Scudo Sports

triathlon antrenmanlari

Scudo
Al İŞte?....
niye inanmiyorsunuz abicim.ben kimseyi asagilamiyorm ki.inanmayabilirsiniz ama beni de kirmaya hakiniz yok.hakikaten yazdigima pişman oluyorum.

@lord

arkadaşlar hepinizden özür dileyerek son cevabı vermek istiyorum.

Runnerlord bu konuyu sonsuza dek kapat. Bundan sonrada hiç birşey anlatma.

Sana bol şans hayatta.

• Beğen
Tepkiler: Murat Çiftci
slm arkadaşlar ben yeni üye oldum.
20 yıldır atletim sporu ile uğraşıyorum. yıllarca A milli takımda 800-1500-3000-5000-10000m lerde ülkemi temsil ettim. bu sene triatlon sporuna başlıyacam
2 aydır triatlon sporu ile ilgili bilgiler topluyorum sitedeki tüm yorumlarınızıda okudum. ülkemizdeki triatlon sporunun seviyesini ve milli takımdaki sporcularımızıda federasyon sitemizdeki derecelerinden inceledim.
genelde dünyadaki üst seviyedeki triatloncuların yaşlarının 30 un üzerinde olduğunu öğrendim. çünkü triatlona başlamadan önce aktif spor yaşamlarında bu üç bıranştan en az birini profosyenel olarak yapmaları bu sporda başarılı olmalarını sağlıyor. bizim ülkemizdeki triatloncular direk triatlona başlıyorlar ve 3 branşınıda aynı ölçüde geliştirmeye çalişiyorlar bu yüzden elit düzeye gelmeleri çok zor. dünyadaki triatloncular ya yüzmede profosyonel ya bisiklette yada koşuda
yani şunu örnek vereyim profosyonel olarak yüzen bir yüzücü yüzme yaparken 1500m yi 15 dk yüzüyorsa triatlona başladığında fazla yüzme antremanı yapmasına gerek yoktur haftada 5 saatlik bir yüzme antremanı ile herzaman yarışta kendini yormadan 17 dk da sudan çıkar ve dinç ve diri olur.
kendimden örenek verecek olursam ben 5000m eniym 14.30 10000m derecem 29.50 yani ben haftalık 120km lik bir antremanla yüzme ve bisikletin üzerine nekadarda yorgun olsam en kötü geleceğim derecem 31.30-32dk dır bisiklet içinde bu böyledir.
benim yüzmem iyidir 20 dk altında 1500m yüzüyorum koşum zaten iyi tek sorunum bisiklet onuda 2009 nisan ayındaki sezon açılışına kadar düzeltip yarışlara gireceğim. amacım tabiki en iyi olmak türkiyenin en iyi triatloncusu bile bisikletin üstüne 40-42 dk geliyor buda koşu antremanı yapmadıklarının göstergesi yaptıklarını zannediyorlar ben 2 satlik bir bisiklet antremanının üzerine 150-160 nabızla 10bini 34 dk geliyorum hiç zorlanmadım bunu tabiki püf noktaları var. bisikletin üstünden inerinmez koşarak koşunuzu geliştiremezsiniz. koşu antremanı için diri olcaksınız haftada 2 gün özel tempo idmanı yapmanız gerekir. diğer günlerde tabiki bisikletin üzerine 45 dk jog atacaksınız
bisikletten çok iyi anlayan arkadaşlardan yardım bekliyorum
bende onlara çok iyi koşmaları için gerekli olan yardımı yaparım. antreman programı veririm. beraber kamp ta yaparız yanıma gelebilir ben gidebilirim.
eğer bu işi profosyonel düşünüyorsanız.

Söylediğiniz derecelere göre şuan zaten türkiyede rahat rahat 1. olursunuz. Aynı zamanda çoğu etu cup lardada ilk 3 e girersiniz. Bisiklet bişiy deil zaten yüzmeden 20 dakikanın altı grupla çıktığınızı gösterir. Bisiklette grupla gidersiniz. Koşudada 31 koşarsanız işte etu da derece demek.

Oksal a katılıyorum seneye sizden Türkiye ve Avrupa da derece bekliyoruz.

Bence bu dereceler ile Türkiye'de hiç yarışa girip vakit kaybetmeyin, direk ITU cuplarda başlarsanız vakit kaybetmezsiniz.ITU cupların olmadığı hafta sonları Avrupa'da yarışlara girersiniz.

Seneye takip etmek için isminizi öğrenebilirmiyim?

Şimdiden tebrik etmek istiyorum.

Not; Türk bir triatletin olimpik mesafede yaptığı en iyi 10 K derecesi alanya'da 33 dakika ortasıdır.Bilginize.42 dakika bilgisine nereden ulaştınız merak ediyorum?

slm ben türkiyedeki ve uluslar arası tüm yarışmalardaki türk trialletlerimizin ortalama derecelerini söylüyorum 35-36-38 nadir de olsa gelen arkadaşlar var.ama devamlılık yok bir 36 geliyor sonra 40-42 böyle olmamalı ilerleyeceğine geriliyor.
birde arkadaşlar türkiyedeki parkurlar net ölçülü değil 10 km denen parkurlar genelde 200-ile 600m arası eksik oluyor bizim organizatörler bu konuya hiç dikkat etmiyorlar alanya net olur çünkü uluslar arası bir yarış avrupada tam ve eksiksiz oluyor burda 33 dakka koşan dışarda 40-42 koşuyor inanmıyorsan incele ayrıca burda 33 dk koşulan bir yarışta yok 2007 alanyada eniyi derece 36 dk küsürde var bak federasyon sitesine görürsün. 20 yıldır kros yarışı koşuyorum bizdede aynı parkurlar hiçbir zaman net olmaz ya fazla ya eksiktir. ben atletizm pistinde koştuğun net dereceye bakarım benim 29.50 var
iyi koşmak bu sporda yeterli değil tabiki. benim bisikletin gerçekten çok kötü
nisana kadar iyi duruma gelmeye çalışacağım. ben sınırlarımı iyi bilirim aynı zamanda iyi bir antrenörümde bu iş yaparım ederimle olmaz sabır gerektirir
çok çalışmak gerek bir antrenör ve milli bir atlet olarak size şu püf noktayı vereyim. koşunuz ne kadar iyi olursa bu sporda okadar başarılı olursunuz.
sporcudaki oksijen kullanma kapasitesi en fazla ve en çabuk koşarak gelişir
bunun size nemi faydası olur örnek sudan aynı anda rakiplerinizle çıktığınızı düşünün hepinizin napzı 170-180 atıyor sizin oksijen kullanma kapasiteniz yani kondisyonunuz iyi olduğu için 30 sn içinde nabız 120 ye inebilir rakiplerinizin 150-160 larda kalır siz bisiklete çokdaha hızlı başlarsınız ve avantaj yaratır. bisikletten koşuya başlamadanda bu böyle olur. yani iyi koşarsanız yüzme ve bisiklet perfonmansınız daha çabuk gelişir antreman yapma kapasiteniz daha çok artar. yıllardır sporcularımızın dereceleri aynı hiç gelişmiyor demekki bir yerde yannışlık yapıyorlar. koşmak birçok insana angarya geliyor yüzmenle bisilletini geliştirerek koşunu geliştiremezsin ama koşunu geliştirsen ikiside gelişir
30 dk 10bin gelmen için 1000 bin metreleri 3 dk dan gitmen lazım 400m 72 sn gideceksin yani bu nedemek antremanda 10tane 3 dk 1000m 100m jog arayla yapmazsan 10 bini 30 dk gelemezsin 25 tane 72 snlik 400 m 100 m jogla yapmazsan gelemezsin 6 dk 2000 m 5 tane yapmazsan gelemezsin 2 tane 5000m 15 dk lık yapmazsan gelemezsin vb... bunlar birbirine bağlantılıdır. anladınızmı sizce bu antremanları yapan triatloncu varmıdır türkiyede? 30 dk 10 bin koşmak için haftada enaz 140 km koşmanız lazım bunu bilin kendinize iyibir atletizm antrenörü bulun ve yardım alın. bisikletten inip üzerine 45 dk jog atmakla bu iş olmaz sizi sıktıysam özür dilerim her zaman yardıma hazırım amacım türk sporunun gelişmesine katkıda bulunmak iyi akşamlar

Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler bu işi çok iyi bildiğiniz belli, gelecek yıl sizden Türkiye de ve Avrupa da triathlon dereceleri bekliyoruz

Geri