Gökhan arkadaşımız çok iyi açıklamalarda bulunmuş.Kendisini tebrik ediyorum.İsteyen tabiiki istediğini söylemeli ama bunun bir dozajı olmalıdır.Tartışmalar saygı çerçevesi içerisinde olmalı.
Saygılar...

• Beğen
Tepkiler: gokhancan
@Murat Çiftci

Şüphe zekanın bir kusurudur :))))

Geri