@hamlet2006
@hamlet2006
Sorular güzel. Cevaplamaya çalışayım. Susamadan su içilmeli ancak acıkmadan yenmesi biraz şişkinlik yapabileceğinden acıkmayı beklemeli. Şimdi : burası çok önemli, organizmamız 3 saat civarında duvara çarpıyor. Tabii bu durum hiç bir şey yenmemesi durumunda oluşuyor. Sürüş esnasında karnımızı doyurmak gibi bir yanlış asla yapmıyoruz. Bunun yerine, yanımızda bulundurduğumuz kuru yemiş, simit, poğaça, açma ve bisküvit gibi gıdalarla gerekli enerjiyi sağlayıp çorbacı gördüğümüzde duble porsiyona bırakıyoruz kendimizi. Ben genellikle mercimek ve paça çorbasına hücum etmiştim. Ancak paça içerken sarımsak asla yok. Korkunç susatıyor ve ne içersen iç geçmiyor susuzluk. Ekmek arası helva ve süt desteği çok iyi geliyor. Tahin pekmez diyeceğim ama sıcakta iyi düşünmek lazım resmen yakıyor. Bulursanız makarna ( ben bulamadım). Bol miktarda maden suyu ve meyve ( karpuz, kavun, üzüm)...Unutmadan, acıkma hissinden sonra en geç yarım saat içinde enerji yüklemesi yapılmalı, yoksa kan şekeri düşüklüğü sıkıntı yaratabilir. Kan şekerini çok çabuk yükselten kuru üzümdür. Yanınızda zor zamanlar için bulundurun.