Scudo Sports

triathlon antrenmanlari

koşu antrenmanlarını ne kadar zamanda tamamlıyorsun? ben profesyonel koşucuyum cevap yazarsan sana yardıncı olabilirim. belirttiğin koşu antrenmanları senin yaşındaki biri için yarardan çok zarar. bir de koşu üstüne bisiklet ve yüzme antrenmanı yapıyorsun. sürantreneye girersen emeklerin boşa gider.

Scudo
@runner

Dostum 10 km yi 31 dk da koşuyorsan
Triatlonu bırakıp maratona başlayabilirsin
Helal olsun başka yorum yok...

• Beğen
Tepkiler: runner
@Tmac

Türkiyedeki yarışlar için 31 dakika çok iyi bir derece(triathlon için konuşuyorum) . Fakat yurtdışındaki büyük yarışlarda 31 dakika çok yetersiz kalıyor. İlk 20 ila 30 arasındaki sporcu 29 ile 30 dakika arasında koşuyu bitiriyorlar. Ki bu 31 dakika tek koşu branşında yapılan derece bu derece bisikletten sonra alışık olmayan biri için 4 ila 5 dakika farkedebilir belkide daha fazla...

• Beğen
Tepkiler: runner
daha fazla gelisemezmiyim? kendimde o hirsi goruyorum . seneye hazirana(avusturyadaki yarisa) kadar tum dallarda cok daha ıyı derece yapabilirim.yeter ki ben isteyeyim vede cevremdekiler bana destek olsun.ki; ben kafaya koydum bile!İMPOSSİBLE İS NOTHİNG!

@runner

Tabiki gelişirsin. Burda yüzme çok çok önemli(draftın serbest olduğu yarışlarda). Grupla beraber çıkıp bisikleti grupla çevirir kendini çok yıpratmazsan normal koşu derecene yakın bir derece de çıkartabilirsin..

yaşına göre iyi bir derece. türkiyede 10000 metreyi pistte 31 dakikada koşan senin yaşında iki yada üç kişi var. tabi 31dk nın başıla sonu arasında çok var. hiç kros yada yol yarışlarına katıldınmı?

Yaşın uzun mesafeye uygun değil ilk yıl sadece sprint koş sonra olimpik ya da yarım ironman koşarsın.Koşucu olduğun için bisiklet ve özellikle yüzme odaklı program yapman lazım bu konuda Joe Friel in kitapları işine yarayabilir.Biraz ingilizcen varsa anlarsın.Sistemli ve bilimsel çalışmazsan sağlığından olursun çok dikkatli ve titiz bir çalışma yapman lazım.

@sekilsovalye

kros degilde yol yarislarina katildim.en son 1 sene once.tabii derecelerim simdiki gibi degildi:)

@mcaliskan23

evet sunu anlayamiyorum surekli kostugum zaman ornek:ust uste 6 gun uzun mesafe yapınca derecelerim degismio ama 1 gun ara verince daha ii derece yapıyorum.bu yuzmedede ayni.turkce kitap bulamazmıyız.

@runner

Ne kadar zamandır yüzüyorsun. Yani yüzme konusunda deneyimin varmı??

Üst üste 6 gün uzun mesafe antremanına gelince... Böyle bir antreman inanılmaz yanlış. Uzun antremanlar sonucu vücudun kendisini toplaması 36 saat ile 72 saat arasındadır. Ayrıca aerobik kapasiteyi geliştirmek için yapılan uzun antrenmanlar çok eski bir teknik.

Aerobik kapasiteyi anaerobik antrenmanlar yaparak geliştirmelisin. Atıyorum 1000 ler 2000 ler gibi.

Herzaman çıkıp 10000 m koşmak olmaz.

Ve direk ironman yada halfironman yarışı koşulmaz . Çok ciddi bir antreman ve tecrübe gerektirir. 1-2 sene normal triathlon yarışlarına gir. Bir bak bakalım neler yapabiliyorsun...

Ancak en geç 10 -11 yaşlarında yüzmeye başlamadıysan yüzmeni geliştirmen çok çok zor. Yani belli bir seviyede kalır...

yuzme konusunda bir deneyimim yok.ama 2 3 yıldir aktif olarak ugrasiyorum diyebilirim.kosma konusunda ise kosmazsam mutsuz oluyorum.keske 10000 kossam 21 km den asagi kosmuyorum.

Türkçe kitap nerdeee? Yüzme ile ilgili olarak bile bir kaç tane kitap var onlarda daha çok teknik anlatıyor. Koşun çok iyiyise koşu yarışlarına gir derim.Triathlon da yüzmede çok iyi olman gerekiyor yoksa dereceye falan giremezsin. Yüzmede iyi olmak için haftada en az 2-4 gün sistemli çalışman gerekir.Kafana göre yüzerek bunu başaramazsın ya bir takımla çalış ya da antrenör bul kendine.Haftada yedi gün günde iki antrenman yapman lazım olimpic ve yarı ironman için.Koşuda formunu korumak için çalışman yeterli çünkü yüzme ve bisiklete de enerjin kalmalı yoksa hepsinde birden çökersin. Mutlaka nabız saati ile çalışman gerekir ve verilerini kaydetmen gerekir.Ayrıca süper beslenmen gerekir.Çok düzenli uyuman gerekir.Kısacası planlı, disiplinli ve bilimsel çalışman lazım.

@Oksal Özdöl

oksal arkadaşım bence de çok haklı...
daha önceden hiç bir triatlon yarışına girmeden, yeterli bir bisiklet ve yüzme geçmişine sahip olmadan bu tip atılımlarda bulunmak çok saçma...
tabii bunu senin gençliğine vermek gerekir...
ben çok iyi 1 koşucu olmama rağmen ilk sprint yarışımdaki 5000m koşu derecemle tek koştuğum derecem arasında 4dk fark vardı, tek koşmakla, yüzme-bisiklet üstüne koşmak arasında çok fark var...
ayrıca antreman programın gerçekten çok saçma...
haftada 6 gün tempolu koşmak sadece seni iyi 1 koşucu yapabilir belki, koşuyu çok seviyorsan bence triatlona hiç bulaşma derim ama gerçekten kendince iyi 1şeyler yapmak istiyorsan zayıf olduğun dallarına yönelmeni öneririm, koşuyu gene yap ama diğerlerini kesinlikle ihmal etme, yaptığın mesafeler koşu hariç sprint yarışı için bile yeterli düzeyde değil bence...
bence burdaki büyüklerinin tavsiyelerini dinleyip türkiye içindeki 1 kaç yarışa girerek tecrübe kazanmanı önerir, triatlonu tanıdıktan sonra iornman yada half-ironman i düşünmeni öneririm...
ayrı 1 dipnot daha, ingilizce kaynakları kullanamıyorsan ingilizce deyimleri de bence pek kullanma...

@duyguny

seneye hazirana kadar bir suru yaris var.antrenman tempomu arttirdim.bunlara ip atlama merdiven cikma antrenmanlari kattim.seneye kadar ALLAH izin verirse daha saglam olurum vede ii bi yaris cikartirim.

açık konuşmak gerekirse ben senin yaptığın koşu idmanlarının çok yanlış ve abartılı olduğunu düşünüyorum. eğer o kadar iyi koşuyorsan türkiyede derece yaparsın. hiçbir koşucu günde 60 km koşmaz.

sana iyi koşular başarılar runner kardeşim triathlonu boşver sen...

beyler derece yaptıktan sonra size buradan kucak dolu sevgilerimi gonderirim:)

Geri