Scudo Sports

Trek Madone 3.1

Scudo
Teşekkürler
hepimizin merak ettiği yurt dışı kişisel alışverişlerimizde uygulanan prosedürler yada iş akışı ile ilgili açıklayıcı bir konu olmuş.

• Beğen
Tepkiler: Tuncay Üner
Demek ki olurda bizden fazla ücret isterlerse ve o yıl içerisinde 5. alışverişimizi tamamlamadıysak işlemimizin "basit gümrük çekim işlemi" olduğunu vurgulayıp diğer masraflardan kurtulabiliriz.
Tuncay bey çok yararlı bir konu oldu sayenizde, aldığınız ürünleri de güle güle kullanın. SpyBike`yi çalıştırıp deneme imkanınız oldumu?

O değil de, aradan daha önce bahsetmiş olduğunuz 1 ay geçmiş. Bisikleti alabildiniz mi acaba?..

@Tuncay Üner

Ben UPS ile uğraşmıştım. gümrüğe takilmamasi gereken bir siparisti . takilmamasi gerektiğinde haklı oldugumu kabul edip masraflarda indirime gittiler. UPS nin CAGRI merkezi o kadar bezdirici ki dakikalarca muhatap bulanıyorsunuz. Sonunda indirim teklifini kabul ettim. korkunç zaman kaybettiriyorlardı.

@Eser Sevinç

Rica ederim.

SpyBike'ı deneme firsatim olmadi. Oncelikle IMEI'sini kaydettirmem gerek. Bunun icinde pasaport lazim. Aslinda alacagim bisiklete uyup uymadigini tam olarak bilmiyorum. Furş yataginin oldugu ic kisim her bisiklette farkliymis. Bakalim uyarsa, bir sekilde pasaport bulup kaydedecegim.

Olmazsa satmayi dusunuyorum. SpyLamp versiyonunu alacagim. Bildiginiz bisiklet lambasina benziyor ve sele borusuna monte ediliyor. Ben bu urunu alirken SpyLamp'i gormemistim malesef.

Almak isteyenler cekinmesin. Satici takipli takipli royal mail ile gonderiyor. (Royal Mail International Signed For) Ve benim diyen ozel kargo sirketlerinden hizli geliyor.

@Halil EROĞLU

Tam olarak 11 gun olmus. 18 gun daha var. Kismetse bisikletime kavusacagim. :)

@caner ünsal

Demekki firmaya gore degisiyor. Her nasilsa, hicbiri kanun nizam tanimiyor. En azindan DHL'nin isleyisi hakkinda bir bilgiye sahip olduk. Merak eden arkadaslar maliyetleri gumruk vergisi + ardiye diye hesaplayabilirler.

Bu arada kisa bir bilgi vereyim. CRC den aptiginiz alisverislerinizde eskiden isediginiz kargoyu secebiliyordunuz. Artik takipsiz, dhl ve takipli diye uc secenek var.

Siparisiniz boyut olarak buyuk degilse ve 2kg yi gecmiyorsa ayrica akipsiz sectiyseniz kargonuz royal mail ile gonderilir. Takipsizdir. 8-10 gun icerisinde elinize ulasir. Takipsiz cin kargolari gibi kaybolma riski yoktur.

Siparisiniz 2 kg yi geciyorsa ve paha olarak cok pahali degilse kesinlikle DHL kacari yok.

Eger siparisiniz yuksek meblag li birseyse genelde Parcel Force ile gonderiyorlar. Takipli ve turkiye dagitimini PTT yapiyor.

Tabii her siparisinizden once sormakta yarar var. Shipping@chainreactioncycles.com a alacaginiz urunlerin linklerini atip hangi shipping yontemini kullanacaklarini sorabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Ö.
güzel bisiklet. kazasız belasız günlerde kullanın inşallah patlama önleyici şeritin ağırlığı nedir acaba?

Sagolun tesekkurler.

Onlar patlak onleyici serit degilmis malesef, yanlislikla almisim. Jant tellerinin ic lastikteki deformasyonunu onlemek icin plastik bir şerit.

Selam Bende bu güne kadar çeşitli kaynaklardan toplam 20 küsür sipariş vermeme rağmen DhL mağduru olucam bir haftaya kadar.Çünki son gelişmeleri yeterince takip etmemişim.Kendi kendime de kızıyorum bu yüzden şimdi.Konuya gireyim, geçen gün yine Europen Tracked seçeneği ile alışveriş yaptım.Parcel Force ile geleceğini umarak. Kargo yollandı diye mail gelir gelmez baktım referans numarasına birde ne göreyim DhL economiyle yollamışlar.Beynimde şimşekler çaktı o an:mad:Hemen mail atsamda yarım saat içinde bi faydası olmadı yola çıktı denildi ve 2-3 saat sonra kargo ilerlemeye başladı.

Şöyle bir durum var şimdi sizin yukarıdaki kargo tanımlamalarınıza ters bir gelişme olarak.

--İki hafta önce 815 tl lik tutarı olan jant ve göbeklerimi Europen Tracked seçtim Parcel Force ile yoladılar rahat rahat gerine gerine topkapıya giderek aldım.:D Kocaman bir kutu içinde gelmişti.İçindekiler 2 kg yi geçmiyordu.Kutusuyla 2,5 vardır.Ptt yi seviyoruz:)

--Bu son siparişim 1030 TL yi buluyor.Europen Tracked seçmeme rağmen DHL ile geliyor aynakol,jant telleri, zincir gergisi,aynakol yaprağı,vidası, spacer,akort anahtarı var.En fazla büyük bir ayakkabı kutusundan daha büyük bir kutu olur.

Benim anlamadığım şey neye göre kargo seçimi yapıldığı.Bunun bir orantısı yok anladığım kadarıyla değeri-kutu vs.Siz bu konuda CRC ile yazıştınız da mı bu bilgiyi verdiniz bize? Crc Ye yazan cevap alan varmı acaba bu konuda. Aslında bunlara biraz baskı yapıp mail atalım.Europen Tracked ile DhL le yollamasınlar sadece Parcel Force ile yollasınlar.Yanlış firma ile gönderdiklerini söylerken mailimde biraz bahsettim DhL haksız yere çok vergi alıyor gibisinden ama onla ilgili bir yanıt yazmamışlar.Birde sizin izlediğiniz yöntemi uygulayıp alıcam kargoyu gümrükten sonrasında DHL den oluşan farkı talep edicem CRC den.Olmadı paypala şikayet edicem.Siz kendi kargonuzda bunu yaptınız mı?Sonuçta isteğim dışında bir kargo şirketiyle yollanmış ve fiyat farkı çok vahim de olabilir.Bilgi verirseniz sevinirim.:in:

Öncelikle geçmiş olsun diyelim.

CRC ile yazışmalarım oldu, bana söyledikleri tek şey o an ki pakedin ağırlık ve boyut durumuna göre hangi kanaldan gönderileceği seçiliyor diye.

Onun haricinde yukarıda yazdıklarım tecrübelerimden elde ettiğim şeyler. Mesela Royal Airmail 2kg'den ağır paketleri almıyor. Dolayısı ile DHL veya Parcel Force kalıyor geriye.

Şimdi burada hangisi seçilecek, ne gibi kriterler var belli değil. Örnek olarak Parcel Force boyutlu ve fiyatlı gönderilerde tercih ediliyor. DHL de boyut ve kilo arttıkça fiyatta okadar katlanarak artıyor. Bu mantığa göre, 815 TL lik siparişinizin Parcel Force ile gelmiş olması lazım öyle de olmuş.

Yukarıda eklemeyi unuttuğum bir husus, Parcel Force hariç DHL ve Royal Mail yüksek boyutlu ve hacimli gönderileri sevmiyorlar. Yüksek fiyat çekiyor.

Tüm bunların sonucuna bakarsak, yukarıda yazdığım gibi alacağımız ürünleri bilip, hangi kargo ile göndeirleceğini sormak lazım. Çünkü kesin olarak tayin edilemiyor.

Ben kendi kargomba dediğiniz olayı yapamadım çünkü paypal üzerinden ödeme yapmamıştım. Ancak siz yapabilirsiniz ve muhtemelende haklı çıkacaksınız çünkü seçeneklerde DHL ayrılmış. Tabii yinede satış sözleşmesini okumak lazım -eğer varsa-.

Meblağ olarak %18 yada %20 gümrük vergisi + 65TL ardiye ödeyeceksiniz. İsterseniz, CRC ürünleri geri çekebiliyor. En azından benim yazışmalarımda öyle demişlerdi. Bunuda ancak istanbula geldiğinde yapabiliyorlar.

• Beğen
Tepkiler: erendiz çetiner
Geçen ay kı 3,85 kg lık sıparısım royal maıl ınternetıonal ıle gelmıstı 2 kg ustunude bazen gonderebılıyorlar yada bana öyle denk geldi sanırım.Diğer bilgiler içinde teşekkürler .

@erendiz çetiner

Normalde royal airmail kabul etmiyor, kendi sitesindede yazıyordu. Şimdi durum değişmiş olabilir.

Bilgiler için teşekkürler.Alışveriş sırasında not kısmına Parsel Force ile istiyorum yanlızca gibi ibare yazmak ve öncesinde maille sormak lazım sizin dediğiniz gibi.Peki istanbula gelmeden geri çekmelerini istersem istanbula geldiğinde yine gümrüğe girmeyecek mi mal?Bu konuda bilginiz var mı?

Biraz geç oldu ama cevap vereyim. Gümrüğe girecek %90. Çook nadir olarak arada kaynadığı olabiliyor. Resimlerini çekmedim. Aslında bi ara çekip "Madone 3.1 ile aranıza katıldım" diye geleneksel bir başlık açmam lazım dimi. Jant seti sırasını bekliyor. Ondan önce almam gereken diğer şeyler var. Frenler ve gidon sargısı değişecek. Ön attırıcı değişecek. Ve birkaç aksesuar. Kısa zamanda resimlerini çekmeye çalışırım.

Geri