Scudo Sports

Cannondale Quick 8

mostrider

Daimi Üye
Tepki
223
İsim
Ersin
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kadro Model/Tip
Alüminyum (Quick, SmartForm C3 Alloy, SAVE, 1-1/8" headtube)
Bisiklet Marka
Cannondale
Maşa
Cromoly (Quick, Cromoly, 1-1/8" steerer, 55mm offset)
Bisiklet Model
Quick 8
Kadro Boyu (inç/cm)
L (Seat Tube Lenght 50 cm)
Ön Aktarıcı
Shimano Tourney (31.8 clamp)
Jant Boyu
28 Jant
Arka Aktarıcı
Shimano Acera, 7-speed
Aynakol
Prowheel 48/38/28
Fren Sistemi
V Fren
Ön Fren
Cannondale V-Brake (Brakco kartuş ve pabuç)
Türü
Amortisörsüz
Çekiş Sistemi
3 x 7
Arka Fren
Cannondale V-Brake (Brakco kartuş ve pabuç)
Garanti Durumu
Garantisi Yok
Vites Kolları
Shimano EF41, 3x7
Ruble
Shimano CS-HG20-7
Zincir
Shimano CN HG40
Gidon
FSA Si 1-1/8"
Gidon Boğazı
Cannondale, 6061 alloy, 31.8, 12 deg
Sele
Cannondale Fitness Ergo
Sele Borusu
Cannondale C4, 6061 Alloy, 27.2x350mm
Jant Seti
Cannondale C4, double wall, 32-hole
Lastikler
Schwalbe Marathon 700*32
Ağırlık
13kg
Materyal
Alüminyum
Bulunduğu Şehir
İstanbul (Anadolu)
Kargo Seçenekleri
Elden Teslim
Fiyat
20000
Kullanım Süresi
2 yıl 2500km
Durumu
İkinci El
İletişim
ersinsaglik@outlook.com veya forumdan mesaj atabilirsiniz.
Forumdan gelecek tekliflere açığım. Sarı sitede fiyatı 19000'e çektim.

Çocukken doğru dürüst bisikletim olmadı. Sürmekten çok tamir etmekle uğraştım sanırım. İstanbul'a ilk taşındığımda Ümit marka bir bisiklet almıştım ama bu bisiklet gidip görerek, bilerek isteyerek aldığım ilk bisikletim diyebilirim. İlk ama 35 yaşında aldım. Pandemiyle birlikte tekrar bisiklet sürmeye başlamış oldum. Elimden geldiğince dikkat ettim. Bisikleti fitness amaçlı yüksek nabızlı kullandım. Biz şehir bisikleti diyoruz ama ingilizce kaynaklarda fitness bisikleti olarak geçiyor. Yol bisikletleriyle yarışa yarışa yol bisikletine geçtim.
Orta ve arka göbeğini hemen Tandem Bisiklet'te kaset göbek olarak değiştirttim. Arka göbek değişince jant tekrar örüldü ruble ve zincir değişti. Arka aktarıcı 8 vitesi destekliyordu ama o işe giremedim. Maşada ve arka kollarda çizilmesin diye cırtlı korumalar var. Zaten fotoğraflarda gözüküyordur.
Dış tekerleri Schwalbe olarak değiştirdim onlar da fotoğraflarda gözüküyordur. 700*32 oldular.
Fren pabuçlarını aldığımdan bu yana Brakco olarak kullanıyorum. Ön ve arka tekere yeni pabuçlar taktım ama pek kullanma fırsatım olmadı.
Zincir henüz uzamamış geçenlerde ölçmüştüm.
Kendisini çok sevsemde yol bisikletini aldıktan sonra evde 4. bisiklete yer kalmadığı için satmak durumundayım. Buradan hep evde muhafaza edildiğini söyleyebilirim.
Yerler ıslakken bisiklet sürmem. Yağışlı havada da sürmedim. Eğer dışarıda yağmura yakalandığım olmadıysa.
Kilitli pedal ile kullandım ve ben de bir defa ayağımı açamayıp olduğum yerde düştüm. Bisiklet yere çok az temas etti. Daha çok dizim ve dirseğim acıdı. Bisikletin başka düşmesi olmadı.
Üstündeki pompa ve spd pedalı vs. satmayı düşünmüyorum.

"Cromoly fork", bisiklet terminolojisinde krom-molibden (Cro-Moly) çelikten yapılmış ön çatal (fork) anlamına gelir. Bu malzeme, yüksek mukavemet ve hafiflik sunduğu için özellikle dağ bisikleti (MTB), gravel veya BMX gibi modellerde tercih edilir. Chromoly (veya Cromoly), 4130 gibi alaşımlı çelik türlerini ifade eder ve hi-ten çeliğe göre %30 daha hafif, daha dayanıklıdır.

Yek pare.jpg
Duvarda asılı.jpg
Arka aktarıcı.jpgBoy ölçü.jpgDış Lastik Marka model.jpgDış Lastik Ölçüleri ve Jant yüzeyi.jpgFSA Gidon.jpgGidon önden.jpgISO Yazısı.jpgNEon Cannondale yazısı sağ taraftan.jpgNeon Cannondale yazısı sol taraftan.jpgÖn aktarıcı.jpgSele borusu.jpgSele rayı ölçü.jpgSele.jpgSıfır pabuç.jpgSystem Integration.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
Scudo
Geri